Köksputs

Nu är finjusteringarnas tid inne. Det finns ju en del sånt, både i nya köket och även uppe i kvällsrummet. Men vi satsar på att få köket klart först. Delvis beroende på att det som ska till däruppe kräver sommar för att kunna fixas. Det är stockar som ska klyvas för att kunna användas och sånt låter sig knappast göras när det är i det närmaste femton grader kallt, som det är just nu.

Köket ska som sagt bli helt klart först, och idag har tid och energi (inte min) lagts på att få upp profillister ovanför skåpen. Självklart visade det sig att vi inte hade köpt tillräckligt av den varan, men det finns ju mer att inhandla, så det fixar sig. Snyggt blir det:Kanske inte dramatiska skillnader, men en snyggare avslutning och inramning på det hela.

Tji middag

I eftermiddags var vi inbjudna till Märta på kaffe. Viss vånda uppstod när hon ville ha dit oss kl 4 eller senare, det krockar ju liksom med middagsdagset och så. Men OK, vissa smällar får man ta.

När vi kom dit visade det sig att det var smörgåstårta och vin som stod på menyn, damen fyllde år igår! Ett visst dåligt samvete infann sig, när jag hörde det kom jag ju ihåg att hon fyller nånstans i januari, men, men!

Gott och trevligt var det, men det kullkastade ju våra middagsplaner, det funkar ju inte att gå hem och steka fläskfilet när man nyss ätit smörgåstårta!

Så när vi kom hem blev det istället ost och vin! Passade alldeles utmärkt en fredag kväll. Speciellt när vi hade den sista osten kvar utav paketet vi fick från Vickie och Jonas i julklapp. Nu var ju den söta lilla burken med fikonmarmelad slut, men Whiskeymarmeladen Bertan säljer, var ett utmärkt alternativ!För att vara rejält framfusig och tydlig, kan jag bara säga att om nån funderar på vad jag önskar mig när jag fyller år, så sluta att fundera! Ta en sväng till Hötorgshallen bara! Puss och tack!

Retuschering

Hittade den här: mycket intressant länk som kan vara till nytta för alla oss som undrar varför vi ser så glåmiga och tråkiga ut och andra så glassiga och vackra:

http://www.glennferon.com/portfolio1/portfolio67.html

Flashback

Dagen har gått och lilla burken har skött sig felfritt, men förmodligen borde jag göra som Vickiegumman sa och bära iväg den till nån förståsigpåare som kan göra en återställning av programmen. Bertan har ju numera tre föredettingapparater och testade ikväll att göra en återställning på en av dom, med lyckat resultat. Men det är ju hans föredetting som det inte spelar nån roll med. Vet inte om jag vågar släppa lös honom på min?

Idag hade jag en allvarlig flashback när det gäller rökning, det var längesen nu. Vi har ju upptäckt båda två, att det är precis som att man ska gå igenom olika situationer och smaker och liksom programmera om dom, ställa om dom från "här brukade vi röka" till "numera tar vi en snus istället". Det första och det värsta, tror jag, var när vi var i Barcelona en knapp vecka efter vi slutat och satt på restauranger och barer och alla möjliga situationer där vi normalt sett skulle rökt. Men det gick bra, motivationen var väl på topp då när vi nyss lagt av. Sen har det varit fler såna situationer. Tex i samband med att bada bastu uppe stugan. Det är ju högst ritualiserat, med bastningen. En omgång, ut och bada/lufta sig och dusch samt en öl (och förut en cigg). En omgång till och dusch, sen öl (och cigg). Där har vi nu vant bort oss med ciggen, det andra är som tur är kvar!  Idag trillade jag på en ny sån vanegrej, en SMAK den här gången. Kokade soppa igår till middag och det blev över som blev lunch till mig idag. Hade ju köpt mjölk till barnen i helgen som fanns kvar i kylen, och jag blev så sugen efte soppan, så jag tog ett glas. Jättegott! Men oj, vilket häftigt röksug jag fick! Har nog inte druckit mjölk sen vi slutade och smaken kombinerat med "efter maten" drog till som bara den i röktarmen! Men det är lugnt, man tar ett par djupa andetag, sätter på lite kaffe och tänker "det går över". Och det gör det! Det känns väldigt skönt faktiskt! 

Uppe igen

Nu är lilla burken igång igen och verkar fungera normalt. Den gjorde alla problemsökningar utan att hitta nåt fel. Sen gjorde jag alla uppdateringar den rekommenderade och sen flyttade jag över allt viktigt, foton, jobb och lite till till den externa. Trodde att den kanske började bli full, men den har halva kapaciteten kvar, så det bör inte vara det. Vi får väl se vad som händer framöver. Håll tummarna!

Till glädjeämnena hör att jag lyckades kränga iväg en annons igår! Det kändes otroligt bra. Sen välte jag en blomkruka i badrummet så hela golvet, tvättmaskinen och tvättunnan blev fulla med jord. Satte tillbaka blomman i krukan och flyttade ut den i hallen för att städa upp eländet och där välte den igen.... Det kändes inte bra... Senare på kvällen dataproblemet. Hoppas att jag inte säljer fler annonser...

