Hus till salu!

Idag har jag räddat mina pelargoner, åtminstone de flesta av dom. Vi har haft en frostnatt, men de klarade den eftersom de flesta står intill väggen. Nu har det ju blivit så kallt även på dagtid, så jag tyckte det var bäst att plantera om dom i krukor och ta in dom. Nu är det röda blommor överallt i alla fönster! Vi får väl se hur länge dom är fina.....

Det kom ett sms från Dennis i eftermiddags: "skynda fynda, Vinbärsvägen 9 är till salu". Naturligtvis kastade vi oss in på nätet för att titta, och visst var det så! Utsidan av huset är sig lik, och trädgården till stor del, vissa förändringar är gjorda, det mesta av mina blommor är borta. Inne är det ordentligt ommålat och en del lite större förändringar. Färgerna som använts är grått, brunt och vitt, visst låter det fantasieggande? Visst, vi kletade på massa grå färg inför försäljningen också, men sen kompletterades det med accentfärger. Tycker att det nu ser ganska livlöst ut!

Sen tycker jag också att det är synd om dom som nu ska sälja, det betyder att deras satsning på ett gemensamt liv inte lyckades. De skulle flytta ihop i huset med sina två barnkullar från tidigare äktenskap. Inte ovanligt att det misslyckas, men tråkigt.

Flyt!

Idag ringde klockan rent okristligt tidigt, kvart över fem, det är länge sen jag gick upp så tidigt! Anledningen var att jag hade bokat in besök i Sandviken till 9.30. Men det gick bra, var där en stund innan utsatt tid. Dessutom handlade de bra, så det kändes som betalt för besväret, det var de som bokade av förra veckan.

Ett par ställen i Gävle besöktes därefter, varav en till också handlade skapligt. Så idag har jag faktiskt fått sådär 500 spänn i lön! Det ni! Efter bensin och skatt!

När jag kom hem låg ett brev i brevlådan med katalog och avtal från företaget jag skrev om igår. Verkligen snabba ryck ifrån deras sida! Villkoren ser bra ut, så det är nog inte så mycket att fundera på. Bertan är borta i natt, men kommer hem i morgon och ska få kika på det också. Sen ringer jag dom på fredag och ser om vi kan hitta ett tillfälle att ses, vore väl bra att träffas innan man tar det slutgiltiga beslutet. Men det här känns bra, jävligt bra!

What a day!!!!

Idag har det varit en riktigt BRA dag; på förmiddagen ringde en tjej som man nog kan kalla kollega, hon säljer också för en av mina uppdragsgivare. Vi har haft lite kontakt de senaste månaderna. Hon hade på en mässa förra veckan fått frågan om hon kände någon som sålde på Norrland, och eftersom hon vet att jag letar uppdragsgivare i lite större storlek, svarade hon ju ja. Ringde upp dem direkt, men det kändes som de backade en aning. "Jo, vi har pratat om att skaffa nån, men inget är bestämt, skriv ihop nåt och skicka över, så kan vi kanske ses framöver". Så från att ha blivit ordentligt upplyft, hasade jag ner en bit igen.

På Formexmässan jag jobbade på gick jag ju runt för att se vilka som såg ut att vara stora i branschen och har sen skickat ut intresseanmälningar till en del. Nu tyckte jag det var dags att ringa och kolla hur mailen landat. Den första jag ringde till visade sig vara oerhört intresserad, och hade haft en diskussion runt mitt mail! De kommer nu att skicka sin produktkatalog samt även ett AVTAL till mig för påseende! Säger som andra: WIIIIHUUUU! Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken, men det kändes väldigt bra! Ser det hela bra ut, ska vi försöka träffas på halva vägen, dvs Stockholm framöver.

Blev så exalterad och upprymd så jag mest bara stammade när jag skulle berätta för Bertan. Oavsett hur det går, ska jag försöka suga åt mig att intresset fanns, och finns det på ett ställe måste det finnas på fler! Men jag tror att det där kan gå vägen!!!! Yessss! 


Sagan om en servis

När jag var ung gillade jag det senaste i inredningsväg, numera föredrar jag ju gammal stil, eller ännu hellre, äkta gammalt.

Men då skulle det vara nytt och trendigt. Så när jag flyttade hemifrån 1976 var sovrummet i tvåan snart tapetserad med storblommiga tapeter i brunt och orange, en fondvägg i köket målad i brunt. Köksluckorna var självklart gula och bord och stolar bruna.

Och så förälskade jag mig i en servis från Rörstrand som hette Japonica. Det var den första servis jag började samla på, samlade även på en glasserie som jag inte kommer ihåg vad den hette, tror att den var från Kosta i alla fall.

