Informationsmiss blir takhelvete

Har ju ägnat ett antal timmar åt taket i vår nya gästkammare. Vi kom ju fram till att vi ville behålla taket, det är ett ganska ovanligt lagt tak, där varannan planka är som ett lock över de båda därunder, dvs det blir olika nivåer på planken.

Men, rummet har ju varit kök i över 25 år, med matos och vedspis och dessutom tidigare en storrökare. Så det omålade trätaket är rejält mörkbrunt och alltså väldigt inpyrt på flera sätt. Alltså går man till färgaffären och förklarar problemet och blir rådd att köpa en stoppgrund. Vilket man gör, och börjar stryka på med denna (efter målartvätt). Vad som inte sas, och inte heller stod på burken var att färgen/innehållet skulle röras om, vilket jag alltså inte gjorde, står det inte så, gör jag det inte, står det att man ska göra det, gör jag det. Det finns ju så många olika medel, och ibland står det "omröres", ibland står det "omröres ej". Står det ingenting, utgår jag från att det är blandat av sig själv.

Strök med detta två gånger men under omgång två blev medlet helt plötsligt väldigt tjockt och konstigt. Gjorde dock klart. Sen påbörjades strykningen med riktig färg och efter ett par dygn kom redan genomslagen från träet. Skitkul. Burkarna åkte tillbaka till affären som sa, ja, det här är ju totalfel av oss, det står ju ingenstans att man ska röra om! Pengarna tillbaka, men taket är ju fortfarande lika bedrövligt! Så nu är vi tillbaka på ruta 1, påbörja förseglingen av föroreningarna igen och hoppas att det funkar, fastän det är vanlig målarfärg emellan. Verkligen skitkul! Innan det är klart kommer jag att ha strukit det där taket minst sju gånger. Vet ni hur ont i nacken man får efter EN gång?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0