Träningsvärk!!!

Skrev ju igår att jag hade röjt undan en del av häcken och utvecklade ju inte närmare vad jag gjort. Till stor del handlade det om att knipsa av stammarna så långt ner det gick, helst under markytan. Där är stammarna som tjockast och därför använde jag en sekatör med närmare en halv meter långa skaft. Fick ändå ta i för både kung och fosterland och emellanåt använda knäna också för att få av stammarna. Så idag har jag träningsvärk! På många ställen. Både biceps, triceps och bröstmuskelatur samt en del till som jag inte vet namnet på! Rejält ont har jag i alla fall. Men det är möjligt att det är nyttigt!?

Idag har vi tagit det lugnt. Förmiddagen ägnades åt att leka hårfrissa, det är ju ett uppdrag jag haft i femton år och han är ju fortfarande nöjd. Att han sparar 200 spänn per gång bidrar säkert!

Efter lunch var det fika hos svärmor i vanlig ordning och sen åkte vi ner till Vännäs och satte ut gravljus på båda gravarna.

Som vanligt när vi är här konstaterar vi hur otroligt bra vi mår här. Det är en känsla av avslappning och välmående som jag inte riktigt vet var den kommer ifrån. Men jag har lyckats utverka att vi ska lugna ner tempot hemma till förmån för nån extra resa hit i höst. Det finns inte nån riktig anledning att jaga på med pigkammare och tvättstuga hemma, vi har ändå två fungerande gästrum om det behövs i vinter. Dessutom är det inte så mycket kvar på pigkammaren så att vi inte kan unna oss att åka hit nån extra gång.


Rekreationshelg

Så skönt, så skönt och mysigt och härligt! Äntligen är vi i stugan igen, fyra veckor sen sist! 

En del aktvitet har hunnits med idag; en del av gamla häcken har jag röjt bort, svärmor har hälsats på, sen har vi ätit och druckit gott och snart ska vi in i bastun. Kan det bli så mycket bättre?

Det bästa är att vi är kvar i morgon också!!!

Knäppskallar

Knäppskallar finns det gott om i den här världen och jag har genom åren träffat på ett ansenligt gäng. Ändå blir man lika fascinerad varje gång man träffar på ytterligare en. Människor som pga av sin imbecillitet berövar sig själva möjligheter. Människor som man ändå tyckte verkade hyfsat normala. Ändå behövs det inte så mycket så flippar de helt ut och kan inte tänka, inte göra en normal bedömning och avvägning.

Fast man blir drabbad av deras humör kan man inte annat än tycka synd om dom. Att pga att det låser sig i hjärnan gå miste om möjligheter som de hade gagnats av, och som kanske i långa loppet gör att de inte kan fortsätta med det de vill göra. Man kan ändå inte göra mer än att försöka resonera och förklara och går inte budskapet fram/de vill inte höra eller se budskapet, ja, då är det bara att skaka på huvudet och gå vidare. Men fascinerande är det!

Tak, tapeter och taklampor

En del takstrykande har det blivit idag, men inte så mycket som planerat, alltså blev nacken lite skonad. Det blir mer i morgon.

Däremot blev det en sväng till stan för att beställa tapeter till pigkammaren. Såg det uttrycket i en katalog som jag kikade på tapeter i. Eftersom det är ett rum bakom köket, så är det självklart en pigkammare. Dock blev det inte den tapeten, även om jag var väldigt sugen på den, kanske kommer jag att ångra mig. Den jag hade sett ut redan tidigare är en väldigt söt, romantisk rosenmönstrad sak, tycker egentligen att den är FÖR söt. Men efter mycken vånda och tittanden i kataloger så blev det den i alla fall. Den har en vit grund och är sedan, som sagt rosenmönstrad med gröna slingriga stjälkar. Kompletterar man den med lite mörka möbler kanske, så blir det nog bra. Alternativt kör man med bara vita möbler, så blir det väldigt romantiskt shabby chic. Vi får se vilket det blir.

