Småstressad

Stannade länge i stugan i det härliga vädret och klockan var därför sju innan vi kom hem. Mycket som ska fixas innan morgondagens tredagarstripp nordöst ut och känner mig lite stressad. Blommor ska vattnas, säljmaterialet gås igenom, väskan packas (har inga användbara kläder!) osv osv. Rädd att man glömt nåt arbetsmaterial (får inte glömma datorn!)  eller på annat sätt missat nåt som måste med. Blir en ny upplevelse det här, dels att jobba med detta som jag inte gjort mer än förra veckans sväng, nya ställen att hitta till, och att sammanstråla med maken på ett hotell i Östersund. Blir lite spännande! Synd bara att vädret inte ska hålla i sig, fast eftersom min AC i bilen lagt av är det kanske lika bra.... Apropå allt som pajar för oss numer kan jag ju meddela att även bastuaggregaget pajat! Det går på halvfart och måste bytas ut om man vill ha normal bastutemperatur. Kul va?

Värmebölja!!!!

Klockan är nu 21.40 och det är fortfarande 25 grader varmt! Här, uppe i stugan, några mil utanför Umeå, näst sista dan i maj!!!! Det är inte ofta det inträffar! Och vi är här!!!!! Hade ju planerat att åka hit förra helgen som var långhelg, men med allt att göra och fixa hemma, stannade vi där och sa, vi åker nästa helg! Vilken tur! Är säkert varmt hemma också, men vilken höjdare att vara här när det är sånt här väder! Vår vånda nu är stanna ute och njuta av kvällen, eller spendera tid i bastun? Vilket också är en njutning, och då MÅSTE man ju bara bada! Vilket vi faktiskt redan gjort idag! Vi la i bryggan och hängde i badtermometern som efter ett tag visade 16 grader. Då ska man veta att den ligger ganska grunt och att det var nordvästlig vind, alltså att sjön låg på och skjutsade in det varmare ytvattnet. Men, eftersom vi är vikingar (ibland) så badade vi på eftermiddan, gissar att det var max 15 grader där det är badbart! Men vansinnigt skönt var det! Är det! Och det blir en kortare sväng i bastun också, med ett kvällsdopp!

Plantering

Det har planterats hägg, björkar och häck . Vi hade med oss både björk- och häggplantor hemifrån för att fylla ut här, framför allt utrymmet bakom garaget som bara varit en tom åker. Dessutom har vi kompletterat häckplanteringen för tredje året. De två första räknade vi fel om hur mycket som skulle gå åt, i år tog vi till för mycket, så nu hade vi 15 plantor kvar. Fem hamnar här, fast inte i ordinarie häcken, utan får bli en liten egen där det passar, de andra får åka med hem igen och göra nytta nånstans.

Det har alltså varit en dag med ganska mycket fysiskt arbete, framför allt stackars Bertan som fått gräva som värst, själv har jag mest ställt plantorna på plats och väntat på att jorden skulle skottas på.

Grillad mat har även idag intagits utomhus med sjöglitter i ögonen, men det har varit ganska blåsigt. Dom lovar fortfarande 25-30 grader i morgon, vi ser hejdlöst mycket fram mot det! Badar jag inte i kväll så ska jag bada då!

Nervarvning

Efter en middag på altanen med solglitter från sjön i ögonen (ingen bikini dock) känner vi att vi börjar komma ner i varv.

Jag var väldigt uppvarvad när vi åkte hemifrån efter att ha suttit i telefonen och bokat besök inför nästa veckas tur till Östersundstrakterna. Det tar på krafterna att hålla på att ringa massa främmande människor och få dom att tycka att dom ska ta av sin tid för att träffa mig. Vet att det absolut är så, att det kan vara till väldigt stor gagn för dom, att om dom köper det jag har att sälja, kan dom tjäna bra pengar på det.  Vet också att det är så, att nästa gång man ringer går det lättare, då vet dom vem man är. Hursom helst, nästa vecka ska jag få se Åre, det har jag inte gjort förut! och Bräcke och Ånge, Östersund har jag varit i förut, men då var det vinter.

Med risk för att ha sagt det förut, och därmed tjatig, men det är så SKÖNT att vara här! Nu är klockan 23.55 och det blev en sen bastning, men what the hell, vi ska inte upp till nåt i morgon, ja, emellanåt är vi privilegierade! Nu hoppas vi bara att det blir så bra väder som dom har pratat om, varmare och varmare för varje dag som går, med början i morgon! Var oerhört sugen på att bada efter bastun ikväll, men lät bli eftersom vi var så sena och solen gått ner, men i morrn är jag hyfsat säker på att det blir!  Men innan dess, en skön, skön dag!

