Mollstämd

En dag i starkt moll har det varit. Förutom neråtsparken från svärmor har veckan annars varit väldigt positiv. På det hela positiva möten och faktiskt en del inkomster. Roligaste faktiskt när de ringde från kontoret hos stora uppdragsgivaren och talade om att en kund jag inte besökt här i Sundsvall, ville ha en kontakt. Att bemöda sig om att vidarebefordra det, tycker jag var en höjdare. Var där i går eftermiddag och fick en hyfsad order, mycket trevligt och roligt!

Min plan för nästa vecka är/var en sväng till Dalarna. Men både igår förmiddag och idag har jag kammat noll beträffande att få boka besök. Så paniken börjar sprida sig. Får lov att även ta måndagen i anspråk för att försöka få till någonting. Sen ska ju hänsyn tas till avstånden och kostnaderna det för med sig; är det värt att köra 40 mil för att få säga hej?

Som grädde på moset krånglar det med bilen. Min oljelampa blinkade till i går och Bertan skulle kolla oljenivån när han ändå bytte däck och vindrutetorkare. Men vad händer? Jo, han drar av handtaget/öglan till oljestickan. Så nu går det inte att kolla oljan och därmed vet jag inte om den behöver mer eller inte. Vad göra? Det bästa är förmodligen att hälla på några deciliter och avvakta med stickan till det är dags för service. Men suger gör det.

Starkaste mollstämningen och det som knuffade ner mig i källaren definitivt, var ett samtal som jag ringde för att tala om hur glad jag var för vederbörandes skull, men där responsen var att det skulle jag inte ha nån åsikt om.

Persona non grata, igen.   

Back home

I kväll är jag hemma igen, jätteskönt! Även fast jag varit i stugan som är mitt/vårt andra hem, så är det ändå skönt att komma hem. Mest förmodligen för att mannen i mitt liv finns här! Skönt har det varit där uppe, pirrigt också med en avloppsbrunn som är proppfull med smältvatten, så det gurglar och slörpar å det vildaste varje gång man spolar i toaletten. Fasan är ju att det ska bli så fullt att det börjar komma upp i ledningarna och in i huset! Men det klarade sig och nu lär det vara tomt några dagar, innan grannen vi delar brunn med kommer i helgen. Dessutom är det inte så mycket snö kvar nu och inte tjäle heller, så det bör snart ge med sig.

Jobbmässigt har det gått skapligt, det är också roligt och bra.

Under de här dagarna har jag haft flera tillfällen att bli fascinerad och hjälpt av min nya manick i bilen, GPS:en. Först i Lycksele. Att hitta dit är inga problem, men just det där att slippa sitta med en utprintad Hitta-karta framför ratten och försöka få verkligheten att överensstämma med verkligheten. Istället knappa in adressen och köra från den ena adressen till den andra, på ett ställe man aldrig varit på, utan att en endaste gång köra fel, det var en upplevelse! Detsamma igår när jag var i Holmsund, manicken lotsade mig hem via en genväg som man måste bo där för att välja! Helt suveränt!


Älg eller svärmor?

Hade lite svårt att somna igår, är ju inte van att vara ensam här i stugan och det kändes väldigt konstigt. Eftermiddagen efter Bertan åkt var inga problem, men kvällen och framför allt sänggåendet kändes konstigt, som sagt. En del snurrande blev det innan jag lyckades somna, hoppas det går bättre i kväll. Ikväll har jag bastat, även det kändes väldigt annorlunda att göra själv.

Idag har jag varit uppe i Lycksele. Faktiskt fick jag med mig en liten order hem, bensinen betald i alla fall, men mer var det inte. Bättre till än från. På vägen dit såg jag två renar, inte så många mil från Vännäs, så det var väl några eftersläntrare som kommit från hjorden. De stog ute på en åker och betade, höll sig från vägen. Närmare Lycksele fanns det på något ställe svarta påsar på några pinnar (varning för ren) men inte där jag såg dom.

Värre var det på vägen hem, då hade det kunnat gå illa. Vägen var väldigt dålig och jag var tvungen att hålla noga koll för att bromsa för tjälskador och upptäckte alldeles för sent en älg som stog precis vid vägkanten. Precis när jag fick syn på den kastade den med huvudet för att vända tillbaka in i skogen. Hade den bestämt sig för att i stället korsa vägen så hade jag inte haft en chans.