Sent i går kväll var det slutbudgivning på två lampor på Tradera jag var ute efter. Eller rättare sagt, en av dom, för det var två likadana. Det visade sig att man inte helt kan lita på tekniken hos Tradera, för både Bertan och jag såg att jag var överbjuden på den ena och alltså fortsatte vi att buda på den andra. I slutändan visade det sig att jag fick BÅDA TVÅ! Inte riktigt meningen. Dom/den kommer í alla fall att bli jättefin/a i pigkammaren!

Var idag och hämtade ut den andra gamla lampan jag köpte förut på Tradera och den är precis lika fin i verkligheten! Den blir nog väldigt bra som break mot det söta i pigkammaren. Kan tänkas att en av de två nybudade åker tillbaka ut på Tradera, alternativt hamnar i nåt annat rum.

här ser den ut. Nån intresserad?

Informationsmiss blir takhelvete

Har ju ägnat ett antal timmar åt taket i vår nya gästkammare. Vi kom ju fram till att vi ville behålla taket, det är ett ganska ovanligt lagt tak, där varannan planka är som ett lock över de båda därunder, dvs det blir olika nivåer på planken.

Men, rummet har ju varit kök i över 25 år, med matos och vedspis och dessutom tidigare en storrökare. Så det omålade trätaket är rejält mörkbrunt och alltså väldigt inpyrt på flera sätt. Alltså går man till färgaffären och förklarar problemet och blir rådd att köpa en stoppgrund. Vilket man gör, och börjar stryka på med denna (efter målartvätt). Vad som inte sas, och inte heller stod på burken var att färgen/innehållet skulle röras om, vilket jag alltså inte gjorde, står det inte så, gör jag det inte, står det att man ska göra det, gör jag det. Det finns ju så många olika medel, och ibland står det "omröres", ibland står det "omröres ej". Står det ingenting, utgår jag från att det är blandat av sig själv.

Strök med detta två gånger men under omgång två blev medlet helt plötsligt väldigt tjockt och konstigt. Gjorde dock klart. Sen påbörjades strykningen med riktig färg och efter ett par dygn kom redan genomslagen från träet. Skitkul. Burkarna åkte tillbaka till affären som sa, ja, det här är ju totalfel av oss, det står ju ingenstans att man ska röra om! Pengarna tillbaka, men taket är ju fortfarande lika bedrövligt! Så nu är vi tillbaka på ruta 1, påbörja förseglingen av föroreningarna igen och hoppas att det funkar, fastän det är vanlig målarfärg emellan. Verkligen skitkul! Innan det är klart kommer jag att ha strukit det där taket minst sju gånger. Vet ni hur ont i nacken man får efter EN gång?

Svamp, svamp och ännu mera svamp!

Nu är det söndag kväll och Kim och Markus är hemma hos sig sen några timmar. Som vanligt blir det tomt, tyst och lite ödsligt när vi blir ensamma igen. Dessutom kallare! Det gör så väldigt stor skillnad om man är två eller fyra personer i det här huset, förmodligen i alla hus.... men två extra element på ständiga 37 grader höjer temperaturen rejält!

Svamp ja. Igår gick Kim, Markus och jag upp i skogen för de ville leta kantareller. Finns inga sa jag. Dom plockade Vickie, Jonas och jag när dom var här i september! Trodde jag.. I min värld är svamp vanliga hederliga gula vackra kantareller. Kim och Markus är steget före och plockar även trattkantareller. Så igår hittade dom MÄNGDER med svamp. Markus lyckades på något sätt hitta en hel del av den gula sorten också, stora fina. Men båda två hittade en massa trattisar också. Jag hittade ingenting! När vi hällt ut det på plåtar hade vi fyra fulla som vi sen satte oss och rensade. Till middag blev det älgkött som de hade med sig och till det kantarellsås, så klart!

Idag ville dom upp i skogen igen för att se om det inte fanns lite mer att hämta och det fanns det! Efter 1,5 timma hade vi med oss uppskattningsvis 8 kilo svamp hem igen, den här gången bara trattisar. Vi gick inte långt heller, några hundra meter som längst bort. Nu har jag också lärt mig känna igen trattisar och inser då att det var bland annat sådana jag rensade bort ur vår gräsmatta förut!

