Vårväder

Äntligen har det varit en dag med riktigt vårväder! Man kan nog även säga aprilväder! Solen har stått som spön i backen hela dan, utom ca 1,5 timma mellan två och halv 4, när det det drog in tjocka moln som hällde ur sig snöblandat regn och sen försvann lika fort och släppte fram solen igen. Med våra mått mätt har det varit ganska varm också, vår termometer är ganska opålitlig, men i min bil stog det på 6 plusgrader när jag hade varit och handlat vid kvart över elva. Det har alla gånger varit upp mot sju plus i alla fall. Snön sjunker så man nästan ser det.

Igår satte jag ut annons på vår gamla vedspis i gamla köket samt Dennis gamla  (nåja) vitrinskåp, som också står kvar i gamla köket. Redan i morse ringde en spekulant på spisen som hävdade att han ska ha den, osett! Det är också den enda som ringt, så det blir inte så svårt. Det tvingade mig att lägga en timma i eftermiddags på att snygga till den. Inget kul jobb, men kändes nödvändigt. Vi får se om han dyker upp i morgon eller inte. 

Bättre dag

Både en bättre dag och jag har också MÅTT bättre idag. Idag har solen gluttat emellanåt samt att det varit några plusgrader och man verkligen har känt att jo, våren är faktiskt på väg! Man ser att snön sjunker och på den plogade vägen kommer det upp ett och annat gruskorn genom snön.

Dessutom har det kommit en inbjudan till 25-årsfest idag! Vickiegumman fyller ju 25 här framöver och bjuder in till röj-röj, även för oss gamlingar, vilket vi är VÄLDIGT glada över! Så fort sms:et kom kastade jag mig över nätet och kollade in tågbiljetter och lämpliga hotell. Bertan var som tur var hemma tidigt idag och efter konsultation med honom bokades både biljetter och hotell. Vi tar tåget ner till storstan, väldigt behagligt. Sover på Scandic Continental mitt emot Centralen i Stockholm och med gångavstånd till festplejset. Dan därpå behöver man inte betänka om man är körbar vid elvarycket, utan parkerar sig återigen på ett behagligt säte på tåget. När man sen är framme bör risken vara över för icke körbarhet. Det ska bli så jätteroligt! Ser verkligen fram mot att få rocka loss, det har inte gjorts sen de kära barnen bjöd oss på en Vinylkryssning i julas. Har ju konstaterat det förut, men för varje år känns det mer och mer tydligt; jag BEHÖVER sång och dans!

Enda problemet med det hela är att jag måste hitta nåt snyggt/tufft/passande att ha på mig! Hittade denna på Bubbleroom, vad tycks?

http://www.bubbleroom.se/produkt/bubbleroom-h/17673/topp.aspx

Tanken var att ha den till tights, är det OK Vickie? Kim? Hälp mig!

Grått och trist

Har varit en tung, lång dag idag. Har varit seg och trött, inte haft lust eller inspiration till nånting. Himlen har hängt i trädtopparna och det har dalat flingor hela dan. Har förvisso varit en plusgrad och det har droppat från taket, men grått, grått och GRÅTT! Hade tänkt ta in björkris idag och göra lite påskigt, men det går ju inte att ta sig fram till en björkrackare, det är så jäkla mycket snö att det är oframkomligt!

En sak har jag i alla fall lyckats med. En sak som jag haft för avsikt att göra i ett par år, men som inte blivit gjord. Har ju kort på barnen när de är ca 1 år hängandes på väggen. Har tyckt att det skulle vara roligt att bredvid hänga upp kort på dem från nutiden. Det är det som äntligen blivit gjort.
Så här:Sötingar!

Tredje bakslaget

Det förvarnades ju igår om att det skulle komma snö idag. Men det hjälper inte, det är SÅ deprimerande ändå. Hela förmiddagen vräkte det ner. Efter lunch övergick det till byar och dis/dimma. En ny härlig decimeter har det landat idag, precis vad man behöver!

