31 december 2010

Ja, så var det årets sista dag, och kväll. Det är väl nu man ska göra nån sorts sammanfattning av året och komma till kloka konklusioner över vad som var bra och vad som var dåligt.

Nåt litet försök till det kan väl vara att konstatera att jag under det här året fått till det jobbmässigt och att det känns väldigt positivt för nästkommande år. Det negativa det innebär är väl de många och långa resorna. Att täcka två tredjedelar av Sveriges yta tar sin tid och kräver en hel del bilkörande.

Men det känns ändå bra. Det finns ju inga barn hemma längre att ha dåligt samvete för. Att bo på hotell är ingen höjdare, men det går.

Vi har också kommit ytterligare längre i renoveringen av huset. Det är jobbigt, men väldigt roligt att få bygga upp helt enligt egna preferenser! En stor tillfredsställelse när man konstaterar att det här har vi ritat, designat och byggt helt själva! Och att det blev så jävla bra!

Sist men inte minst; Gott Nytt År till er läsare! Ser ju att det finns några stycken. En del vet jag vilka det är, en del gissar jag, men det finns ett antal som jag inte har en aning om vilka de är. Återigen; Gott Nytt År!!!!!Bild lånad från www.orebrotown.com

Stängningsdags

Sista kvällen här i stugan, snart dags för sista bastusessionen för det här året, och för säsongen! Som alltid vemodigt. 

Men känner ändå att det blir skönt att åka hem i morgon.  Borta bra, men hemma börjar bli hemma, och därmed bäst! En skön känsla. Dels börjar det bli en del år vi har bott där (alldeles snart 4,5) och dels har vi ju nu fått till stora delar av huset som vi vill ha det. Många delar har ju också hunnit bli "inbodda", och därmed ökar ju hemmakänslan.

Vintervädret håller i sig, temperaturen har legat mellan -16 och -20. Till i morgon pratas det om snöfall, vilket känns väldigt onödigt. Dels för att det i värsta fall kan bli svårt att ta sig härifrån  och dels för att det blir så jävla mycket snörök på vägen hem! Men, det är bara att ta det och hoppas på att chauffören tar det lugnt!

@ stugan!

Vår målsättning var att komma iväg vid 10-tiden och det höll vi. Plogfolket var så vänliga att komma vid niorycket och ploga åt oss, så det passade väldigt bra innan det hann bygga på igen. För snöat har det gjort även idag.

Bitvis var det kraftigt snöfall och tillika snörök. Är emellanåt riktig obehagligt när man inte ser mer än fem meter framför bilen. Speciellt när man vet att det finns andra fordon framför, men de bokstavligt "går upp i rök".

Såg på Aftonbladets hemsida att de slagit upp att E:4 var avstängd i Docksta pga ett antal lastbilar som krockat osv. Lite nyhetstorka där, får man säga, eftersom trafiken leddes om in i Docksta samhälle i stället och trafiken alltså flöt bra ändå, möjligtvis med 30 sekunders försening.

Skönt att vara här uppe igen, men vi fick lite skrämselhicka när vi upptäckte att vattnet hade frusit i "bastustugan". Det är ju en av höjdpunkterna med att vara här; att få basta! Med hjälp av hårfön fick vi igång det, men vattenlåset under tvättstället hade frusit sönder. Får man välja var vattnet ska frysa och spränga sönder nånting, så är det väl faktiskt där! Tvättstället klarar vi oss utan i det huset, men inte duschen och inte toaletten! Jo, toaletten också, men det blir så jäkla dyrt! Så jämförelsevis är vattenlåset det minst besvärliga! 

Lite förvånande med snödjupet här, hälften av det vi har hemma, kanske därför också som vattnet hade frusit. Samtidigt har de haft djupare temperaturdippar här än hemma, sen vi var här sist.

Nä, nu får det räcka; bastutajm!!!!!!!

Juldagarna

Härliga, sköna, mysiga dagar har det varit! Julafton var också kall, sådär mellan -22 och -23, men varmt och mysigt hade vi det inne.

Allt förlöpte enligt traditionerna; grötlunch, Kalle Anka och så småningom mat. Enda skillnaden var att vi lyckades hålla nere tempot under julmiddan och därför inte blev lika dästa som man brukar bli, samt att klockan därför blev ganska sen innan tomten kom. Men än har vi ju inga småbarn att ta hänsyn till, men om ett par år blir det annorlunda! Här är de blivande föräldrarna:Så söta!!