Efter de hade åkt hällde vi upp det de hade lämnat, ungefär hälften av det vi hade med oss hem, och det blev återigen 4 plåtar:Naturligtvis var vi tvungna att smaka på trattisarna så i kväll blev det kyckling med trattissås! Mycket gott! För den intresserade finns recept på www.eatit.blogg.se. Som grädde på moset åt vi också upp efterrätten som blev över igår, så nu är vi så mätta så vi knappt kan andas!

Äntligen fredag!

Trädgården är väl inte direkt reparerad, men ytan är jämn igen. Dessvärre är där inte längre en gräsyta, utan både där det varit grävt och runt det området, en jordyta. När det har småregnat som idag, blir det en rejält geggig leryta..... Men, till våren får vi så in nytt gräs och få nöjet att se gräsmattan återvända, det gäller att se saker och ting positivt, sägs det....

Vad som absolut är positivt, är att Kim och Markus dök upp här vid cirkus halv sju. Då var maten i princip klar och sen dess - nu 2,5 timma senare - sitter vi (dom) fortfarande kvar vid köksbordet och pratar. Jag sitter ju just nu i arbetsrummet och gör det här inlägget. Mycket, mycket trevligt har vi haft och ska fortsätta ha, både i kväll och resten av helgen!

Förödelse och förstörelse och glada nyheter

har det begåtts här idag. Inte för att vår trädgård har hunnit bli så mycket med, men i sommar har det grävts ner ett gäng buskar som så småningom ska få olika storlekar och skepnader. Idag har vi haft en STOR grävmaskin här som grävt sig rakt igenom trädgården för att vi vill ha el och vatten till vårt garage. Och ja, det var tvunget att gå rakt genom den del av trädgården som ligger närmast huset. Så här såg det ut:Och det där är bara ena delen. Men, nu är det igenlagt, men vår fina gräsmatta ser ut som en tillplattad leråker, det blir hårda tag till våren med att så in nytt gräs. Flera av de nyligen planterade buskarna fick lov att grävas upp också, hoppas att deras rötter hittar tillbaka när de grävs ner igen.

Och så ringde jag återigen företaget jag väntat svar från, och ja, självklart ska vi jobba ihop, blev svaret! Kändes jävligt bra, samtidigt som jag fortfarande är lite pissed-off för att man inte hör av sig när man lovat. Men jag är nog lite gammaldags; ett löfte är ett löfte för mig. Vet också att de har sanslöst körigt just nu, med en ny katalog som ska vara ute i butikerna i december och dom fortfarande håller på att fota för den, osv, osv. Men ändå...!


Tröstshopping

Idag påbörjades målning av taket i vår nya kammare, det blir ju en riktig kammare bakom köket, i gammal stil på alla sätt. Hann inte speciellt mycket, skulle till stan för den tredje och sista Twinrix-vaccineringen. Nu kan man livet ut (tror dom) åka utomlands utan att behöva tänka på gulsotsvaccin, dessutom har vi ju faktiskt den smittan här i landet också.

Blev en sväng i affärerna med 25% rabatterbjudanden också. På Lindex fick jag syn på en trasa på reastången som bara var min! Till och med rätt storlek! En klänning/topp, ärmlös med svarta paljetter framtill, A-skuren men längre i sidorna än mitt fram och bak. Reapris 174:- och efter rabatt 131:-, kan det bli bättre? Dålig bild, men ändå:Den blir kanon ihop med tights till jul eller nyår, om man nu hamnar på något sådant firande......? Annars får den hänga i garderoben till tillfälle ges!

Hade ju 25% på KappAhl också så tröstshoppingen gick vidare. Hittade en blus som jag tyckte var väldigt snygg till de gråa jeansen jag hade på mig, men tyckte först att den kanske var lite för UNG för tant mig. Sen tänkte jag att "va fan" och så köpte jag den.


Bild från KappAhl.se

Den är inte så svart/vit/grå som det ser ut på bilden, utan i mönstret finns lite dimrosa och dimturkos också.

Sen blev det en sväng på den lokala antikaffären också, är på jakt efter ett skåp som ska stå i kammaren och få fungera som linneskåp. Men som vanligt fastnar man ju för det dyraste, får kolla mer på Blocket!Vad ska man tro på, tro på, tro på när, tro på när allt är så här?