Hur som helst, mitt porslin i Japonica slet vi på ganska länge, en bit in på nittiotalet, tror jag. Tyckte fortarande att den var fin, men då var det dags för lite annat. Så småningom fick den flytta upp till stugan, den nyare som vi bara använder för att sova i numera. Där har den stått i skåpet ett antal år vid det här laget.

Så i somras fick jag en ingivelse att kolla på Tradera, om Japonica kunde vara gångbart. Och det visade sig att det såldes (och köptes) en del. Nu är hela servisen hemtransporterad och de första två tallrikarna ligger ute på Tradera till försäljning. Tycker fortfarande om den här servisen, men vi har ju inte plats att förvara den. Bättre då att omsätta den i kontanter. Tror jag.....


Lördagsjobb

Ännu en dag med ljummet brittsommarväder, det känns som en bonus och ynnest för varje gång det inträffar. Till nästa vecka utspås dock temperaturer mellan 5-10 grader, men vilken september det varit!

Har gått med gräsaggregatet på röjsågen för att få bort sly och vildvuxet gräs runt garaget. Det ska dit mer fyllningsmassa och då behöver man kunna se hur det ser ut där nu, för att bedöma vad och hur mycket som behöver dit. Det sliter en hel del på rygg och armar att använda den där apparaten, så är bara vädret med oss, blir det en sväng till i morgon.

Bilen har också fått mer höstskötsel. Samma där, man orkar inte ta allt på en gång. Vaxade ju halva bilen för ett par veckor sen och idag blev resten (nästan) taget. Känns bra, då vet man att det finns ett litet skydd inför vinterns vedermödor av salt och annat elände.

Bertan har jobbat vidare på nya gästrummet/tvättstugan och nu är snart väggarna klara. Klara och klara, sen ska de såklart spacklas och tapetseras och så, men nu är då el dragen inuti dom, osb-skivor monterade och snart är dom även gipsskivebeklädda. Man kan ana hur gästrummet kommer att te sig. Det blir ett L-format rum, inte stort men plats för två sängar och lite övrigt:Golvet ska slipas och målas vitt, även taket ska målas vitt. Till det en småblommig romantisk tapet. Har även hittat en jättefin taklampa på Tradera som kommer att matcha tapeterna perfekt och som jag hoppas ska bli min!

Födelsedagskalas!

Idag fyller min underbara, härliga man år! Ett litet paket fick han i morse och så är det tänkt att jag ska bjuda ut honom på middag med efterföljande motionsrunda på dansgolvet nästa vecka. Det visade sig att bandet vi dansade loss till i våras är tillbaka på samma ställe nästa vecka, så då tyckte jag att det passar ju utmärkt! Fördelen är ju att veta att man gillade deras repertoar, istället för att chansa på några andra som man inte vet nåt om, och kanske hamna på värsta "gråt-inga-tårar-mer-för-min-skull-kväll". Det är inte våran grej, det ska vara mer tryck och tunggung!

När Vickie och Jonas var här för två veckor sedan gjorde ju Jonas en alldeles sagolikt god kantarellsoppa, plus att jag hade gjort en efterrätt som vi inte orkade äta upp. Dessa båda fick, väldigt lämpligt ikväll, åter hamna på bordet för att förgylla födelsedagen! Tack Jonas, både för den goda soppan, samt att jag slapp undan med att bara tina och värma! 

I övrigt känner vi oss båda två småförkylda, undrar om vi har råkat ut för en liten svinkulting?

Pengars värde kontra eget värde

Har bokat upp gårdagens missade butiker igen. Blir ett riktigt race på tisdag, när jag ska vara i Sandviken 9.30 på morgonen. Innebär avfärd hemifrån 06.30. Men faktum är väl att man är bortskämd, när man tycker att det är jävligt tidigt! Håll tummarna att det går bättre än igår!

Har ju förstått tidigare att det inte bara är jag som har problem med jobb, även om mitt problem är för lite jobb. Andra har jobb, men får utstå saker man INTE ska behöva utstå på sitt jobb, det kan även stavas med m i stället för j, i början. Frågan är vilket som är värst? Det sista, skulle jag vilja säga. Visst känner jag mig värdelös och känner att självkänsla och självförtroende är i dalande när man inte lyckas fixa det man vill, men att faktiskt utsättas för hån och trakasserier är sju resor värre. Då ska man gå. Pengar är bra att ha, men inte värda att bli krossad för. Vad har man då för glädje av dom?

