Kämpar på

Söndagen var också väldigt "produktiv" eller vad man ska kalla det när man tar bort saker??!! Tvättade fönster....  vilket INTE är min favoritsysselsättning, men det var nödvändigt. Dessvärre är det tre fönster kvar. Kommer fram till att  vi nog har 17 fönster, alldeles för många!

Mina bokningsförsök för den här veckan misslyckades ju totalt i fredags, så det var fortsättning idag. Väldigt många samtal för att få till ett glest antal besök blev det, inte kul och bådar inte gott inför resterande höst!

I morgon blir det metropolen Stöde (på väg upp mot Östersund) och sedan Krokom (bortanför Östersund) så det blir en heldagsutflykt!

Onsdag Gävle - heldag även där.

Produktiv

Vaknade åtta i morse och kände mig både utsövd och hyfsat pigg. För säkerhets skull låg jag kvar en stund för att se om jag skulle somna om. Men nej, kvart över åtta var jag uppe.

I går lyckades vi vara disciplinerade (och trötta) och kom i säng före tolv, det är så skönt att komma upp i bra tid!

Då hinner man en hel del under dagen, vilket gör att man känner sig duktig och produktiv, och duktig flicka vill man ju fortfarande vara... Alltså blev det städning på förmiddagen och sen en sväng upp i skogen för att hämta de kantareller jag såg igår, och helst hitta fler. Tyvärr hittade jag inte så många fler, gick i och för sig inte så långt, men det ser ut som det är lite för tidigt än. Ska ge dem en vecka eller så till.

Däremot kan man konstatera att det finns jättemycket svamp, av sorter som jag inte har en aning om vad det är för några. Mycket flugsvamp, fina att titta på! Så finns det en svamp i skogen som jag sett förut här, men ingen annan stans, den är bautastor! Hatten är säkert 30 cm i diameter och foten säkert 10! Maffig!Här ligger min mobil som är sådär 7 cm bredvid:Efter lunch blev det bilvård - tvättning och dammsugning. Sammantaget känner jag mig ganska nöjd med dagens insats!

En som tänkt sig en rejäl insats var Bertan som skulle påbörja årets vedhuggning. Tog ner ett antal träd men lyckades trampa fel när han skulle bära ner ett träd till farbart område, och stukade foten riktig rejält. Så träden ligger kvar i skogen och han har legat i sängen med frossa och värk hela eftermiddagen! Stackars älskling!

Modern ringde strax efter lunch för att berätta att hon nu fått ny lins även i andra ögat och att hon nu alltså droppade x antal gånger i ögat igen, och att synen nu var som en höks! Efter lång utläggning om detta och annat kom frågan om hur vi hade det? Jag svarade att det var bra, förutom att Bertan hade stukat foten rejält och hade rejält ont. Detta skrattades det gott åt och svaret tolkade jag som att "då kan han inte jobba". Vad sa du? frågade jag, kan han inte jobba? Ännu ett gott skratt - nej, inte jobba, då kan han inte jogga!!!

Nej, han kan inte jogga, men det är inte det som är problemet. Problemet är just JOBBET som ska utföras nästa vecka, veden som ligger kvar i skogen, traktorgarageutbyggnaden som behöver färdigställas och allt annat stort och smått som står på måste-göra-listan! Men det är ju jättekul att han inte kan jogga......!

Sisådär

Igår hade jag flyt, framför allt  tidsmässigt, men det blev en bra order också. Blev ytterligare en som "betalning" för att jag kom dit. Men alla bidrag mottages med stor tacksamhet! Men det hela gick snabbt, rullade ut ur Ö-vik vid tolv och var hemma vid 14. Sen blev det skrivbordsjobb några timmar, men gör det hellre hemma än nån annanstans!

Upp ganska tidigt i morse för att vara vaken och alert (blev bara vaken) vid 10 för att kunna börja ringa och boka för nästa vecka. Har ju tänkt mig en vecka runt omkring här hemma då, men eftersom Sundsvall är en filial till gnällbältet så var det som att köra huvudet i väggen. En del var i och för sig på semester, eller ensamma i butiken (var flera som var norröver också men det gick bra ändå), eller höll på med begravningsbinderi, men de flesta tyckte bara att det var jobbigt och besvärligt och nog inte behövdes.......

Hur som helst är det sånt som får mig att tvivla på mig själv och ta det som ett personligt nederlag. Vet att det inte är så, och att jag haft en kanonvecka och sålt för hundratusen spelar ingen roll. Det är så det känns. Tröttheten efter den hektiska veckan har ju kommit idag också och bättrar ju inte på måendet heller.