Idag har det varit ett rikigt busväder, hård blåst och vräkt ner snö. Förvarnades om ca 3 dm snö och i blåsten har det ju gett ca 80 cm i drivorna. Nu i kväll har de plogat vägen nedanför oss, men inte vår väg, så vi får väl se hur det går med vår plan att åka upp till stugan i morgon. Som det nu är hjälper det nog inte med 4-hjulsdrift för att ta sig ner till vägen...Dan före dopparedan

Visst kom dom igår, men lite försenade blev dom pga stopp i trafiken. Men vad spelar det för roll, huvudsaken var ju att dom kom!

Så härligt att träffas igen, och SÅ roligt att få se magen! Nog för att man sett många gravida magar, men den här är väldigt speciell! Trodde inte riktigt att det skulle kännas så, men det gör det! Så hur blir det sen, när lilla sondottern har kommit? Alldeles säkert blir jag en riktig fjantfarmor! Men det kan jag leva med, hoppas Dennis och Heli kan det också....

Idag har det inte blivit många knop, och det var ju inte meningen heller. Försökte oss på en promenad vid lunchtid, men i -25 går man inte så långt!

På sena eftermiddagen kläddes granen, självklart tillsammans med lite stämningsfull musik och därtill glögg, allt enligt gamla traditioner.

I skrivande stund har skinkan sådär en kvart kvar i ugnen, sen ska den griljeras och så småningom avsmakas. Även där följer vi gamla traditioner och sköljer ner den med en liten julsnaps. Sen är det JUL!

Men innan dess ska vi se om vi vinner bilar, miljoner eller annat trevligt på Bingolotto - inte alls enligt gamla traditioner, men man kan ju fixa lite nya??!!!

Klappat och klart!

Trots att snön såklart vräkte ner och vägen var oplogad, fanns det liksom ingen återvändo idag, skotta fram bilen och ta sats nerför backen och in till stan och julshoppingen!

Har ju letat efter en mangel det senaste halvåret och en annons dök upp igår på Blocket. Tog med mig telefonnumret och tänkte att jag slår en signal när jag är i stan, går det så går det. Och det funkade, de var tillgängliga mitt på dan och nu har jag äntligen en mangel! Passar perfekt när vita linneduken ska fram på julafton. I år blir den manglad i stället för struken!

Övrigt föresatt blev också som det skulle; fick tag på det jag ville - i stort sett - och hamnade inte i nån av alla trafiktillbud som inträffat i och runt stan.

Sena eftermiddagen och tidiga kvällen ägnades åt att slå en julklappar, det är faktiskt lite mysigt att göra.

Så i kväll har jag börjat känna ett lugn sakta krypa på mig, allt som är viktigt är trots allt avklarat; rummet är beboeligt, julmat och julklappar inhandlade, lite städning återstår men det blir mest ytstädning. Det är ju ganska mörkt så här års, så lite damm och skit i hörnen är det nog ingen som ser.....!!!???

Sen vet jag ju att jag kommer att vara lite hispig i morgon när jag vet att gänget sitter i bilen på väg upp, men det är ju inget nytt... självklart kommer det att gå bra även den här gången!!!


Magsjukeelände

Söndagen blev ingen rolig dag för nån av oss. Bertan vaknade vid 4 på morgonen och spydde, jag var lite senare i starten och kom inte igång förrän fram mot 10-rycket. Bertan, stackarn, var den som fick det värst.

Så någon tapetsering blev det inte. Inget annat gjort heller, som inte var absolut nödvändigt. Eftersom han var totalt utslagen så blev det jag som gjorde det absolut nödvändiga, som att skotta upp gången till lagårn för att få in ved - några gånger. Det vräkte ner hela dan och blåste dessutom. Sanslösa drivbildningar, tur att det är torr snö när man ska skotta!

Efter en orolig natt med febersvettningar var man ganska darrig fortfarande idag på morgonen och insåg att det inte var att tänka på att sätta sig i bilen i skitvädret (snöar så klart) och tro att man ska orka traska runt på stan och shoppa julklappar och sedan göra stora julmatsinköpet.

Bertan skulle också gett sig iväg på sista servicerundorna i butikerna, men hade samma insikt - inte en chans!