Skitdag

En riktig skitdag har det varit idag. Igår, och även i morse när jag åkte tyckte jag att det kändes som att det här skulle bli bra dagar och jag trodde på de som jag hade bokat som troliga köpare av mina produkter. Men det sket sig redan från början. Den första kunden var inte på plats, hon var i den andra butiken hon har, på en annan ort. Hade hon ringt och bokat av? Nej. 

Vidare till Gävle för nästa bokning. Där hann jag knappt öppna väskan och visa vad jag hade innan utlåtandet kom; passar inte hos oss!

Därefter kom ett telefonsamtal med en avbokning för torsdagmorgonens besök. Det är helt OK att boka av, det är schysst att ringa och göra det, men det kändes tråkigt. Det var den kunden som dessutom lät väldigt positiv när jag bokade. Dock VILL hon ha ett besök, gärna nästa vecka. Ska kolla upp vilka andra jag kan tänkas kunna boka in för att få ihop en rimlig dag.

Det sista besöket för dagen avklarades också utan ordrar, men med en kund som gillade mina produkter. Hon skulle diskutera med kollegan som inte var på plats och så hörs vi sen. Kan bli aktuellt att återkomma nästa vecka, om jag har lite tur.

Så, istället för att övernatta i Gävle i sällskap av maken, åkte jag hem. Det känns ju väldigt onödigt att dra på sig kostnaden för en hotellsäng bara för att få sova, när man inte har nåt besök att göra dagen efter och en skön säng hemma. Men rejält pissed-off känner jag mig!!! Frågan som jag brottas med blir tydlig igen; är det här värt att fortsätta med? Ska jag fortsätta att ge det en chans till? VAD SKA JAG GÖRA ISTÄLLET?????   

Packad och klar!

Nu är den stora resväskan med produkter och pärmar tömd och åter packad. Lite omfördelningar och omprioriteringar är gjorda och vi får se de följande dagarna hur det funkar. Det blir bra att komma ut i alla fall!

Nu ska övernattningsväskan också packas, eller åtminstone ska det planeras vad som ska ner där. Inga större konstigheter när det bara är en natt.

Idag är det höstdagjämning. Dag och natt blir lika långa, nån dag, sen tar mörkret sitt grepp om oss. Ett tag nu har man slagits av hur snabbt ljuset försvinner både morgon och kväll. Tittar man på tiderna för solens upp- och nedgång ser man att vissa dagar försvinner det fyra minuter bara på kvällen, därtill tre på morgonen. Det är sju minuter på bara en dag, vilket ger 42-45 minuter på en enda ynklig vecka! Lika härligt som när det blir ljusare och ljusare på våren, lika tungt är det när mörkret sluter sig om oss på hösten. Dock måste jag säga (återigen) att det varit en bra höst hittills, både mycket sol och värme!

På banan igen

Efter en del vånda över att lyfta telefonluren har jag nu lyckats boka in fyra besök för onsdag och torsdag, ska se om jag kan få tag på ytterligare en i morgon, som hade stängt idag. Det blir en tripp söderöver; Söderhamn, Gävle och Sandviken. Nu har jag nämligen fått de nya produkterna som en av mina uppdragsgivare har haft lite problem att få fram, och jag ville vänta på dom. Kommer nu att satsa enbart på blomsterbutiker, så får vi se om det gör någon skillnad i försäljning. Nackdelen nu är att det är ganska snart efter Formexmässan och två butiker jag försökte boka in, tackade nej eftersom man hade gjort stora beställningar där. Nu har man varken plats eller pengar att ta in ytterligare produkter.

Så i morgon blir det till att packa både produkt- och övernattningsväskan. Vi kör även den här gången ett gemensamhetsrace, jag och min lilla gubbe, och sammanstrålar i Gävle för övernattning.Den här skönheten står numera hemma hos oss, precis nedanför trappan, och är från Trådspira, som jag nu fått nya produkter ifrån. Visst är den helt underbar?

Lite renovering och desto mer kemikalier

Idag har det isolerats, därpå inplastats (gillar det inte, men det är nog nödvändigt) och sedan  satts upp OSB-skivor i nya gästrummet. Det är ju så roligt när man kommer till fasen uppbyggnad och färdigställande! Under veckan som kommer lär det nog även komma upp väggskivor runt tvättstugedelen!Ytterligare träd har fällts, mera målning har gjorts på garaget - nu är vi nog fasiken klara! (fast det finns ju inget innertak än i carporten, så klara är vi ju inte, men med utsidesmålningen...)