Har ändå trotsat vintervädret och städat vårt kvällsrum från golv till tak, möblerat om samt bytt gardiner och gett sofforna sommarkläder:


'

Rock the house

Vid lunchtid idag tutade det ute på gårdsplanen och där var vår brevbärare med en nyinköpt brevlåda. Större, snyggare och stabilare än vår gamla som hon körde sönder. Tydligen hade maken konstaterat att Turning Torso är svår att få att bli Straight Torso. Tack, säger vi, den vi fick håller säkert fler år än den gamla skulle gjort! Om den inte blir påkörd igen.....

I natt hävdar dom att bakslag nummer tre, vädermässigt, ska komma. Under natten ska ett snöfall hemsöka oss och f-n vet hur mycket snö det kommer att ge oss, det visar sig nog inte förrän i morgon kväll.

Ingen av oss mår riktigt bra ännu, men ikväll blir det absolut en karaokekväll, det är ju faktiskt fem veckor sedan! Förra helgen var vi för risiga och matta båda två för att orka nåt annat än att hålla ett halvt öga på tv:n. Vidhåller med bestämdhet, att sjunga och dansa är kvalificerad terapi för både kropp och själ! Here we go!


Nytt recept också!

Det skapades ju ett nytt recept i kväll också, det glömde jag nämna i förra inlägget! Kassler med ostsås, väldigt mumsigt! Finns på www.eatit.blogg.se!

Megablås och miniflås

Idag har min bil blivit kurerad. Tror inte jag berättat att jag upptäckte i förra veckan att jag bara hade ett fläktläge i min lilla röda trotjänare, nämligen det högsta. De andra, som man mest använder, blåste noll. Har alltså kört växelvis 4:ans fläkt tills man storknar och sen ingen fläkt, tills rutorna immar igen. Men nu är allt som det ska igen, till det facila priset av 980 kronor. Så slapp man fundera på vad man skulle göra med den lappen!

Har ju haft nåt knas i magen medan Bertan legat knockad i influensa. Tyckte att jag mådde bra igen och alltså var fit for fight, eller åtminstone en promenad. Sagt och gjort, tog vägen över skogen, men kände efter halva vägen att det här var nog en del mer än vad jag mådde bra av. Men, har man gått halva vägen är det ju bara att gå lika långt till. Mådde inte alls bra när jag kom hem, totalt slut och darrig, kände mig som jag snudd på raglade det sista. Men förhoppningsvis stärkte det och första halva vägen var skön!

Vill nog också påstå att vi är inne på andra bakslaget vad gäller vädret också. Det kan ju inte vara bara nederbörd som räknas, även midvintertemperaturer måste väl räknas, när det nästa är vår? I går kväll, natt och i morse hade vi sådär
-15, visst måste det räknas som ett bakslag av vinterväder? Dessutom har det småsnöat nästan hela dan, så det är väl ett halvt, ändå?


Våffeldan

Det är just exakt vad det har varit för mig idag. Har nog totalt ätit en våffla men gräddat sisådär 110 stycken. Dessa har i sin tur delats i fyra delar och portionerats ut till våffelsugna Härnösandsbor. Det har blivit en lång dag eftersom det tar en timma dit och en timma hem och därtill jobb mellan 10.30 - 19.15. Men ett visst klirr i kassan blir det. Dessutom är det nåt som många tycker är trevligt och gott och man får många leenden och glada kommentarer. Så, totalt sett en OK dag.


