Resfeber?

Idag är vintern borta igen. Några mil längre in i landet har det snöat rejält idag, men här nära kusten har det regnat. Hela dan. Men de pratar om kallare luft de närmaste dagarna så då får vi väl rejäl ishalka istället. Hur jullikt är det? Jo, ganska, vissa år. Men eftersom nu då Anders slaskar så ska ju julen braska, vi hoppas på de gamla kunskaperna!

Apropå Anders, så ringde Dennis Anders ikväll. Tror att det börjar uppstå ett visst mått av res-stress hos sonen. Det är en hel del som ska fixas, det är ju nu bara en vecka kvar innan äventyret börjar. Posten ska ställas om, lägenheten tömmas på personliga tillhörigheter, firmabilen ska städas ur och återlämnas, listor ska skrivas till oss om vilka räkningar vi ska vänta på, telefonnummer o dyl till killen som ska hyra lägenheten osv, osv. Men det fixar sig säkert. Vissa moderna uppfinningar som mobiltelefon och mail, är ovärderliga i såna här lägen, man vet att det lätt går att få kontakt.


Första advent

I morse när vi kom upp var det vitt ute. Precis lagom till första advent hade det kommit snö under natten. Inte mycket men det täckte marken och hade pudrat träden. Som pricken över i har det till och från dalat lite flingor hela dan. Riktigt stämningsfullt!

Idag har det varit en lugnare dag. Vi är båda rejält stela i kroppen och har lite träningsvärk här och där efter de senaste dagarnas hårda jobb. Så kroppen har fått bestämma idag och det har mest blivit pyssel här och där. Målat en bräda, fixat adventsljusstaken, bäddat nytt i sängen, nån julgardin, lite strykning, en ljusslinga ute, ja sånt där som inte är så fysiskt ansträngande.

Nu ska vi snart ta lite glögg och tända första ljuset!

A hard days night

Åter en dag med jobb i vårt anletes svett, Luther hade varit stolt över oss! Blev mera eldande, fanns ju fortfarande en del kvar från vår utrivningshög samt en himla massa grenar och ris från skogsbacken sen avverkningen för ved. Har släpat grenar och ris i varierande storlekar så både rygg, ben och armar värker. Även idag har vi sluppit gråvädret, hela dan har det varit vitt ute av frosten som la sig i natt.

Adventsmyset har byggts på idag med julgardiner och julmattor i köket. OK, vet att en del tycker det är väl tidigt, men va fasiken, ska man hinna slita på det är det ju lika bra att börja i tid! Allt som förhöjer mysfaktorn ska användas vid den här deprimerande tiden på året! Där fick Jante en känga.

Köket blev riktigt trivsamt med några gamla hyperbilliga reagardiner från Ellos samt att linnegardinen i lilla fönstret pryddes med röda istället för vita upphissningsband.

Dagen avslutades med en middag på älgkött som vi fått av Markus. Tack, tack och tack igen Markus! Det är så GOTT! Gjorde lite annorlunda, men inga konstigheter och det blev MUMS! Recept är inlagt på www.eatit.blogg.se. Har upptäckt att den där bloggen är en guldgruva för mig själv. Många gånger gör man nåt på en tillfällig inspiration och sen är det borta ur huvudet. Sedan kommer alla de där dagarna utan inspiration och då är det kanon att kunna gå tillbaka och återanvända.

Nu: klappa oss själva på axeln för att vi har varit duktiga och njuta av kvällen!

Första adventshelg

På sena eftermiddagen hängdes och ställdes de upp, alla stjärnor och stakar. Tycker om dessa mysattribut, det är nåt speciellt varje år när man får plocka fram dom! Sen är det ju så, att det är första gången vi får fixa sånt i vårt nya kök. Förra året fanns ju inte det här köket. Det känns extra trevligt!

Annars kan man ju inte påstå att vädret ger så mycket adventsstämning. Idag har det varit halvklart, så visst, vi har sluppit regn och dis, men milt har det varit, ca 4 plus. Faktum är att syrenen har stora ljusgröna knoppar! I vår lokala dagliga tidning intervjuades julgransförsäljaren om hur det gick att sälja julgranar i det milda vädret? Han svarade att det var svårare förra året, då var snödrivorna så höga den här helgen, så hans granar syntes inte! Det gör dom i år...........