I våras fick jag veta att ett ämne som finns i nästan alla schampo, hudkrämer och deodoranter vi smetar på oss, paraben, har konstaterats kunna rubba vår hormonbalans. Nu läser jag att det har hittats i 18 av 20 undersökta bröstcancertumörer. Man tror att det är användande av deodoranter som är en del i det hela. Läs mer här. Sen i våras har jag aktivt letat efter produkter utan detta ämne.

Köpte den enda ansiktskrämen apoteket hade som inte innehöll ämnet. Tyckte att nu ska jag väl slippa mitt böjveckseksem som dyker upp varje vinter i näsvingevecket. Men inte, det har redan börjat, trots att vi ju fortfarande har härliga brittsommardagar och ganska hög luftfuktighet. I slutet på förra veckan fick jag på Lindex syn på en ansiktskräm från Lumene, som jag har betraktat som ett halvsuspekt lågprismärke, som varken innehöll Paraben, parfym, färgämnen, alkohol, paraffinolja eller silikon! Läs mer! Har nu använt den i fyra dagar och mitt eksem har hållit sig borta! Supernice!

Vet att många tycker, har absolut sagt och tyckt det själv, att det är så mycket som varnas för och ska man undvika allt får man lägga sig ner och dö. Men numera tycker jag faktiskt att för varje giftigt ämne man kan undvika, så har man gjort en vinst. Det är ju förvisso sanslösa mängder gift vi utsätts för varje dag. De finns överalllt omkring oss, en stor del finns tex i möblerna vi har i våra hem - flamskyddsmedel tex. Häromdagen läste man om gifter som tillsätts i tygerna våra kläder sys i. Det finns alltså så väldigt mycket skit i sånt vi inte har en aning om, så att försöka undvika gifterna i de produkterna man faktiskt vet att de finns i, tycker jag är värt att sträva efter! 

Husvisning

En ljummen dag blev det idag, men solen de utlovade till eftermiddagen fortsatte att gömma sig bakom tunna moln.

Idag har vi haft besök av de förra ägarna av vårt hus, samt deras dotter med man. Framför allt var det dottern som var nyfiken på att se förändringarna. Hon är i vår ålder, förmodligen några år äldre, och bodde här från 10 till 17 års ålder. Självklart har hon väl varit här en massa även sedan, men har inte den där "detta är mitt barndomshem som alltid ska se ut som det gjorde" - inställningen som deras yngsta barn tydligen har. Alla tyckte att allt var väldigt fint och så, och det är ju självklart roligt att höra.

Vi har pratat om det många gånger, Bertan och jag, hur människorna som har bott i det här huset tidigare har haft det. Vi har förstått att det inte alltid har varit så lätt. Gissningsvis inte heller för de allra första, som byggde huset nånstans under senare delen av 1800-talet. De sålde huset 1924 till föräldrarna till mannen i familjen vi köpte huset av. Att de sålde huset måste betyda att de inte hade några barn, eftersom att på den tiden var det ju kutym att äldsta sonen, eller åtminstone något av barnen tog över gården. Vi har fått berättat för oss hur det var för familjen som köpte och det var ingen rolig berättelse, samt även hur det varit för sonen/paret vi köpte av, de har inte heller haft nån dans på rosor. Men ändå tycker jag att det känns som ett välvilligt hus, med risk att låta väldigt flummig. Annars kunde man misstänka att olycka och aggressioner "sätter" sig i väggarna. Men, nånstans känns det som att huset är "med" oss.

Ett steg framåt!

Idag har vi fått elledningar dragna i nya gästrummet/tvättstugan! Vindpapp och reglar finns också på väggarna, så nästa steg är att isolera och spika upp själva väggarna. Helt plötsligt har vi tagit ett stort steg framåt i den byggprocessen! Känns som man vill lägga massa tid på det där bums, men det har lovats soligt och varmt väder i helgen och vi har massa utomhusjobb som skriker högre, så det får bli det som går först! Garaget är fortfarande inte färdigmålat och vintern står ju bara en bit bort och lurpassar och innan dess måste vi (Bertan) ha hunnit ta ner en massa träd som ska bli nästa vinters ved! Livet på landet innebär ju en hel del framförhållning, så den veden som ska tas ner, är den jag ska stå och meditera över i vår när jag klyver den, för att sedan hinna torka över sommaren och därmed kunna eldas med nästa vinter!

Ett mystery-shopperuppdrag har det hunnits med i eftermiddag också. Känns så bra när man får anledning att ta sig till butiker man ändå har ett ärende till och få betalt både för tid och mil! I det här fallet även få ersättning för att köpa vissa produkter som man kan komma att ha nytta av!

Nya recept!