Apropå må-bra eller inte har jag tagit ett svårt beslut idag. Det får mig inte att må så bra idag, men förhoppningsvis i det längre loppet. Hoppas den det handlar om förstår!


Norrbottensrace

Sitter på ett pyttelitet hotellrum i Luleå efter en lång, stressig dag. Trött som bara den, men har ändå inte varvat ner riktigt än.

Åkte från stugan strax före åtta i morse med första anhalt Kåge, strax norr om Skellefteå. Fick gasa på ganska bra, tog längre tid än jag trott. En timma ca där, sen vidare till ett Hortlax, strax söder om Piteå. Där blev jag sittande i tre timmar.... men väldigt trevliga tjejer och bra ordrar!

Sen upp till Boden och istället för att vara där vid tre som jag tänkt, var jag framme vid kvart över fyra. Alltså var jag inte på hotellet förrän vid halv sex. Lunch? Den medhavda mackan äter man i bilen på väg till nästa kund!

Lastade in väskorna på hotellet och sen ut på stan för att få röra på benen och hitta nåt ätbart. Kan konstatera att Max definitivt har bättre hamburgare än McDonalds! McDonalds finns inte ens här!

Sen tillbaka till hotellet och datorarbete i två timmar. Nu är det klart och jag sitter fortfarande och surfar och försöker slappna av....men nu är det nog bäst att lägga sig!

Bra dag

Måndag kväll och har kört igång på allvar efter mässan. Är kvar i stugan och har kört runt stan här. Har varit givande (läs lönsamma) besök, men alla ett par timmar långa, så ikväll är jag TRÖTT! Borde redan ligga i sängen...

I morgon åker jag ännu längre norröver; sista besöket i Boden, onsdag Luleå, sen tillbaka hit till stugan.

Håller tummarna att de fortsätter handla!

Sensommardag

Här känns det att hösten är på väg. På en och annan björk syns nåt gult löv även om träden som helhet fortfarande är gröna. Men det syns att det inte är så långt kvar.

Idag har det varit soligt och fint, men ingen större värme i luften, som mest närmare +18, hög och klar luft som bidrar till höstkänslan. Bad blir ju bara efter bastun.... men det var ljuvligt i går kväll!

Lite lurade på konfekten efter den soliga och fina dagen kände vi oss när moln drog in västerifrån, samtidigt som vi började grilla. Hade ju varit så härligt att få sitta ute i solen och äta! Men utan solen blev det för kallt och det blev köksbordet och tända ljus i stället.

Soligt och fint som sagt, men i stället för att vara ute och njuta av det har jag stått i nya bastun och målat väggarna och taket i omklädningsrummet. Dvs ont i nacken och armar, men det måste ju göras.... och det blir fint när det blir klart!


På gång!

Har absolut känts som jag tog rätt beslut igår, dvs att satsa på att komma igång nästa vecka. Ägnade förmiddagen åt en blandning av bokning och sortering/packning av varuprover och säljmaterial och båda blev ganska bra.

Som bonus visade det sig att mina beställda varuprover anlänt Schenkers terminal på morgonen och jag alltså kunde hämta upp dom på väg norrut.

Så nu sitter jag vid Pengsjöns strand och ska strax in i bastun. Blir kvar här nästa vecka också, med diverse utflykter inbokade, som längst bort än så länge Piteå, men kan även tänkas att jag besöker Boden och Luleå.

To do or not to do?

Igår började jobbångesten sätta in, och kvart i fem i morse vaknade jag med väldiga grubblerier. Våndan handlar om huruvida jag ska ge mig ut utan att ha allt jag behöver; varuprover, kataloger osv, eller om jag ska avvakta tills jag får detta? Det gäller att komma ut så snart som möjligt nu, och försöka få åt sig ordrarna för hösten och julen, innan de läggs hos nån annan leverantör. Samtidigt blir sannolikheten större att man får dom, om man har ett bra material med sig och prover på de bästa varorna. Så som vanligt är det så, att hur man än vänder och vrider sig så sitter ändan där bak.

Under dagen idag har beslutet ändå vuxit fram att jag stannar uppe i stugan på söndag och kör ett testrace norröver. Ska bli spännande också att komma ut med två nya företag i portföljen och se hur de tas emot!