Dagens "upplevelse" var ändå svärmor. Frågade igår om det var något hon ville ha handlat eftersom jag ändå skulle in i affären på hemvägen, men det enda som behövdes i hennes hushåll var en tårta att stoppa i frysen eftersom hon fyller år om ett par veckor.... så jag handlade en. När jag ringde på dörren för att avlämna den hör jag hur hon kommer ner från övervåningen, men ingen öppnar. Sen hör jag hur altandörren öppnas och sedan stängs. Sen är det tyst. OK, tänkte jag, hon har kikat i tittögat och känner inte igen mig, utan tror att jag är en av lurendrejarna som härjar i trakten. Ställde tårtan utanför dörren och åkte ner till mig och när jag packat upp mina egna varor ringde jag henne för att tala om att tårtan står utanför dörren och behöver komma in.

När jag fyra gånger talat om vem jag var och hon frågade om "hon skulle känna nån sån?" så höll jag på att lägga på luren. När jag talade om att jag var Bert-Åkes fru trillade poletten ner; "jasså, jaha". Vi har känt varann i 17 år och sågs senast igår, och hon är inte senil. Bara totalt ointresserad och likgiltig. 

Skön lördag!

En dag med strålande sol hela dagen, men dessvärre en kall nordanvind. Alltså en av många dagar som vi är så glada över en altan i söderläge där huset självt håller nordan undan.

Ett par timmar eller så tillbringades i solen där, vilket känns i ansiktet.

Självklart måste man grilla en sån här dag, smaskiga fläskkotletter med coleslaw blev det!

Fredag

Som alltid lika skönt att vara i stugan. Något mer snö kvar här än hemma, men helt OK.

Dagens goda gärning var att hjälpa svärmor med vävstolen, fråga mig inte vad vi gjorde. Det var varp som skulle snurras upp på nån rulle, eller vad man ska kalla det. Men glad och nöjd blev hon, och det var huvudsaken.

Dagens mest spännande händelse var ikväll när grannens skygga katt kom och långsamt tassade utanför dörren. När jag öppnade och frågade om han ville komma in, så kom han faktiskt!  Dörren fick stå öppen så han hade reträttmöjlighet och han kollade med jämna mellanrum att den var öppen. Grannen jobbar i kväll och förmodligen ville han inte komma in när hon åkte till jobbet, utan ville vara kvar ute. Gissningsvis blev han väl ändå lite sällskapssjuk  och ville kolla upp alternativen. Jo, lite hedrad känner man sig!

Planering

Har varit en dag vid datorn och telefonen. Tanken var att boka in några dagar i Umeå. Som vanligt blir det krokben i planeringen av att folk inte finns på plats, och när man inte fått det ena klart kan man inte heller göra det andra klart. Ska försöka hinna få till mer i morgon från bilen.

Morgondagen består av kundbesök och tandläkarbesök, sen åker jag upp till stugan. Bertan kommer självklart efter så småningom och när han åker hem på söndag stannar jag kvar och avverkar Umeå med omnejd under ett par dagar. Det är sånt som kallas nytta med nöje!

Blir lite intressant att se hur det är med biltrafiken norrut med rådande flygkaos. I går när jag var i Östersund med omnejd hade jag förväntat mig att det skulle synas i biltrafiken att flyget inte fungerar, dessutom är det ju också så att SJ fortfarande ställer in tåg med hänvisning till kaoset i vintras, hur de lyckas med den ekvationen fortfarande är mer än jag förstår, men så är det. Men det var väldigt tomt på E12:an, absolut ingen ökad biltrafik. Så, det blir lite intressant att se hur det är norröver. Rimligtvis borde det synas på vägarna att de luft- och spårbundna kollektivsystemen inte fungerar så bra.

Bra dag

En ganska bra dag har det varit. Var tillbaka till en kund i Krokom, några mil bortom Östersund mot Åre, som handlade ganska bra. Det är sånt jag behöver, det kör jag gärna 47 mil för!

Kunde dessutom konstatera att det är mindre snö kvar i Östersund med omnejd, än vad det är här! Borde ju vara tvärsom! Men härligt ändå när man kommer hem att det hänt en massa under dagen, trots att det varit flera minusgrader i natt och inte så många plusgrader under dagen. Vill så oerhört intensivt slippa se snön nu!