Det finns ett par nya recept på eatit.blogg.se! Dels ett jag gjorde häromdagen och framför allt; Kims suveräna Räkor med curry! Den kan jag varmt rekommendera!!!

Det är inte lätt!

Idag har jag varit och besiktigat min pärla! Ja, den är fortfarande en pärla, framför allt när protokollet blir blankt och den fortfarande surrar som en sensommarhumla när man kör den!

Efter det blev det först en sväng på numera XL bygg, tidigare Fresks, för att kolla tapetvalet jag gjort tidigare. Bara det att jag inte riktigt kom ihåg vilka tapeter det var jag sist var så säker på??? Det finns sådär fyra stycken som jag kan vara aspirant på, till de två rummen som står i tur för renovering. Först ut är ju det helt nya gästrummet som blir i gamla köket. Där krävs en riktigt ljus tapet, men vilken var det jag tänkt? Men skit i det, vilken vill jag ha nu???? Men beaktande måste också tas till vilken jag vill ha i mitt arbetsrum, som ju också är ett gästrum? Vilken här, och vilken där????? Huvva (sa norrlänningen), inte lätt det här!

Sen blev det Birsta en sväng också. På Lindex hittade jag den här tunikan som jag blev förtjust i, fast min är ljusgrå, snyggare till blå jeans. 

Bild från Lindex Shop onlineLindex Shop Online

Lovade ju en bild på mitt mygamla mörkare jag. Har jobbat hårt och länge med självutlösaren för att få till en bild som inte visar en gammal skrynklig kärring, men det är faaan inte lätt! Hon springer fram och ställer sig framför kameran HELA TIDEN! Så här ser vi ut (både hon och jag....)


No more BlondinBella!

Det skulle ju bli så snyggt. Att maskera det gråa genom att bleka blonda slingor i det andra. Men jag var för feg och vågade inte låta medlet sitta i så väldigt länge, så det blev inte så stor skillnad. Och det gråa har nu växt ut ytterligare en bit. Så nu jäklar, ikväll blir jag brunettbrutta! Förhoppningsvis ganska nära hur jag en gång i tiden såg ut.....hur det nu var.....

Blir resultatet bra så kanske, kanske att det kommer en bild här.

Idag har hösten gjort entré här. Solig morgon förbyttes ganska snart i mulen himmel och därefter även regn. I kombination med blåst kom det byar av löv drivandes i vinden. En temperatur på sådär tolv grader gjorde inte saken roligare. Under eftermiddagen försvann molnen och solen visade sig igen, men temperaturen höll sig på höstnivå. Jag som skulle fortsätta måla garagestolparna! Hoppas på bättre väder i helgen!

Jobb av olika slag

Idag tror jag faktiskt att vi haft den sista brittsommardagen, fast säker känner man sig inte och det får gärna komma fler! Fram på dagen blev det återigen nånstans 19 grader och klarblå himmel, men för de närmaste dagarna pratas det om mer moln och max 15 grader. Härligt väder har det varit länge nu ändå!

Förmiddagen spenderades vid datorn, letade lämpliga företag att söka jobb hos och skickade även iväg några förfrågningar. Ett nejtack kom per omgående. Yesss!

Eftermiddagen ägnades åt målning av staketet runt carporten, vi ska ju gubevars ha topparna på det röda staketet vita! Vem kom på en sån arbetskrävande idé? jag, förmodligen. Vi har samma i stugan, men där var det Bertan som fick måla..... Tid tog det och krävande för händer och armar var det, så det blev bara en sida målad. Skönt att veta att man har jobb kvar.... 

Ikväll har det blivit lite mer rivning i blivande tvättstuga/gästrum. Det är en del brädor och spikar och annat skräp som ska ner innan det är dags att börja bygga upp. Det börjar brådska nu, eftersom det ju bara är timmerväggar utåt, det börjar kännas att den kalla kvällsluften sipprar in där.

Strömavbrott

Till idag hade det aviserats strömavbrott mellan 10-14, alltså under den tid jag skulle suttit vid datorn och jobbat samt fått mig lite lunch och även kaffe. Inget av det funkar ju utan ström.

Därför bestämde jag mig för att det fick bli en shoppingdag. Hade några saker som behövde inhandlas och sen kunde man ju passa på att se vad som fanns i övrigt att upptäcka. Och framför allt få sig en kopp kaffe!

Det blev (som planen var) en vädringsställning på Ikea, där jag också sammanstrålade med maken för en lunch. Täckduk till plantorna fick jag inte tag på, då behöver man till Plantagen eller liknande och det orkade jag inte.