Fördelen med det milda och regniga vädret har idag varit att vi kunnat elda upp en massa skräp som vi haft liggandes ute på åkern. Allt det vi rev ut från gamla köket i våras som lagts på en elda-när-det-går-hög ligger nu där ute och slutglöder. Perfekt dag för sånt, inget regn, ingen vind och så blött på åkern så det klafsar å det vildaste när man går där. Inget ont som inte har nåt gott med sig!


Lättare dag

Idag lyftes taket och vi fick se solen och blå himmel! Fanns liksom inget annat val än att gå en promenad. Man riktigt kände hur lätta stegen var bara tack vare att man såg blå himmel och nån stund fick gå i solen! Men det gäller ju att passa på runt klockan tolv och ändå är det bara på vissa utvalda ställen som solen kommer åt, det är ju knappt den orkar lyfta sig över trädtopparna.

Nu är jag igång med målning av taklisterna i pigkammaren, ett varv till ska göras i morgon, dörrfodren är också kvar. Sen är allt klart som vi sagt att vi ska göra innan tapetsering. Alltså dröjer det inte så länge till vi kan ta det nya rummet i bruk!

Är ju en människa som gillar att spara på saker jag tror kan komma till användning, och det tror jag det mesta kan. Problemet är mest att ha nånstans att förvara det. Därför har jag tex sparat på vita ljusstumpar. Och fina glas som har innehållit ljusmassa, ja ni vet - glas med stearin och veke i. Dessa stumpar har smälts ner och hällts ner i sagda ljuskoppar, där det dessförinnan hängts upp en veke. Det fungerade perfekt! Det tilltalar absolut mitt återanvändningskynne, helt gratis kan jag återigen njuta av det jag en gång betalat för!


Mer försäljning

Idag har vi fått OK på uthyrningen av Dennis (våran) lägenhet, det känns bra. Nu kan han åka utan att behöva betala hyra under tiden.

Har åter varit ute en sväng och besökt butiker. Det roliga är ju att man får besöka och lokalisera ställen som man annars inte skulle hamnat i; Sörberge och Söråker till exempel. Ortnamn som man passerar avtagen till från
E4:an annars bara. Det är bra för mig som relativt nyinflyttad sörlänning.

Igår la jag ut mina djupa Japonicatallrikar på Tradera, blir intressant att se om de är gångbara eller inte. Ikväll har jag dessutom lagt ut tallrikar som vi haft stående men aldrig använt från Mateus. Design och allt. Glada, härliga och jättefina, men som sagt aldrig använt. Bättre då att se om det går att få en slant för dom, annars går de till slut sönder när de flyttas då och då, en hade tyvärr redan gjort det. Se här!

Frågetecken och funderingar

En dag med en del frågetecken; hur gick det med uthyrningen av Dennis lägenhet, varför får vi inget svar? Det är ju bara ett par veckor kvar till lilla gubben sticker iväg till Thailand på några månader och framför allt han behöver få veta. Har försökt nå de som ska sitta inne med svaret, men de är onåbara alternativt återkommer inte som de lovat göra. Jagar på dom i morgon igen.

Fundering två gäller en annan närstående person som fått ett besked som oroar. Tror inte det är så mycket att oroa sig för, men förstår oron.

Fundering tre gäller en som vacklar. Om positioner förflyttas vad händer då med gamla dåliga (o)vanor? Förstärks dom? Hjälpa eller stjälpa?

Nyhetstorka

Händer inte så förtvivlat mycket här. Har kastat ut lite krokar i taxivärlden och har fått ett napp, vi får se om det kan ge nåt.

Annars blir det mest hemmajobb, har börjat måla listerna i pigkammaren, väldigt inspirerande.... men nödvändigt. Ska måla alla lister innan vi tapetserar, bekvämt att kunna stå därinne och göra det, och då är det inte bra med nya tapeter på väggarna.

Grått och trist väder fortfarande, ingen större ändring i sikte.

Nu har Vickies gamla taklampa gått iväg på Tradera, fick fantastiska 16 riksdaler för den, men det är ju bättre än att den ligger här och går sönder. Har hittat lite mer grejer som ska läggas ut också.  


