Lite renovering och desto mer kemikalier

Idag har det isolerats, därpå inplastats (gillar det inte, men det är nog nödvändigt) och sedan  satts upp OSB-skivor i nya gästrummet. Det är ju så roligt när man kommer till fasen uppbyggnad och färdigställande! Under veckan som kommer lär det nog även komma upp väggskivor runt tvättstugedelen!Ytterligare träd har fällts, mera målning har gjorts på garaget - nu är vi nog fasiken klara! (fast det finns ju inget innertak än i carporten, så klara är vi ju inte, men med utsidesmålningen...)

I våras fick jag veta att ett ämne som finns i nästan alla schampo, hudkrämer och deodoranter vi smetar på oss, paraben, har konstaterats kunna rubba vår hormonbalans. Nu läser jag att det har hittats i 18 av 20 undersökta bröstcancertumörer. Man tror att det är användande av deodoranter som är en del i det hela. Läs mer här. Sen i våras har jag aktivt letat efter produkter utan detta ämne.

Köpte den enda ansiktskrämen apoteket hade som inte innehöll ämnet. Tyckte att nu ska jag väl slippa mitt böjveckseksem som dyker upp varje vinter i näsvingevecket. Men inte, det har redan börjat, trots att vi ju fortfarande har härliga brittsommardagar och ganska hög luftfuktighet. I slutet på förra veckan fick jag på Lindex syn på en ansiktskräm från Lumene, som jag har betraktat som ett halvsuspekt lågprismärke, som varken innehöll Paraben, parfym, färgämnen, alkohol, paraffinolja eller silikon! Läs mer! Har nu använt den i fyra dagar och mitt eksem har hållit sig borta! Supernice!

Vet att många tycker, har absolut sagt och tyckt det själv, att det är så mycket som varnas för och ska man undvika allt får man lägga sig ner och dö. Men numera tycker jag faktiskt att för varje giftigt ämne man kan undvika, så har man gjort en vinst. Det är ju förvisso sanslösa mängder gift vi utsätts för varje dag. De finns överalllt omkring oss, en stor del finns tex i möblerna vi har i våra hem - flamskyddsmedel tex. Häromdagen läste man om gifter som tillsätts i tygerna våra kläder sys i. Det finns alltså så väldigt mycket skit i sånt vi inte har en aning om, så att försöka undvika gifterna i de produkterna man faktiskt vet att de finns i, tycker jag är värt att sträva efter! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0