Svälta räv.....

I morse när jag vaknade och tittade ut visade det sig att det rasat ner sisådär en decimeter snö inatt. Ganska blöt, desstuom. Till min glädje kom byns väghållningsfordon vid halvniorycket och plogade. Man vet aldrig med dom där, det beror lite på vad dom har i övrigt att göra om dom anser att det behöver plogas eller ej. Eftersom det pratades på radioprognoserna om mer snö under dan gick jag ut och tog resten för hand. En gång behövdes för att komma till lagårn och hämta ved, dessutom framför utetrappan och en bit ut på gårdsplanen, och bilplatserna. Bertan behagar ju inte vara hemma, så hans bil skyddade ju inga kvadratmetrar, utan där fick man ju skotta hela, vill ju att han ska kunna komma in där med sin bil när han kommer hem i morgon!

Har börjat jobbet med annonseriet igen och tänkte att nu är det dags att återgå till sunda vanor, förkylningen är ju också borta, så vid elva var det dags för innan-lunch-promenad. Bara några enstaka snöflingor, men ganska blåsigt. Skönt att komma ut!

I förrgår, tror jag det var, tömde jag helt vår gamla frys och stängde av den. Naturligtvis gjorde man vissa "fynd" som krupit undan och gömt sig bland isen. Tex ett paket kotletter av sådant datum att jag vet att de inte smakar gott att äta, och några paket sylta som Bertan fått som varuprover. Dessa lades i kylskåpet för att tina för att sedan läggas ut som mat till räven. I brist på katt är vi måna om rävarna som stryker runt huset, det gör ett gott jobb! Igår glömde jag lägga ut detta, men eftersom det inte var nån nederbörd att prata om la jag ut det i eftermiddags. Vad händer? Sen klockan fyra har snön vräkt ner, hur i hela friden ska den stackars räven hitta sin mat då? Och hur intresserad är han/hon av översnöad återfryst kotlett och dito sylta? Dessutom har vinden tilltagit och det knakar och brakar i huset så man undrar vad som händer?

Men jag har varmt och skönt, den nya vedspisen ger härlig värme. Det tog oss några dar att lära oss hur den skulle eldas i för att ge mesta och bästa värme, men nu så!

Lär väl få skotta i morgon igen, får väl kolla upp rävens mat då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0