Bättre idag!

Idag kan jag prata någorlunda hyfsat och även äta utan alltför stora smärtor! Känns väldigt skönt! Med tanke på hur snabbt de har lagt sig, mina blåsor, sen vi kom från stugan, även de som var på gång, blir jag än mer övertygad om att det är tandkrämen som är "medicinen". Och jag som har tackat snuset för det här i ett år, vad ska jag skylla på nu för att fortsätta snusa?????

Bertan har idag utfört en bedrift! Han har cyklat från verkstan i Kvissleby hem hit, en tur på ca 1,5 mil! Det tycker jag är strongt! Anledningen är att min bil lämnades på samma verkstad i går för service och byte av de trasiga hjullagren. Några hjullager kunde verkstan dock inte uppbringa på samma dag (varför dom inte tagit hem i förväg kan man ju undra...?), därför blev min bil inte klar för avhämtning igår och Bertan hade tid för service på sin i dag. Alltså fick den stackars cykelovana mannen lasta in sin cykel i bilen i morse när han åkte och sen vackert cykla hem. Han har nu ont på ett antal ställen och ett gäng muskler! Men en bedrift var det! När det var dags att hämta hans bil i eftermiddags blev det taxi! Min bils reservdelar hade inte kommit som dom skulle idag, så den står fortfarande kvar och förhoppningsvis är den klar i morgon men då har vi ju hans att åka i för att hämta min! Visst har jag tur????!!!!

I övrigt har vi jobbat frenetiskt även idag; veden ska förpassas från vedbacken till lagårn och travas. Myggen hjälper inte till men är gärna med. Detsamma gäller garaget, knutbrädor har kommit på plats och jag målar portarna, för andra gången idag. De blir vackert gråblå och mygg och bromsar håller mig sällskap i värmeböljan som fortfarande består med svettframkallande temperaturer.

Plågsamt!

Nu pratar jag inte om myggen, även om dom ju också gjort sitt bästa för att förpesta livet för mig. Nu pratar jag om blåsor i munnen, eller afte som är det medicinska namnet.

Så långt tillbaka jag kan minnas har dom plågat mig genom att invadera min mun, gärna upp til sju, åtta i taget, oftast i en lillfingernagels storlek. Plågsamt är bara förnamnet! Sen blev jag tonåring och började röka och eländet försvann! Under åren när jag fick barn slutade jag röka ett par gånger, men trillade varje gång dit igen när aften kom tillbaka. När man vet vad som får bort smärtan är det lätt att falla! Speciellt när det är nåt som ju smakar bra och tillfredsställer ett begär.

För dryga året sedan slutade jag ju med ciggisarna igen. Blåsorna har gjort sina försök, men bara en, en gång, lyckades få nån storlek att prata om. Just nu har jag tre STORA ONDA! Samt en som är på väg att läka. En läkare som jag sökte upp en gång sa att man visste att det var nåt i tobaksröken som höll det stången, men att man inte visste exakt vad. Har under det här dryga året trott att samma ämne finns i snus, eftersom jag nu bara snusar och de hållit sig hyfsat borta. Men jag har ju för fasiken snusat lika mycket den här helgen som alla andra dagar!!!!!! Varför detta brutala utbrott???? Den enda förklaringen jag kan komma på är att jag inte använt den tandkrämen vi började använda för ca 1 år sedan, BioZym. Har sökt på nätet och hittat en sida som heter afte.se där vi drabbade kan gråta samman och få tips av varandra. Där stog att Papaya kan ha en positiv effekt på eländet och i BioZym ingår Papaya. Mitt hopp står till det och nu smetar jag vilt tandkräm i munnen så fort jag inte har en snus inne! Det är fullkomligt nedbrytande att ha det så här, man vaknar på natten av att det gör ont, man sluddrar när man pratar, man kan inte äta (för att inte prata om hur ont det gör att prata och äta, konversationen oss emellan har definitivt avstannat!), man luktar illa i munnen och livet känns allmänt jobbigt och plågsamt! Det är faktiskt lite synd om mig!

