Svamp, svamp och ännu mera svamp!

Nu är det söndag kväll och Kim och Markus är hemma hos sig sen några timmar. Som vanligt blir det tomt, tyst och lite ödsligt när vi blir ensamma igen. Dessutom kallare! Det gör så väldigt stor skillnad om man är två eller fyra personer i det här huset, förmodligen i alla hus.... men två extra element på ständiga 37 grader höjer temperaturen rejält!

Svamp ja. Igår gick Kim, Markus och jag upp i skogen för de ville leta kantareller. Finns inga sa jag. Dom plockade Vickie, Jonas och jag när dom var här i september! Trodde jag.. I min värld är svamp vanliga hederliga gula vackra kantareller. Kim och Markus är steget före och plockar även trattkantareller. Så igår hittade dom MÄNGDER med svamp. Markus lyckades på något sätt hitta en hel del av den gula sorten också, stora fina. Men båda två hittade en massa trattisar också. Jag hittade ingenting! När vi hällt ut det på plåtar hade vi fyra fulla som vi sen satte oss och rensade. Till middag blev det älgkött som de hade med sig och till det kantarellsås, så klart!

Idag ville dom upp i skogen igen för att se om det inte fanns lite mer att hämta och det fanns det! Efter 1,5 timma hade vi med oss uppskattningsvis 8 kilo svamp hem igen, den här gången bara trattisar. Vi gick inte långt heller, några hundra meter som längst bort. Nu har jag också lärt mig känna igen trattisar och inser då att det var bland annat sådana jag rensade bort ur vår gräsmatta förut!

Efter de hade åkt hällde vi upp det de hade lämnat, ungefär hälften av det vi hade med oss hem, och det blev återigen 4 plåtar:Naturligtvis var vi tvungna att smaka på trattisarna så i kväll blev det kyckling med trattissås! Mycket gott! För den intresserade finns recept på www.eatit.blogg.se. Som grädde på moset åt vi också upp efterrätten som blev över igår, så nu är vi så mätta så vi knappt kan andas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0