Köksbordet på plats

Så är vi hemma igen efter helgens utflykt till stugan. Här hemma var det ganska kallt och utkylt, så nu eldas det å det vildaste för att få upp värme. Det är ju inte bara inomhusluften som blir kall, väggar, skåp, möbler allt blir nerkylt och det tar en del tid att värma upp det hela igen.Ikväll har vi lagt på den nya bordsskivan på underredet, den blev riktigt bra! Nu är den lackad tre gånger med en matt lack, som egentligen inte syns eftersom den är matt, men ger en härdig yta. Så här tar den sig ut i köket:


Potatisgratäng

Är så mallig och glad och nöjd! Har så länge saknat en krämig, smakrik potatisgratäng till en bit gott kött, men det får (vill inte) vi ju numera äta. Och så såg jag nånstans någon som lagt zuccini och lök och strött ost över i en form och slängt in i ugnen och blivit nöjd med, och fick idén att kan man inte utveckla det till en mer riktig gratäng? Testade i kväll och det blev så himla gott så vi åt så vi nästan mår illa! Det smakade precis som en riktigt god potatisgratäng, faktiskt nästan mer än en riktig! Receptet finns på www.eatit.blogg.se, vi kommer att göra det MÅNGA gånger framöver. Skryter jag? JAAAAAAAAA!

Idag har det varit en riktigt skön dag i övrigt också. Det gråtunga drog iväg under natten och idag har vi sett en blå himmel Så hemskt mycket sol har det inte varit eftersom det är ca en timma bara som den orkar hasa sig över skogskanten så här långt norröver. Men vi har varit ute hela dan och pysslat med diverse och det har varit oerhört skönt! Strax dags för dagens nästa sköna inslag: bastu!

Telefoni

Nu får det snart vara nog! Detta disiga regniga gråmulna väder börjar bli riktigt jobbigt! Det värsta är att man kan inte fly undan det. Möjligtvis när mörkret lagt sig, vilket det gör extra tidigt när det är så här, då kan man tända ljus och när det ändå är mörkt ute så är det detsamma oavsett väder. Till i morgon är det lovat uppklarning, hoppas på och ser fram mot det.

Telefonen hos svärmor funkar inte, och det är ju sånt som händer, framför allt så här ute på landsbygden. I somras hittade Bertan och jag Ingemars gamla mobil och tyckte att den där var ju kanon för svärmor att ha när hon var ute och åkte i sin gamla bil. Om nåt skulle hända med bilen (inte otroligt) så skulle hon kunna nå räddning. Alltså hade vi en lektion med henne om hur denna mobiltelefon fungerade och tyckte budskapet nått fram. Nu när den fasta telefonin fallerar frågade vi henne var den mobila finns? Jo, hon hade ett svagt minne om att vi pratat om den, men hade inte den försvunnit i samband med att Ingemar dog? Nej, det var i somras vi satt här med dig och visade dig hur den fungerar, du la den här i fönstret, var gjorde du av den sen? Nej, det hade hon ingen som helst aning om. Efter en del letande hittades den ändå i en byrålåda och vi tog om det hela. Instruktioner och praktiska övningar om hur man ringer och hur man svarar. Gissar att det nog ändå behövs en hel del repetitioner innan det sitter.

Stuganhelg

Igår var jag och hämtade mina nya stövlar och idag har dom fått klä mina fötter. Trots att de inte är i äkta läder så tack vare piléfodringen är dom oerhört varma - framför allt när man sitter i bilen. För det har jag gjort, är nu uppe i stugan för att avnjuta en helg med lite att göra, mycket vila och framför allt; mycket bastubadande!

Traderaförsäljningen gick bra, samma trevliga norska som köpte mina kannor köpte även karotten och fatet för sammanlagt dryga fyrahundringen! Det är jag kanonnöjd med! Det är bara synd att man inte har mer!

Datorproblem

Det har sina fördelar med två datorer i hushållet. Ikväll bloggar jag från Bertans dator, på min har jag kört igång ett genomsökningsprogram á la mastodont, som ska kolla om jag har någon skadlig programvara. Min burk har nämligen uppfört sig lite konstigt på sista tiden. Nu riktigt hör jag Kim och Vickie skrika i kör "ja, dom håller bara i tre år, sen pajar dom, det gjorde min med!". Visst min är tre år om två månader, men jag VILL inte gå med på att den då ska paja. Men som sagt, den senaste veckan är det nåt som inte är som det brukar. Fick ett mail från Diana i Barcelona, UTAN min mailadress i adressraden. När jag öppnade det var det på engelska "what's up in your end..." och så skulle man klicka på en rad för att se nåt roligt. Klickade gjorde jag inte, utan mailade tillbaka till Diana och frågade om hon skickat mailet till mig. Det hade hon inte. Alltså ett virus på hennes burk som på eget bevåg drar iväg mail till folk hon har i adressboken. Tyckte dock att jag skulle vara säker eftersom jag inte klickade där de ville, men säker ska man aldrig vara. Vet inte om det var det mailet, OCH DET ÄR INTE DIANAS FEL, men det stämmer ganska väl tidsmässigt. Har scannat med vanliga virusprogrammet utan att hitta nåt, men när man söker och läser, upptäcker man att de kan gömma sig de små äcklen. Så nu ska det letas å det vildaste!

