Två steg fram!

Igår fortsatte takjobbet, med möda och stort besvär. De är så förtvivlat tunga de där brädorna och även fast inte alla skulle ner, så ska även de som ska vara kvar hållas uppe tills de skruvats fast igen. Självklart ska det också krångla här och där, nivåerna stämmer inte så det behövs läggas in en masonitbit för att få det att lira osv. Skulle vi ändå göra om så ville ju att det skulle bli så bra det bara kunde.

När vi var klara tyckte vi att det var värt mödan, det blev så mycket bättre!

Idag har jag har jag börjat måla taket. Först dammsög jag det, en hel del hade ju fastnat där igen efter all "gubbsågning", sen tvättade jag det. Helt plötsligt fick brädorna en helt annan färg! Tvättvattnet också... 

Sen började jag måla....och det tog hela dan! En oerhört trögmålad, tjock, seg färg, dessutom med en hemsk oljelukt. Den är egentligen inte oljebaserad, utan nåt annat elände. En specialfärg för att stänga inne gamla föroreningar som sot, nikotin, missfärgningar efter fuktskador o dyl, så de inte slår igenom sedan och det blir gula fläckar i det vita.

Så i två dagar har man stått och burit tyngder med armarna över huvudet och den tredje står man och målar över huvudet, med nacken böjd bakåt. Det värker kan jag säga! I nacke och axlar. I morgon ska det målas nästa varv. Yippie! Fast jag måste åka och handla också, så jag kanske bara hinner halva.....!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0