Panik och katastrof!

De senaste veckorna har min kära dator börjat hänga sig, framför allt är det hotmailen som gjort det. Ibland har jag kunnat byta till en annan sida och där har det funkat men hotmailen har varit oanvändbar. Har använt alla virusprogram jag har i jakten på eventuella sådana problem, utan att nåt hittats.

För en stund sedan skulle jag plugga in telefonen för att föra över några fina vinterbilder som togs under dagens promenad och vad händer? Datorn släcktes ner och en skylt kommer upp att den gått ner i felsäkert läge för att skydda sig själv! Panik!!!! Köpte ju i julas när vi var nere i Väsby en extern hårddisk,dit jag skulle, för säkerhets skull, föra över bilder och allt jobbrelaterat jag har i burken. Har jag gjort det? Nej. Nu får jag faaan för det!

Nu har jag stängt ner apparaten och startat om den. Just nu står den och problemsöker, det var 336 problem den ville söka igenom...... Håll tummarna att det går att starta upp den igen! Lovar att det första jag gör är att flytta över allt väsentligt till den externa hårddisken! Ja, den står nu bredvid datorn och väntar. Och nej, det här inlägget görs inte från min burk, utan Bertans.


Ordinary day

Inga revolutioner idag, inga annonser sålda, en helt vanlig dag.

Idag har Bertan varit och hämtat utrustning för att kolla om han har sömnapné, dvs andningsuppehåll när han sover. Diverse remmar som ska spännas runt bröstkorgen för att mäta hjärta och andning och nånting som ska sitta på fingret och mäta syrehalten i blodet. Dessutom några proppar att sätta i näsan??? Undrar om han kan sova inatt???

Måste bara....

stjäla och visa en bild som Vickie tog i helgen och som jag hittade på hennes blogg. Där fanns flera bilder som hon tog i helgen hos oss och som var bra, men den här gav mig en sån där aha-upplevelse, oj, det där är ju hos oss, vad snyggt det var!Tungt ute, tungt inne

Annonseriet har ju dragit igång igen. Förra veckan drog jag iväg ett gäng mail till presumtiva annonsköpare. Idag var det dags att börja ringa och följa upp dom. Erkänner villigt att det blir värre för varje gång. Det är inte roligt, alltså. Dels finns det ett visst mått av telefon"skräck" rent allmänt och så är jag ju så ordentligt inställd på att få nej. Lyckades göra en del samtal i alla fall. Fick faktiskt ett ja, men "nej, jag vill inte boka nu, ring i början på nästa vecka igen". Okej. Vet ju också att även fast de säger ja, så är ett ja inte ett ja förrän ordern är skickad och påskriven.

Snöandet har fortsatt idag. Inte lika ymnigt som under lördag natt och söndag, men en ny decimeter har det samlat på sig igen sen de plogade i går. Nu har vi i det närmaste en halvmeter snö, så nu tycker jag att det räcker! Väldigt vackert är det, det måste man tillstå, jättetungt häng  på alla träd, dom är i princip helvita.


Myshelg

Vid sju dök dom upp i fredags kväll, gänget, och då startade myset, sen har det bara fortsatt! Så himla härligt, mysigt, roligt, skönt och allt vad man vill, att ha dom här allihop samtidigt. Det är alltid lika roligt när någon av telningarna kommer på besök, med eller utan respektive, men det är nåt speciellt med samspelet som blir, när alla är tillsammans samtidigt. Förmodligen är det väl som i alla lägen där folk som känner varandra väl träffas, det blir ett mer intensivt snack, det blir bollar i luften och dito kängor, det händer mer, helt enkelt.

Fredagkvällen gick snabbt, det var mat och snack och helt plötsligt var alla trötta och redo för sängen. Utom Bertan och Jonas som hade en uppesittarkväll.

Sen var det lördag och den nyopererade "intefåttgåpåstanpåfleradar"-damen ville ju just, in till stan. Systrarna tog alltså med sig sina respektive och drog iväg till shoppingmeckat. Dom kom lyckliga hem med en och annan påse.

Dennis och jag tyckte att det räckte med EN affär, så vi åkte till vår favoritantikhandel. Favorit för att den ligger nära. Måste ju tillstå att jag faktiskt gjort några inköp där; dels mitt skrivbord och dessutom våra pottskåp som vi har som sängbord, och lite rasselgrejer också. Den här gången blev det inga inköp.

När shopparna kom tillbaka var det middagsdags. Så här glada såg grabbarna bus ut när maten var slut:Tror inte dom var mer hungriga, bara trötta och mätta. Som såhär:Sen var det andra som såg betydligt piggare ut:Och andra som såg ut som en egyptisk Cleopatra:Dessvärre fick nog gänget en halvjobbig hemresa. Det började ju snöa i går kväll och har hållit på hela natten, så i morse hade vi fått ännu en ny decimeter snö. Dessvärre kom det ju söderöver också, så det var moddigt och besvärligt på vägen. Nu bör dom dock vara hemma och förhoppningsvis har det gått bra. Här har det fortsatt att snöa till och från hela dan, men sista timmarna vräker det ner igen, så i morrn har det väl i värsta fall blivit ytterligare en decimeter....

