Sagan om en servis

När jag var ung gillade jag det senaste i inredningsväg, numera föredrar jag ju gammal stil, eller ännu hellre, äkta gammalt.

Men då skulle det vara nytt och trendigt. Så när jag flyttade hemifrån 1976 var sovrummet i tvåan snart tapetserad med storblommiga tapeter i brunt och orange, en fondvägg i köket målad i brunt. Köksluckorna var självklart gula och bord och stolar bruna.

Och så förälskade jag mig i en servis från Rörstrand som hette Japonica. Det var den första servis jag började samla på, samlade även på en glasserie som jag inte kommer ihåg vad den hette, tror att den var från Kosta i alla fall.

Hur som helst, mitt porslin i Japonica slet vi på ganska länge, en bit in på nittiotalet, tror jag. Tyckte fortarande att den var fin, men då var det dags för lite annat. Så småningom fick den flytta upp till stugan, den nyare som vi bara använder för att sova i numera. Där har den stått i skåpet ett antal år vid det här laget.

Så i somras fick jag en ingivelse att kolla på Tradera, om Japonica kunde vara gångbart. Och det visade sig att det såldes (och köptes) en del. Nu är hela servisen hemtransporterad och de första två tallrikarna ligger ute på Tradera till försäljning. Tycker fortfarande om den här servisen, men vi har ju inte plats att förvara den. Bättre då att omsätta den i kontanter. Tror jag.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0