Frampå förmiddan sa vi oss ändå att vi testar att hänga upp några våder tapeter ändå, orkar vi inte så lägger vi ner. Men hur det var så gick det och vi hann ganska långt innan vår lilla försiktiga lunch.

Sporrade av framgången och det lilla som ändå var kvar, så hängde vi upp det som fattades på eftermiddagen! Känns oerhört skönt! Rummet är inte klart - golvet ska lackas, tak- och golvlister ska upp, så även fönsterfoder. Men det är beboeligt som det är!Disconight

Det som försökte sätta krokben för oss igår var väl snöandet och blåsten. Det plogades nånstans mitt på dagen, men tills dess vår taxi skulle komma hade det ju drivit igen, igen. Men de flesta såna bilar har ju fyrhjulsdrift, så det gick bra.

Däremot blev inte kvällen den vi hade hoppats på. Hade ju bokat bord i restaurangen för en middag innan. Tyvärr hade kocken en stor förkärlek för salt (eventuellt påhejad av ledningen som ville sälja mycket öl) för både förrätten och såsen till huvudrätten var alldeles för salt. Dessutom hade kocken inte fått förklarat för sig vad "well done" betyder.

Småningom drog dansen igång. Det vi sett fram emot var ju att få höra och dansa till alla gamla sköna discohits från 70- och 80-talet. En del sådana blev det, men i princip alla remixade till att låta som 2000-discolåtar. Uppblandat med 90- och 00-talsdiscohits. Så, näää, flopp.

Nästa grej, som jag absolut kan stå ut med, var att merparten av de som var på dansgolvet var i 35-årsåldern, hur det går ihop med 40+? OK, så länge de spelar musik för målgruppen - vilket de alltså inte gjorde.

Undrar bara varför man inte begriper att man missar en massa gäster på detta viset? Varje lördag, samt varannan fredag har man nattklubb för 23+, och jag vet, med utgångspunkt från mina rara barn, att även de gärna dansar till 70- och 80-talsmusik. Så varför, VARFÖR, kör man inte musik riktat till den målgruppen man säger sig vilja nå, den enda kvällen på månaden? Ungdomarna kommer ändå och vi gamlingar kommer tillbaka nästa vända. Istället blir det så att vi gamlingar går dit en gång, blir besvikna och kommer inte tillbaka. Tror att de ekonomiskt skulle behöva se till att vi kommer igen!

Nog om det.

Två våder tapet hann vi få upp i går, innan riggningen inför kvällen började. Idag har tapetserandet fortsatt, halva rummet är klart nu. Det känns så väldigt bra och vi tror att det BLIR så väldigt bra och fint:Vår förhoppning är att det blir klart i morgon. Om inte snöröjningen tar all tid, vill säga.

I går var det ju blåst och snö hela dan. Just när vi åkte in till stan hade snöandet lugnat sig, men när vi åkte hem hade det tagit ny fart, fast från nordväst. Kallare igen alltså. Idag har det vräkt ner hela dan också och blåsten har tagit i igen.


Bokat!

I morgon är det dags för Oscars 40+ kväll igen. Den här gången ska vi unna oss taxi även in till stan. Taxin är bokad, bord är bokat och den här gången ska vi jävlar med IN DIT! Gillar tanken och konceptet med en nattklubbskväll för 40+. Har kollat med dom så att det inte är pensionärsstuk på det hela med dansbandsmusik, och det är det inte. Disco för oss som vill återuppleva åren mellan 15 och 35, låter bra tycker jag. Lite god mat i restaurangen dessförinnan blir också trevligt!

Så det är väl bara att se vad morgondagen tänker sätta för krokben för oss.... vill verkligen testa det här stället!


Jobbar på

Åter en dag när utetemperaturen ligger runt -18 hela dan. Alltså en aning mindre kallt än igår. Värsta är att kylan börjar krypa inåt, succesivt kyls ytterväggar och den (lilla) isolering som finns där och den smyger sig in mot innerväggarna. Hade hyfsat varmt i går kväll, men i morse var det 15,4 varma grader inne. Alltså mer än 30 grader varmare än ute, vilket man är tacksam för. Men lite för kallt!

Förmiddagen ägnade jag åt att förbereda för, och grundmåla runt fönster och altandörr i renoveringsrummet. Ett varv till per dag de närmaste två dagarna så är det klart!