Värt att fira!

Idag finns det flera saker som är värda att fira! Först och främst att vi har bröllopsdag idag, vår fjortonde och till hösten har vi sjuttonårsdag som par! Usch, vad tiden går fort! Men det har varit underbara år, vi har det så himla bra tillsammans och jag är fortfarande kär! Nu ser vi fram mot de nästkommande första 14!

Det andra att fira idag är att jag fått mina första ordrar! Det kändes också härligt! Härnösandsbor kan man lita på!

Det tredje är att vi åker upp till stugan i morgon! Och inväntar värmen.....

Värmebölja

De som såg väderprognosen igår kunde konstatera att det förutspås ca 27 grader i Umetrakten på lördag. Vill bara meddela att vi kommer att vara där! Yesss! Då kanske vi får lite betalt för den tidiga delen av våren när andra delar av landet hade 20 grader och blommande krokusar medan vi hade massa snö kvar 15 grader kallare! Håll tummarna att prognosen håller!

Glömde ju

att säga att det finns ett nytt recept på eatit.blogg.se! Den där bloggen som ju Vickie la upp för att vi skulle kunna dela med oss av våra erfarenheter i köket.....som det ju bara är jag som använder. Tycker det skulle vara himla kul om fler ville dela med sig. Vet ju att andra också står vid spisen. Vickie lägger nån enstaka gång in nåt - varför inte lägga in dina drinkar? blir väl ett bra komplement! Kim vet jag har många bra rätter, eftersom jag har bjudits på flera av dom, dela med dig!

I vilket fall så funkar bloggen jättebra för mig. Mycket av det jag lägger in är ju sånt som jag själv kommit på, eller lånat delar av och sen förändrat som jag tycker, och efter ett tag glömmer man ju av vad och hur man gjorde. Då är det super att kunna gå in där och hitta det igen!

Garaget!

Nu ska vi se om det går att få in en bild av vår senaste stolthet, GARAGET:Ikväll påbörjades målning, naturligtvis ska det bli rött. Liksom huset så småningom. Det ska också till panel längs carportsidorna, såklart. Allt i sinom tid.

Har gjort mig en sväng med mina produkter i dag med, utan större framgång. Norrlänningar är ena riktiga segmuppar! Det blir nytt försök i Härnösand i morgon.

Premiär

Idag har jag för första gången varit ute på kundbesök med mina pryttlar. Inget sålt! Intresse fanns, men kombinationen café, lunchtid, löningsdag, sittplatser ute och underbart väder gjorde att killen jag bokat med var superstressad, fick springa mellan mig och kassan hela tiden. Han bad om ursäkt hela tiden och när jag gick sa han att han aldrig skulle boka besök en löningsdag igen. Tror dock att det mera var tiden det var fel på, halv tolv.... Hade jag fått komma kl två hade det nog gått bättre. Men han skulle kolla på nätet och höra av sig. Det viktiga för mig är att premiären är gjord. Fortsättning i morgon.

Mindre roligt under turen till Hudik i solskenet var att jag upptäckte nästa fel på min bil. AC:n har slutat funka. Perfekt lagom till sommaren och massa bilåkande som det blir med det här jobbet! Det är bara att invänta nästa fel på "röda faran"! Nu gör det skäl för namnet på ett annat sätt än tidigare....

Sol och surt

Åter har de problem på den här bloggen, det går nästan inte att logga in, och när man väl kommit in och ska göra ett nytt inlägg får man upp att länken är bruten. Blir vansinnigt frustrerad! Men nu är jag här, får se hur det går...

Det blir man av Telias taskiga kundtjänst också. Igår fick vi ju beskedet från dom att det var vårt modem som åskan slagit sönder. Alltså gav sig Bertan iväg till stan idag, jagade runt i tre olika butiker innan han fick tag på det näst sista modemet (det var fler som hade haft kontakt med åskan), det sista var det en kille som ryckte åt sig när Bertan stog och lästa på den förpackningen han höll i. Väl hemma installerades det, men det funkade ändå inte. Ny kontakt med Telia som efter en "analys" (som dom inte orkade göra igår) konstaterade att det i deras station felet var! Så nu ska dom lägga en order på reparation. Som plåster på såren skulle vi ändå få en rabatt på 500:- på nästa räkning.

Annars har det varit en härlig solig dag! Inte ett moln förrän på eftermiddagen när det dök upp några små tussar. Det blev grillning och middag utomhus iförd bikini. Very, VERY nice!