Så dagen har ägnats åt att börja få ordning på alltihop, de varuprover som finns, säljmaterial osv. Får göra det klart i morgon och även börja boka. Känns bra.

Existerande...

Sov inte lika länge som jag befarat att jag skulle, var uppe vid kvart i nio och hann få en puss av mannen innan han drog.

Sen vet jag inte vart förmiddagen tog vägen, jag var inte riktigt vaken och/eller närvarande, inte heller kapabel att företa mig något som helst.

Efter lite lunch gick det lite bättre. Med soligt, fint väder ville jag passa på att klara av ett av mina "måsten" på min "göra-lista" så jag skurade julmattorna.... som den duktiga flicka man är måste man varje dag uträtta nåt för att berättiga sin existens. Som tur är får jag själv njuta av frukten av arbetet när jag i början på december lägger på de (förhoppningsvis fortfarande) doftande mattorna!

Som vanligt när jag är borta blir Bertan oerhört produktiv, frågan är vart energin kommer från? Eller handlar det om att fylla tid? Bygget av traktorgaraget utanpå det vanliga garaget har i alla fall avancerat rejält. För säkerhets skull (kolla att det funkar?) har han även kört traktorn!Det blir bra när snöstormarna drar in!
 

Avklarat!

Strax efter 22.30 var jag hemma i kväll, efter fyra tunga mässdagar. Sista kvällen ska ju allt packas ner, med en monteryta på 280 kvadratmeter och 4000 artiklar är det en del att packa! Vid kvart i 7 tyckte dom att jag gjort mitt och kunde ge mig iväg.

Vägen hem känns lång efter sådant här kan jag säga! Mycket trafik var det, men det var egentligen bra, då sitter man inte och segar till på samma sätt som när det är lite.

Härligt att komma hem och få träffa mannen i mitt liv, även om han var tvungen att gå och lägga sig efter en stund, för honom drar jobbet igång på allvar i morgon. För min del blir det sovmorgon och förmodligen inte många knop de närmsta dagarna. Överhuvudtaget lär det ta minst en vecka innan jag kan dra igång, i värsta fall mer.

Igår hade Stockholm sin förmodligen sista tropiska natt för det här året. Tokvarmt på dan, inne i stan +32 och fortfarande +26 när jag kom tillbaka till Kim och Markus. De, och Vickiefröken som också var där, skulle precis gå och bada (Mälaren 1 minut bort). Fick låna bikini av Kim och följde med. Helt ljuvligt! 

Sen god middag på deras balkong, en riktig höjdarkväll!


Halvtid

Två dagar av mässans fyra är avverkade. Gårdagen var ganska seg utan några större resultat försäljningsmässigt för min del.

Idag har det på alla sätt varit en bättre dag; för det första två timmar kortare arbetstid - sluttid 18 istället för 20 och bättre kundtillströmning. Dessutom verkar det som jag får mig ytterligare en ny uppdragsgivare, en hyfsat stor som kan ge klirr i kassan, vilket känns oerhört trevligt! Och detta fredagen den trettonde! Så att fredagar den trettonde ska vara en otursdag har definitivt kommit på skam för min del!

Som knorr på dagen blev jag upphämtad på Söder, efter en god middag med kollegerna, av Vickie i hennes nya svarta pärla, och skjutsad hem till Kim och Markus. Snacka om att ha det bäddat för sig!

Så nu är det strax dax att krypa i säng igen - in i min lilla privatsvit på 3.5 kvadrat eller vad det kan vara, en nypumpad luftmadrass och ett eget litet space i alla fall! En liten höjdare!

Mässförberedelser

Både igår och idag har jag ägnat en massa tid i telefonen att boka/bjuda in kunder till vår monter under Formexmässan. Började redan förra veckan, men nu var jag ju tvungen att bli klar, så då blir jag mer effektiv. Är ju sådan att jag jobbar bäst under tidspress.

Ringandet har gått bra, det är så mycket trevligare och lättare nu när man har träffat folk minst en gång, man behöver inte lägga tid på att förklara vem man är, folk har ju ett ansikte på mig och det gör att motståndet och misstänksamheten minskar och pratsamheten ökar.

Att sitta inne har inte heller tagit emot, det har regnat konstant sen i går morse, hela spektrat från spöregn till fint duggregn. Nu har det dock hållit upp sen fyrarycket.

Bertan stackarn, fick köra i spöregn ända hemifrån ner till Stockholm i går när han drog iväg på konferens. Förhoppningsvis slipper jag det när det är min tur att ta mig ner till huvudstaden i morgon, verkar som det blir uppehåll. Sen kan det för min del få regna hur mycket det vill, står ju på mässan från torsdag till söndag.