Igår målade jag taket ett sista varv, det blir riktigt bra! Det värsta är lukten, man blir smått yr och lätt illamående när man håller på, sen sitter ju lukten i hela huset. På nåt konstigt sätt blir lukten värre när man tänder levande ljus, då luktar det frän fotogen! Men kanske är det så att den då bränns bort? Hoppas det!

Nu börjar nedräkningen, om precis en vecka i dag kommer gänget söderifrån; Kim och Markus, Dennis och Heli och därmed också den lilla nya som finns i hennes mage.

Känns som det var väldigt länge sen vi sågs, alldeles för länge. Så väldigt synd bara att Vickie jobbar som hon gör och inte kan komma. I och för sig stannar inte Kim och Markus över hela julhelgen, men härligt att träffas andå.

Två steg fram!

Igår fortsatte takjobbet, med möda och stort besvär. De är så förtvivlat tunga de där brädorna och även fast inte alla skulle ner, så ska även de som ska vara kvar hållas uppe tills de skruvats fast igen. Självklart ska det också krångla här och där, nivåerna stämmer inte så det behövs läggas in en masonitbit för att få det att lira osv. Skulle vi ändå göra om så ville ju att det skulle bli så bra det bara kunde.

När vi var klara tyckte vi att det var värt mödan, det blev så mycket bättre!

Idag har jag har jag börjat måla taket. Först dammsög jag det, en hel del hade ju fastnat där igen efter all "gubbsågning", sen tvättade jag det. Helt plötsligt fick brädorna en helt annan färg! Tvättvattnet också... 

Sen började jag måla....och det tog hela dan! En oerhört trögmålad, tjock, seg färg, dessutom med en hemsk oljelukt. Den är egentligen inte oljebaserad, utan nåt annat elände. En specialfärg för att stänga inne gamla föroreningar som sot, nikotin, missfärgningar efter fuktskador o dyl, så de inte slår igenom sedan och det blir gula fläckar i det vita.

Så i två dagar har man stått och burit tyngder med armarna över huvudet och den tredje står man och målar över huvudet, med nacken böjd bakåt. Det värker kan jag säga! I nacke och axlar. I morgon ska det målas nästa varv. Yippie! Fast jag måste åka och handla också, så jag kanske bara hinner halva.....!


Ett steg tillbaka

När vi satte tillbaka taket i rummet vi nu renoverar, så gick det inte att få ihop alla noter och sponter (lär mig aldrig vilken som heter vad, kan de inte kalla det gubbe och gumma? mycket enklare!). Vi tyckte att det var helt OK med  breda springor i det hundraåriga taket. När vi sen kom till slutet på taket, så fanns varken gubbe eller gumma på brädorna och alltså blev det inga stora springor. Då tyckte vi att det var väl skit också att vi inte vetat det från början, då hade vi kunnat såga bort alla gubbar och fått brädorna att gå ihop.

Men de var tunga och många och det som är gjort är gjort. Men i går kväll var det Bertan som först yppade tanken - borde vi inte skruva ner taket och ta bort alla gubbar, nu, medan vi fortarande kan?

Och så fick det bli. Först slipade han golvet närmast väggarna, där inte maskinen kom åt, sen gav vi oss på taket. När dessa brädor tillverkades i början på förra århundradet, gjorde man inte som man gör nu; gubbe på ena sidan och gumma på andra, utan ena brädan är gubbe på båda sidorna och den andra gumma på båda. Funkar på precis samma sätt, uppsättningsmässigt. Fördelen för oss är att varannan behöver tas ner och gubben sågas bort, varannan flyttar vi bara efter!

Vi orkade inte med att fixa hela taket, gör klart i morgon, men det blir SÅ mycket bättre! Visst sinkar det oss, taket skulle ju blivit målat första gången idag, men det är det helt klart värt!

Slipat!

Jodå, golvet är färdigslipat med stora maskinen, det som återstår är att använda bandslipmaskinen närmast väggarna där inte den stora kommer åt. Och jodå, det blev storstädning.... Ju finare slippapper i maskinen, ju finare damm och ju lättare letar det sig ut genom springorna och förbi dammskyddet vi hängt upp. Bertan såg ut som en snögubbe när han kom ut, stackarn!

Men det blir väldigt bra, det där golvet också! Det roliga med det här golvet är att det är både gran- och furuplankor, i olika storlekar, så det blir ett väldigt varierande golv. Dels i de olika bredderna på plankorna, men också färgmässigt, furu är ju gulare i färgen än gran. Det blir skitsnyggt!