Väntan

Idag har det städats och bäddats och handlats och fixats. Vid halv fyra där nånstans var vi hyfsat klara, sen har vi väntat. Men nu vet jag att dom inte är långt borta, gänget.

Maten är i princip klar och det är ljus tända både inne och ute, elden sprakar både i kaminen uppe och spisen i köket. Nu ska det dukas bara och sen får dom gärna dyka upp!

Nya fyndet och helgförhoppningar

Idag har jag varit i stan på Bussgods och hämtat mitt senaste inköp på Tradera. En jättefin jugendlampa som blev precis så fin i taket som jag trott:Dessutom syns de nya dörrhyllorna, eller vad man ska kalla dom, som vi tillverkade i helgen och som sen blivit målade. Väldigt nöjda är vi!

Så är det ju det nyopererade lilla barnet som oroar mig. Verkar som det har varit ett par väldigt besvärliga dar, men idag har hon tydligen tagit sitt förnuft tillfånga och hämtat ut medicinen hon skulle haft redan första dan!!!! Det ÄR inte smart att ha ont, inte mer än man behöver ändå. Det är ju mer än en gång man haft nackspärr tex, och ont som bara den. Så tar man en tablett och det lindrar, eller går över, och det märkliga är att nackspärren har släppt. I och med att man slutar att spänna övriga muskler för att man har ont, så släpper även spärren. Lite detsamma tror jag det är för den nyopererade, som har träningsvärk eftersom hon spänner sig pga smärtan i det opererade området. Spännandet gör värken värre, samt sprider den. Hoppas och hoppas att hon kommer fram till att hon klarar bilresan i morgon, vill så himla gärna träffa dom alla!!!!!!!!!!!

Nu ska jag, som en besvärjelse, gå och fixa efterrätten (den ena) till helgen!

Kommer, kommer inte?

Vickiegumman har ju gjort sin efterlängtade operation i veckan. Läs mer här för den som önskar. Det negativa med den är att hon har väldigt ont nu. Hon kom ju själv upp med den lysande idén innan operationen att utnyttja helgen när hon ändå är sjukskriven att komma upp och hälsa på oss, inte bara hon utan hela det övriga gänget - Jonas, Kim, Markus och Dennis. Nu är min stora oro att hon fortfarande har för ont på fredag för att klara av att sitta i bilen de timmar det tar och att allt blir inställt. Blir det så, så visst har jag full förståelse, det är inte det, utan det är helt och hållet totalt egoistiskt! Det skulle vara så himla roligt att få hit hela gänget! Visst vi träffades när vi var nere i Väsby före nyår, men det blev bara en kväll med alla. Det skulle vara så mysigt att få en helg!

Så snälla Vickie, se till att hitta nån med helande händer så kroppen läker ihop, är du snäll!


Snöskottning

Nu har jag varit och skottat undan den nya 1,5 decimetern snö som kom i går kväll. Den här var blötare än igår, så det blev inte lika ordentligt gjort. Totalt slut och genomsvettig är jag. Får väl försöka ta en sväng till lite senare.

Svälta räv.....

I morse när jag vaknade och tittade ut visade det sig att det rasat ner sisådär en decimeter snö inatt. Ganska blöt, desstuom. Till min glädje kom byns väghållningsfordon vid halvniorycket och plogade. Man vet aldrig med dom där, det beror lite på vad dom har i övrigt att göra om dom anser att det behöver plogas eller ej. Eftersom det pratades på radioprognoserna om mer snö under dan gick jag ut och tog resten för hand. En gång behövdes för att komma till lagårn och hämta ved, dessutom framför utetrappan och en bit ut på gårdsplanen, och bilplatserna. Bertan behagar ju inte vara hemma, så hans bil skyddade ju inga kvadratmetrar, utan där fick man ju skotta hela, vill ju att han ska kunna komma in där med sin bil när han kommer hem i morgon!

Har börjat jobbet med annonseriet igen och tänkte att nu är det dags att återgå till sunda vanor, förkylningen är ju också borta, så vid elva var det dags för innan-lunch-promenad. Bara några enstaka snöflingor, men ganska blåsigt. Skönt att komma ut!

I förrgår, tror jag det var, tömde jag helt vår gamla frys och stängde av den. Naturligtvis gjorde man vissa "fynd" som krupit undan och gömt sig bland isen. Tex ett paket kotletter av sådant datum att jag vet att de inte smakar gott att äta, och några paket sylta som Bertan fått som varuprover. Dessa lades i kylskåpet för att tina för att sedan läggas ut som mat till räven. I brist på katt är vi måna om rävarna som stryker runt huset, det gör ett gott jobb! Igår glömde jag lägga ut detta, men eftersom det inte var nån nederbörd att prata om la jag ut det i eftermiddags. Vad händer? Sen klockan fyra har snön vräkt ner, hur i hela friden ska den stackars räven hitta sin mat då? Och hur intresserad är han/hon av översnöad återfryst kotlett och dito sylta? Dessutom har vinden tilltagit och det knakar och brakar i huset så man undrar vad som händer?

