Pigkammaren

Som jag skrev igår blev ju golvet i pigkammaren färdigslipat igår. Taket är också färdigmålat och även väggarna är målade med vitt en gång för att tapeten ska komma till sin rätt. Så här ser det ut just nu:Känner mig mer och mer övertygad om att golvet bara får lack på sig, inte vit färg som var meningen. Nu är det ju ganska ljust eftersom det är nyslipat, det kommer att mörkna. Men det behövs som motvikt mot det vita, och än mer när den oerhört sötromantiska tapeten kommer upp. Planen är att den gör det nästa helg!

En hel del städning har det blivit idag, slipdammet har ju lyckats krypa ut ur rummet och lagt sig som ett tunt lager, framför allt i köket.

På eftermiddagen åkte ljusslingorna upp i syrenen på gården. Förhoppningsvis retar det väl alltid nån att vi inte väntar till första advent. Men vad sjuttsingen, helst hade vi satt upp dom till allhelgonahelgen, men då var det för mycket blad kvar på busken. Det är ju ändå nu, när det är som mörkast, mellan november och februari som man vill ha den där ljuspunkten ute. Om nån dag blir det en även utanför köket.

Dessvärre visade det sig på förmiddagen att gårdagens tätning av springor inte hade haft avsedd verkan. Det fanns en ny fångst i en fälla. Så senare eftermiddagen ägnades åt att fortsätta täta på fler ställen. Det visar sig om det var rätt glipa vi tätade nu. Det är nämligen KRIG!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0