Förutom dammet som invaderade hela köket när han höll på, var det värsta idag att temperaturen har återvänt till -15. Och på väg neråt... 

Dagens höjdare var en bild på bebismagen! Längtar!!!!

Renoveringsslit

Nu var det VÄLDIGT länge sen, men nu finns ett nytt inlägg på www.eatiit.blogg.se. Fick med beröm godkänt av maken!

Äntligen en dag utan temperatur under -15, faktiskt har termometern varit uppe fantastiska -4,5 i eftermiddag. Ett riktigt julsnöfall har vi haft hela eftermiddagen också, ett sånt där rikligt, men stillsamt snöfall.

Har plågat min onda armbåge med färgskrapande från takbrädorna även idag, så det blir nya plågor i natt. Men nu är det färdigskrapat! I går plågade jag samma armbåge med att dra upp gamla spikar ur golvet, innan jag gav mig på taket, så långt jag då hann.

Bertan hyrde golvslipmaskin och påbörjade golvslipningen i kväll. Det värsta är det fina dammet som letar sig ut mellan dörrspringorna och invaderar hela köket. Det blir storstädning när det är klart!

Det måste bli klart i morgon, för då går hyrtiden på maskinen ut. Ska nog läggas lite tid först på hyveln, det är ganska stora nivåskillnader mellan en del brädor i det här gamla golvet, och det kan vara bättre att börja med att hyvla av det värsta i stället för att slipa. Tror vi spar både tid och kraft (och städning) på det.

Men att döma av det som blivit slipat i kväll, är jag säker på att det här golvet blir lika fint som det blev i pigkammaren!

Wikileaks

Nåt är skumt i fallet med Wikileaks-Assange och anklagelserna om våldtäkt och/eller ofredande. Vill absolut säga att jag inte på något sätt försvarar, tolererar sådant här, eller någong gång tycker att "en kvinna får skylla sig själv". Är han skyldig ska han ha sitt straff.

Men det jag tycker är märkligt är just turerna och hetsjakten. I augusti släpper Wikileaks avslöjande dokument. Några dagar senare kommer anklagelserna. Åklagaren läcker till media, som naturligtvis tar upp det hela. Sen tar åklagaren tillbaka anklagelserna. Då inträder en annan åklagare som tycker att den första gjort fel och tar upp det hela igen. Han blir internationellt efterlyst.

Hur många tjejer/kvinnor i Sverige har inte anmält män för detsamma? Hur snabba brukar då inte åklagare vara att lägga ner det hela "i brist på bevis"? Hur många av dessa män hämtas till förhör? HUR många blir överhuvudtaget efterlysta i Sverige?

I veckan har det i vår lokaltidning skrivits om en kvinna som träffat en man på krogen, tycke uppstod och de dansade och kysstes.  Sen går deras uppgifter isär om vad som sedan hände, kvinnan anmälde honom för sexuellt ofredande/våldtäkt, han hävdade att han trodde hon var med på noterna. Självklart blev han frikänd! Så går det oftast till, VAD ÄR SKILLNADEN MED ASSANGE? Varför är åklagare och polis så angelägna i det här fallet? Vem drar i trådarna som inte finns i andra liknande fall?

Nästa intressanta del i det hela är ju vad de nya avslöjandena som Wikileaks släppte i veckan kommer att medföra. Kommer nätet att censureras? Hur går det med det fria ordet? Vad händer över huvudtaget med myndigheters och organisationers internetfunktioner när de blir utsatta för Cyberattacker? Och därigenom vanliga medborgares möjligheter att använda och komma åt dessa? Wikileaks har retat de riktigt stora hajarna, avslöjat spelet bakom galleriet. En upphandling om flygplan som är uppgjord innnan, samarbeten som inte är avsedda för allmänhetens kännedom. Då menar jag inte det diplomatiska spelet, informella samtal är en sak. En annan sak är samarbeten som inte skulle godkännas om de kom upp i ljuset.

Kan inte låta bli att undra över om det inte finns många mäktiga krafter som skulle gynnas av att få honom inburad ett tag. Så skulle nog inte Wikileaks överleva......ordningen återställd....

Loooove Tradera!

Både förra och förrförra vintern var det meningen att våra långfärdsskridskor med tillhörande pjäxor skulle läggas ut på Tradera, men såklart glömde jag av det.