Uppdatering:
Det gick inte att registrera inlägget, nu är det läggdags och jag gör ett nytt försök....

Åsknedslagselände

Idag har jag fotat vårt nya fina garage och hade tänkt lägga upp lite bilder. Men.....åskan tog vårt modem idag, eftersom vi har har både datan och teven via modemet såg vi fram mot en tyst kväll. Men.... vi har ju det trådlösa också, som vi nyttjar när vi är uppe i stugan och det funkar ju lika bra hemma! Men.....(igen) det gör att båda tre usb-portarna är upptagna på datorn, så jag kan inte koppla in kameran och ladda upp bilder. Får ta det i morgon, innan portarna för uppkoppling blir upptagna.

Det roliga är att även TV:n funkar. Innan vi föll till föga och inhandlade TV från Telia via modem, hade vi nån box och den hade vi ju kvar som dom hamstrar vi är. Den pluggades nu in, och vips!! har vi även TV! Inte så många kanaler, men den jag ville se i kväll, nämligen 1:an och Henrik Schyfferts 90-talsshow! Visst är det härligt när man kan använda tekniken både framlänges och baklänges (eller nåt..)!

Men....vi måste köpa ett nytt modem. OCH vi måste bli såpass kloka att vi springer in och drar ut alla kablar när vi ser och hör att det åskar....nära, dessutom.

Vår danskväll ...

Vår danskväll igår blev en upplevelse, på flera sätt! Tänk er en stor lokal, i det närmaste en halv fotbollsplan. Dela sen av en hörna av den, ca 1/5 och tänk er att där har ni restaurangdelen, med sådär 10 bord med plats för fyra på varje. Resten är ett stort dansgolv till ca hälften och en stor bar med mingelyta.

När vi kom trodde vi att vi gått fel, det fanns inte en människa i sikte och vi var på väg att vända när en kypare dök upp och talade om att vi kunde sätta oss var vi ville. Vi satte oss och beställde vår mat och tänkte att folk kommer väl snart. Folk kom inte och när kyparen kom med varmrätten var jag tvungen att fråga om det skulle komma fler? Jo, ett sällskap till skulle komma vid 21. Jaha?! Så vi satt där, från 19.40 till 21.20 när det andra sällskapet kom, alldeles ensamma och fnittrade över det bisarra i situationen. Men maten var god och det spelades bra musik i högtalarna. Bandet skulle börja spela 21.30 men dröjde till sådär 21.45 och då var vi säkert 20 pers på stället.... Vi hade sagt att vi skulle vara första ut på dansgolvet men ett annat par han före.

Men, bandet, Expanders, var bra, inte en svensktoppslåt så långt örat nådde, däremot mycket tunggung och rock av både äldre och nyare modell. Vi rockade loss för allt vi var värda, från det de började till de slutade 02.15 satt vi ner bara när de hade paus. Vi såg till att utmärka oss också genom att inte bugga som alla andra gjorde och genom att i ett tidigt skede ta av skorna och dansa barfota (jag). De hade nämligen hällt ut en påse Löfbergs Lila på golvet i förväg, för att det skulle bli lättare att glida med fötterna! Det var bara det att det blev FÖR  lätt att glida! Tror att vi som mest var sådär 60 pers på stället, men å andra sidan var det jäkligt gott om plats på dansgolvet!

På G!

Ikväll ska vi faktiskt, vet att många blir förvånade, ta oss in till stan och gå på lokal! Vi ska testa ett av stans dansställen och skaka rumpa så fläsket dallrar! Först ska vi lyxa till det och äta god mat på restaurang och sen blir det alltså att rocka loss (hoppas jag)!

Rapport kommer i morgon!

Hemma i helgen

blir vi, det blir inge trip till stugan som det var tänkt. Massa jobb här hemma, garaget har gubbsen byggt upp (ska lägga in bild) i ruffa drag, men det är en hel del kvar som Bertan kommer att ägna sig åt. Regnar det så finns ju gamla köket att riva. Jobb är ingen bristvara, om man säger så. Dessutom är jag fortfarande inte klar med all planering inför nästa veckas jobbpremiär och behöver fila på det. Dessemellan finns mycket annat jobb, som sagt, som pockar på, även för mig, ved tex.... Hade dom lovat sol och värme hade vi nog åkt, för att få ett par dar ledigt och kopplat av, men det verkar inte så lovande, så då är det bättre att stanna hemma och jobba och istället åka upp nästa helg och hoppas på sol och bad då!