Så skönt!

Nu är vi hemma igen för att klara av de sista dagarna innan semestern. Dagarna som har varit  har varit helt underbara och perfekta för att varva ner och komma i semesterlunk INNAN semestern har börjat, istället för en vecka efter som är det mer normala.

Så himla skönt också att inte ha 7,5 timma i bilen innan vi är hemma. Kunna ägna dagen åt sol och bad, eller vad som helst, och som idag kunna dra iväg vid halv fyra och vara hemma strax efter halv sju, starta grillen och fixa det som ska fixas!

Lovade bilder på våra nytillskott, solseglet och nya bastubygget, här kommer dom:

Själva bastun kommer att ligga i den bakre delen vid trädet. Mot sjön kommer det att vara fönster, så vi kan sitta där i bastun och titta på solglittret (eller drivisen). Framför blir det en liten, liten altan, lagom för ett par stolar där man sitter och tar bastuölen.


Tropisk kväll

En så helt fantastiskt ljuvlig kväll vi har! Klockan är tjugo i elva och det är fortfarande 23 grader varmt! Det dök upp lite moln på kvällen, inte vad man vill ha, med de ser till att bevara värmen på markytan. Det är så få gånger, vissa somrar inte någon gång, som vi får detta som kallas tropiska kvällar, när värmen hänger kvar långt in på natten! Man vill bara sitta ute och njuta, men knott och mygg hindrar, men härligt är det!

Och så ljuset! Lika ljust nu som en mulen eftermiddag. Det blir aningens mörkare, men inte mycket och sen ljusnar det igen!

Sol och bad

Det här är så himla skönt och härligt så det är sanslöst! Det blir varmare och varmare för varje dag, Tack och lov att sjön ligger där och inbjuder till svalkande dopp. Fastän det är sydlig vind så det varmare ytvattnet blåser bort från oss, känner man att det blir varmare och varmare för varje dopp. Trots tropiska temperaturer i luften håller inte sjövattnet mer än gissningsvis 17-18 grader, men det är vackert så, för att vara mellersta Norrland i slutet på juni! Såna här dagar är det dessutom bara skönt, man ligger ju inte i och plaskar, men man känner sig avsvalkad i sådär fem minuter efter man klivit upp!

Idag har har Bertan påbörjat byggnationen av vår nya bastu. Början var väl i och för sig förra sommaren när golvet kom på plats, men nu har virke rests som ska bära takstolar och sen kläs in och bli väggar! Bild kommer senare! 

Lättnad

Ikväll har jag känt lättnad. Mitt beslut har landat och det kom inte tillbaka som en bumerang och halshögg mig. Visste inte vad jag skulle förvänta  mig, vilket ger en viss oro, även om jag kommit fram till att det får bli som det blir. Att inte bli kapad jäms med fotknölarna är ju ändå att föredra.

Sen undrar man ju också vad som händer där det landat? Vänder det upp och ner på tillvaron? Självklart vill jag inte det, men det är nog inte helt utan våndor där heller. 

Det blir nog en sen natt inatt.

Silad sol

Så alldeles sanslöst härligt härligt väder det är! Vi fick ju göra om våra turer till stugan pga resan ner till Boråstrakten över midsommarhelgen, men det var ju alldeles rätt vädermässigt! Tack vare det är vi nu här, i solskenet och sjöglittret!

Förförra gången vi var här, i slutet på maj, hade vi årets första värmebölja, med närmare 30 grader varmt och vi konstaterade att vi inte riktigt längre klarar att sitta mot husväggen på altanen i solgasset. Gången efter sydde jag ju ett "segel" att spänna upp ovanför matplatsen på altanen. Ikväll invigde vi det och det blev helt perfekt! Sjöglittret och utsikten är kvar, men själva solen får sila sig genom tyget! Det är kul när saker blir som man tänkt och hoppats!