Så är jag i sluttampen på ytterligare två försäljningar på Tradera, åter min Japonicaservis. Med en halvtimma kvar är de uppe i 155:- resp 205:-. Väldigt spännande att se var de landar. Kannorna jag sålde sist fick jag ju över förväntan för. Däremot de tre andra karotterna blev det mer blygsamma priser på. Men det är bara att tacka och ta emot. Dessvärre verkar det som det är den här sortens servisdelar som är mest attraktiva och de är nu slut. Kvar finns tallrikar, assietter och djupa tallrikar. Men de ska iväg de också, så småningom.

Fynd

Idag har det alltså varit en dag på stan. Sprungit in och ut ur butiker och hälsat och samlat info, så långt det gått. Har känts bra, behövde se och kallprata med lite folk.

Naturligtvis blir det nån lov i nån butik även för privat behov. Till exempel tilltalas ju min till snålhet tvingande plånbok, av skyltar som hävdar att det är HALVA REAPRISET. Då måste man ju kolla upp vad som erbjuds. Det som erbjöds var vad jag sprang och letade efter hela sommaren; en jeansjacka! En jeansjacka skuren lite som en kavaj, i ljusblått slitet jeanstyg. Till en fjärdedel av ordinarie pris. Satt som en smäck gjorde den också. 125:- billiga pengar fick jag byta den mot.

Har presentkort på Din Sko på 400:- också, så där var jag också och provade ett par halvhöga stövlar med lagom klack och spännen och nitar. Lite rejälare sula så man slipper halka när snö och is sätter in här uppe i norr. Dessutom lite luddigt varmt foder. De satt också som en lite lösare smäck (det gick att vifta med tårna i dom), så de är undanlagda till i morgon - hade inte presentkortet med mig.

Warm lined high boot
Bild från Din Sko

Alla butiker hanns inte med idag, så det blir en sväng i morgon också - samt hämta stövlarna som sagt!

Grått och trist

En alldeles sanslöst grå och trist dag har det varit idag. Det ville inte ens bli ljust, ens det halvtaskiga ljus som är vid den här tiden. Tjock dimma gjorde att gryningen hängde kvar långt in på förmiddagen. När den äntligen försvann började det regna istället. Tungt är ordet!

I morgon ska jag ge mig ut på stan och testa läget. Ska hälsa på i butiker som är befintliga kunder till Baroness och presentera mig. Vet inte om jag blir utslängd eller inte. Det visar sig. Blir intressant ändå att höra vad de har att säga. Skönt också att komma ut bland folk lite, man får ju emellanåt lite lappssjuka här i skogen.

Dagen har alltså ägnats åt lite förberedelser inför detta, samt även viss tid till lite arbete som blev resultat av förförra veckans sväng till storstan.

Slog mig att jag glömt att meddela att det åter finns ett nytt recept på www.eatit.blogg.se. Favoritreceptet från min mormor.

Det vackraste

Ge mig det vackraste du kan-
ge mig dina tankar
Ge mig din undran, din rädsla och din tro
Ge mig dina önskningar och dina förhoppningar
Ge mig dina mardrömmar och din ångest
Ge mig din glädje och din triumf
Ge mig din svaghet och tvekan

Ge mig ditt förtroende, ditt innersta
och jag ska förvara det och vårda det

Ibland ska jag ta fram det och titta på det
och säga till mig själv:
vilken vacker gåva! 

Nytt bord!

Igår kväll var vi bortbjudna till Märta på middag. Där var även vår närmsta granne och Märtas dotter, Mona. Lite otippat. Har inte haft någon kontakt med henne egentligen, vi har hälsat, men inte mer. Men det var en trevlig samvaro.