Årets första försiktiga åskväder har vi haft i eftermiddag och tidiga kväll, man försöker tolka det som en försmak av sommar!

Planteringsbord

Har ni sett vilket fint planteringsbord min man har gjort till mig inför planteringssäsongen? Tänk vad fint det skulle vara att hänga upp lite snygga blommiga planteringsredskap på överdelen?


Snurrig

Nu har jag i ytterligare två dar försökt få ordning på alla produkter och priser och bilder och gudvetallt, men det är så mycket att det fullkomligt snurrar för mig. Idag kom det fjärde företagets grejer som jag var och hämtade på posten i eftermiddags och det gjorde inte snurret mindre... Skulle behöva en cykelkärra med mig för att få med allt och det går ju inte. Har nu i alla fall bokat besök till på måndag, ska jobba vidare på bokandet i morgon.

Om ett par timmar kommer min kära man hem igen efter två dagar på konferens i Nyköping (tror jag det var). Han hade en höjdarmorgon i går när tåget gick 05.08, hans klocka ringde strax före 4. Jag vände på mig och somnade om! Nu sitter han på tåget på väg hem, ska anlända Sundsvalls C. 20.52 är det tänkt. Tunga dar!

Biten

Igår när jag höll på att klippa gräset upptäckte jag att det kliade på armen och såg att jag fått nåt bett. Det var en liten bulnad med ett rött stickmärke i. Tyckte det var lite märkligt med tanke på att det inte finns så mycket som flyger omkring och bits än, skulle vara humlorna då, men dom brukar inte vara så aggressiva. Hursomhelst, det svullnade lite mer under eftermiddagen och kvällen, men inte så jag brydde mig. I morse när jag vaknade hade det växt till sig rejält och under dagen har det fortsatt, så nu är mittdelen på armen ungefär en halv gång så tjock som den ska vara. Armbågen har försvunnit in i svullnaden och armen har feber, det är alldeles varmt och rött på ett handflatestort område runt bettet. Det kliar fortfarande, men inte så man måste klia, samtidigt som det gör ont för att det är så svullet. Kan inte ens luta mig med armbågarna mot bordet, för den ena armen hamnar liksom på en kudde... Undrar vad det var som bet mig?

Var till verkstan med min bil idag, den har fått nåt missljud som förståsigpåarna gissar på är antingen att däcken hamnat på fel ställe vid bytet, alternativt (och mer troligt) hjullagren. En snäll liten pojke tog sig tid (å andra sidan är jag ju stamkund där nu, och såna ska man vara snäll mot) att åka en sväng med mig för att lyssna och kom fram till att "nåt är det som låter, men vänta till det blir värre!" Så nu ska jag stoppa i öronproppar, alternativt vrida upp radion högt, och bara köra, inte lyssna!

Världspremiär!

Först av allt vill jag gratulera Norge till vinsten samt nationaldagen idag! En gång har jag varit i Oslo den syttende maj och det var en härlig upplevelse!

Idag har vi begått en världspremiär. Utanför vårt nya kök är det planerat för en altan så småningom. Den kommer inte att byggas förrän fasaden är utbytt och målad, men idag ställde vi dit bord och stolar och satt där och åt den grillade köttbiten med tillhörande mums!Både gräset (nyklippt idag) och träden är sådär intensivt ljusgröna som de bara är på våren när solen lyser på dom. Gårdagens inköpta buskar hade blivit nergrävda framför (syns inte på bild) och det var bara en så ljuvligt skön eftermiddag och kväll samt tillfredsställelse att sitta där och bara TITTA! Titta och se hur det kommer att bli ÄNNU bättre så småningom! Så skönt att bara öppna altandörren från köket och ha alltihopa där ute! Nice, supernice!!!!

Utomhusbestyr

Dagen har ägnats åt utomhussysslor, trots att det blåst kallt och mycket. Visst spikande på garaget har  gjorts, ett antal vedklabbar har klyvts, en sväng till handelsträdgården har företagits och därstädes har inhandlats en del växter. Uttrycket är detsamma som använts förut, men nu gäller det då inte kläder; det som fick följa med hem var en Snöbollsbuske, två Paradisbuskar, en Praktspirea Manon, en Schersmin Strömsund och en Rosenkvitten. De är utplacerade där vi tror att de ska  få stå, men vi ska sova på saken och dubbelkolla i morgon innan de grävs ner. Dessutom har grävts upp sex småbjörkar som sedan grävts ner igen precis där åkern börjar för att lumma till det runt trädgården. Allt detta känns jätteroligt och bra, dessvärre har det inneburit att dammråttorna har fått föröka sig inomhus och nu jagar varandra vilt över golven. Risken finns för ytterligare förökning i morgon eftersom tid då måste läggas på att gräva ner de inköpta buskarna samt städa ute = klippa gräset! Och så är det ju också the never ending story; veden!! Man måste ju passa på när vädret tillåter. 

