Första snön

Just nu har vi ca fem centimeter snö på marken. Det började ju igår när jag åkte hem, och inatt när jag var uppe så var det ett kompakt snöfall, så i morse var det vitt, men inte heltäckande. Under dan har det snöat mer eller mindre hela dan, så som sagt, nu är vintern på sitt första besök.

Dessvärre har vi fått ett annat första (på länge i alla fall) besök. En mus har på något sätt lyckats lista sig in, han gillade väl inte vädret ute. Hade tagit sig in i en av de nedersta lådorna i köket och knaprade på ett grytunderlägg i kork, det finns ju alltid lite matspill på sådana. Vet inte vem som blev mest överraskad, musen eller Bertan, när dom upptäckte varandra. Men nu har det lagts en del energi på att skumma ännu mer runt alla vatten- och avloppsledningar, det är helt säkert där den kommit in. Så nu är det bara att vänta och se om det räckte till.

I eftermiddag hade Bertan med sig en golvslipmaskin som han hyrt och har tagit de första svängarna med den på trägolvet i pigkammaren. Det dammar alldeles sanslöst såklart, så vi väntar till i morgon när dimman lagt sig och ser hur mycket mer vi behöver slipa.

Tanken var ju att golvet sedan skulle målas vitt, men jag börjar vackla i den åsikten. Det kan tänkas att det får vara som det är (blir) och blir lackat istället, som i köket. Det kan bli väl mycket vitt annars.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0