Så nu blir det ytterligare en ensam kväll framför TV:n, sen packning i morgon bitti och sen söderöver. Ska in på mässan i morgon eftermiddag och titta på höst/vintersortimentet och lära mig det så gott det går, och även kika på/träffa en ny uppdragsgivare. Blir spännande!

Städning och mat

Återigen luktade det väldigt illa i hela huset när vi kom hem i går. Lukten kommer från mitt urrivna arbetsrum, men exakt vad det är som luktar vet vi inte. Vi tror att det är från "isoleringen" i taket som vi ju "frigjorde" förut. I vilket fall luktar det väldigt fränt och skarpt.

Så idag städade jag i det rummet. Trodde i min enfald att det skulle vara gjort på ett par timmar.... Kom igång vid halv elva och ca kvart i fyra var jag klar... Som tur är investerade vi ju i en byggdammsugare när vi började renovera här, hade vi inte gjort det hade vi nog förbrukat x antal vanliga vid det här laget. De här byggdammsugarna klarar det mesta, men det här tunna, hemska dammet som finns i isoleringen sätter igen filtret även i den, och man måste rengöra den ca en gång i halvtimman. Även det dammar.... så hela dan har jag haft rethosta och harklat och hackat. Det känns att det inte är så hälsosamt! Men nu är det dammsuget så långt det går, ska försöka våttorka väggar och golv också för att binda upp ännu mer av eländet. Om jag hinner och orkar...

Idag drabbades jag av ett häftigt sug efter pasta med nån god sås - kanske en följd av jobbet? Pasta, ris och potatis är ju sådant som oerhört sällan äts här numera, men man ska inte bli fanatisk och jag tror också på att följa sitt "sug", kan vara så att det är vad kroppen just då behöver! Idag behövde den pasta med en krämigt god sås med kräftstjärtar. Har gjort det förut och alltid på fri hand, inga recept. Med varierande resultat. Men idag blev den så himla god, så jag var tvungen att för mitt minnes skull lägga in den på www.eatit.blogg.se.  Enkelt, snabbt och billigt!

Sista sommardagarna?

Är så glad att vi tog oss några extra dagar och åkte upp till stugan, det har varit riktig härligt. Tur med vädret, förutom onsdagen när det regnade ordentligt. Men det var under sena eftermiddagen och kvällen som det tog i sådär rejält, innan dess var det mer dugg och småstrilande, och jag målade väggarna i omklädningsrummet i nya bastun och Bertan fixade tak i garaget, så det blev en väldigt nyttig dag ändå.

Både igår och idag har det varit helt sagolikt väder, sol och värme. Det tråkiga är bara att kvällarna redan blivit så korta. Ändå är de ju fortfarande senare norröver än söderöver. Så här såg det ut i går kväll klockan åtta när vi satt med en efter-maten-espresso:Självklart blev det sen bastu och badande!

Även idag har det varit härligt väder, fast varmare. Var ju tvungna att åka hemåt på eftermiddagen, men termometern visade 26 där vid halv tre när vi åkte. Kan ju säga att det inte varit fel att stanna... Alldeles vindstilla också, spegelblankt på sjön även mitt på dan när jag tog ett (sommarens sista?) dopp.


Efter regn kommer sol igen!!!!

Det är fascinerande med dessa stora kontraster som kan vara från en dag till en annan. Igår kväll var det alldeles kolsvart, regnet och vinden gjorde gemensam sak och det dånade och brusade både i träden och på taket. Regnet kom i princip vågrätt och det var absolut i klass med en värre höststorm.

Och så vaknar man till en dag med absolut molnfri blå himmel, ljummet i luften och helt ljuvligt! Man undrar om man är kvar i samma årstid?

Men jag gillar att efter vår kommer sommar och efter höst kommer sommar igen! För en riktigt härlig sommardag har vi haft idag, strålande sol, varmt och skönt. Tror faktiskt att det blivit lite påfyllnad på färgen i ansiktet som försvunnit betänkligt de senaste veckorna.

För att avsluta historien om MBT-skorna som jag la ut på Tradera förut, så kan jag ju berätta att det hela slutade med att förutom att de skorna jag la ut blev "betalda", så blev även skorna jag behöll av de två paren jag köpte,  till drygt hälften betalda av auktionen! Känns väldigt bra! 

