Nu räcker det!

För tredje morgonen i rad var det 20 isande minusgrader utomhus när jag klev upp. Det påverkar ju temperaturen även inomhus, så den låg på 16 - ja, plus faktiskt... Börjar känna mig ganska trött på den här kylan, det har i och för sig gått upp till sådär -10 mitt på dagen, men det är inte så himla varmt det heller. Oerhört vackert har det ju varit, eftersom det ligger så väldigt tungt med snö på träden, solen skiner och kylan gör att snön glittrar i vitaste silverdiamanter. Men kylan kryper inåt, det blir svårare och svårare att elda bort den.

Lite skillnad är det faktiskt ikväll. Har nu "bara" -11, och i kombination med två eldstäder har jag en trevlig temperatur här inne. För ensam är jag, och Bertan har väl haft det ännu kallare än jag. Han åkte till Östersund i går och när han kom halvvägs hade temperaturen sjunkit till sådär -27. Det var till och med så hans trygga Saab inte riktigt ville vara med, men den kom så småningom på bättre tankar. Gissar att det inte varit annorlunda idag för honom, idag skulle han upp till Åre och trakterna där omkring och det lär väl inte vara varmare där.

Dagens händelse var en trip till Bergsjö som ligger ca 4,5 mil söderöver för att utföra ett Mystery Shopper-uppdrag. Det ger en dryg hundring i lön (för 10 minuters arbete), men framför allt får man milersättning. Kombinerar man det med att passa på att handla mat och så, så slipper man betala den bensinen själv! Lite småroligt är det också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0