Vårblommor

Kändes väldigt lyxigt och spejsat när jag testade min nya fina GPS idag. Ok, det är inget varken lyxigt eller flashigt med sådana längre, de finns i många bilar och mobiler numera, och i min gamla taxivärld var de vardagsmat redan för bra många år sen. Men i MIN bil och under MINA fingrar är det nytt och spännande! Helt klart kommer jag att ha god nytta av den! Den varnar för fartkameror och den varnar när jag kör över tillåten hastighet, förutom att guida mig rätt! Nåja, den tyckte jag skulle svänga höger istället för vänster när jag körde hem.... och hur länge kommer jag att gilla att den varna för att jag kör bara LITE för fort? Men det är ju bra när man inte sett kamerorna!

Varje vår förundras man över hur fort det går och man pratar om att våren exploderar. Idag var det bara att konstatera det i år igen. Snön kryper ju undan så man nästan kan följa den med blicken och varje dag har jag varit ute och letat efter mina krokusar och scillor utan att se något tecken. I eftermiddags fick jag från köksfönstret syn på nåt gult och rusade ut för att kolla. Visst var det så! De hade krupit upp sedan i går när jag senast kollade. Dessutom på ett ställa jag glömt att jag satt dom på. Konstaterade att även påskliljorna hade slitit och jobbat för att tränga sig upp, de är alldeles böjda och krokiga av striden, ser inte alls ut som de "ska", men upp har dom kommit!Även krokusarna har nog fått kämpa för att ta sig genom lövtäcket. Om nån undrar över elkabeln på bilden så gav den oss belysning i syrenen i vintras, men går ännu inte att få upp ur snön på alla ställen...

Men påskliljorna ser minst sagt lustiga ut:De har fört en hård kamp med snön! Kämpat sig upp med nacken först! Så härligt att se!

 


Nytt arbetsrum

Flytten har fortsatt, men i vanligt ordning blir det ingen större fart på mig förrän på eftermiddagen. Går gärna upp i hyfsad tid, men farten och kreativiteten dyker inte upp förrän eftermiddag/kväll.

Det som var ett sött litet gästrum är nu ett ganska belamrat arbets/gästrum, som numera bara har en sängplats i stället för som tidigare två.
Aprildag

En dag med riktigt aprilväder; på morgonen när jag lyfte blicken från mitt sedvanliga frukostkorsord, snöade det ganska rejält. Längre fram på förmiddagen lyste solen från en molnfri himmel i flera timmar. Ja, näsan upp ett tag!

Strax efter lunchtid ringde Märta (grannen) och tyckte att vi skulle komma över på lite paj och sallad. Strax innan vi skulle gå tornade åsklika moln upp sig nordväst över och vi skyndade oss för att slippa få nederbörd över oss. Väl där hos henne kom regnet och sedan upprepades det hela ett par gånger innan det åter klarnade upp. Så det blir säkert frost i natt, inte bra!

Hade det inte varit för den överraskande inbjudan till Märta hade vi kommit betydligt längre i dagens projekt; att flytta mitt arbetsrum. Nu är mitt skrivbord och självklart datorn flyttade. Dessutom en gammal ful garderob som får fungera som förvaring för pärmar och varuprover tills det är dags att flytta tillbaka.

Så än så länge har jag ordning och reda runt mig, vilket mest beror på att det ju alltid blir lite röjande när man flyttar. Det lär inte ta lång tid innan jag har lyckats stöka till runt mig igen. Min strävan är alltid ordning och reda, men jag lyckas sällan. Däremot brukar jag ha bra koll på vad jag har saker i min röra. Dessutom vill jag ha ganska rent, under röran, om man säger så. Bertan är motsatsen; han har bra reda och ordning på saker, prydliga högar och fint sorterat, men jävligt skitigt kan det vara! Vi kan väl säga att vi kompletterar varandra! Temat går ju igen i våra gemensamma ytor - han håller undan tidningar och övrigt skräp och jag håller rent.

Snösmältning

Idag nöjer jag mig med att konstatera att solen har varit med oss hela dan, inga värmechocker, men icke förty solsken! Dessutom ser man från förmiddag till eftermiddag hur snötäcket sjunker och på ställen där det redan släppt fram marken mer och mer kryper undan! Man både ser och känner hur livsandarna vaknar! Det är skönt!

Flight cancelled....

Det är självklart riktigt, men samtidigt skrämmande, att ett vulkanutbrott på Island stänger flygtrafiken i större delen av Nordeuropa. Det säger en del om hur sårbart vårt samhälle är. Man kan bara ana hur många "viktiga" affärsresor och absolut viktigare semesterresor som går om intet i dag och förmodligen de närmaste dagarna. Bara Arlanda har ca 50.000 passagerare per dygn. Det är väldigt många människor som inte kommer dit de ska, väldigt många möten som inte blir av, många semesterresor som blir försenade eller inställda.