Men jag har varmt och skönt, den nya vedspisen ger härlig värme. Det tog oss några dar att lära oss hur den skulle eldas i för att ge mesta och bästa värme, men nu så!

Lär väl få skotta i morgon igen, får väl kolla upp rävens mat då!

Kökstjat

Hos oss är det jag som står för matlagning och Bertan tar hand om disken. Utom när han inte är hemma, förstås. I och för sig äter jag ofta överblivna rester från frysen då, men diskas ska det ju ändå. Men inte nu! Nu är vi begåvade med diskmaskin! Ååååå, det är så skönt och behändigt! Det är ju 2,5 år sedan man bodde ihop med en senast och den ÄR efterlängtad! Det är många fördelar med vårt nya kök! Den största fördelen är ändå att det faktiskt finns. Det är lätt att bli sittande och bara se sig runt, det känns så HIMLA skönt! Och trivsamt! Och vi har fixat det själva, från grunden. Förutom plintarna som snickarKurt med bror gjöt i marken vi röjde oss ner till samt bärlinor och spångolv som de också fixade. Men allt annat, från att rita till att färdigställa, har vi gjort själva. Känns bra!


Spiskåpan på plats

Här ligger vi inte på latsidan utan det har jobbats på med inredningen i köket idag också! Idag har spiskåpan från gamla köket blivit rengjord och flyttats över till sin plats över vedspisen:Dock har vi konstaterat att den förmodligen har suttit där tidigare (köket fanns ju här från början) men blivit kapad när den flyttades till det vi nu kallar gamla köket. Den når nu inte ända upp till tak och ser därför lite rumphuggen ut. Vi har kommit fram till att vi ska använda den som stomme och bygga på den med gipsskivor eller nåt, för att ge den den form och det utseende vi vill ha. Det blir ett projekt för våren, när man inte behöver elda i spisen på samma sätt, det blir lite varmt liksom att jobba ovanför den när den är igång!

Sen har det också spikats ihop och frästs snygga kanter på hyllor som ska sitta ovanför alla tre dörröppningarna som finns in till köket. De är nu kvistlackade och kommer att börja målas i morgon. Tror att det blir himla snyggt!

I övrigt går tankarna till Vickie i kväll som i morgon bitti 07.30 ska vara på plats på kliniken för operationen. Må vara ett I-landsproblem, men det handlar icke förty om livskvalitet, och det är väl nåt som vi alla i detta land gör vårt bästa och mesta för att ge oss själva? Det kommer att gå, och bli jättebra, gumman!

Deja vu

Sen vi flyttade hit har vi ju bytt ut en hel del fönster, det satt ju ett gäng englasfönster i huset. Dessutom var de förra ägarna också människor som spar saker, så det finns en hel del ännu äldre fönster som står sparade ute i lagårn. Ända sen vi flyttade in har jag tänkt att en del av dessa fönster ska få bli ett fint vitrinskåp när vi får nya köket klart. Nu är det klart och alltså dags att bygga vitrinskåp. Vi hade ju med oss ett vitrinskåp när vi flyttade hit, ett modernt, eller åtminstone nytillverkat, som rymmer vårt finporslin och dito glas. Efter moget övervägande, kom vi igår fram till att vi tills vidare flyttar in det medhavda skåpet till köket. Dels för att frigöra utrymme från mitt arbetsrum, där det hittills stått och dels för att det kommer att ta lite tid ändå att få till det där vitrinskåpet av gamla fönster. Så, idag flyttades skåpet. När det var på plats fick vi båda två en sån där riktigt rejäl deja vu från vårt gamla hus. Utan att ha det för avsikt, det är huset och förutsättningarna som styrt, men det hela är snarlikt!

Ett annat och värre deja vu hände i eftermiddags när vi monterade ner spiskåpan i gamla köket.... Vi har ju drabbats av en del mindre trevliga överraskningar i det här huset, saker som har inneburit mer jobb och så än vad vi tänkt oss. Nu var det dags för nästa. Det visade sig att de förra ägarna bakom spiskåpan slagit STORT hål i skorstensmuren och av någon outgrundlig anledning inte haft nåt tak ovanför kåpan. Vi har vetat att det varit sunkigt i gamla köket, men att det var så illa.....! Se hur det såg ut!!!!!Kan säga att bilden är snäll. Kan också säga att det nu är igensatt. Tills vidare. Dessutom kan sägas att vi inte är färdiga med det och att vi inte har nån brist på jobb framöver..............


Vargavinter

I morse när vi gick upp visade termometern på sisådär -25, och självklart hade en del kyla trängt in, så det var lite småkallt inne också om vi säger så! Men vi har eldat, både uppe och nere, och det hela funkar väldigt bra! Temperaturen steg när solen gick upp, men har ändå legat på 18-20 minus fram till nu i kväll. Nu har det dragit in lite skyddande moln, så nu har vi drägliga 10-12 minusgrader, rena värmeböljan alltså!