Vid förra veckans utflykt till företaget i Småland lät ju allting helt klart, de skulle ha ett litet snack och sedan höra av sig på torsdag eller fredag. Inget hördes. När större delen av måndagen gått ringde jag till dom och fick svaret att "vi sitter just nu i ett litet möte om dig, kan jag ringa dig i morgon?". Och har dom ringt idag? Nej. Vet inte riktigt vad jag ska tro. Allt verkade bra och planer drogs upp för vad och hur jag skulle göra samt att det pratades mycket om deras behov av bearbetning i Norrland. Samtidigt verkade de lite ostrukturerade och rejält arbetsbelastade, samt snart ska på inköpsresa till Kina, vilket kan tala för att man glömmer/hinner inte/annat brinner hårdare. Men samtidigt..... ja, vet inte vad jag ska tro. Men det börjar gräva i mig.


Grådag med knorr

Oj, oj, oj! Har precis lagt på luren efter att ha pratat med Kim och fått veta att hon och Markus kommer på besök i helgen! Är det inte lite ketchupvariant över det hela, så säg? Hon hade tänkt komma om ett par veckor när Markus ändå skulle norröver för att spela in en skiva med sitt band, och då bli avsläppt här, medan han höll på med sitt. Men när de pratade om det hade de kommit fram till att ta en sväng norröver även den här helgen och kommer alltså båda två! Dessutom kommer raringarna att ta med sig älgkött från förra veckans älgjakt, hur smaskigt är inte det?

Det var ett trevligt besked som avslutning på en annars ganska grå dag. Det har småregnat hela dan, dock ingen snö. Bertan som åkte tidigt i morse berättade ikväll att bara ett par mil inåt landet övergick regnet i snö och det låg tydligen nån decimeter. Väl framme i Östersund var det dock barmark igen. Det dröjer väl inte så länge innan vi har det här också. Det är kluvet det där, snön gör också att det blir ljusare, men det känns ändå väl tidigt än!

Söndag kväll

Ja, så var den trevliga helgen slut. Inte nog med det, Bertan drar iväg i morgon bitti och lämnar mig ensam i två nätter och tre dagar, håhåjaja! Det blir tvära kast!

Men, det har som sagt varit mysiga dagar, med mycket snack och diskussioner både om allvarliga och lättsamma saker, precis som det ska vara!

Arbetet med kammaren bakom köket går sakta framåt. Idag har jag börjat måla taket med en "färg", eller snarare vätska, som ska stänga in all gammalt os som inte går att tvätta bort. Detta ska göras ytterligare en gång innan det är dags att gå på med vanlig färg. Oerhört tråkigt jobb, men nödvändigt.

Crosskungen!

Så mysig dag!

Visst, en del har krånglat, som när Bertan äntligen skulle sätta in en fläkt i badrummet och vips! slutade elen att funka! I vårt gamla hus håller vi ju på att byta elledningarna i takt med att vi renoverar. Det betyder praktiskt att vi har två elcentraler, en gammal (30/40-talet) och en sprillans. De försörjer då lite olika delar av huset. Badrummet försörjs av den gamla och han skruvade ur säkringen när han skulle installera fläkten, men när den skruvades i funkade inte elen. Det hjälpte inte att byta säkringen, som för övrigt var hel. Han har ju en elektrikerutbildning nånstans i bakgrunden, men käresta, så han är ju inte helt okunnig, men detta gick han bet på! Mycket skumt!

Men som sagt, förutom denna smolk har bägaren varit fylld med mys! Det ÄR så mysigt när något av barnen tar sig tiden och kostnaden att komma hit! Det är jättemysigt att åka ner och träffa dom också, men det är extra roligt när dom kommer hit. Då blir det ju VI som får rå om dom! Får fixa favoritmaten och pyssla om och skämma bort lite grann! Det var likadant när Vickie och Jonas var här tidigare i höst, även fast Jonas fick agera mästerkock och servera oss den ljuvliga kantarellsoppan. Det känns i alla fall så himla mysigt när någon av dom är här, förmodligen är det känslan av "the good old times", man får bli mamma igen, inte vet jag, men så är det!