Organisera mera.....måste jag

Idag har jag försökt få ordning på alla leverantörers produkter, priser, hur de är tillverkade och av vad. Fixa bilder och organisera allt jag ska ut och sälja. Känner mig alldeles snurrig och vet fortfarande inte riktigt hur jag ska lägga upp det och vad jag ska ha med "live" och vad som ska visas på bild. Dessutom kom inte produkterna från den senaste uppdragsgivaren idag (inte förvånad, posten här ute i bushen är inte på hugget), så det har jag kvar att organisera och smälta ihop med det övriga.

Har kommit fram till att måndagen nog måste ägnas åt att försöka boka upp lite butiker. Hade tänkt att bara segla in, men efter samtal med en kille som redan kör nere i Skåne har jag tänkt om. Det känns fortfarande oerhört spännande och roligt, vet bara att det är en tuff tid som väntar. Det är alltid en massa nybörjarmisstag- och lärdomar som ska göras när man är ny i en bransch. Sånt tar på krafterna, och man är ju gammal och svag.....

Vad värre är, är att bilen förmodligen behöver lagas igen. Har nåt missljud som Bertan trodde var hjullagren och när jag pratade med Markus i kväll, var han böjd åt att hålla med. Varför allt nu? Kunde det inte kommit i början på året när jag mest satt hemma och jobbade? Varför kan man inte bara få vara glad åt att det verkar som man hittat nåt som man kanske kan försörja sig på? Visst ÄR livet orättvist?????  ;-)

Skönt grönt

Kan konstatera efter vår resa norröver att det är grönare och skönare här än där uppe. Vi kommer att få premiärklippa gräsmattan i helgen! Det är en sån där premiärport in till senvår och försommar som är ett slags bevis att nu är vi där! Sen vet man ju att söderöver har de passerat den gränsen för länge sen! Sen har man ju också förstått att de har backat i temperatur och solsken sista tiden där nere, man kan ju inte annat än vara lite skadeglatt nöjd med det!

Begravning

Idag har vi då varit på Ingemars begravning. Det var en fin begravning, prästen sa "rätt" saker, det kändes som han tänkt igenom det hela. Efteråt var det en minnestund i ett församlingshem med tårtätning och sång enligt tradition. Det känns väldigt konstigt att veta att man aldrig får träffa honom igen, han var en stark profil, även om de sista åren "suddade" profilen en del. Han blev tröttare och tystare för varje år, men glänste till då och då i gammal stil.

Ett sånt här tillfälle gör ju också att man med ålderns rätt funderar lite över sin egen förgänglighet. Tar därför tillfället i akt att delge mina åsikter och önskemål:

Eftersom jag inte är medlem i Svenska kyrkan lär dom inte vilja begrava mig och jag vill inte heller ha en kyrklig begravning. Jag vill bli kremerad och jag vill inte ha en grav. Jag vet inte helt och hållet vilka möjligheter som finns, men jag har för mig att jag läst att askan kan bli strödd utan närståendes vetskap om var och så vill jag att det ska bli. Det ska inte finnas något speciellt ställe dit man känner att man måste gå för att komma ihåg mig, ingen grav som ska skötas. Vill man minnas mig gör man det ändå. Är det så att jag dör i sådant skick att nån kroppsdel kan återanvändas så vill jag att så sker, dvs jag vill att mina organ doneras om så fungerar.

Helst skulle jag vilja ha en begravning med salsamusik och fest, men samtidigt förstår jag att begravningen är ett sätt för efterlevande att sätta punkt och ta farväl och jag tror därför att det är dom som får bestämma hur den i detalj ska se ut. Begravning är enligt mitt sätt att se till för dom, inte för den döde.

En del av er läsare kan kanske tycka att jag är hemsk eller morbid, men nu vet alla hur jag vill ha det! Sen hoppas jag bara att det kommer att dröja många, många år innan det är dags, det känns som jag har många, många danser kvar att dansa, många sånger kvar att sjunga, många kyssar att få och ge, resor kvar att göra och förhoppningsvis mycket mycket kärlek kvar att ge och få, till och från er alla!