Vet inte om jag berättat om extralådorna dom tipsade oss om på Ikea när vi beställde köket? Sockeln under bänkskåpen har någon uppfinningsrik människa på Ikea kommit på att man bör kunna använda för förvaring och fixat lådor till. Det betyder att i stället för att ha ett 15 cm högt outnyttjat utrymme som döljs av en sockellist, så har dom konstruerat lådor som man sätter en "sockelfront" på, och vips! får både sockel och låda. Det är så himla smart så det är inte sant! Se här:Fixandet i köket fortsätter och kommer så att göra ett bra tag till. Lådorna ovan har kommit på plats och fyllts idag, och en kakellist och lite rassel har kommit på sin plats ovanför vedspisen också:Men det bästa som hänt idag är ändå att vi fått bekräftat att vår kära yngre generation mangrant kommer upp nästa helg! Så himla kul,roligt, mysigt, härligt!

 

Älskade barn

När jag läste dotter Kims blogg i morse slog det mig igen vilka underbara, härliga, starka och färgstarka människor mina barn är! I Kims fall har det varit ett jobbigt år med beskedet om struma (hypotereos?), samtidigt som det varit en förklaring på en massa skit. Hursomhelst, hon har inte bara godtagit det läkarna sagt, utan gör egna efterforskningar om vad, och hur som kan göras. Som tillägg för att nå sina mål, tar hon andra omvälvande beslut, som definitivt kommer att påverka hennes liv, men till det bättre, är jag övertygad om! Go for it, baby! För intresserade finns länk till bloggen här bredvid!

Vickie, som också tagit ett stort, livsavgörande beslut. Hon är en människa som har många stora begåvningar, tyvärr använder hon inte alla fullt ut (än). En sak hon däremot inte har begåvats med i överflöd är byst. Det är inte så att dom bara är små, vi är ju alla olika, utan dom finns i princip inte. Naturen missade. Nu har hon tagit beslutet att korrigera naturen och ge sig själv vad naturen borde gjort. Alltså inte ta upp konkurrensen med Pamela A eller nån, utan helt enkelt korrigera naturens spratt, ungefär som nån med en alldeles för stor, eller för liten näsa, kan göra.

Dennis, som umgås med tankar om att lämna sin trygga tillvaro och kasta sig ut i medelhavets oroliga och spännande vågor för en lite längre tid. Och/eller flytta till Hultsfred och plugga! Oavsett om det blir nåt eller ej, så tror jag att det är ett stort, och nyttigt steg att bara tänka tanken och vidta de åtgärder som ska till för att kanske lyckas! Det öppnar tanken, man ser bortom horisonten och får anledning att väga för och emot, och ta stora beslut. Även om beslutet är att inte göra nåt, utan stanna kvar, så har man aktivt gjort ett övervägande och funderat igenom vad man vill. 


Mera kök

Efter de senaste dagarnas värmebölja - upp mot +6, är det vinterväder igen. Har snöat större delen av dagen och temperaturen har dalat från nån halv minusgrad till nuvarande -5,5. Senaste väderprognosen pratar om uppklarnande i natt och ner mot - 15-25. Känns inte nödvändigt. Trots tövädret har vi fortfarande snötäcke kvar, dels var det så mycket snö och sen är marken kall och kyler underifrån, men minskat har det definitivt gjort. Det som nu kommit idag är inga mängder men det gör ju världen lite mjukare.

Igår konstaterade vi att vår nya vedspis värmer bra. Det märks även på övervåningen, vi öste ju ut den gamla isoleringen mellan nuvarande kök och kvällsrum och därför är det bara trä emellan. Då har värmen alltid möjlighet att stiga. Det gör att vi har betydligt varmare däruppe nu, även utan att elda där. Enda nackdelen är att jag tycker vi har för varmt i sovrummet. Helst vill jag inte ha varmare än +16, gärna får det vara bara 13-14, då sover jag bäst. De sista nätterna har vi haft ca 18-19 grader och jag har sovit uselt, det blir för varmt!

Har fortsatt plockandet över från gamla köket idag, det är sanslöst så mycket grejer man har! Det finns fortfarande en del smågrejer kvar, men det mesta är överplockat. Tappar ju intresset när det blir det tråkiga småplocket, det som är roligt är ju det som gör skillnad! Därför kände jag mig ju tvungen att fixa gardinen till lilla köksfönstret istället. Hittade ju i går på Ikea en julduk till halva priset som jag tyckte skulle passa bra att göra om till hissgardin i stället. Så här blev det:Nu har Bertan varit och tagit in vår fina ljuskrona vi köpte till köket, så nu måste jag nog kolla upp vad som händer!

Pack och plock

Idag har det varit en intensiv dag. Trodde när jag klev upp att jag skulle hinna det mesta av det jag ville göra, hade ju för sjutton hela dan på mig - många timmar! Gamla frysen skulle totaltömmas och frostas av, nya insatserna till nya lådor komma på plats, resterande skåp i gamla köket tömmas, julen plockas ner (tjugondaknut idag), gardin till lilla fönstret i köket fixas osv, osv.....