Ett annat skrämskott var ju för några år sedan när en pråm körde på och skadade en av Essingebroarna i Stockholm. En av huvudstadens, och landets får man väl säga, viktigaste vägar. Hade det varit ett större fartyg med större fart eller kraft, hade Stockholm blivit en isolerad stad. Det är lätt att tänka på vad en terroristgrupp skulle kunna ställa till med utan alltför stora ansträngningar.

För att inte tala om vårt beroende av elkraft under vinterhalvåret. Vi är ett land som är ganska lätt att sätta ur spel och få i kaos tror jag. Dessutom lite naiva i vår tro att "det händer inte här".

Det gäller i och för sig inte bara vårt land, och hela västvärlden är i dag totalt beroende av att det allt igenom saliggörande Internet fungerar. Snart är ju även en sådan teknisk landvinning som telefonen utspelad, det mesta sker ju över nätet; samtal, informationshämtning, informationsutlämning, ansökningar, bankärenden, inköp, försäljningar - allt! Snacka om sårbart!

Mest trappa upp

Ett par positiva jobbsignaler idag och då känns det ju genast bättre. Blir ändå så irriterad på mig själv för att jag är så lättpåverkad. Som idag när det är åt det positiva hållet är det ju bra, men det är INTE bra när det går lika lätt åt andra hållet.

Annat positivt idag är att jag sett den första humlan, att snön smälter så man ser skillnad mot för- och eftermiddag, att maken hade med sig vackra rosor hem till mig, att han även köpt penséer som jag bad om och som jag i solen och vårvärmen (nåja +7 eller så) planterat på lämpliga ställen. Oerhört roligt och bra kändes det och vårigt blev det:Sist men inte minst vill jag gratulera lilla fröken Fia på hennes födelsedag! Ja, hon heter ju inte Fia, men fyller år gör hon! Hurra, hurra, hurra, hurra! För att låta som alla andra gamlingar säger jag, oj oj, ofattbart att du faktiskt fyller 26! Puss på dig gumman!
Trappa och våg

Dagen har ägnats åt att försöka klättra och att försöka komma fram till ett vettigt förhållningssätt till omständigheterna. Att söka hitta en balans mellan vad som faktiskt krävs och vad som faktiskt är rimligt att klara och göra. Kan inte säga att jag lyckats men har nog hittat trappan och vågen. Sen får vi se om jag klarar att använda dom.

Har bestämt att jag ska avvakta svar från presumtiv uppdragsgivare. Sen kan man fråga sig om det är en ursäkt för en respit eller inte? Förlorar jag mer på att vänta? Vet ej. 

Det jag vet är att jag vill få det här att funka. Vet också att jag vill ha resultat direkt, får jag inte det så dömer jag ut mig själv. Samtidigt vet jag, rent intellektuellt, att Rom byggdes inte på en dag, men nånstans sitter det en liten jävla Luther och säger att "skitsnack, visst kan Rom byggas på en dag, bara man är tillräckligt duktig! Kom igen, för faan! Sluta gnäll!"

Ner i källaren

Måndag och man fullkomligt mejas ner av verkligheten. Verkligheten som vill att man är duktig. Duktig är man om man gör en dj-a massa kundbesök. Verkligheten innebär samtal efter samtal där man får höra -nejdu, vi har fått massa leveranser nu och fler är på väg, det är ingen idé att du kommer hit! Omformulerat i alla upptänkliga varianter. Visst, jag vill inte heller köra massa mil i onödan, samtidigt behöver jag etablera kontakter. Pest eller kolera? Idag har jag inte fått välja ens.

Desstutom tog jag kontakt med en presumtiv uppdragsgivare som talade om att det är "viktigt att säljare faktiskt är ute på fältet och inte sitter hemma på kontoret, då säljer dom inget". Nej, jag vet! Det svåra är bara att få komma ut! Moment 22.

Resultatet blev såklart en sväng ner i källarmörkret. Det hjälpte inte att jag både såg den första Sädesärlan och de första små knopparna i rabatten invid husväggen, trots att snön lämnade där för bara några dar sen.

I morgon är en annan dag...?