Vargavår

Vi vet ju sen förut att vi har björn i skogarna omkring oss, och förmodligen har vi även någon varg. Det har pratats om på byn att en var synlig för sådär 3-4 år sen, men förmodligen hade vi en på besök i går kväll. Bertan skulle gå och duscha och hade precis tagit av glasögonen när han kastade en blick ut genom fönstret och ser nåt hyfsat stort lufsa över åkern. Glasögonen åkte snabbt på igen och han kunde konstatera att det inte var en björn, inte ett rådjur och inte en räv, utan antingen en väldigt stor gråbrun hund - eller en varg! Den lufsade från ena åkerkanten till den andra, stannade till på mitten och luktade och försvann sen in i skogen. Saken är, om jag ska vara ärlig, att jag tycker det är oerhört orättvist! Det är ju faktiskt jag som är den av oss som är hemma nästan hela tiden, det är jag som är den av oss som går i skogen - men det är HAN som sett björn och nu då, förmodligen även en varg! Sen är det väl kanske så att jag är väldigt glad över att slippa springa på varken björn eller varg när jag går i skogen, då skulle jag nog inte gå ut igen!

Dagen idag har varit lite hektisk. Först ett möte för taxinäringens räkning i stan, sen hämtade jag de fina glaskulorna, sen hem igen för att genast kasta oss i bilen och åka norrut. Hann inte titta ordentligt på Orient Interiörs fina glaskulor, men det blir på fredag. Däremot hann jag prata med den fjärde uppdragsgivaren och komma överens med henne om att ge det ett försök. Återigen är det så roligt att det är driftiga tjejer jag har att göra med, och återigen, det är så sanslöst fina saker, titta här; Trådspira, heter företaget. Kombinationen av dessa fyra ska bli så jättespännande, få se om jag hinner få hem lite grejer tills på fredag!

Sen är det ju så att det är dags för begravning i morgon, därav resan upp till stugan. Men, inget ont som inte har nåt gott med sig, vi försöker ta vara på tiden och även ha det skönt, så nu är det bastutime!

Mycket nu!

Dagen har ägnats åt att fixa. Först rensa bort allt som bara har "råkat" hamna i min hylla i arbetsrummet och finna ny plats åt det (inte lätt). Platsen ska ju istället användas för produkterna jag nu ska börja sälja. Därefter uppackning av sakerna jag fick med mig hem i onsdags efter mötet med två av mina uppdragsgivare. Återigen slås jag av vad fina saker det är!

I morgon ska jag åka och hämta de sakerna den tredje uppdragsgivaren hade levererat till en tjej i Sundsvall, men där det tydligen inte funkat så bra, det ska bli väldigt roligt att se produkterna "live"!

Som grädde på moset fick jag ikväll ett mail från denna tredje uppdragsgivare att hon i helgen träffat ännu ett företag som sökte säljare. Även här när jag tittade på hemsidan helt sanslöst fina saker. Det är ju lätt att bli förälskad, men det känns som att de produkterna absolut skulle fungera väldigt bra ihop med de övriga! Oj,oj,oj!

Nu går fisken på torra land!

Igår fick jag en ordentlig överraskning. Förra våren fixade jag till en rabatt i vår söderslänt. Grävde upp och bort, la dit markduk, en del jord fick komma tillbaka men mest blev det köpejord som lades dit ovanpå markduken. Sen planterades det. Nu har det börjat växa ganska ordentligt där och när jag tittade igår var det sanslöst mycket myror som kröp över hela jordytan. Man såg dessutom små hål i jorden där dom hade sina gångar ner under jorden. Det var mer än jag kunde tåla, vill INTE  att min nyanlagda rabatt ska bli en myrstack, så jag gick och hämtade MYRR (myrbekämpningsmedel) och en spade för att förhoppningsvis gräva mig ner till drottningen och hälla dit Myrr och helt rått avliva henne (då försvinner resten också). När jag satte ner planteringsspaden fick jag upp en stor klump som jag la åt sidan på gräsmattan. När jag hällt dit mitt Myrr tittade jag på klumpen och fick nästan en chock när jag såg vad det var; ett fiskhuvud! Det var alltså inte ett kranium, utan mer ett mumifierat fiskhuvud, gissningsvis kanske en torsk, ingen gädda i alla fall! Hur, undrar HUR detta hamnat i min rabatt? Myrr behöver man använda ett bra tag för att jaga iväg myrorna, men idag var både fiskhuvudet och myrorna borta. Att skator/kråkor tagit fiskhuvudet kan jag tänka mig, men vart tog myrorna vägen? Bodde dom i fiskhuvudet och beslöt sig för att flytta när det hamnade ovan jord?????