Nu är i alla fall Dennis här och det är supernice! Ätit gott, snackat, spelat gitarr och umgåtts. Dennis har ju med sig crossen och har dragit ett antal repor både på grusvägarna uppåt berget samt på stigarna uppe i skogen, vilket medförde att jag fick skubba iväg för att visa vägen; så fick jag mig en vända i min kära skog också!!!


Trevliga dagar

Många på raken dessutom! Började igår, kära mannen och jag var ute och åt middag med efterföljande dans!  Dessutom testade vi för första gången de kommunala transportmedlen. Vi åkte buss! Tycker att det är fascinerande och bra att det faktiskt går buss här långt ute på landet! Fick byta buss en gång och då vänta i en halvtimma på nästa, men ändå! Att slippa ta bilen och lämna den i stan är absolut värt det!
 
Hittade en liten mysig restaurang på Storgatan med både god och billig mat. När man på menyn ser Filet Mignon Black and White för 149:- blir man definitivt överraskad när köttet är mört och bra och det hela riktigt gott! Men det säger en del om hur situationen är för restaurangbranschen i stan, många har konkat. Under de två timmar vi satt där var vi två sällskap, tror inte det kom fler efter vi hade gått heller....

Sen blev det som sagt dans, på samma ställe och med samma band som i våras när vi var ute. Samma repertoar hade de väl också, men det var ju det vi gillade; tunggung och röjig rock, självklart en och annan tryckare också. 

Det trevliga i dag är att Dempagubben dyker upp här i eftermiddag, nånstans vid femsnåret. Det gör ju att hela helgen blir extra trevlig! Han skulle packa in crossen i sin bil och lär väl motionera den uppe i skogen under helgen och skrämmer väl slag på viltet i trakten.


Auktioner och så....

Dagen har gått i lugnets tecken. Det har inte blivit så många knop och inte så mycket uträttat, men nåt pyssel här och nåt där, samt handlat mat. Jag är privilegierad just nu, jag vet. Å andra sidan har jag noll inkomst.....så jag betalar mitt privilegium själv, kan man ju säga. Tror dock att det kommer att bli rejäl ändring på det.

Har ju haft en del hantering på Tradera ett tag igen, både köpt och sålt. Mina fina stövletter är numera sålda, inga översummor blev det, men eftersom mina fötter inte längre klarar dom är det bättre att nån annan får glädje av dom.

Igår la jag ut ytterligare några delar i min nostalgiservis, Japonica, tre karotter i olika storlekar. En av dom har ett tillhörande lock. Blev lite förvånad när jag för en stund sedan fick ett mail från Norge, där man stillsamt undrade om man kunde få lägga bud. Utan att tänka hade ju jag klickat i "inom Sverige". Det ska jag inte göra igen! Självklart exporterar jag gärna till vårt broderland! Framför allt om dom betalar bra......!

Min utflykt

Är nu hemma igen efter de senaste dagarnas utflykter.

Söndag kväll stog stresshormonerna på aldrig tidigare nådda nivåer i min kropp. Gick och la oss tidigare än vanligt med tanke på den tidiga uppstigningen. Naturligtvis var det lögn att kunna somna. Låg i sängen och både hörde och kände hur hjärtat slog. Inte fort, men väldigt hårt. Försökte med avslappningsandning och självsuggestion och allt annat man kan tänka sig och fick ner nivån någorlunda. Men somna? Nej! Det kunde däremot Bertan, även om det tog ett tag för honom också. Men när han väl gjort det började ju snarkningarna och sen kom även ryckningarna. Så när jag kände att åååå, nu är jag på väg att glida bort, då kom det en helomvändning, storsnark eller arm eller ben kastandes, så man åkte upp till ytan igen. Vet inte hur länge jag låg och kämpade, men somnade väl så småningom. Kände ändå inte nån oro för att missa sömn, eftersom jag av erfarenhet vet att vid sådana tillfällen klarar man sig med ganska få timmar, adrenalinet och stressen är så hög i kroppen så man fixar det ändå!

