Nytt bord!

Igår kväll var vi bortbjudna till Märta på middag. Där var även vår närmsta granne och Märtas dotter, Mona. Lite otippat. Har inte haft någon kontakt med henne egentligen, vi har hälsat, men inte mer. Men det var en trevlig samvaro.

Idag känns det som vi har hållit igång hela dan, och då vill man ju se stora, framskridande resultat, och det känns inte som det blivit. Men räknar man ihop det hela så är det nog en hel del som blivit gjort ändå, faktiskt. 

1. Har målat klart dörren mellan hall och blivande tvättstugan
2. Bertan har kapat till alla lister, både till tak och golv i pigkammaren
3. Vi har flyttat alla möbler från ena halvan av kvällsrummet till den andra  och tvättat och OLJAT golvet på den frilagda halvan
4. Jag har blandat ihop en sjysst blandning av olika betsfärger och betsat den nya köksbordsskivan Bertan har snickrat 

Himla praktiskt att ha pigkammaren som målarrum, alla lister han kapat till ska ju också målas (mitt jobb), men till att börja med nu, bordsskivan. Ville ju ha, och har letat, efter en bordsskiva (eller bord) som var genuint gammalt, men inte hittat. Då får man ju fixa själv istället. Bertan har snickrat, jättebra blev det, och så här ser det ut när det är betsat:Färgen är något ljusare än fuskbalken vi har i köket och skivan är ca 15 cm bredare än befintlig bordsskiva. I morgon ska den lackas, om jag hittar någon matt lack här hemma, sedan läggas på befintligt underrede. Eventuellt ska det så småningom vitmålas, men det avgörs när det skivan är på plats. Riktigt nöjd är jag i alla fall med färgen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0