Kanske var det nån mening med min glömska för jag tror marknaden definitivt är större för sådana saker i år än de föregående vintrarna. Med förra årets kyla och is i minne, i kombination med hur den här vintern har rivstartat, tror jag att det här är bästa tillfället att sälja sådant!

I eftermiddags tog auktionen slut och jag kan säga att jag är MYCKET nöjd. 810:- för det ena paret och 1026:- för det andra! Sådär bara för saker som legat i förrådet och bara tagit plats! Känns bra!


Planering

Hemma igen, känns skönt! Lite besvärligt med snörök och sämre väglag från en bit norr om Härnösand och hem, men gick bra.

Det kändes som sagt skönt att komma hem, älskar stugan men det känns väldigt bra att det börjar kännas väldigt bra att komma hem! Kryptiskt? Är väl så, att när vi flyttade hit, från ett hus vi bott i i 12 år, så kändes det som att komma hem när vi åkte upp till stugan. En hemvan miljö som var äldre än de tolv åren i huset.

Under tiden vi bott här har ju huset ändrat utseende en hel del, och även om man gör och väljer allt själv, så ska man ändå "bo in" det. De viktiga rummen; kök, vardagsrum och sovrum, har ju varit klara ganska länge nu, köket fyller två år nu i jul. Så det är nog så att hemkänslan blir starkare och starkare. Det är bra.

Under veckan som kommer är det tänkt att bli en del jobb i nya rummet. Taket är nu helt på plats igen. I morgon ska det inhandlas grundfärg till det som jag förhoppningsvis kan börja stryka på onsdag. På tisdag ska jag åka och bestämma tapet. Vet ju vilken jag vill ha, men ska kolla en sista gång innan beställning. På torsdag ska det hyras golvslipmaskin och sen ska trägolvet slipas torsdag och fredag. Sen på med papp på golvet och sedan tapetsering!!! Visst låter det lätt som en plätt!!??? 

Sen ska golvet lackas, lister målas och sättas upp, golvsocklar likaledes, fönsterfoder målas och......men jag tror faktiskt att vi får rummet beboeligt till jul! Kanske inte hinner lacka golvet och få dit alla liste och socklar, men beboeligt!!!

Kvalitetstid!

Hade lämnat lite mer värme på än jag kom i håg i stugan, så det var hela +9 när vi kom. Brassade på i kaminen och i vanlig ordning var det helt OK temperatur när det var läggdags. Mindre kallt här än hemma dessutom, -18 mot -10 här.

Oerhört skönt har vi haft det; bastat, löst korsord och sudoku, läst vidare i boken jag påbörjade sist, tagit en promenad och inte alls gjort nån egentlig nytta!

Värsta är väl att separationsångesten redan börjat sätta in; vi ska ju upp i jul också men då stänger vi ju igen och kommer inte tillbaka förrän till påsk.

Vi kollade upp det och ser att påsken infaller ganska sent nästa år, inte förrän 21 april! Det blir alltså nästan fyra LÅNGA månader!!! La fram tanken att vi kanske kan öppna före påsk....  

För nåt år sen inföll ju påsken sista veckan i mars och då öppnade vi. MÅSTE man vänta just till påsk??? Oavsett när den infaller? Finns det nån lag som säger att "alla sommarstugor/fritidshus må icke öppnas förrän tidigast till påskhelgen"?


Grå vardagar

Veckans dagar har staplats på varandra och den ena har varit den andra lik. Sitter i telefonen på "nå-folk-tid" och känner mig som en papegoja, man upprepar samma saker varje samtal. Men som sagt, jag får betalt och det känns väldigt bra!

Vintern står som spön i backen, i går morse var temperaturen nere på -20,5 innan den vände lite uppåt igen. Idag har det varit mer drägligt, nånstans -6 till -8, men är på väg ner nu i kväll och de utlovar en riktigt kall dag i morgon igen.

I helgen tar vi semester och åker upp till stugan, ska bli väldigt skönt och det är absolut välbehövligt med vila, har rejält ont i en del muskelfästen efter helgens takarbete. Dessutom är det nog ett måste att titta till vattenledningar och så när det har varit så här kallt. Lite värme är ju på, men inte riktigt så mycket som kanske behövs för att matcha denna kyla, så vi håller tummarna att vi inte är försent ute!

RSS 2.0