Upp kom jag också, inga problem. Även alla delresor funkade som dom skulle, tack och lov; bilen skötte sig, inget flyg blev försenat. 

Dagen i Älmhult var intensiv och ganska lång, och jag fick veta det jag ville och jag tror detsamma gällde dom.

På flyget tillbaka till Bromma på kvällen kände jag hur ont jag hade i axlar och rygg, muskelspänningen var på väg att släppa. Sen var det ju middagsdate med Dennis och Vickie. Jättemysigt! Inte världens godaste mat, men OK, det var sällskapet som var det bästa. Fick sen skjuts av Dennis ut till Kims och Markus lägenhet som jag fick disponera själv, de är på älgjakt. Somnade efter max två sekunder och sov som en liten gris till klockan ringde.

Hemma var det rejält utkylt, så här har eldats sen lunchtid när jag kom hem. Det har ju blivit snudd på vintertemperaturer, trots att det ser mer ut som höst när man tittar ut, men 2 plusgrader är ju inget ovanligt på vintern och det var vad det var på dagen, nu är det två minus... Men det är SKÖNT att vara hemma!!!!!

Adrenalinstorm

Som jag trodde igår har det varit värre idag med att gruva sig inför morgondagen. Gruva sig är fel egentligen, men oerhört stressad har jag varit. Det är just det här med att faktiskt vakna i tid, att inte bilen brakar på väg till Midlanda, att planet inte är försenat, det är såna tankar, farhågor, som stressar mig som värst. Själva mötet därnere stressar mig inte. Visst, man kan kalla det resfeber, kanske. Skit samma, hjärtklappning har jag haft hela dan! Känns ändå som att det har lugnat sig under eftermiddagen. Bertan bytte ju till vinterdäck på bilarna i fredags och idag var jag ute och körde en sväng, för att kolla att det inte är hysterisk obalans i däcken. Det gjorde att det känns bättre med bilen. Ryggan är packad (tröja, trosor och tandborste), väckarklockor och telefon är redan ställda, så ja, lite lugnare känner jag mig.

Håll nu tummarna för mig att inget skit händer!

Tankesnurr

Idag har det börjat snurra ganska rejält i mitt huvud inför måndagens resa och möte, och jag vet ju att värre lär det bli under morgondagen. Det är olika tankar som snurrar, allt från det banala; vad ska jag ha på mig? till det mer viktiga; vad är det JAG ska klämma dom på? Det hela kryddas sedan med tankar över om jag kommer att vakna av klockan 04.15 eller inte, räcker det att åka hemifrån 05.15? Tänk om planet härifrån blir försenat, så jag missar planet från Bromma till Växjö? VAD GÖR JAG DÅ??????????? Osv, osv....

Det roliga i det hela, fel, att åka och träffa det här företaget ska bli jätteroligt, men grädden på moset är att på måndag kväll har jag middagsdate med två av mina telningar! Ska träffa Dennis och Vickie över en matbit på Hötorgshallen, det blir supernice! Har ju blivit betrodd med egna nycklar till Kims och Markus lägenhet, så dit åker jag sen för att sova över, får dessvärre inte träffa dom för dom är på älgjakt! Men inte är det så fel med en egen kuppe!!!!


Matglädje

Idag har det väl varit en upprepning egentligen av de senaste dagarna. Kammaren har åter gåtts över med slippapper och sen mera spackel. Detsamma kommer att ske i morgon. Spacklet jag använder är väldigt mjukt och lättarbetat, men det innebär också att det tar längre tid att torka. Är det sen så, som det är på vissa ställen, att man får lägga ganska tjockt, så torkar det inte helt från en dag till nästa. Och så är jag där och ska slipa och upptäcker att, jäklar, här var det inte torrt - det geggar loss!

Bertan har fixat till taket på de ställen våra gubbs var tvungna att göra åverkan och det blir riktigt, riktigt bra. Ser lite konstigt ut nu med ljust, nytt virke kontra det gamla svårt gulnade, men det försvinner när vi målar det! Nu är ju jag en sån där människa som gärna vill återanvända saker och ting, och se till att allt inköpt får någon plats, så det är väldigt tillfredsställande att virket han använde är en del av det som blev över från golvet i köket. Dimensionen passade väldigt bra!

