Sotningens konsekvenser

Idag  blev det en huttrig morgon, inte bara morgon förresten, det har varit huttrigt ända fram till eftermiddagen. Anledningen var att sotaren skulle komma och då får man ju inte elda innan. Han skulle komma mellan 9 och 11, men kom såklart hit sist, 20 i 11. Då hade jag det ganska utkylt. När han åkt tände jag upp, men det tar tid att få upp temperaturen när det hunnit gå ner ordentligt. Men allt såg bra ut i skorsten och rökkanaler och det är det viktigaste. Nu har jag varmt och skönt inne, eldar både uppe och nere eftersom det är eländiga 18 grader kallt ute. Är rejält less på kylan nu, det får gärna vara minusgrader, men det behöver inte ligga mellan 10 och 20 minus vecka efter vecka!

Idag tog jag mig i kragen och började klippa lappar till mitt lapptäcke som jag började plocka ihop tyg till för snart ett år sen:
image54

Det mariga kommer när man ska sy ihop det. Det svåra har varit hur stora bitarna ska vara och hur man snyggast ska foga ihop dom och sedan på sitt underlag. Nu tror jag att jag har kommit på hur jag vill ha det. Återkommer (sa jag sist med.....)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0