Ett svårt beslut

De senaste dagarna har jag haft beslutsvåndor. Gammalt har blivit nytt. To do or not to do? Till slut kom jag fram till "to do". Ur mitt perspektiv är det rätt, det är mer ärligt nu än sen, när saker inte går att dryfta.

Våndan har också bestått i vad som händer sen? Men det får bli som det blir. På nåt sätt handlar det också om att respektera mig själv. Vilket jag inte varit så bra på i mitt liv, på olika sätt. 


Fixande och bett 4

Dagen har gått i fixandets och och grejandets tecken. Dammsugning, ogräsbekämpning, tillsnyggande av blommor och målande av knutbrädor till vårt garage, vilket var en väldigt svettig historia när nu termometern har stigit till sådär 22 grader.

Men främst: under midsommarhelgen fick jag ju äntligen ta hem mina härliga, blommiga trädgårdsverktyg och dito handskar. Idag har lämpliga spikar kommit på plats på mitt planteringsbord och attiraljerna hängts dit. Visst är de fina:Dagens andra rubrik är ju då bett nummer fyra. De som eventuellt följer min blogg har ju läst om mina bett 1-3 och hur svullen jag blivit på olika delar av kroppen. Igår eftermiddag var det dags igen. Kände att det kliade lite i huvudet men tänkte inte så mycket mer på det. En timma eller så senare, när det kliade lite igen, var jag där med fingrarna och upptäckte att det var blodigt. När Bertan tittade visade det sig att det var ordentligt med levrat blod. Det hade svullnat upp i size med en bättre prinskorv också. Under natten och dagen har det vuxit på sig, inte så mycket i huvudet, utan svullnaden har, precis som Vickie råkat ut för i pannan, runnit nedåt. Så min tinning som normalt sett buktar inåt, buktar nu utåt. Svullnaden går fram till ögonvrån och är på väg att rinna ner på kindbenet.

Min fundering är mest vad det är som biter mig som ger detta. Har ju fått andra myggbett här under försommaren som betett sig som vanliga myggbett på mig. Har ju alltid varit lite allergisk så de blir ju större än hos andra, men de här fyra är inte kul! 

ÄNTLIGEN!

11.45 idag var jag äntligen färdig med vårens sedvanliga stora projekt; vedklyvningen! I början är det roligt, det är lite av terapiarbete att stå där och klyva först en gång, sen två, sen tre osv och sen nästa klabbe, samma sak. Men i år var det väldigt mycket gran med stora grenknotor, tungt och segt att klyva. Nu hoppas vi att vi har tillräckligt för att värma oss i vinter:


Midsommar har ju avverkats och igår kväll hade jag lite svårt att sova och satt uppe i stället. Skillnaden i ljus utomhus mitt i natten här hos oss och nere i Västergötland var slående:


Bilden är tagen klockan 12 i natt, lite mörkare blir det fram mot 1 på natten, sen vänder det igen.

Midsommar - i dur och i moll

Ja, så har då midsommarhelgen avverkats. Barnens önskemål var en midsommar hos sin morfar samt  tillhörande besök på Liseberg. Kan det vara så att de redan blivit så gamla att de börjat bli nostalgiska? I vilket fall så blev det som de ville. Bertan och jag åkte söderöver i torsdags förmiddag och hämtade upp Dennis i Väsby, eftersom vädret inte riktigt tillät att han åkte motorcykel, vilket han helst velat. Köade oss igenom Stockholm samt dess södra infarter och även stora delar av Sörmland. Men inga missöden trots stundtals skyfallsliknande regn.

Midsommarens morgon grydde solig och Vickie och Jonas kom med vackra sommarängsbuketter ungefär samtidigt som jag kom uppvinglandes till mitt morgonté. Dessa fick pryda på borden som ställts ihop på morfars altan inför sillunchen.


Mycket hade handlats och mycket hade fixats hemma inför helgen, bla hade Markus med sig egenhändigt fångad och gravad sik som inte var helt lätt att skära snygga skivor av:


Det åts och dracks och sen skulle en del absolut gå och bada. Vissa betänkligheter hade jag inför detta, framför allt i kombination med alkoholen som intagits, men visste samtidigt att vi var många om så skulle behövas och vissa kunde behöva kylas av:


Sen vidtog kubbspel och grillning tjo och tjim på de flesta sätt och vis. 

