Begravning

Idag har vi då varit på Ingemars begravning. Det var en fin begravning, prästen sa "rätt" saker, det kändes som han tänkt igenom det hela. Efteråt var det en minnestund i ett församlingshem med tårtätning och sång enligt tradition. Det känns väldigt konstigt att veta att man aldrig får träffa honom igen, han var en stark profil, även om de sista åren "suddade" profilen en del. Han blev tröttare och tystare för varje år, men glänste till då och då i gammal stil.

Ett sånt här tillfälle gör ju också att man med ålderns rätt funderar lite över sin egen förgänglighet. Tar därför tillfället i akt att delge mina åsikter och önskemål:

Eftersom jag inte är medlem i Svenska kyrkan lär dom inte vilja begrava mig och jag vill inte heller ha en kyrklig begravning. Jag vill bli kremerad och jag vill inte ha en grav. Jag vet inte helt och hållet vilka möjligheter som finns, men jag har för mig att jag läst att askan kan bli strödd utan närståendes vetskap om var och så vill jag att det ska bli. Det ska inte finnas något speciellt ställe dit man känner att man måste gå för att komma ihåg mig, ingen grav som ska skötas. Vill man minnas mig gör man det ändå. Är det så att jag dör i sådant skick att nån kroppsdel kan återanvändas så vill jag att så sker, dvs jag vill att mina organ doneras om så fungerar.

Helst skulle jag vilja ha en begravning med salsamusik och fest, men samtidigt förstår jag att begravningen är ett sätt för efterlevande att sätta punkt och ta farväl och jag tror därför att det är dom som får bestämma hur den i detalj ska se ut. Begravning är enligt mitt sätt att se till för dom, inte för den döde.

En del av er läsare kan kanske tycka att jag är hemsk eller morbid, men nu vet alla hur jag vill ha det! Sen hoppas jag bara att det kommer att dröja många, många år innan det är dags, det känns som jag har många, många danser kvar att dansa, många sånger kvar att sjunga, många kyssar att få och ge, resor kvar att göra och förhoppningsvis mycket mycket kärlek kvar att ge och få, till och från er alla!

Kommentarer
Postat av: Vickie

Jag e med på noterna. Men snälla snälla du, regga dig på www.livsviktigt.se istället!! Om olyckan är ett faktum och du går bort så får VI anhöriga ta beslut om organdonation. Jag har anmält mig till donationsregistret om vad som får användas av mig som död och inte. Gör det du med!!!PUSS

2009-05-13 @ 22:11:42
URL: http://www.livsviktigt.se
Postat av: Syster

Tänk att exakt samma har jag redan talat om för mina. Precis samma inställning till grav o allt. Man kan tro att vi är släkt. :)

2009-05-14 @ 08:43:42
Postat av: Tina

Anné: märkligt, eller hur?Vickie: ska kolla upp det!

2009-05-14 @ 20:12:16
URL: http://tinaerikssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0