Bild från www.visitlulea.se

Första bakslaget

Ja, så är det vinter igen. Det sägs ju att det ska vara sju bakslag innan det blir vår. Inte det man vill ha nu. Det kom ytterligare ordentligt snöfall i går kväll och nu har vi nästan -10 ute och dom hotar med ner mot -15 i natt. Det är fortfarande ca en halv meter snö men idag har solen lyst på oss. Bertan drog igång traktorn och plogade vår väg och gårdsplanen och där det plogats smälte solen snabbt bort snön och gruset kom åter upp i dagen.  Dock var det lite spännande när jag skulle nerför vår backe med bilen idag. Trots att jag bara hade ettan i och trampade så hårt jag kunde på bromsen, och ABS:en dunkade för högtryck, gick det bara fortare och fortare nerför backen. Först när jag höll så nära plogvallen jag kunde utan att fastna i den, fick jag hejd på det hela. Livet på landet är emellanåt spännande!

Undrar om vår brevbärare tycker det också? Medan jag var borta hade hon varit och hämtat vår förvridna låda och lämnat en temporär plastdito. Som sagt blir det spännande att se om hennes make lyckas få fason på våran!

I morgon ska jag göra nåt jag inte gjort på länge; dema mat. I morgon blir det våfflor i parti och minut, det är ju den våffeldag handeln och Ekström har lyckats skapa! Därför står jag på Härnöhallen i Härnösand hela rackarns dan i morgon och brassar våfflor och är oerhört glad och käck mot folk! Det är SÅ skönt att ni alla har för långt för att komma dit!

Borde ju veta bättre

än att hylla våren och byta mattor och fixa vårdekorationer när mars inte ens är slut än! Idag har jag fått betala! Var uppe i natt halv 3 och redan då hade det börjat snöa. Sen har det fortsatt.... det slutade vid halv fem i eftermiddags! Snön lyser vit på fur och gran...

Vår lantbrevbärare fick inte stopp på bilen i snöeländet, och rammade våran brevlåda, det är ju is under. Hon ringde och erbjöd sig att ta hem den till sig, för hennes karl var en hejare på att rikta brevlådor (han kanske har fått rikta fler). Vi trodde inte det var så farligt som hon fick det att låta, men när Bertan varit och tittat på den konstaterades att den hade stora likheter med Turning Torso-skrapan i Malmö! Ringde tillbaka till henne och sa att hon gärna får ta med den hem till maken i morgon! Blir spännande att se hur det fixas. 

Vädret är inte roligt men vad som är betydligt värre är att Bertans fosterbror Ingemar är ordentligt dålig. Han ligger sedan några veckor på sjukhuset och kom dit som ett vanligt led i hans reumatismbehandling. Väl där har det tillstött olika saker, som dom inte riktigt vet vad det är. Visar sig vid samtal i kväll att han ligger med syrgas för att blodet ska bli bättre syresatt, har hjärtsvikt och en växande svart oidentifierad fläck på lungan. Själv upplever han en smärta och tryck över bröstet. Det låter inte alls bra.

Vårlängtan

Nu har Vickie och Jonas kommit hem från sin drömresa, och fastän jag varit i Thailand två tredjedelar av den tid de varit borta på sin resa ska jag villigt erkänna att jag är avundsjuk på dom! Malaysia, Tioman Island, suck! Men vi kanske vinner pengar.......!? Förresten kom jag på att jag har glömt att berätta en sak om vår resa. I näst sista inlägget innan vi åkte skrev jag om förberedelser jag gjort och som jag skulle återkomma om, det är det som jag får göra nu (och hoppas Vickie blir lite avundsjuk :-) ): Två dagar innan vi skulle åka blev jag uppringd av Apollo som undrade om vi ville köpa platser i 1:a klass till starkt rabatterat pris. Priset var så bra att jag inte kunde säga nej och det fick bli min överraskning till Bertan. Extra breda (och väldigt bekväma) skinnfåtöljer med extra benutrymme, välkomstdrink, speciell 3-rättersmeny, fri dryck, gratis hörlurar, egen incheckning, utökad fri bagagevikt, mm, mm. Det var värt varenda rabatterad krona, kan jag säga!