Efter sol kommer regn...

Fick en alldeles ljuvlig bastukväll i går! När det var dags för bad var himlen vackert rosa och speglade sig i den alldeles stilla och blanka vattenytan. Nästan magiskt att vada ut och låta sig glida ner i vattnet då. Dessutom ljummet och skönt i vattnet och man ville inte gå upp, så skönt att bara sväva i halvmörkret.

Idag blev vi då nertagna på jorden och fick en föraning om vad som komma skall. Regn och blåst, sen ännu mer regn och mer blåst.

Bertan har jobbat i garaget med att isolera taket och jag har grundmålat omklädningsrummet i nya bastun. Det räcker att få dit grundfärg för att man ska se hur mycket bättre det kommer att bli när det är klart! Ljust och fräscht. Så klart ska det sen dit lite maritima detaljer i en lämplig blå ton! Det blir kanon!!!

Mer bonus

Har blivit begåvade med ännu en skön grillkväll, den här gången uppe i stugan. Kan låta pessimistiskt, men faktum är att man ju nu vet att de här ljumma sköna kvällarna är räknade. Framför allt när man är så här långt norrut. Förmodligen ligger vi kanske fortfarande efter i tid när det gäller solnedgång, men kvällsfukten börjar redan göra sig känd här när solen gått ner. Tyvärr är det ju nu vi börjar speeda på solnedgången här, sådär 40-45 minuter kortare dag PER VECKA!!!! Visst, det är värre här än där nere mitt i Sverige där vi bor. Men det suger ändå!

Men det är skönt att vara här, lite halvsen ankomst hit, så hela kvällsproceduren blir lite försenad. Men, vad spelar det för roll? Till i morgon har de lovat regn, så det passar bra med en sen kväll och sedan en sovmorgon. Vi har ju nämligen bastubadandet kvar! Tråkigt nog får vi då inte ta bastudoppet i solens guldstänk i sjön, eftersom solen försvann redan för en halvtimma sen. Men det är nog tillräckligt ljust när det är dags för att hitta ner till sjön ändå! Annar ställer vi in autopiloten!

Bonusar

Eventuella trogna besökare på den här bloggen kommer kanske ihåg att jag skrev om ett par skor jag beställt på nätet, som när de kom var för stora. Så visst beställde jag ett par nya och visst la jag ut de för stora på Tradera! Och visst får jag igen mina pengar för skorna - med råge! Jag GILLAR Tradera! Auktionen är förvisso inte slut än, men jag ligger redan på plus!

I eftermiddag har det varit en vädermassig nice surprise. Just när det såg ut som det när som helst skulle bli åska, eller åtminstone regn, så sprack det upp och på en timma var alla moln borta! Så det blev fram med grillen och en middag ute i solen. Vi tänkte efter och kom fram till att det var 3 och halvte gången vi suttit ute här hemma i sommar - klent utfall! I stugan blev det ju desto mer under semestern, men ändå! Det är fortfarande en helt ljuvligt ljummen kväll - dessvärre blir man ändå injagad av myggen.... 

Hårt jobb

Jo, vi tog ner gamla taket i mitt arbetsrum idag.....det var inte kul, kan jag säga. Ovanför låg samma isolering som i andra golv/tak vi tagit upp; en blandning av jord, sot, kalk och sågspån. Skillnaden den här gången var att de hade kompletterat med halva tegelstenar! Så för varje bräda vi tog ner rasade detta ner över oss! Fördelen här var att vi snabbt kunde ta oss ut och avvakta tills det värsta dammet lagt sig, sen nästa bräda.

Kan ju säga att det var lite nervöst mer än en gång. Brädorna var breda och tjocka och dessutom betyngda med isoleringen, så de var TUNGA! Ett par gånger gick det inte att hålla emot när de kom utan de dånade ner i golvet. Tur att ingen av oss fick nån sten på oss och att ingen bräda åkte in i något fönster.  

Det hela tog några timmar! Sen var det bara att köra fram traktorn och börja skyffla ut i skopan det ett par decimeter tjocka lagret "isolering" som nu istället låg på golvet.

Vi har ju lärt oss lite av våra tidigare misstag, så nu hade täckt väggen mot köket med plast. Alltså låg det inte SÅ mycket på insidan av dörren där. Det återstår en hel del städning i rummet innan vi kan börja bygga upp det igen:

Det som nu ser ut som "tak" är vårt golv i sovrummet och flammigheten är olja, sen vi oljade det.

RSS 2.0