Dags att säga förlåt?

Vet inte vad jag hade tänkt att skriva om, min relativt händelselösa dag förmodligen. Men i vanlig ordning läste jag döttrarnas bloggar först och när jag läst Vickies inlägg så sprutade tårarna och det fanns liksom inget annat!

Jag är begåvad med tre helt fantastiska människor som jag är mamma till! Fan vet hur det gått till, och jag vet att jag skrivit om det i ett tidigare inlägg, men de är (jag vet att jag är partisk) oerhört kloka och insiktsfulla människor. När det gäller Vickie har hon stundom varit en orolig själ som har haft mycket svåra tider, så svåra att jag någon gång undrat om hon skulle överleva. Men det har hon tack och lov gjort, och framför allt de senaste åren utvecklat sig till en människa som vid första titt skulle kunna upplevas som ytlig, men definitvt har stora djup och klok insikt.  

Förmodligen är det väl nånstans så att man nu får facit på det man gjorde när de växte upp. Alla gånger man la sig på kvällen med ångest över hur dagen blev, och insikt om vad man borde gjort istället för det man gjorde och vilka skador man åsamkat. Facit är kanske fel ord, men ändå nån slags kvitto på att det kanske ändå blev mer rätt än fel. Kanske är det det tårarna kommer sig av. För våndan för vad man gjort, inte gjort och borde gjort, har jag levt med hela tiden. Kanske är det dags att släppa taget och försöka förlåta sig själv, jag vet att jag gjorde fel många gånger, men huvudsakligen gjorde jag det jag kunde och trodde var rätt, då, i den situationen jag var i, då.

Kommentarer
Postat av: vickie

det spelar egentligen ingen roll vad man gjorde igår om man ser till att göra det bästa av vad man har idag. och i ditt fall är du den sista som behöver oroa dig för vad du gjorde igår, for real och for sure. allt du gjort, vare sig det varit att slänga alla mina kläder i svarta sopsäckar på nyårsafton eller att jaga dennis mitt i natten på lucia så har du gjort det för att du älskar oss och det har vi aldrig tvivlat en sekund på. jag tror att man handlar utefter sitt bästa vetande där och då.JAG ÄLSKAR DIG. PUSS.

2009-06-05 @ 21:35:58
URL: http://www.vickiebergenholtz.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0