Håhåjaja

Idag har det varit en dag i friska luften, vedklyvning har stått på schemat. Lätt (minst) stress härskar för att hinna allt som ska hinnas under dessa vår- och försommarveckor. Man vill ju hinna plantera och fixa också, samt att det ju är gamla köket inomhus som ska hinnas med. Vi har kommit fram till att vedhanteringen är viktigast, att kunna få värme inomhus i vinter utan alltför mycket hjälp av element måste vara prioriterat. Alltså har Bertan kapat upp den gamla jättegranen som fälldes i höstas och även annan långved, medan jag klyvt. Konstateras kan att jag har ett antal veckor kvar innan jag klyvt allt!

Vid middagsdags drogs det ett antal djupa andetag och sedan ringde jag upp modern för att gratulera på födelsedagen. Fick veta att Marguerite hade ringt och gratulerat, och Hjördis hade ringt och gratulerat och hennes syster Iren hade ringt och gratulerat och det var ytterligare namn som hade ringt och gratulerat och så hade hon ju fått kort från den, och den och den......, men i övrigt var det jämna plågor, nu hade hon legat och vilat ryggen i en timma. Hon hade i alla fall vunnit 25 kronor på den ena av trisslotterna jag skickat, den andra skulle hon skrapa ikväll. Det var en lättnad att lägga på luren.

Home again!

Har sagt det förut, och säger det igen; SÅ SKÖNT ATT VARA HEMMA IGEN! Var hemma vid femtiden eller så, trött som jag vet inte vad.

Har varit väldigt intensiva dagar. I onsdags (efter mycket om och men) träff med HouseofL och Ilmaofsweden, supertrevliga människor! Det kändes på alla sätt inspirerande och bra, vi fick bra kontakt och jag tror att det här kan bli kanonbra!

Torsdag och fredag har tillbringats på möte med taxibranschen. Samma där, jättetrevliga människor, men intensivt, mycket info och inputs! Mellan torsdag och fredag dessutom en tur ut till Sandhamn via buss och båt, för middag och umgänge....

Vid ett i eftermiddags vändes den lilla röda bilens nos norrut, och som sagt vid femrycket där fick jag äntligen pussa på min man som jag inte sett sedan i tisdags morse. Nice, supernice!!!!

När jag åkte i onsdags morse han jag ju morsa på våra snickargubbar som skulle påbörja vårat garagebygge. De lovade då att garaget INTE skulle vara färdigt när jag kom hem. Det var det inte, men hade definitivt kommit mycket längre än jag trott! Alla väggar är resta och även fyra av sex (tror jag) takstolar på plats! Även det nice, supernice!

Nu; fortsätta umgås med mannen i mitt liv!

Packstress

Lite stressat är det ikväll, måste plocka ihop kläder och övrigt jag behöver ha med inför dagarna i storstan och i vanlig ordning tycker jag inte att det finns rätt utstyrsel i min garderob. Mycket finns där men allt känns (är) gammalt och uttjatat, förutom några få trasor som ju får följa med.

Är dessutom ensam ikväll, Bertan har åkt iväg nånstans, Östersund tror jag, så vi ses inte förrän på fredag när jag kommer hem. Har en förmåga att fastna i saker när jag är ensam och bli väldigt ostrukturerad, sen blir det en jäkla fart när man upptäcker att tiden rinner ifrån en. Kanske därför jag så ofta drömmer om att missa flyg, tåg och andra transportmedel?

Och så sitta här och knattra då? Nej,  det går inte! Återkommer på fredag (eller kanske i morgon från Kims dator, vi får se)!

Regndag

Inte för att det behövdes, men idag har det regnat. Inga mängder men mest hela dan. Kallt har det varit också, som mest uppe på 7,5 plusgrader, det var en kort vår! Men den hann se till att björkarna är i ljusaste grönt och gräsmattan ganska grön.

Alltså har det inte förekommit något utomhusarbete. Däremot en del inomhus. Nu börjar det ju sjunga på sista versen för mitt hemmavarande och stressen börjar sätta in att hinna med det viktigaste, som man trodde man hade gott om tid att fixa. Till exempel fönsterputs. Inte mitt favoritgöra, men med den flugmängden vi haft på senvintern och förvåren väldigt behövligt. Har tagit några fönster då och då och idag blev det några till. En annan sak som behöver göras, och som jag påbörjat tidigare, är att trava om veden i lagårn. Det måste ju göras plats för den nya, så då får den gamla flytta på sig, eftersom det utrymmet är större - snacka om extrajobb, jag vet!