På midsommardagen var det dags för Liseberg. Bertan och jag nöjde oss med att testa den av de nya attraktionerna som vi tyckte kunde passa; bergochdalbanan Balder, byggd helt i trä. Såg ut som ett plockepinn, uppslängt och balanserat på höjden - och det var högt, kan jag intyga! - men fort gick det, häftiga utförsstup och tvära svängar, men man slapp hänga upp och ner!

Så långt var allt i dur beskrivet. Det var hur mysigt och roligt som helst att vara tillsammans med barnen och deras härliga respektive, men min relation till mina egna föräldrar går inte i dur.

De senaste 10-12 åren har vi och barnen varit hos min far 2-3 gånger. Däremot har han under samma tid (och även längre tillbaka) varit hos oss sådär 3-4 gånger om året, förutom de senaste två. Under alla dessa år har vi stått för alla fioler beträffande mat och dryck, och han har gjort detsamma de gånger vi varit där. Men inte nu. Han la en hundring som ersättning för det han ätit utav det som inhandlats och lagats till hemma av gästerna och jag tycker det är så ynkligt! Det tog bort all glädje i det hela. Nej, han är ingen fattigpensionär, då hade det varit OK. Han är bara djävligt snål. Men det är också så att det i alla år, när det har varit samling hos min familj, tagits för givet att jag skulle stå för kalaset. Även åren när jag var ensamstående med tre små barn var det samma sak. Folk må tycka att jag är bitter och småsint, men jag tycker ändå att det är rimligt att det är nån sorts djävla jämvikt och jag är less på att det ska tas för givet att jag, och nu även de mina, utnyttjas. Senast det hände var en jul för ett antal år sen och då sa jag, aldrig mer. Nu säger jag det igen, förhoppningsvis för sista gången.

Packning

Vi som i vanliga fall är riktiga stugsittare var ju hemifrån förra helgen, åker iväg över kommande helg och dessutom även nästa! I och för sig var förra helgresan till stugan och ävenså blir nästa det. Men i morgon åker vi ner till Västergötland. Barnen (läs döttrarna) har sammankallat till ett besök hos sin morfar med önskat besök på Liseberg, om vädergudarna så tillåter, vi får se. Väderprognoserna ser ju inte alltför ljusa ut!

Men det ska bli jätteroligt att träffa alla, sist på Vickies födelsedagsfest hanns ju inte så mycket umgänge och prat med. Nu blir det mer gott om tid. Massa mat tycker de också att vi ska äta och har förberett och planerat för detta. Det gäller nog att lägga in ett antal rejäla promenader för att uppväga allt ätande. Lär nog bli en del kalorier och kolhydrater i flytande form också....


Småstadscharm

Idag har Kramfors och Sollefteå blivit besökta. Sollefteå har jag aldrig varit i förut, så det var en ny upplevelse. Jag  gillar dom här små städerna som inte har fått stora hemska köpcentra uppvuxna utanför sig, utan har fått behålla sin lilla stadskärna levande. Oftast finns där en gågata eller åtminstone en huvudgata som gärna heter Stor- Kungs- eller Drottninggatan. Det är en gemytlig och genuin känsla i dessa städer, ofta finns också ett större utbud av lite olika småbutiker med varierat utbud också. När i princip alla som vill shoppa måste gå i stan, blir det ett tillräckligt underlag av kunder för att även dessa ska kunna överleva.

Lite intressant är, att medan vi i Sverige fortfarande å det vildaste bygger köpcentra utanför städerna, har man i landet där detta fenomen startade, såklart USA, fått lova att bomma många av dessa för att kunderna svikit och åter valt att shoppa i städerna. Intressant att se hur länge det dröjer innan även den trenden kommer hit. Att den gör det är jag säker på! 