Idag känns det som vi har hållit igång hela dan, och då vill man ju se stora, framskridande resultat, och det känns inte som det blivit. Men räknar man ihop det hela så är det nog en hel del som blivit gjort ändå, faktiskt. 

1. Har målat klart dörren mellan hall och blivande tvättstugan
2. Bertan har kapat till alla lister, både till tak och golv i pigkammaren
3. Vi har flyttat alla möbler från ena halvan av kvällsrummet till den andra  och tvättat och OLJAT golvet på den frilagda halvan
4. Jag har blandat ihop en sjysst blandning av olika betsfärger och betsat den nya köksbordsskivan Bertan har snickrat 

Himla praktiskt att ha pigkammaren som målarrum, alla lister han kapat till ska ju också målas (mitt jobb), men till att börja med nu, bordsskivan. Ville ju ha, och har letat, efter en bordsskiva (eller bord) som var genuint gammalt, men inte hittat. Då får man ju fixa själv istället. Bertan har snickrat, jättebra blev det, och så här ser det ut när det är betsat:Färgen är något ljusare än fuskbalken vi har i köket och skivan är ca 15 cm bredare än befintlig bordsskiva. I morgon ska den lackas, om jag hittar någon matt lack här hemma, sedan läggas på befintligt underrede. Eventuellt ska det så småningom vitmålas, men det avgörs när det skivan är på plats. Riktigt nöjd är jag i alla fall med färgen!

Vinter i annalkande

I morse kunde vi konstatera att det kommit lite snö under natten. Det täcker inte marken hundraprocentigt, men näst intill. Det är vitt ute i alla fall. Temperaturen har hela dan legat på noll eller strax därunder, så snön ligger kvar, både på marken och träden. Och även vägen, lite småslirig!

Tog mig en promenad upp i skogen, kände att den kallade på mig. Så här såg det ut:Inte mycket till vind. Tyst, stilla och lugnande. Rogivande.

Mina inlägg på matbloggen går ju i vågor och just nu har jag en lite vågtopp, alltså blev det ytterligare ett inlägg i dag. Intresserade kan titta här.

Stress-släpp

I förmiddags fick jag en rejäl överraskning. Min mobil ringde och när jag svarade var det en butik i Norsjö, Västerbotten, som hade kommit på att det behövde lite grejer inför jul. De hade ju fått ett brev häromdan om att det var jag som var ny säljare för Baroness, så hade hon kommit rätt? Självklart hade hon det! Inte handlade hon för några summor som gör nån skillnad för mig, men det var grejen i sig som var helt härlig!

Pratade sedan med kollegan Kerstin som bekräftade att det går inte att göra någonting nu. Hon som har upparbetade kundkontakter kan göra nåt ströbesök här och där, men från 1:a advent är det bara att lägga ner verksamheten och till Lucia ungefär åker hon till stugan. Kändes väldigt skönt att höra. Det är inte fel på mig och det är inte fel på min uppdragsgivare, och förmodligen inte fel på branschen heller, it's just the way it is!

Frysen är ju fortfarande ganska belamrad av påsar med trattkantareller och vi har ju vid några tillfällen gjort av med en del. Idag var det dags igen. Jag gjorde en soppa som inte stog långt efter Jonas goda kantarellsoppa, recept finns på www.eatit.blogg.se.


Lite snö

Nu har vi ju ganska länge haft ett oerhört grått och tråkigt väder, är väl inte bara här, utan i större delen av landet. Men det bidrar ju definitivt till att man blir nertryckt. Man slår skallen i det låga taket.

Igår var det faktiskt soligt och blå himmel under förmiddagen, men vid tolvrycket så jag dimman komma rullande in från sjön - havet i förlängningen, antar jag. På en halvtimma förbyttes solskenet mot tungt grådis. Så var även den dan förstörd....

