Mera kök

Efter de senaste dagarnas värmebölja - upp mot +6, är det vinterväder igen. Har snöat större delen av dagen och temperaturen har dalat från nån halv minusgrad till nuvarande -5,5. Senaste väderprognosen pratar om uppklarnande i natt och ner mot - 15-25. Känns inte nödvändigt. Trots tövädret har vi fortfarande snötäcke kvar, dels var det så mycket snö och sen är marken kall och kyler underifrån, men minskat har det definitivt gjort. Det som nu kommit idag är inga mängder men det gör ju världen lite mjukare.

Igår konstaterade vi att vår nya vedspis värmer bra. Det märks även på övervåningen, vi öste ju ut den gamla isoleringen mellan nuvarande kök och kvällsrum och därför är det bara trä emellan. Då har värmen alltid möjlighet att stiga. Det gör att vi har betydligt varmare däruppe nu, även utan att elda där. Enda nackdelen är att jag tycker vi har för varmt i sovrummet. Helst vill jag inte ha varmare än +16, gärna får det vara bara 13-14, då sover jag bäst. De sista nätterna har vi haft ca 18-19 grader och jag har sovit uselt, det blir för varmt!

Har fortsatt plockandet över från gamla köket idag, det är sanslöst så mycket grejer man har! Det finns fortfarande en del smågrejer kvar, men det mesta är överplockat. Tappar ju intresset när det blir det tråkiga småplocket, det som är roligt är ju det som gör skillnad! Därför kände jag mig ju tvungen att fixa gardinen till lilla köksfönstret istället. Hittade ju i går på Ikea en julduk till halva priset som jag tyckte skulle passa bra att göra om till hissgardin i stället. Så här blev det:Nu har Bertan varit och tagit in vår fina ljuskrona vi köpte till köket, så nu måste jag nog kolla upp vad som händer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0