Däremot blev det ett par nya MBT-skor anpassade till kallt väder, mina sandal-dito blir det snart för kallt för. De är vansinnigt dyra men de enda jag har kunnat stå flera dar på mässa i utan att få ont i ryggen, så jag anser att de är värda sitt pris. Förhoppningsvis håller de i flera år också.

Med viss vånda blev det också ett par toppar från HM, en rutig historia som jag aldrig trodde mig om, men färgerna, eller snarare kombinationen av dom, tilltalade mig. Dessutom en paisleymönstrad mörkblå sak som var tight om låren och vid upptill, bör passa bra till mina jeanstajts.

Även idag har vi haft underbart brittsommarväder. Är fortfarande klart så natten kommer nog att bli ordentligt kall, förmodligen inte långt från noll. Hittills har vi bara behövt elda ca tre gånger, stor skillnad mot förra året när vi började elda i mitten av augusti. Det borgar för att veden räcker hela vintern, det känns bra!

Tyst och tomt blev det.......

Kvart i tolv gick deras buss ner mot Stockholm idag. Eftersom Vickie var rastlös var vi på plats redan kvart över elva. Det är jobbigt att säga hejdå, framför allt när man haft sällsynt trevliga dagar. Sällsynt eftersom det är relativt sällan, däremot inte sällsynt att vi har trevligt tillsammans! Men då svider det att säga hejdå. Det blir en tår eller två.

Igår blev det inget inlägg här, just pga ovanstående; det var så mycket annat att stå i! Vickie, Jonas och jag var på kantarelljakt igår förmiddag och hade sån tur att vi trillade på mer kantareller än jag nånsin sett på en gång tidigare! Jag har ju några ställen där jag hittat förut, och där fanns det även nu, bara mångdubbelt mer än det varit tidigare! Dessutom hittade vi några nya ställen. Vi plockade en hel systempåse full!Resultatet av dessa blev en fullkomligt suveränt god soppa, som Jonas gjorde till oss på kvällen! Bonus 1: det blev över så Bertan och jag får njuta det som förrätt ytterligare en gång!

Innan vi kom så långt som till middag jobbade Vickie mer på sin klänning. Den blev kanonfin! Vet inte om hon hann lägga upp den, men så här såg den ut vid provning i går kväll:Bonus 2: Hon köpte tre meter tyg och lämnade hälften kvar till mig! För övrigt gjorde hon ett kap; tyget kostade 10 kronor per meter!


Kräftans kväll

Jonas hade en lite Halleluja-upplevelse på bussen lät det som. Gratis internetuppkoppling och ordentligt benutrymme.

Nu har vi frossat i kräftor och räkor och avslutat med Vickies chokladpannacotta. Till detta har det blivit både ett par öl och ett par snapsar, till kaffet även en avec. Nu är det sladdrandets tidsförjagande period av kvällen. Mycket avhandlas av de mest skiftande karaktärer, allt ifrån fötters välmående till glasögon och deras funktion och form. Very nice, rent supernice!

  

Nu är hon här!

Vickiegumman, alltså. Skulle vara i stan 12.40 men var där redan 12.20 och fick alltså vänta på mig som hade planerat att vara där 12.30 för att vara i god tid. Men vi hade ju kontakt innan så det var OK.

Sen blev det såklart en sväng på stan. Det var planerat redan innan, det skulle kollas efter lite klänningstyg och så. Det som förvånade mig var att det var hon som sa efter två timmar, det är Ok med mig, jag känner inget behov av att gå här längre! Undrar om hon håller på att tackla av?

I morgon ansluter Jonas också, då ska vi, för vår del i alla fall, begå kräftpremiär!

Ännu en härlig brittsommardag!

Många gånger har jag trott att det varit sommarens sista dag, men har svårt att tro att dagens värme kommer att slås. 22,5 varma grader och en flödande sol. Förvisso rejält blåsigt, men varma vindar, så bara skönt mot kroppen när jag gick och svettades med gräsklipparen!

Planen var annars att fortsätta städningen här hemma, framför allt i mitt kombinerade arbetsrum/gästrum där våra helggäster ska sova. Men förmiddagen gick åt till kontorsarbete och sen blev det som sagt gräsklippning. Gräsytorna är ju ganska rejäla så det tar ett tag och när jag var klar hade jag absolut ingen lust att lämna det soliga sköna vädret och gå in och städa! Så det fick vara. Få se om jag tar ett tag i morgon förmiddag. Det är mest saker som behöver plockas undan och det handlar mera om att sätta igång.....

Det ska i alla fall bli oerhört mysigt att få hit dom. Vickie kommer i morgon och Jonas dyker upp på fredag. Vore guld om vi får behålla det sköna vädret också! Då kanske det går att få med dom ut i skogen för lite svampplockning........