 Hälften ungefär hanns med. Julen är nerplockad, kan finnas nån missad sak kvar. Kändes lite tokigt ändå, granen barrade nästan ingenting alls, det ska den göra för att man ska vilja bli av med den. Är nog så att man får lära om; nu när man hämtar sin gran själv i skogen får man ju en färsking och den håller sig mycket längre än dom man förut köpte som var huggna två månader innan man köpte dom!

Så, det är en hel del plock kvar till i morgon. Har dessutom haft kontakt med min älsklingsreklambyrå som nu tycker det är dags att dra igång annonsförsäljningen igen....... yippieeeee.....eller nåt..... Betyder att från och med nästa vecka är det nog till att ta plats på stolen framför databurken igen. Tur då att jag köpte en ny bekväm skrivbordsstol igår på Ikea! Sen är det bara att hoppas på att folk vill köpa annonser, så det inte blir som i höstas - många timmars jobb utan ett öre betalt! Oerhört frustrerande.

Köksinredning

Plocket med nya köket har fortsatt idag. Det tar längre tid än man tror att flytta grejer och dessutom hitta rätt plats för saker och ting. Halva dagen har dessutom spenderats i köpMeckat. Gardinstång, gardiner, sopbehållare, krönlister, lådinsatser osv har inhandlats. Vet att det är väldigt modernt att inte ha gardiner, framför allt om man har snygga fönster som jag tycker vi har, men jag tycker det ser så mycket mer ombonat och trivsamt ut med gardiner. Så här ser det ut när dagens inköp är upphängda:Sen var det ju meningen att julen skulle slängts ut idag också, men det får bli ett fall för morgondagen!

Nu har vi flyttat!

Det känns så härligt, nästan ett års slit och nu har vi ÄNTLIGEN  flyttat in! Igår kaklade vi det som fattades ovanför vedspisen och idag fogade vi. På eftermiddagen tände vi för första gången i nya vedspisen. Eftermiddagen har ägnats åt att flytta in i nya köket, och sen tillagades maten där och sen åt vi för första gången där. Det kändes nästan andäktigt. Vi pratade nästan ingenting, utan satt bara och tittade oss runt. Det är en lite märkligt känsla, allt är vant och bekant, men ändå helt nytt och annorlunda! Men det känns så sanslöst bra! Det är fortfarande en del detaljer som saknas, men det mesta kommer att tas hand om under veckan som kommer. Sen är det en del saker som inte är inflyttade än, det känns som man behöver känna efter var en del saker vill vara.

Så småningom (snart hoppas jag) ska det byggas ett vitrinskåp, som fram till i kväll redan hade fått en plats. Men under middan föddes nya tankar om hur man kanske skulle kunna göra, som sagt, man ska låta vissa saker ta lite tid, och se vad saker och huset vill!

Här är lite bilder av hur det sen några timmar ser ut:Observera gärna kokbokshyllan! Den är jag väldigt stolt över!Såg att det kommit en kommentar om önskan om invigningsinbjudan från Kimsan. Vill bara säga att hittar ni nåt datum där alla kan komma med vore det skitkul! Vi finns här hela tiden!

NU ÄR DEN PÅ PLATS!

Kranen alltså! Det är så dj-a härligt! Bertan har ju en viss fobi när det gäller vatten, utom när det gäller att bada i det. Annars finns en ganska stor rädsla för vatten och den skada som det kan ställa till. Så när kranen nu ÄNTLIGEN skulle monteras var adrenalinpåsprutet ganska högt. Men det gick så himla smidigt och bra alltihop! Nu har vi varmt och kallt vatten, avlopp samt fungerande (har ej testat än iofs) diskmaskin! Så här ser det ut:Vi har nyss ätit middag och konstaterade att det var (förhoppningsvis) sista middan i det gamla köket. I morgon ska vi ha flyttat in i vårt nya. Har faktiskt redan fyllt vitrinskåpen på bilden med glas och koppar och lite annat passande. Och som ett utropstecken håller Bertan just i detta nu på att plocka ner middagsdisken i diskmaskinen! Behöver jag säga att jag ser fram mot morgondagen?

Got you!

Nu har vi äntligen den omtalade köksblandaren inom hemmets väggar! Yiepieeee!!!! Tog mig ut till Timrå och hittade efter lite letande fram till Schenkers depå, eller vad det kallas, och de var säkert glada att slippa åka ut till oss i skogen för att lämna denna relativt lilla kartong. Med tanke på hur krångligt det varit, och tiden det tagit, att få hem denna mackapär, var jag tämligen övertygad om att det var fel modell, fel färg eller nåt annat elände, så jag vågade inte öppna kartongen förrän hyfsat sent på eftermiddagen. Men, det var rätt! Suck och suck! Nu ska vi bara se om den passar ihop med rör, kopplingar och urtag i diskbänk och annat för funktionen väsentligt! Håll tummarna!

Sen har ju maken kommit hem ikväll också, efter några dagars konfererande i storstadsomgivningarna. Inte fel!


Vattenkran i sikte!