Back home

Det gick bra ensam i stugan igår, och varför skulle det inte? Tomt att vakna ensam bara, men det är ingen skillnad mot hemma, när Bertan inte är hemma.

Gjorde sen en tvåtimmarsrunda i Umeå för att se vilka butiker som ska få besök av mig längre fram. Det blev en hel del gående innan jag lokaliserat alla. Vädret var på min sida och fällde bara ut lite duggregn.

Värre blev det på hemvägen, fullkomligt ösregn i en timma, sådär så man fick köra rejält sakta för att inte få vattenplaning. Men det lättade och väl hemma var det solgluggar i molnen, men ordentligt blåsigt. Eftersom det regnat medan vi var borta hade gräset glatt vuxit på sig rejält och kvällen har ägnats åt gräsklippning, vilket tar sin tid, vi har ju utökat gräsmatteområdet ordentligt sen vi flyttade hit. Men nu är det snyggt och prydligt! Nu ska jag försöka få ordning på allt inför morgondagens jobb!

Solokvist

Bertan åkte hem efter lunch och nu sitter jag ensam kvar i stugan. Lite blandad känsla, är ju van att vara ensam emellanåt, men inte att vara ensam här, men ändå van att VARA här!

Har ägnat eftermiddagen åt lite städning samt att sy ett "segeltak" till vår uteplats här. Det är ju så  att med åldern orkar man inte med den där riktiga hettan på samma sätt längre. På vår uteplats här blir det hetare än hett när det är soligt och varmt. Förutom att solen gassar rakt på, så har vi även blänket från sjön som alltså blir het sol nummer två. Är det 25 grader i luften blir det 50 i gasset mot väggen. Det blir FÖR bra. Så jag köpte jättebilligt färgglatt kraftigt bomullstyg på IKEA och har nu sytt ett segel som sedan kan monteras upp vid behov och släppa igenom ljuset och tillåta oss se sjön, men som silar de hetaste solstrålarna. Fattas bara sol och värme nu!

Idag hade de lovat ihållande regn, men det har mest varit ett fint, fint duggregn och enstaka skurar och däremellan uppehåll. Men mulet och grått.


Duktiga!

Berättade ju tidigare om att bland allt som pajat för oss på sista tiden ingick vårt bastuaggregat. Igår installerades ett nytt och oj, vilken het bastukväll vi fick! Det blev en rejäl skillnad. Förmodligen hade det gamla på nåt sätt lagt av bit för bit, tills det inte gick att missta sig på att det var slut. Igår gick det inte att ta miste på att vi hade ett nytt! Skönt att åter få känna hur det svider till i skinnet när man kastar på vatten! Eftersom kvällen var solig och luften ljum blev det ju även ett dopp efter bastun. När vi var här för två veckor sen hade vi ju sådär 16 grader i sjön, nu har det sjunkit till 13-14, Det har varit en kall period! Känns dock lite fel när vattentemperaturen sjunker så mycket i juni mot i maj.....!

Idag har det varit mulet med lite solglimtar, men ganska varmt, och vi har dövat det dåliga samvetet och storstädat det ena huset! Kan tänkas att vi är tokdårar som inte ägnar oss åt kontemplation i hängmattan istället, men det är djävligt skönt att få dåliga samveten ur huvudet också! Nu har dock meteorologerna fått rätt och molnen har tätnat och det har börjat dugga ur dom. Det blir inget bad efter bastun ikväll!

Gårdagen i Ö-vik.....

Glömde ju berätta att igår när jag var i Ö-vik så mötte jag ju Lassie! Det kändes definitivt så, när jag stog där och väntade in tiden för det bokade besöket jag skulle göra och jag helt plötsligt får se allas vår nationalsymbol Foppa sakta strosa uppför Storgatan! Ååååhhhhh! Han finns på riktigt!!!!!

Nice surprise!