Annars mår vi väl lite bättre, båda två. Bäst mår jag, även om magen fortfarande är långt från OK. Har ingen aptit och när jag äter ser jag ut som jag ska nedkomma när som helst. Febern jag hade på fredag kväll och natt är borta i alla fall. Bertan är fortfarande däckad och klarar inte av att ta sig till Jämtland i morgon som det var tänkt.

Idag har jag tagit det pö om pö, men fått en hel del gjort. Dammsugit nedervåningen och torkat golven, lagt på de blågula vår/sommarmattorna och bytt ut vinterdekorationerna mot vårdito, som tex detta:Det känns väldigt roligt även om snösmältningen inte haft nån större fart idag när vi som mest haft 2 plusgrader. Det känns lite som en besvärjelse, ändå. Ljuset är ju definitivt på frammarsch och allt går åt rätt håll! Ja, en del i alla fall...

Två sjuklingar

Medan jag varit borta har Bertan utvecklat nåt influensaliknande, så jag har väntat på att symptomen skulle börja på mig också. Det gjorde dom i går eftermiddag, snacka om att man var glad att man inte skulle jobba lördag och söndag också! Kom hem igår vid kvart över nio på kvällen, trött, frusen och febrig. Är inte däckad idag, men mår definitvt inte bra, vete sjuttingen vad det är, nån influensa är det nog inte, då hade man varit däckad. Nåt är knas med magen också den är svullen som en ballong, även fast jag inte ätit och gör ont. Det går väl över.

Väldigt glad att inte behöva jobba, som sagt, det hade inte varit nån höjdare att stå på en mässa 9 timmar per dag i ytterligare två dagar i det här skicket.

Fascinerande att se hur mycket snö som försvunnit på bara två dagar. På de skottade ytorna börjar marken synas och i övrigt ser man att snödjupet har sjunkit med nån decimeter! Det är härligt att se! Men i Göteborg hade dom ju planterat penséer redan.....men vi kommer dithän, vi också! Hade tänkt att börja plocka fram lite vårdekorationer inomhus den här helgen, och få bort mitt vinterpynt, men orkar nog inte med det som jag mår.   


Thailandsbilder

Lovade ju häromdan lite bilder från vår resa och här kommer lite bilder från Thailand. Det blev inga utflykter alls på den här resan, första veckan kändes det inte nödvändigt och fanns inte så mycket som lockade där på Koh Lanta. Andra veckan i Ao Nang kom ju Bertans ryggskott första dan och då var vi väldigt glada att kunna ta oss till den lokala stranden, som ju som tur var låg på andra sidan gatan. Den stranden var OK, men när det var ebb fick man gå sådär 500 meter för att vattnet skulle gå upp till midjan och dessutom lite grumligt vatten. Tanken där var ju att vi skulle ta oss ut till öarna utanför och det blev det de sista tre dagarna när ryggen tillät. Onsdag och torsdag var vi på Railey Beach, inte en ö utan en strand som inte kan nås landvägen pga bergen, utan bara från havet. Fredagen tog  vi oss ut till Poda Island, en ö en halvtimmas båtfärd rakt utåt havet, med vit sand och svalare vatten. Gissar på att vattnet både på Koh Lanta och Ao Nang höll uppmot 35 grader, det värmde mot kroppen vissa dagar när man gick i.

I dag hörde jag för första gången min favoritlåt från Melodifestivalen; "Snälla, snälla" på radion, och vad händer? Efter ungefär 15 sek säger dom "ja, det var inte så mycket vi hann med av den, nu är det dags för nyheter". Snacka om att jag blev irriterad! Men det ska väl gå att få tag på den låten nånstans! Förresten, om nån händelsevis absolut vill ge mig en födelsedagspresent kan de samlade låtarna från uttagningarna vara nåt! (visst lyckades jag där?)