Diversedag

Ännu en ljuvlig brittsommardag och man skulle helst bara vilja vara ute och njuta. Men det har varit en del jobb idag, både betalt och obetalt. Det obetalda, åtminstone i pengar räknat, blev faktiskt tvätt och vaxning av bilen. Hela blev inte vaxad, det sliter ordentligt på handleder och händer, dessutom försvann solen bakom molnen. Men halva blev fixad och resten hinns förhoppningsvis med innan hösten är här på allvar.

En sväng till affären blev det dessförinnan, dags att börja bunkra upp inför helgens besök av Vickie och Jonas. Således finns nu kräftor nog för en kräftskiva på fredag och kött till lördagens middag. Lär behövas kompletteras ytterligare, Vickie pratade om en chokladpannacotta som hon kunde göra och det ser jag väldigt mycket fram mot!

Alone again, naturally.

Sjöngs en gång i världen av Donovan, sextiotalsidol. En sorgsen, lite vemodig sång. Och ensam är jag också igen. Även denna vecka blir det två övernattningar för Bertan och ensamma nätter för mig, för honom också, för den delen. Och så jävla kul är inte hotellivet.

Hade bestämt mig för att inte ge mig ut till butikerna förrän jag fått in alla produktprover, men det verkar som de dröjer, så nästa vecka får jag nog köra ändå, utan dom.

Dagen har ägnats åt städning. Gubbsen gjorde ju klart här i förra veckan, men vi var ju inte hemma och kunde ta hand om efterstädningen, utan det allra värsta tog vi igår när vi kom hem och så har jag gjort en mer ordentlig städning idag. Damm, spindelväv, sågspån och allehanda annat skräp har dammsugits från tak, väggar och golv i nya tvättstugan/gästrummet och det var inte lite! Samma sak har gjorts i hallen utanför och därtill våttorkning av samma ytor. Planen var att även hinna med biltvätt och vaxning inför höst och vinter, men tiden räckte inte. Dagen har varit solig och ljummen, men sent i eftermiddag har molnen dragit in och nu har det börjat duggregna, så det är väl tveksamt att det blir nån bilvård i morgon heller.

Ringde pliktskyldigt till modern idag. Dessvärre låter det som det går lite på halvfart, tankemässigt. Igen eller fortfarande. Tror igen. Tyckte det lät bättre sist.

Hemresa

En helt ljuvlig sensommardag eller kanske snarare brittsommardag, var det när vi vaknade idag. Lite kyligt i luften på tidiga förmiddagen, men sedan en skön ljummen solig dag. Tråkigt då att behöva sätta sig i bilen och tillbringa tre timmar där på väg hem!

Men, när vi kom hem passade vi på att slänga lite kött på grillen och vara nöjda med att inte längre ha ännu längre hem!

När vi åkte var ju våra snickargubbs i färd med att bygga upp golvet i blivande tvättstuga/gästrum. De fortsatte efter att vi gett oss i väg och när vi idag kom hem, är golvet på plats igen. Känns väldigt bra att ha fått återanvända det fina gamla trägolvet. I tvättstugedelen är det dock spånplattegolv, där ska ju så småningom på en plastmatta.

Regnmys

Nu ikväll har det börjat regna igen. Regn och tunga moln förhöjer förvisso mysfaktorn så tillvida att man tänder ljus tidigare och alltså får  njuta av det mjuka skenet längre. En viss mysfaktor är det också när det spöregnar såpass att man hör inne hur det smattrar mot plåttaket. Men man blir ju tvingad att vara inomhus och det finns ju en del man vill fixa ute också! Det mesta har ändå hunnits med, så vi ska inte klaga.

En sväng till kära svägerskan har det också blivit. Gillar min svägerska, hon är en tjej som till ytan kan verka just ytlig, men hon är en "devil in disguise"! Ja, kanske inte devil, men inte alls så timid som hon försöker låtsas.

Snäll är hon också. Så snäll att hon lagar mat och tar med sig till svärmor som numera annars livnär sig på bullar och kakor. Det är bara det att svärmor stoppar maten i frysen och sparar den till hon får främmande som hon bjuder den på istället....

Nu är det dags för bastu, undrar om vi ska ta sista doppet för i år????? Det ÄR lite mysigt att bada när vattnet är alldeles svart och det bara är det sista ljuset från himlen som gör att man ser var man sätter fötterna på väg till sjön. Väl där kan man ju bottnen och vet vart man ska gå för att kunna doppa sig. Vi får se....