Idag har jag äntligen fått koll på vår blandare! Den befinner sig sen i natt i Timrå, hos Schenker. Det var nog som jag trodde, den hade inte skickats förrän i måndags, sen gick det fort till Örebro, där den lastades om för att natten som var hamna i Timrå. De hade tänkt köra hem den till oss på måndag, men jag åker dit och hämtar den i morgon i stället. Då finns en chans att montera in den i helgen och kunna lägga lite tid nästa vecka på att FLYTTA IN I NYA KÖKET! Det vore så alldeles sanslöst roligt! Nu har vi haft köket på plats, frånsett lite detaljer, ganska länge, det har varit oerhört frustrerande att det har hängt upp sig på nåt så litet, men så betydelsefullt som en vattenkran! Så därför åker jag gärna till Timrå och hämtar eländet! 

Ikeaflopp

Idag var sotaren här och godkände vår nya vedspis. Så, återigen, nu är det bara den eländiga blandaren som saknas för att kunna ta nya köket i besittning!

Var en sväng till stan idag för att göra ett besök på Ikea och komplettera lite till köket, samt ta en sväng i övriga reabutiker. Kände dock tämligen omgående att förkylningen fortfarande har ett rejält grepp om kroppen, det var bara att rycka åt sig det man såg på vägen igenom och sen handla lite mat och sen åka hem. Högst irriterande! Idag är det en vecka sen den invaderade mig och nu tycker jag att det räcker! Vill inte mer! 

Slumpens spel?

Ibland inträffar saker som man inte riktigt vet hur man ska tolka. Om man nu ska tolka dom alls? Det kanske bara är slumpen som spelar ett spratt? Men hur sannolikt är det att slumpen spelar samma sorts spratt flera gånger? Visst kan det hända, det finns ju faktiskt dom som vunnit högsta vinsten mer än en gång..... det är det som är problemet.

Segdag

Inte många knop idag, för nån av oss. Förkylningen hänger i, varför går det inte lika snabbt åt tillfrisknandehållet som åt insjuknandehållet? Bertan påbörjade jobbet med taklister, men det ska ju geras åt flera håll samtidigt och huvudet var inte riktigt med honom, så efter några felsågningar gav han upp. Han är inte förkyld på samma sätt som jag, men har väl delgetts viruset ändå och är inte riktigt kry, han heller.

Därför blir det speciellt kul för honom att sätta sig i bilen ca 07.30 i morgon och åka ner till storstan för att sedan sitta på konferens till på fredag lunch. Avundas honom inte!

I morgon ser det väl ut att bli OK väder och håller tummarna att det inte blir nåt skitväder när han ska hem heller. Men även om det är kallt och fint, som när vi åkte hem igår, kan väglaget vara högst förrädiskt. På vissa ställen var det fullkomligt snorhalt!

Vemod och saknad

är alltid det jag känner när vi packar ihop oss i stugan. Men när det är den här tiden på året och vi alltså stänger för vintern (ja den har väl i och för sig börjat, men det värsta av den står för dörren nu)  då känns det väldigt vemodigt och en stor saknad. Fastän jag vet att vi ska komma tillbaka, så är det väl det där att jag vet att det kommer att dröja tre månader. Tre månader är ganska lång tid. Men, blir det som vi tänkt kommer vi att hinna med en massa roligt innan det är dags att åka tillbaka. 

Fick besked idag att vår sanslöst efterlängtade blandare ska komma vilken vecka (dag) som helst! Efter det ska vi flytta in i köket, har redan dragit igång frysen och smygbörjat inflyttningen i den.  

I slutet på februari (då måste vi ha etablerat oss i nya köket) är det tänkt att vi ska åka på semester, DET är nåt att se fram mot!


När vi kommer tillbaka är det mitten på mars. Då kan det komma snöstormar - glömmer inte förra årets april på länge - men också blidvädersdagar med snösmältning av grov kaliber!


Så, summasumarum, vi har en hel del positivt att se fram mot!


Stieg-dag

Det blev inga snöänglar igår som tur var, konstigt nog tog han inte upp ämnet igen.....

Men bastu blev det, men det krävdes en hel del vatten på heta stenar för att få upp värmen, men den kom! Ikväll lär det bli bättre för nu är det totalt sett mer uppvärmt i det huset också. Här i det gamla har vi det så varmt och skönt som det bara går, trots att temperaturen envist ligger nånstans där vid -17 och är i sjunkande. Det är bara att konstatera att det här är ett varmare hus än det vi permanent bor i! Men med tiden ska vi få ordning på det också!

En skön dag har det varit, en av de få dagarna som jag sovit till halv elva, framförallt när man ändå lagt sig i normal helgtid, men det är förkylningens förtjänst. Eller fel, hur man nu vill se det. Den hänger i, inte sämre idag, men heller inte bättre. Däremot låter jag idag som en kvinnlig variant av en whiskystinn Bengt Magnusson. I övrigt har jag umgåtts med Stieg Larsson och hans "Män som hatar kvinnor" idag, har ca en fjärdedel kvar och den ligger där nu och skriker på mig att låta bli bastun och i stället ta reda på hur det slutar! Men så kan man ju inte göra.....eller? Den som väntar på nåt gott....väntar alltid för länge....men bastu får jag ju vänta på ända till påsk....