Nu blir det ett uppehåll i bloggandet igen. I morgon åker jag till Göteborg för att jobba på TUR-mässan torsdag och fredag. Det blir sen hemkomst på fredag kväll så det blir nog inget nytt inlägg förrän lördag.  


Måndagsvånda

Ja, idag är man definitivt tillbaka i vardan igen, och därmed även funderingarna på vad jag vill bli när jag blir stor..... det är nu beslutet snart måste tas om hur fortsättningen ska se ut, ska jag ge mig ut på den bistra marknaden för arbetssökande eller ska jag försöka fortsätta som egen och hur ska jag i så fall få tag på nya uppdrag???????? Slutet på den här veckan har jag ett par dagars jobb i alla fall. Åker ner till Göteborg på onsdag eftermiddag för att jobba på TUR-mässan torsdag och fredag, men sen? Håhå ja ja.

Som för att förhöja glädjen denna måndag upptäckte jag att fläkten i min bil har slutat fungera, läge 1,2 och 3 står alldeles stilla, läge 4 funkar, men det är inte ofta man har behov av ett sådant rejält blås, 2:an brukar räcka bra. Bara att boka tid på verkstan och se tusenlapparna svischa iväg i fläktens blås..... Är det inte roligt nästan jämt, så säg?

Det är som det är, men nu ska jag ta och använda mig av Garniers fantastiska produkter som kommer att göra mitt hår lika vackert som Pernilla Wahlgrens. Det BLEV ju så solblekt där nere i Thailand! (Läs: den gråa utväxten platsar INTE på en mässa!) 

Hemma bra men borta bäst!

Vaknade klockan sex i morse, en släng av jet-lag, i min kropp var ju klockan tolv på dagen då. I och för sig blev ju lördagsdygnet 30 timmar i stället för de vanliga 24, så jag trodde att jag skulle sova länge, men så blev det inte. Inte ens Bertan sov så länge, vaknade sådär halv åtta. Halv nio var vi klara för avfärd hemåt, skönt faktiskt att komma iväg i tid.

Annars har vi haft två härliga veckor. Det har varit en del moln och en del regn, varav några riktiga skyfall och alltid i kombination med åska. Men däremellan har solen skinit och de sista tre dagarna var det molnfritt. Smolken i bägaren var att precis när vi förra lördagen hade kommit till hotellet i Ao Nang så fick Bertan ett rejält ryggskott. Vårt rum var inte klart eftersom vi kom vid tolvrycket och vi skulle spendera väntetiden på en solstol. Han satte ifrån sig ryggsäcken på en solstol och pang! så satt det där. Han blev helt invalidiserad, jätteont och kunde knappt varken gå eller stå eller ligga eller sitta för den delen heller. Frampå eftermiddagen fick vi namnet på en läkare och tog oss dit. Det blev en kortisonspruta på det onda stället samt order om värktabletter och vila (vi som inte tyckt att vi gjort annat än vilat!). Det blev som tur var bättre dag för dag, men är fortfarande inte bra, så han ska jaga kiropraktorer i morgon.

Här hemma såg allt ut som vanligt, snö, snö och mera snö. Var ca +2 grader men under sista veckan har det kommit ett par nya decimetrar snö. Eftersom vissa som sagt har ryggskott, så fick jag äran att skotta det som behövdes. Det är ju så skönt med lite motion, så det var inga problem......... Det finns mer kvar att skotta, kan jag ju säga, men det får vara till en annan dag!

Återkommer med lite bilder!

Hemma - nästan

Nu är vi i Sverige igen, fast inte hemma än. Landade halv fem i eftermiddags på ett snöigt Arlanda och blev upphämtade av Kim och Markus. Vi ska sova över hos dom och ta den sista biten hem i morgon. I skrivande stund är klockan tjugo över sju, men i våra kroppar är den tjugo över ett på natten. Inget kul att sitta i bilen i det läget. Bättre att våldgästa folk och bli bjudna på mat och service!

RSS 2.0