I morgon måste jag börja förbereda Stockholmsdagarna som kommer från och med onsdag. Åker söderöver på onsdag och ska då träffa två av de förmodligen tre uppdragsgivarna jag kommer att jobba med. Ska bli hemskt spännande och roligt. Fick ju medan vi var uppe i stugan varuprov från ilmaofsweden på duschdraperier. SÅ snygga! Det ska bli roligt att träffa tjejerna samt att jag ska få varuprover från houseofL, även där jättesnygga produkter efter vad jag kan se!

Tillbringar onsdag natt hos Kim och Markus och på torsdag och fredag blir det möte med taxibranschen, det blir också intressant.

Jobbarsöndag

Idag har det jobbats! Hårt! Ikväll är vi båda två helt slut i kroppen, det värker lite överallt. Bertan har börjat rivningen av väggarna i gamla köket, ett par tretexskivor, ett lager gips i nån lappvariant och sex lager tapeter. Det är synd bara att det understa lagret tapeter inte går att behålla. En jättefin gammal tapet, säkert från när huset var nytt i slutet på 1800-talet. Uppklistrad direkt på timmerstommen, kan nån föreställa sig hur kallt de måste haft det? Jag menar, vi kommer att på timmerstommen fästa en tjock vindpapp, sen regla och isolera, sen gipsskivor och därefter tapet!  Hade väldigt gärna kunnat tapetsera rummet som ska bli med den här!

Själv har jag ägnat mig åt vedklyvning. Ett antal timmar blev det och många, många är det kvar! Det tar på på ryggen att stå där, på armarna (det är några kilo man hanterar) och handlederna. Samtidigt är det en tillfredsställelse i jobbet, man ser hur högen man tar ifrån minskar och hur den som så småningom ska ladas in, ökar. Det är vinterns stugvärme som blir till! Dessutom är det nåt meditativt i det hela. Regnar det inte i morgon så får jag ta nån stund igen!

Härligheter av olika slag

Nu finns ett nytt litet recept på eatit.blogg.se. I förrgår behövdes det något tillbehör till den grillade fläskfilén och det som fanns användes, kombinerat med lite fantasi. Det blev riktigt gott.

Nu är vi tillbaka hemma igen, det är sanslöst hur mycket det har slagit ut och växt på bara tre dar! Ännu mer sanslöst är väl förmodligen hur mycket som hann hända uppe i stugan på samma korta tid! När vi kom var det en hel del snö kvar och växtligheten sov. När vi idag åkter därifrån var det snöhögar bara i skugglägen kvar och det var knoppar på det mesta!

Här hemma skiftar björkarna i grönt, det är vitt på marken av vitsippor och gräsmattorna börjar bli gröna. Vet att det söderöver fortfarande ligger före, men det är så fascinerande varje år att se hur vi norröver kör ikapp södra delen av landet på så kort tid! Det tråkiga är att det går så fort, så man hinner inte se allt som händer!

Det är skönt med långhelger, vi har ju hunnit vara uppe i stugan och njuta flera dar, och åkte hem en dag tidigare för att även hinna göra lite nödvändigheter här hemma. I morgon ska Bertan börja riva på allvar i gamla köket och jag ska börja klyva ved. Det finns ju ett ganska stort mått av stress under dessa vårveckor när man är "hemmansägare" som Bertan säger. Det AR mycket som ska ordnas på kort tid, men det är roligt också!

Roligt är också att vi tagit hem TV:n från stugan, så förhoppningsvis kan vi i kväll testa den nya karaokeskivan jag fick av Kim och Markus i födelsedagspresent!


23 varma

härliga sköna plusgrader har det varit som mest idag! Minst fem mer än vi hade hoppats på! Så ljuvligt härligt skönt! Vi har varit och hjälpt svärmor även idag med att sätta upp nya gardiner och fixa ny väv i vävstolen, så hon är glad som en lärka, och då är vi det också!

En markis har kommit upp ovanför vintersovrumsfönstret (Vickies) för att lindra sommarsolens heta strålar under morgontimmarna, vi får se hur länge den sitter kvar, det var nog inte världens bästa kvalitet på den.

Efter ett par timmar i bikini i solstolen på eftermiddagen blev det grillning  och middag på altanen (idag igen) och en massa funderingar på vad vi vill med det här stället. Ska det se ut som det gör, ska vi bygga om? Ska vi bygga ihop husen och i så fall hur? God mat och några glas vin ser till att tanken lättar och hittar sig nya banor!

RSS 2.0