Dagen idag har också bjudit på mulen himmel, skillnaden idag var att vid tolvrycket började molnen släppa ifrån sig lite snö. Efter nån timma redan började det synas på marken och träden, inte mycket men dom gick från att vara svarta till att bli silvergrå. Det var då jag bestämde att nu jäklar, ska ljusslingan Bertan inhandlade i går upp i tallen vi i helgen tryckte ner i marken utanför köksfönstret! Sagt och gjort, nu lyser det lite blyga lampor där ute.
Det är ingen bra bild, men ändå:


Tummen ner

Har ju väntat sen i mitten på oktober på att få dra igång för min nya uppdragsgivare, men det har ju saknats möjligheter för det. De sa ju när jag var där att det var en tokig tid att dra igång, men glad nybörjare som man är tycker man att det ska väl gå bra. När jag pratade med dom i förra veckan efter att jag stött på dom, fick jag höra samma sak igen "det är totaldött nu, de är livrädda och dom sitter med massa varor och kunderna har inte börjat julhandeln än". Idag visar det sig att de har helt rätt. Fick samma svar på telefon från kund när jag ringde och försökte få boka besök. De har varor från golv till tak, det rasar fortfarande in mer, men kunderna lyser med sin frånvaro till 1:a advent. Och dit är det tre veckor! Vad ska jag göra?

Fortsätta suga på ramarna och fortsätta måla och greja här hemma förmodligen. Inget man tjänar pengar på, men vad fan ska man göra? Stressen står som spön i backen i hela kroppen och eksem och afte frodas på och i mig, förmodligen även det ett stressutslag.

Sista året har inte varit speciellt lönsamt, rättare sagt har det gått med rejält minus hela tiden och sånt suger. Det suger så in helvete!

Pigkammaren

Som jag skrev igår blev ju golvet i pigkammaren färdigslipat igår. Taket är också färdigmålat och även väggarna är målade med vitt en gång för att tapeten ska komma till sin rätt. Så här ser det ut just nu:Känner mig mer och mer övertygad om att golvet bara får lack på sig, inte vit färg som var meningen. Nu är det ju ganska ljust eftersom det är nyslipat, det kommer att mörkna. Men det behövs som motvikt mot det vita, och än mer när den oerhört sötromantiska tapeten kommer upp. Planen är att den gör det nästa helg!

En hel del städning har det blivit idag, slipdammet har ju lyckats krypa ut ur rummet och lagt sig som ett tunt lager, framför allt i köket.

På eftermiddagen åkte ljusslingorna upp i syrenen på gården. Förhoppningsvis retar det väl alltid nån att vi inte väntar till första advent. Men vad sjuttsingen, helst hade vi satt upp dom till allhelgonahelgen, men då var det för mycket blad kvar på busken. Det är ju ändå nu, när det är som mörkast, mellan november och februari som man vill ha den där ljuspunkten ute. Om nån dag blir det en även utanför köket.

Dessvärre visade det sig på förmiddagen att gårdagens tätning av springor inte hade haft avsedd verkan. Det fanns en ny fångst i en fälla. Så senare eftermiddagen ägnades åt att fortsätta täta på fler ställen. Det visar sig om det var rätt glipa vi tätade nu. Det är nämligen KRIG!

Gråtung dag

Idag har vi ätit älgfärsbiffar (färs från Markus) och en svampsås på trattkantarellerna vi plockade när Kim och Markus var här. Gott, gottigottgott!

Häromdagen gjorde jag förresten Kims räkpanna, den var lika suveränt god som när jag fick den hos henne. Rekommenderas varmt!

För övrigt har dagen varit oerhört grå och tungseg, regn och dis och allmänt händelselös. Det är i princip Bertan som varit aktiv idag och avslutat golvslipningen i pigkammaren.

Snyltgäster och välkomna gästers boende

Idag har gråvädret återtagit makten. Det har duggregnat i varierande grad hela dan och molnen har hängt i trädtopparna. Något lite vitt ligger det kvar i skogskanterna, men i övrigt är det borta.

Efter gårdagens upptäckt att vi inte bor ensamma längre ställdes det ut två fällor under diskbänken. När vi vittjade i morse var båda upptagna. Samtidigt upptäckte vi att det ju faktiskt gick ner ett avloppsrör genom golvet därunder också! Utrymmet runt det fylldes omedelbart med silikon/latex (lär mig aldrig skillnaden) och fällorna ställdes tillbaka. De är fortfarande nu i kväll obesatta! Förhoppningsvis har vi motat Olle i grind nu.


Golvet i pigkammaren är nu färdigslipat, sånär som på centrimetrarna närmast väggarna. Där kommer man inte åt med såpass stora maskiner. De ska vi ta med vanlig slipmaskin i morgon när dimmorna från dagens slipning lagt sig ordentligt. Sen är det ju så att det som återstår där är tapetsering, och sedan lackning/målning av golvet, sen är det faktiskt klart! Det känns oerhört skönt och det är dessutom inga stora eller svåra saker. Definitivt kommer det att vara klart innan jul, och är det inte det, så spelar det ingen roll heller. Vi har ändå tillräckligt med utrymme för att härbergera eventuella gäster.