Helgens utflykt

Har haft en riktigt bra helg! Fredagskvällen bjöd på både god mat och MYCKET dans. Det var halvfullt på båten och då har dom insett att det gäller att se till att hålla folk igång, så de inte går och lägger sig (då handlar man ju inte mer i baren), alltså var det pausfritt på dansgolvet. Två band som turades om. På slutet blev det lite för mycket hårdrock för vår smak, så då drog vi oss undan. Gissa om vår förvåning när vi upptäckte att klockan var 03.30... ibland är det bra med för mycket hårdrock!

Efter en god natts sömn och sedan lunchbuffé blev vi upphämtade av Kim och Markus för vidare färd till Vickie. Härligt och roligt att träffa alla igen, inklusive syster yster som jag inte hade fått veta skulle finnas där! Födelsedagsbarnet var i god stämning och hade på slutet en liten enmansshow som bara hon kan, när hon är på det humöret. Men innan dess var det presentöppning: Övernattade sedan på Scandic och åkte hemåt vid 10-rycket. Helt fascinerande att se vad två dygn hade gjort på snötäcket! När vi åkte ner i fredags gick snögränsen vid Gävle, på hemvägen hade den flyttat norr om Söderhamn. Ända upp till Hudiksvall kunde man se stenar och och stubbar sticka över snön.

Väl hemma kunde vi konstatera att visst har snötäcket sjunkit här också, men det är fortfarande heltäckande. MEN, härligt solsken och sådär sju plusgrader gjorde att vi vårinvigde grillen! Härligt, härligt och så gott! Grillade kycklingfileter och frästa wokgrönsaker med chili chutneykryddad creme fraiche! Mums! Och självklart, ett glas vin! Shake loose!

Ja, så var det packning och förberedelser igen. I morgon åker vi till storstan. På lördag ska Vickies lilla lya invigas samt hennes födelsedag firas. Innan dess, i morgon kväll ger vi oss ut på Östersjöns gungande dansgolv! Det är så trevligt när man kan förena nöje med nöje!

Eftersom man ju inte blir yngre, men fortfarande älskar att dansa har jag kommit fram till att det ska göras så ofta det bara finns tillfälle! Tyvärr är tillfällena alldeles för få. Faktum är ju att man inte vet hur länge till man kan göra det? Vad kroppen hittar på för sätt att protestera på? Eller hur länge man kan rocka loss utan att bli utskrattad? Men faktum är att i julas när vi var på en sån här resa så var det en tjej jag stötte ihop med på toan som gav mig en komplimang för dansen. Åtminstone valde jag att tolka det så, det hon sa var "jag såg dig på dansgolvet". Kanske det var för att hon fick ett gott skratt? Får jag ta i så fall! I morgon släpps alla hämningar igen!


Fel yrke!

           

Helt klart har man fel yrke! Idag bestämde jag mig för att åka och klippa mig. Ville in till stan för att passa på att titta på lite glasögonbågar och tyckte att det borde ju passa bra att kombinera. I stan finns ju många frisersalonger och nån borde väl ha en obokad tid sådär mitt på dan. Tror jag var inne på sju (7) stycken innan jag fick napp. En alldeles vanlig onsdag efter påsk, när de som behövde borde ha gjort sig fina före! Helt sanslöst! Förstår inte att de kan ha så mycket att göra en sån här dag, en sådan tid! Sen tar dom dessutom 480 riksdaler för en halvtimmas arbete! Men luggen blev bättre klippt än när jag gör det själv och längden blev tilljämnad!

En lite häftig sak var att stolen jag satt i under hårtvätten var en massagestol, så snacka om totalmassage! Det är ju så skönt att få håret tvättat och att kombinera det med rygg- och rumpmassage var en höjdare!

Ikväll ser jag fram mot makens återkomst nånstans där vid 22.30!


Stiltje

En väldigt händelselös dag har det varit. Bertan drog iväg kvart över fem i morse för att ta tåget till en tvådagarskonferens nånstans söderöver. För egen del kommer veckan att ägnas åt hemarbete. Ska försöka boka in det som finns kvar i hyfsat överkomlig närhet, vill inte ha fler hotellnätter. Vägarna till och från stugan var så sanslöst leriga och med så djupa spår så jag trodde bilen skulle slås sönder, så det blir till att vänta några veckor innan man kan jobba längre norröver och bo i stugan.

Det mest upphetsande idag var att jag äntligen fick provisionsavräkning för januari - mars. Så idag har det gått iväg en faktura från mig, det blir inte mycket in, men något är bättre än inget!

Aprilväder

Det är ju så det ska vara i april; snö, sol och regn växlande från den ena stunden eller dagen till den andra. Men jag gillar det inte. Jag vill ha sol och värme, nån skvätt regn kan jag tåla, men jag vill INTE ha en massa snö ovanpå den som fortfarande är kvar! Men det är vad som händer där ute nu.

