Aprildag

En dag med riktigt aprilväder; på morgonen när jag lyfte blicken från mitt sedvanliga frukostkorsord, snöade det ganska rejält. Längre fram på förmiddagen lyste solen från en molnfri himmel i flera timmar. Ja, näsan upp ett tag!

Strax efter lunchtid ringde Märta (grannen) och tyckte att vi skulle komma över på lite paj och sallad. Strax innan vi skulle gå tornade åsklika moln upp sig nordväst över och vi skyndade oss för att slippa få nederbörd över oss. Väl där hos henne kom regnet och sedan upprepades det hela ett par gånger innan det åter klarnade upp. Så det blir säkert frost i natt, inte bra!

Hade det inte varit för den överraskande inbjudan till Märta hade vi kommit betydligt längre i dagens projekt; att flytta mitt arbetsrum. Nu är mitt skrivbord och självklart datorn flyttade. Dessutom en gammal ful garderob som får fungera som förvaring för pärmar och varuprover tills det är dags att flytta tillbaka.

Så än så länge har jag ordning och reda runt mig, vilket mest beror på att det ju alltid blir lite röjande när man flyttar. Det lär inte ta lång tid innan jag har lyckats stöka till runt mig igen. Min strävan är alltid ordning och reda, men jag lyckas sällan. Däremot brukar jag ha bra koll på vad jag har saker i min röra. Dessutom vill jag ha ganska rent, under röran, om man säger så. Bertan är motsatsen; han har bra reda och ordning på saker, prydliga högar och fint sorterat, men jävligt skitigt kan det vara! Vi kan väl säga att vi kompletterar varandra! Temat går ju igen i våra gemensamma ytor - han håller undan tidningar och övrigt skräp och jag håller rent.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0