Elaka svärmor

Helgen tillbringas i stugan. Så härligt att komma hit även fast det har behövts eldas lite grann, hösten närmar ju sig med stormsteg. Å andra sidan blir mysfaktorn med eldning och levande ljus väldigt hög! 

Det som är mindre härligt är min svärmor. Man ska ha ett starkt psyke och stort ego för att umgås med henne. För henne är de enda med något större värde hennes egna barn och barnbarn. Barnens respektive är onödiga bihang. Bihang är just bihang, dvs irriterande och onödiga tillägg. Ett sätt att slippa dessa är att så långt möjligt ignorera dom, låtsas att de inte finns där. Sitter man tre på var sin sida av ett bord, kommunicerar man således enbart med den personen som har ett värde.  

Så här har det varit i flera år och det har varit oerhört jobbigt. Man tror att man ska vänja sig, kunna sätta sig över det, men jag lyckas inte, det SUGER! Naturligtvis är det jobbigt för Bertan också, han hamnar ju mittemellan, stackarn. Men faktum kvarstår, det är jobbigt. Man kan möjligtvis försöka skratta åt att man i princip får en utskällning för att man inte äter tillräckliga mängder kaffebröd, problemet är bara att det varken är första eller andra eller för den delen sista gången det händer! Ska man fortsätta ta det och ursäkta tanten för att hon är gammal? Eller ska man ge fan i att gå dit? Eller ska man bita ifrån? Ett dilemma är det!


To blogg, or not to blogg?

Har länge tyckt att jag väldigt mycket skriver min blogg lite i dagboksform, inga såna där djuplodande, analytiska, kåserande, fundersamt småtrevliga eller småironiska inlägg som en del andra får till. Har nyss förstått att fler har liknande funderingar om sin blogg. MEN, det är väl för sjuttsingen ingen tävling det här heller? Vi tjejer/kvinnor är så himla bra på att jämföra oss med varandra/andra och alltid se till att vara den sämsta utav de vi jämför oss med.  

Visst har jag funderingar och åsikter om olika saker, men när man väl sitter här och ska skriva så blir det gärna en dagsrapport. Samtidigt har jag fått höra från de kära barnen att de tycker att det är roligt att få höra om vad som händer i mitt liv, och jag har själv upptäckt att bloggen är en bra källa till upplysning för mig själv, om när saker och ting skedde.

Som jag ser det är min blogg nåt jag skriver för mig och mina närmaste, inte nåt som skrivs för att få så många besökare som möjligt. Den startades lite för att hänga på en trend, men har blivit lite av ett behov. Men återigen, den är för mig, inte för att bevisa nåt för andra! 

Det byggs på!

Golvet i vårt rum som ska bli till viss del tvättstuga och resten gästrum framskrider. Idag har det lagts dit isolering, förutom i den smutten där vatten och avlopp kommer upp från (av-)grunden. Där ska avloppsröret delas i ett y, förhoppningsvis i morgon, för att dels bli en golvbrunn och dels ett rent avloppsrör från en diskho. I kväll ska det läggas lite energi i att uppdatera min ritning över det hela. Den gjordes utifrån de befintliga innerväggarna och de är ju nu bortrivna och kvar är ju bara timmerväggarna. Beräkningar behöver göras över hur mycket nya innerväggar med tillhörande isolering bygger ut från timmerväggen och vad som då blir kvar av ren rumsyta. Utifrån det ska en ny beräkning göras över hur utrymmet ska disponeras till de två rummen som ska bli.


Sista sommardagen?

Risken är stor att vi idag har fått njuta av den absolut sista sommardagen det här året. Temperatur som legat nånstans mellan 22 och 24 grader får definitivt kallas sommarvärme, trots att det blåst en hel del. Ändå är det den 1:a september och det kunde lika gärna varit ordentligt höstväder.

Det enda som är tråkigt är att den härliga mannen jag är gift med inte är hemma och vi tillsammans kunnat njuta den sista sköna uteätna grillmiddagen. Framför allt eftersom vi just idag firar 17 år som par! 

Värmen är välkommen även när det gäller vår renovering. Golvet har ju rivits upp i rummet som ska bli tvättstuga och gästrum. Det betyder att det är fritt svängrum för utomhusluften in i det utrymmet, det har känts de senaste dagarna. Idag har dock våra gubbs varit här och gjutit plintar i marken och däri lagt kompletterande bärlinor. Fortfarande är dock grunden helt frilagd så jag hoppas det svalare vädret som är utlovat dröjer så länge som möjligt!I morgon lär det hamna ett spånplattegolv ovanpå bärlinorna, så sen är det lugnare!

RSS 2.0