Norrlandsvinter

Nu är vi uppe i stugan som rapporterades igår att vi skulle. Den lilla värme vi lämnat på här hade funkat och det var lugnande 8,5 plusgrader när vi kom. Kanske inte så mycket att yvas över när det gäller att ta av sig jacka och så, men våra farhågor kom på skam ändå! Efter 3 timmar var temperaturen på +21 tack vare kamininsatsen vi installerade i somras, TROTS att alla element nu är avstängda och det är drygt -17 ute. Det är helt fascinerande! Den där insatsen var en investering som kommer att betala sig på några år, och under tiden vara till väldigt stor nytta och glädje för oss!

Nu ska vi in i det andra huset och basta, bastun blir säkert varm och skön, men det huset är inte lika lättuppvärmt. Beror dels på att det vilar på betongplatta och sen finns det ju ingen eldstad där utan bara element. Men vad spelar det för roll när man kan kasta sig in i bastun och vräka på vatten????? DÅ blir det VARMT!  Hoppas att bastun och förhöjd kroppstemperatur tar död på mina virusar och eventuella spirande bakterier så man blir lite piggare! I och för sig har jag mått aningens bättre idag än igår, igår hade jag inte fixat att sitta i bilen den tiden det tar att åka hit. Men som sagt nu är vi här!

Bertan säger att vi ska göra snöänglar i snön efter bastun, men jag tror att han har fått för mycket gas i hatten..... En del är ju norrlänningar ut i fingerspetsarna när det inte förpliktigar till nåt, men när det gäller att ta vårdoppet på försommaren är de svårövertalade....... 


Kanonförkyld

Har haft en riktigt bedrövlig natt. Halsen kliade, ögonen rann, näsan rann, rethostan försökte sväljas för att inte störa Bertan, det gick inte alls att sova! Späddes dessutom på av vissa funderingar över varför inte Dennis svarade i telefonen ens vid 22-rycket. Hade något hänt honom? Eller blivit av med telefonen också? Eller bara slut batteri? Det är faktiskt inte helt lätt att släppa såna tankar, speciellt en sån natt och kväll.

Efter att ha följt klockan till halv fyra gick jag upp och la mig på soffan. Efter att ha vridit mig där ett tag lyckades jag nog somna nåt tag. Men idag mår jag definitivt sämre än i går, hoppas alla förstår hur SYND det faktiskt är om mig!

Vid halv tio på förmiddagen ansåg jag att jag återigen vågade ringa Dennis. Då fick jag det stora nöjet att väcka honom! Han hade varit utan batteri och inte varit hemma hos sin laddare och därför onåbar. En stor sten föll från kycklingmammans späda skuldror! Älskade barn, ni får ursäkta mig, men jag tänker fortsätta att vara orolig för er! Så är det bara!

Ikväll har vi bestämt att vi ändå åker upp till stugan i morgon. Här hos oss ska det komma snö inatt, för att sedan bli 15-20 minusgrader i morgon. Däruppe är nog risken stor att det blir ännu kallare. Eftersom vi inte har tömt och stängt av vattnet än är det inte så mycket att fundera på, det är bara att åka upp och göra det, risken är annars väldigt stor att det fryser sönder. Synd bara att man inte fick den prognosen tidigare, då hade vi åkt idag ändå och fått två dar där, nu blir det bara en. Men, men, hoppas bara vi kommer i tid! 

Nyårsdag

Av nån anledning som jag inte vet kom mitt inlägg från igår kväll inte upp förrän i eftermiddags, sånt är tämligen irriterande!

Får se hur det går med det här inlägget...

Känner mig lite småirriterad rent allmänt, huvudsakligen för att mitt halsont från igår utvecklat sig och blivit en förkylning. Vår plan var ju att åka upp till stugan i morgon, men nu vet vi inte hur vi ska göra. Bertan känner tendenser i halsen idag och det vore ju inte förvånande om han är smittad. Att sätta sig i bilen om man är två som mår skunk är väl inte det bästa, är det bara en går det ju bra och må dåligt kan man ju lika gärna göra där som här hemma. Kan ju även vara så att bastun hjälper till att döda förkylningsvirusarna, det tål ju inte höga temperaturer! Vi tar beslutet i morgon. 

För eventuella intresserade kan berättas att det nu finns ett nytt recept på eatit.blogg.se. En fisksoppa som serverades som förrätt när Kim och Markus var här i julas och som befanns OK. De ville ha receptet och då är det enklast att lägga in det där, så varsågoda!

Sen undrar hönsmamman varför inte Dennis har svarat i telefonen på hela eftermiddagen? En viss oro finns alltid när någon kyckling är ute på vift på egen hand, och när det nu har varit en sådan kväll som det var igår, så blir man undrande?

Klicka för att se bildinformation

I övrigt är ju det nya året alldeles nyfött och jag hoppas att vi alla klarar av att få det att utvecklas till ett bra år, var och en på sitt sätt, för sitt bästa!

RSS 2.0