Första snön

Just nu har vi ca fem centimeter snö på marken. Det började ju igår när jag åkte hem, och inatt när jag var uppe så var det ett kompakt snöfall, så i morse var det vitt, men inte heltäckande. Under dan har det snöat mer eller mindre hela dan, så som sagt, nu är vintern på sitt första besök.

Dessvärre har vi fått ett annat första (på länge i alla fall) besök. En mus har på något sätt lyckats lista sig in, han gillade väl inte vädret ute. Hade tagit sig in i en av de nedersta lådorna i köket och knaprade på ett grytunderlägg i kork, det finns ju alltid lite matspill på sådana. Vet inte vem som blev mest överraskad, musen eller Bertan, när dom upptäckte varandra. Men nu har det lagts en del energi på att skumma ännu mer runt alla vatten- och avloppsledningar, det är helt säkert där den kommit in. Så nu är det bara att vänta och se om det räckte till.

I eftermiddag hade Bertan med sig en golvslipmaskin som han hyrt och har tagit de första svängarna med den på trägolvet i pigkammaren. Det dammar alldeles sanslöst såklart, så vi väntar till i morgon när dimman lagt sig och ser hur mycket mer vi behöver slipa.

Tanken var ju att golvet sedan skulle målas vitt, men jag börjar vackla i den åsikten. Det kan tänkas att det får vara som det är (blir) och blir lackat istället, som i köket. Det kan bli väl mycket vitt annars.

Inkomster av olika slag

Sitter just nu och kollar vad slutbuden ska bli på mina auktioner på Tradera. Är glatt överraskad över budgivningen, framför allt på den ena kannan. Den är i skrivande stund uppe i 343 kronor! Den andra ligger på 115:-. Det är fortfarande åtta minuter kvar på den ena och 12 på den andra, får se om de går upp! Är helnöjd ändå!

Landade här hemma strax efter klockan 17 i kväll efter en resa som började i ett snöigt Stockholm. Där var det torr kornsnö som sopade gatorna = halkvarning. Resten av vägen var det ömsom torrt och ömsom regn, för att avslutas med rejält snöblandat regn sista biten.

Dagarna i Stockholm har varit bra. Måndagskvällen tillbringades ju hos Kim och Markus dit även Dempa kom och fick sig middag, som alltid god mat och trevligt! Tyvärr kunde inte VickieFia komma eftersom det just den kvällen var tvättstugekväll.

Mötesdagarna var intensiva och ganska givande. Igår kväll var det boule och middag i Prins Bertils Boulehall på Djurgården. Jätteroligt att lära sig det spelet!

Kan nu nöjt konstatera att vi har ett härligt grannland i väster; Norge! Där finns en trevlig människa som i de sista budgivningsminutrarna la rejäla bud på mina kannor, så nu är jag hela 800 kronor rikare! Och två fina kannor fattigare, men de har nog gett mig det de skulle, och jag hoppas att de förnöjer någon i Norge framöver!

          

Reseförberedelser

Vi kommer hem igen och konstaterar att vi har (numera) ett mysigt hus här också. Men återigen, det är nåt speciellt med det lilla huset däruppe. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men en amatörpsykologisk teori är att det kanske just är det lilla formatet. Det blir den varma goa tröjan man kryper in i. Trångt, varmt, överskådligt och skönt.

Nu är det ändå dags för förberedelser för nästkommande vecka. I morgon är det ju dags för att åka ner till storstan igen. Det blir övernattning i Kims och Markus skrubb (återigen ett ställe som är varmt och trångt) i morgon. Tisdag och halva onsdag möte i taxibranschen och därmed en hotellnatt. Hemma onsdag kväll.

Det svåra med det hela är ju, som vanligt, det här med kläder. Inte klä upp, inte klä ner. Hitta det där gyllene mellanläget. Som dessutom gärna ska spegla hur FRAMÅT och MED  man är, utan att vara för mycket av något. Man måste ju tänka på att man inte ser ut som om man försöker vara tonåring, i denna aktningsvärda ålder man ju nu faktist är i! Avvägning var ordet!

Väntar med klädvalet till i morgon, det får fixa sig!

RSS 2.0