Väderprognosen för idag sa att vi skulle få mulet men uppehåll på förmiddagen och regnskurar på eftermiddagen. Med tanke på gårdagens bortregnade gräsklippning gick jag som en äggsjuk höna och tittade på vattendropparna som man såg i gräset för att se om dom möjligtvis tänkte torka bort så jag kunde köra igång klipparen och hinna få bort det värsta innan regnet började. Vid elva körde jag igång och det gick ganska bra. Molnen hängde tunga runt omkring men ovanför oss blev gluggarna större och större. Hyfsat varmt var det också, ca 20 grader. Ju längre eftermiddagen led, desto större blev gluggarna och dagen slutade med middag på altanen med doften av nyklippt gräs i näsan och solglitter från sjön i ögonen och sådär 22 ljumna grader! Jätteskönt på alla sätt och vis, både att ha hunnit klippa och rensa och få äta ute i solen! Hoppas de har samma väder en bit söderöver i Kramfors där Markus och hans band spelar ikväll och Kim står i publiken och diggar!


Bra kvinna reder sig själv!

Efter ett besök i en inredningsbutik i Ö-vik med efterföljande recognosering bland övriga dito, styrde jag upp mot stugan. Kändes lite konstigt att komma hit själv, har ju bara skett en gång förut och det var när vi flyttade från Väsby. Då lastade vi ju in allt bohag i ett förråd nånstans ute i spenaten i Sundsvallstrakten och sen åkte vi åt olika håll, jag och Bertan. Då var jag här 2,5 dygn själv, men sen dess har vi alltid kommit samtidigt. Så det var lite pirrigt att öppna alla vattenkranar ute i garaget (inte bara en) och få det att funka. Men först tände jag upp i kaminen, kallvädret som varat alltför länge, känns det som, hade sett till att vi bara hade 14 grader inne, en ynka grad varmare än utomhus! Sen kastade jag mig över åkgräsklipparen och kollade så den hade olja och så för att användas. Planen var att hinna klippa innan regnet hann i kapp mig, jag åkte ifrån det en bit efter Ö-vik. Hann dock bara klippa i ca 10 minuter, sen var det ikapp mig, och då var det bara att lägga ner. Prognosen säger uppehåll på förmiddagarna de närmaste två dagarna, så vi får väl se vad som hinns med!

Hemmadag

Idag har det varit en hemmadag. Har ägnat mig åt planering och bokning o så. I morgon blir det en tur till Ö-vik för att se om dom är lika griniga där som i Sundsvall.

Till skillnad mot gårdagens härliga solsken har regnet strilat större delen av dagen. Nog för att det behövs, verkar ju också som att det kommer att fortsätta de närmaste dagarna. Hade tänkt mig att hinna få undan mestadelen av den ved som fortfarande väntar på att klyvas, men det blev alltså inget med det. Däremot dammsugning, vilket är ÄNNU roligare!


Biten 2 och 3

Berättade ju tidigare om mitt bett vid armbågen som gav mig en extra stor arm. Förra helgen var det dags igen, fast då nånstans vid inre fotknölen på vänsterfoten. Samma resultat, foten svullnade upp till 50% större än den ska vara. Efter några dar (och mycket kliande) hade det lagt sig till största delen. Nu till nummer 3 i kväll: I ANSIKTET! Många gånger har man fått myggbett i ansiktet, men av någon anledning försvinner dom efter nån timma. Inte det här. Den stack mig i nedre delen av kinden, i höjd med käkbenet. Kliar inte så farligt mycket, men har det har svullnat! Är ju begåvad av ålder och natur av lite hamsterhäng där. Nu ser det ut som hamstern har hamstrat, och hamstrat MYCKET! Snudd på påsjuk hamster, skulle man nog kunna säga. Men, man ska ha tur i oturen; jag ska inte ut i butiksdjungeln i morgon, utan hade planerat in en dag med ringande och bokande. Känns ganska bra!

Vad som också känts bra är att det varit en solig och skön dag idag och vi passade på att utnyttja den till att grilla och äta vår mat utomhus! Det har ju inte varit för många sådana tillfällen än i år. I helgen ser det också ut att bli taskigt väder, så man får passa på!