Som knorr på dagen blev middagen en höjdare! Köpte i veckan en köttbit (Picnicbog) som jag inte köpt på många år och alltid använt som grytkött. Idag gjorde jag med hjärtat i halsgropen (det är inte kul att misslyckas med fredagsmiddagen!) en variant med det här köttet och det blev så himla bra och gott! Titta gärna på eatit.blogg.se !

Jobb och pyssel

Två dagar som sett väldigt lika ut. Har ägnat mig åt att slipa det jag spacklat i gästrummet och att spackla mera, det räcker ju inte med en omgång. Har också stått vid vedklyven ett tag, de gamla stockar Bertan plockade upp från golvet under gästrummet ska bli ved, och de var många..... och de måste klyvas innan de kan eldas.... kul....

Dessutom har jag både idag och igår varit ute i skogen och hämtat hem ris, mossa och andra växter som fått ersätta sommarblommorna som frosten har tagit. Det känns lite roligt att kunna använda det som finns gratis att hämta i naturen i stället för att köpa allt i affären:

Granris och rönnbärskvistar!

Nån kanske undrar om jag aldrig är ute och jobbar längre? Nej, det är jag inte. Den av mina uppdragsgivare som hade en del åsikter under mässan sade häromdagen upp samarbetet. Det känns helt OK att inte jobba med sådana människor. Men det gör att det blir för lite kvar att ge sig ut med. Den uppdragsgivaren var en av de två som i nån utsträckning gick att sälja för. Men det spelar ingen roll, vill absolut inte ha den sortens energitjuvar nära mig! Förhoppningsvis ser läget annorlunda ut efter måndagens resa. Annars blir det till att leta vidare!  

Tradera hit och dit

Idag har det blivit spackling av nya gästrummet, skönt att känna att det går framåt!

Gör ett försök att sälja mina skitsnygga stövletter på Tradera.

Tyvärr klarar inte mina fötter av dom längre, men de är så snygga så jag vill inte slänga dom. Har även gjort ett inköp på Tradera idag, en jättefin lampa, som min elektriker nog ska kunna förse med el. Annars får vi elda den med fotogen som var avsett från början.

Klicka för att visa Megabild! Gammal taklampa

Förresten, tallrikarna jag la ut till försäljning på Tradera hittade ny ägare och är nu på väg dit!Bokat och klart!

Nu är resan ner till Älmhult bokad. Det blir en mördardag nästa måndag. Flyget härifrån till Bromma går 6.45, betyder att jag åker hemifrån 5.15 ca, och sen vidare till Växjö. Sen ska väl dagen tillbringas med att träffa och prata med människorna där ner och titta på deras företag och produkter. Sen går flyget tillbaka därifrån 17.30 och är då åter på Bromma 18.25.  Dessvärre är tydligen måndagar enda dan det inte går nåt plan upp till Sundsvall kl 20, så jag får stanna i storstan över natten. Men man lär ju vara tämligen DÖD efter en sån dag! Men det är det värt, om det leder till nåt bra, vilket jag hoppas och tror att det gör!

Söndag kväll

Igår kväll gick vi och la oss med viss farhåga inför morgondagen. Det hade nämligen utlovats snöfall och vi skulle ju åka de 27 milen hem på våra sommardäck. Vi slapp dock vakna till en vit värld, det blev bara regn av det, vilket kändes väldigt skönt. Ingen värme, bara ett par plus, men som sagt, regn istället för nysnö...

En väldigt skön helg har vi haft, mycket frisk luft och god mat och svettande i bastun! Svärmor har inte heller förmörkat livet. Hon har fått bältros, stackarn, och har varit, och är, ganska dålig. Inte sämre än att hon gav Bertan några kängor i fredags ändå. Igår var vi där och bytte gardiner åt henne, under tiden gick hon och la sig, så därav blev det ganska lindrigt! 

I morgon ska jag leta lämpliga färdmedel för att ta mig till Älmhult för att träffa min eventuella nya uppdragsgivare! Det ni!

