Vårblommor

Kändes väldigt lyxigt och spejsat när jag testade min nya fina GPS idag. Ok, det är inget varken lyxigt eller flashigt med sådana längre, de finns i många bilar och mobiler numera, och i min gamla taxivärld var de vardagsmat redan för bra många år sen. Men i MIN bil och under MINA fingrar är det nytt och spännande! Helt klart kommer jag att ha god nytta av den! Den varnar för fartkameror och den varnar när jag kör över tillåten hastighet, förutom att guida mig rätt! Nåja, den tyckte jag skulle svänga höger istället för vänster när jag körde hem.... och hur länge kommer jag att gilla att den varna för att jag kör bara LITE för fort? Men det är ju bra när man inte sett kamerorna!

Varje vår förundras man över hur fort det går och man pratar om att våren exploderar. Idag var det bara att konstatera det i år igen. Snön kryper ju undan så man nästan kan följa den med blicken och varje dag har jag varit ute och letat efter mina krokusar och scillor utan att se något tecken. I eftermiddags fick jag från köksfönstret syn på nåt gult och rusade ut för att kolla. Visst var det så! De hade krupit upp sedan i går när jag senast kollade. Dessutom på ett ställa jag glömt att jag satt dom på. Konstaterade att även påskliljorna hade slitit och jobbat för att tränga sig upp, de är alldeles böjda och krokiga av striden, ser inte alls ut som de "ska", men upp har dom kommit!Även krokusarna har nog fått kämpa för att ta sig genom lövtäcket. Om nån undrar över elkabeln på bilden så gav den oss belysning i syrenen i vintras, men går ännu inte att få upp ur snön på alla ställen...

Men påskliljorna ser minst sagt lustiga ut:De har fört en hård kamp med snön! Kämpat sig upp med nacken först! Så härligt att se!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0