Fiffig

Har varit runt i omgivningarna med mina fina produkter idag igen, resultatet har varit som vanligt, blandat.

Passade på att handla lite blommor till utomhuslådorna när jag passerade Birsta på hemvägen. Igår planterade jag ut de pelargoner som skulle ut, men fick ta in dom till natten eftersom termometern hotade ge oss frost. De skulle tagits in ändå, de ska tillvänjas vid utomhustemperatur, de små liven. Men nu är det alltså mer planteringar avklarade, får nog räcka för i år, när det gäller krukor och lådor.

Nu i kväll har jag sytt ett draperi eller förhänge, eller vad man ska kalla det. De som varit här vet att vi haft en frys i hallen under trappan. Den har inte använts sen vårt nya kök blev klart, innehållandes en frys. Förra helgen åkte därför frysen med oss upp till stugan och kvar blev ett fult hörn. Det är nämligen så, att de som bodde här förut lydde minsta motståndets lag in absurdum. Så när man satte upp panel och la in matta i hallen och frysen stog i vägen, så flyttade man inte på frysen för att komma åt, utan man satte panelen RUNT  frysen och mattan fick sluta där frysen stog. Ni kan tänka er så fint det såg ut när vi tog bort frysen. Nu har dock ett hyllplan satts upp ungef'är där fryslocket var och under det har jag ikväll fått till ett skynke. Under ska gömmas tidnings- burk- och glasinsamlingskassar, samt att det nog ska komma ytterligare ett hyllplan för att samla "skräp" på. Så här blev det:Längs golvet syns trägolvet som ligger under plastmattan, bakom är det bara brun masonit, väldigt tjusigt!!

För övrigt är det tyget som blev kvar i vintras när jag köpte vad IKEA kallade en julduk (den fanns i rött också) och sydde gardin till köket. På rea förstås. Är man fiffig så är man! Och ekonomisk.

Valdag

Vi får tacka Markus för maten i dag igen! Det var ju så stor bit kött så det räckte till middag idag samt att det dessutom blir matlåda kvar också! Idag blev det gryta av köttet, med grönpepparsås, recept finns på www.eatit.blogg.se.

Valdag har det varit idag också. Ett val som jag röstat i för första gången. Kan inte ens minnas att jag hört när tidigare val har varit. Det känns dock som att EU kommer närmare och närmare, dvs det känns som de i Bryssel mer och mer påverkar vårt dagliga liv och därmed blir det viktigare vilka vi har som sitter där nere. Blev ordentligt förvånad och inte så lite imponerad när jag läste att det var Benny Andersson som skänkt nästan 1 mille till Feministiskt Initiativ, för att de skulle ha möjlighet att tala om för folk hur de skulle bete sig för att rösta på dom. Förvånad för att det väl inte var det parti man trodde att han hade några sympatier med (fördomsfullt av mig, ja) och imponerad för att han väljer att offentliggöra det! Starkt! Övriga partier har lagt ner många, många gånger de pengarna. De har också fått bidrag från olika håll, men där väljer bidragsgivarna att vara anonyma. Men det är ju allmänt känt att högerpartierna får mycket pengar från näringslivet och privata donatorer och att de rödare får från olika fackföreningar och liknande organisationer. 

Lyxmat

Idag har vi ätit en riktig lyxmiddag! Vi har ju begåvats med två helt underbara killar som svärsöner, varav den ena jagar och dessutom är så snäll så han delar med sig även till oss av nedlagda älgar. Visste att det fanns nåt älgkött i frysen och en sån här halvkall dag kunde det passa med en gryta, så jag tog fram det där köttet. På eftermiddagen när jag kom in från min vedklyvning (neverendingstory) och började titta närmare på det tinade köttet, såg jag att det där ska man inte göra gryta på, det är ju världens finaste biff! Så det blev den allra bästa, möraste älgbiff på vårt middagsbord ikväll! Snacka om lyx och exotisk mat! Tack Markus!!!!!!!!!!!!!