Slit och släp

Det är ju alltid en massa som ska fixas när vi är i stugan. Den här gången har det varit trädfällning som varit det tunga jobbet. Fyra björkar har fällts, av de fem som funnits mellan oss och grannen har tre tagits ner, dessutom den som stått utanför Kims fönster. Grejen är ju bara att det är inte bara att såga ner träden och sen är det bra. Alla grenar ska skalas av stammen, en del av dom kan användas till ved, andra ska bara släpas därifrån. Det var där jag kom in i bilden! Bertan fäller och kvistar, jag släpar alla grenar som är för lite på för att användas till ved, och de är MÅNGA! Och alla är inte kvistar, de är grenar, och de är tunga!

Både rygg och ben är rejält möra efter detta, och högen som så småningom ska eldas upp, är STOR!

Härligt väder har det varit ändå, sol både igår och idag, nästan vindstilla dessutom idag. Dock har det ju utlovats skitväder till i natt och i morgon när vi ska åka hemöver igen. För bara en halvtimma sen såg vi fullmånen på himlen, men minuten innan jag började skriva det här, hör jag hur regnet helt plötsligt börjar hamra på plåttaket. Efter en koll ute verkar det som det varit en hel del hagel i det, samt att det blåst upp ute också!

Skönt att vi numera inte behöver jäkta hem, utan kan avvakta ett tag in på eftermiddagen, tills det värsta skitvädret har dragit förbi och i stilla mak åka hem, och ändå vara hemma i hyfsad tid!


Cancerfunderingar

Det är mycket snack nu om bröstcancer, medicinering vid övergångsbesvär, mammografi och liknande. Självklart ömmar man för kvinnor som drabbas av bröstcancer, eller annan cancer för den delen. Känner bara en pirrande känsla av vad är hönan och vad är ägget?

Har ingen aning om hur bröstcancerfrekvensen ser ut historiskt mot hur den ser ut nu, men funderingen över hur vårt p-pillerätande från 60-talet och framåt har påverkat oss finns där. Man har nu på senaste tiden kommit fram till att vi "övergångskvinnor" ska, om vi kan, undvika att äta österogen, eftersom det verkar öka risken. Men hur har vårt tidigare p-pillerknaprande påverkat oss? Och framför allt, hur påverkar det våra döttrar? Som fortfarande knaprar?

Dessutom höjs röster för att själva strålningen vid mammografin kan bidra till att utveckla cancer. Ska jag gå på mina kontroller eller inte? Fram till för tre år sedan hade jag inte blivit kallad till en enda koll, men from fyllda femti har jag nu varit på två kontroller, dvs vartannat år. Är det rimligt? Vad jag vet, finns ingen bröstcancer i släkten, och som jag förstått det, är ärftligheten ganska stor när det gäller detta. Är det då befogat att utsätta sig för strålningen vartannat år? Ska man skära ner det till vart fjärde år? Hör också på radion att de flesta upptäcker sina knölar själva, kanske är det effektivare att bli bättre på att känna igenom brösten själv, istället?

För mig lutar det åt, som det känns idag, att hoppa över nästa kallelse, om den också kommer två år från den förra. Speciellt eftersom jag hittills inte har behövt nån övergångsmedicinering, och förmodligen inte kommer att behöva det heller.

För några veckor sedan hörde jag om ett larm från Danmark, där man konstaterat att genomsnittsåldern för danska flickor att få mens, hade sjunkit oerhört mycket, ner mot 8-10 år. Man hade inte kommit fram till vad orsaken var, men en sak man misstänkte var hudkrämer av olika slag. Parabener, någon? Man får så slät och fin hy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Stughelg

Det är så spännande med det här mobila bredbandet, ena stunden funkar det, andra inte! Får se hur länge det håller sig uppe!

Mobilt bredband betyder att jag är uppe i stugan, SÅ SKÖNT! Men kallt! Vi hade ju frost hemma natten till idag, men här är det nere på nollan redan nu!

Inomhustemperaturen håller på att bli dräglig däremot, efter några timmars eldande, men det var 9,2 grader inne från början, nu är det snart uppe på 19. Det tar sin tid att värma upp ett helt nedkylt hus!

 

RSS 2.0