Wikileaks

Nåt är skumt i fallet med Wikileaks-Assange och anklagelserna om våldtäkt och/eller ofredande. Vill absolut säga att jag inte på något sätt försvarar, tolererar sådant här, eller någong gång tycker att "en kvinna får skylla sig själv". Är han skyldig ska han ha sitt straff.

Men det jag tycker är märkligt är just turerna och hetsjakten. I augusti släpper Wikileaks avslöjande dokument. Några dagar senare kommer anklagelserna. Åklagaren läcker till media, som naturligtvis tar upp det hela. Sen tar åklagaren tillbaka anklagelserna. Då inträder en annan åklagare som tycker att den första gjort fel och tar upp det hela igen. Han blir internationellt efterlyst.

Hur många tjejer/kvinnor i Sverige har inte anmält män för detsamma? Hur snabba brukar då inte åklagare vara att lägga ner det hela "i brist på bevis"? Hur många av dessa män hämtas till förhör? HUR många blir överhuvudtaget efterlysta i Sverige?

I veckan har det i vår lokaltidning skrivits om en kvinna som träffat en man på krogen, tycke uppstod och de dansade och kysstes.  Sen går deras uppgifter isär om vad som sedan hände, kvinnan anmälde honom för sexuellt ofredande/våldtäkt, han hävdade att han trodde hon var med på noterna. Självklart blev han frikänd! Så går det oftast till, VAD ÄR SKILLNADEN MED ASSANGE? Varför är åklagare och polis så angelägna i det här fallet? Vem drar i trådarna som inte finns i andra liknande fall?

Nästa intressanta del i det hela är ju vad de nya avslöjandena som Wikileaks släppte i veckan kommer att medföra. Kommer nätet att censureras? Hur går det med det fria ordet? Vad händer över huvudtaget med myndigheters och organisationers internetfunktioner när de blir utsatta för Cyberattacker? Och därigenom vanliga medborgares möjligheter att använda och komma åt dessa? Wikileaks har retat de riktigt stora hajarna, avslöjat spelet bakom galleriet. En upphandling om flygplan som är uppgjord innnan, samarbeten som inte är avsedda för allmänhetens kännedom. Då menar jag inte det diplomatiska spelet, informella samtal är en sak. En annan sak är samarbeten som inte skulle godkännas om de kom upp i ljuset.

Kan inte låta bli att undra över om det inte finns många mäktiga krafter som skulle gynnas av att få honom inburad ett tag. Så skulle nog inte Wikileaks överleva......ordningen återställd....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0