Dags att säga förlåt?

Vet inte vad jag hade tänkt att skriva om, min relativt händelselösa dag förmodligen. Men i vanlig ordning läste jag döttrarnas bloggar först och när jag läst Vickies inlägg så sprutade tårarna och det fanns liksom inget annat!

Jag är begåvad med tre helt fantastiska människor som jag är mamma till! Fan vet hur det gått till, och jag vet att jag skrivit om det i ett tidigare inlägg, men de är (jag vet att jag är partisk) oerhört kloka och insiktsfulla människor. När det gäller Vickie har hon stundom varit en orolig själ som har haft mycket svåra tider, så svåra att jag någon gång undrat om hon skulle överleva. Men det har hon tack och lov gjort, och framför allt de senaste åren utvecklat sig till en människa som vid första titt skulle kunna upplevas som ytlig, men definitvt har stora djup och klok insikt.  

Förmodligen är det väl nånstans så att man nu får facit på det man gjorde när de växte upp. Alla gånger man la sig på kvällen med ångest över hur dagen blev, och insikt om vad man borde gjort istället för det man gjorde och vilka skador man åsamkat. Facit är kanske fel ord, men ändå nån slags kvitto på att det kanske ändå blev mer rätt än fel. Kanske är det det tårarna kommer sig av. För våndan för vad man gjort, inte gjort och borde gjort, har jag levt med hela tiden. Kanske är det dags att släppa taget och försöka förlåta sig själv, jag vet att jag gjorde fel många gånger, men huvudsakligen gjorde jag det jag kunde och trodde var rätt, då, i den situationen jag var i, då.

Stormkonsekvenser

Dagen blev inte helt som det var tänkt. Det började med regn och rusk och det var vad vi ställt in oss på. Regn behövs, det är ordenligt torrt i gräsmatta och rabatter. Bertan åkte och handlade virke till garaget och jag skulle ringa och boka besök och dammsuga och allmänt döva dåliga samveten.

Förmiddagen gick dock åt till annat skrivbordsarbete än just att ringa och när lunchen var avklarad hade blåsten ökat till storm och hoppsan! föll där ett träd över elledningen nere vid sjön, och hoppsan! hade vi ingen ström! Tji ringande och tji dammsugning! Lite ställd blir man och undrar vad man ska göra i stället? Det blev en del rensande här och där och plantering av Humle och Klematis runt växtstödsportalen vi köpt. Det blir jättefint när de slingrar sig över den! Dessvärre blev det inte nåt speciellt med regn, är det ändå skitväder och kallt kan det gärna regna också, när det ändå behövs! Men man brukar ju inte få som man vill...

Vid fem kom elen tillbaka, men då hade jag redan tänt i vedspisen för att laga mat. Vid sådana här tillfällen är man extra glad att ha den! Och jag har ringande och städning kvar till i morgon, tjoho vad kul!

Fjälltur

Nu är vi båda hemma igen efter vår sejour västerut. Östersund bjöd inte på några inkomster, ej heller Åre där jag var idag. Däremot bjöd väl båda på en del fina vyer. Framförallt Åre. Kallt och blåsigt som rackarns var det, men oerhört naturskönt med snöbeklädda fjäll i bakgrunden. På vägen därifrån körde jag genom några rejäla regnskurar och då visade tempmätaren i bilen på +3,5! Huvva! Väl hemma låg det på mer drägliga 14-15 och vi fick klippt gräsmattan och fixat en del ute, det växer snabbt nu och i helgen hann vi ju ingenting!

Hotelliv

Nu sitter vi båda två på Scandic i Östersund. Hotellivet är inte det mest lockande, inte ens när man är två, men det är ändå oerhört mycket trevligare tvåsam än ensam.

Ånge och Bräcke har avverkats idag och fastän man tycker det är hålor, så har de köpt bra och det är vad som räknas för mig! I morgon blir det bara en butik som besöks och recognosering för resten. Så får det bli fler bokningar nästa sväng.

RSS 2.0