När vi åkte från stugan gluttade solen fram. Strax söder om Nordmaling var det mulet igen, men 4,5 plus. Sen blev det bara värre; det började regna och temperaturen sjönk. Småningom övergick regnet i snö, som alltså fortfarande håller i sig. Inte hade det töat här hemma i den omfattningen vi hade hoppats på heller, kan vara så att vi haft bättre väder norröver än det varit här.

Hur som helst är det ändå så att det sakta och kanske osäkert, men ändå, blir varmare och varmare. Det är en naturlag som inte går att ändra på, tack och lov!

Mat- och vinnjutning

Vid lunch idag åkte Kim och Markus söderöver igen, en sväng till hans föräldrar innan de återvänder till huvudstaden igen. I vanlig ordning blir det tyst och tomt när folk försvinner. Strax efter de åkt, åkte vi till vår revisor i byn en bit härifrån för att få hjälp med deklarationen. Deklarationen gick bra, men det var inte lätt att ta sig dit. All snö som i vattenform rinner ut på grusvägen gör det absolut till ett äventyr att köra. Det går knappt att styra, hjulen finner egna vägar i lervällingen. Emellanåt är man helt beredd på att hamna i diket. På ett ställe var det så djupa hjulspår så det slog i inunder i bilen riktigt ordentligt och jag var övertygad om att nu försvann både plastspoiler och underrede, men spoilern satt kvar och jag tror även underredet klarade sig. Puls och blodtryck var nog inte hälsosamma....

Vi tog vägen på andra sidan sjön hem och den var aningens bättre, det tog inte i under nånstans om vi säger så....

Under dagarna här lagade jag nån av rätterna jag lagt in på allas vår matsite www.eatit.blogg.se. Blir oerhört smickrad och glad när gästerna ber om receptet! Egot får sig en tuppkam så här till påsk!

Apropå mat så kändes det ju väldigt lyxigt att plocka fram en bit älgfilet ur frysen idag. Till det blev det en riktigt krämig kantarellsås och potatisen som blev över från påskmaten i går, fick en sväng i ugnen. Och så vinet! Förutom allt älgköttet fick jag ju en flaska Bordeaux av de små raringarna. Ett kraftigt, mustigt, smakrikt vin som var helt perfekt till älgfilén! Dom blev kära och gifte sig direkt! Sanslöst gott! Tack!

Har vi nu lite flyt så kanske vi får en bra bastukväll i kväll ändå! Igår när vi kom in var det ju halvljummet och vi trodde att aggregatet hade pajat. Vid grundligare undersökning kan det varit så att en säkring gått och att aggregatet gick på bara en eller två faser. Nu är säkringen bytt och förhoppningsvis har vi full värme därinne! Vore oerhört tillfredsställande om det funkar som det ska!

Påskaftonssol

När vi kom hit i onsdags var det härligt soligt väder, men torsdag och fredag har dimman hängt strax över markytan för det mesta. Emellanåt har man sett att solen försökt tränga igenom men inte lyckats. Även idag började det mulet fast utan dimma och efter lunch svepte molnen plötsligt undan och solen kom fram.

Hastigt påbörjades då arbetet med att få fram altanyta så brassestolarna kunde fällas upp! En del skottade mest och en del skottade inget - jag!


 

Skönt var det där i solen och gott var det att få en liten kyld dryck!
Födelsedag!

Ja, så har ännu ett lagts till i den digra högen av passerade år! Men jag gillar kommentaren jag läste nånstans för länge sen; alternativet hade varit sämre! Så, istället för att vara deppig över att bli äldre så tänker jag vara glad för att jag fortfarande är med! Yessss!

Uppvaktiningen började redan i förrgår när maken tyckte det var onödigt att släpa med presenten hit upp till stugan och sen hem igen, logiskt! En praktisk GPS till bilen, väldigt bra för mig som nu ofta är på, och ska hitta till ställen jag inte varit på förut.

I går kväll när Kim och Markus kom hade de med sig en flaska fint rödvin och  dessutom massa fint älgkött! Mumma!

Ytterligare en flaska vin fick jag idag av svärmor och dessutom en lott som tyvärr inte gav 215 mille.

Nu ska dagen i vanlig ordning när vi är här avslutas med en tur i bastun, lite halvsent men so what? Det är påsk!


RSS 2.0