Sista kvällen hemma

I morse när vi klev upp vräkte snön ner och det hade hunnit komma en hel del under natten. Sen har dan fortsatt på samma sätt, gissar att det väl kommit ett par nya decimetrar. Känns totalt onödigt med så mycket snö, det skulle sluta mot kvällen men än syns inga tecken på det, det fortsätter.

Nästa "roliga" sak som har hänt idag var att Bertan ringde klockan 9 och hade fått nåt fel på bilen, i bästa fall nån drivaxel, i värsta fall växellådan. Yess! Han körde till verkstan och ställde bilen där och jag fick hämta honom.

Så, nu ska jag inte gnälla mer. Bad ju Vickie berätta och visa vart de ska, och även fast ingen bett mig göra detsamma så gör jag det i alla fall :-). Så här ser det ut:

Först åker vi hit till Koh Lanta. Där ska det vara vackert och lugnt och stillsamt, så vi kommer ner i varv ordentligt. Andra veckan är det Krabi och Ao nang som gäller. Där ska det finnas en fantastisk övärld utanför med paradisstränder. En del av dom ska vi nog titta närmare på. Ao Nang är som jag förstår det en inte alltför stor ort, men med ett större utbud av restauranger och butiker än vad Koh Lanta har.

Tanken på att vi vid samma tid i morgon sitter SKÖNT på planet , kanske precis har fått mat och dryck är väldigt tilltalande! Vi ska försöka komma iväg tidigt härifrån så vi har marginal om något skulle hända eller väglaget är dåligt. Detta blir alltså sista inlägget på den här bloggen på de närmaste två veckorna, vi är inte tillbaka här hemma förrän söndag den 15 mars!

Ha det gott!

Krångel, Kicki och knåp

De som äger den här bloggportalen har problem med tekniken. Inte helt sällan får man svaret att det inte går att logga in - Internal Server Error- oerhört frustrerande och gör att man varje gång funderar på att flytta sig. Så har det varit en stund nu, men till slut kom jag in. Det som kommer att hända härnäst är att allt försvinner när jag skickar iväg det, det är som sagt inte första gången.....

Är annars ganska nöjd med dagen. På förmiddagen hade jag ett mycket trevligt samtal med min gamla arbetskamrat Kicki, alldeles för sällan vi pratar. Och ses också för den delen. Men det är så roligt när man känner att fastän tid gått, så finns kontakten kvar. Hon är en sån där varm människa, en människa som uppriktig bryr sig om andra och inte hela tiden har fokus på sig själv. En hedersknyffel helt enkelt!

Idag har det gjorts ytterligare förberdelser inför resan. Strukit kläder - S O M M A R K L Ä D E R - en av de få gånger jag tycker det är roligt att stryka! Har fixat lite annat inför resan också som jag återkommer till....

Har dessutom strukit och hängt upp min paradhandduk som jag ägnat några månader åt att brodera. Jajamän, sånt gör jag också! Så här ser den ut:Dagen avslutades med en lyckad middag på sånt som var tvunget att få ut ur kylskåpet innan vi åker. Är ju så snål (ekonomisk) att jag inte vill slänga saker och framför allt inte mat som går att äta. Det hela vändes ner i en stekpanna och blev väldigt gott! Recept finns på www.eatit.blogg.se!


Stressigt nu

Det känns så skönt att man fortfarande har lite auktoritet när det gäller barnen. Bad Vickie att lägga upp resplanen för deras drömresa och faktiskt gjorde hon det! Fast, det kan ju vara så att det inte var för att lyda mamma (även om hon skrev det) utan för att hon tyckte att det var en god idé. Vilket som, jag har inte haft riktig koll på vilka ställen de skulle till, så jag är väldigt nöjd! Vår resa är inte lika sagolik som deras, men kanske jag lägger upp lite detaljer också, får se vad som hinns med!

För det är ju så mycket att göra. Man ska plocka ut pengar till reskassa, man ska komma ihåg att plocka (leta) fram allt man ska ha med, man ska planera så att kylen blir tom, man ska städa, stryka sommarkläder, sätta upp "ingenreklamtack-lapp" på brevlådan, komma ihåg att raka benen och måla tånaglarna och ja, mycket är det..... Det är helt enkelt stressigt att ge sig iväg på resa! Men, man får väl stå ut!

Tunggung och lätta sommarkläder

Kim hade lagt in en länk på sin blogg till Markus band Black Web i lördags. Idag klickade jag mig dit och tittade på videon de gjorde för ett tag sen. Borde man nog gjort för länge sen , men nu gjorde jag det. Den var riktigt bra, hårdrock är väl inte det jag kallar för min musik, även om det gjorts flera bra låtar i den genren. Tyckte dock att den här var helt OK, kolla här: http://www.blackweb.nu/index2.htm

Nu har nedräkningen till resan börjat på allvar. Idag var jag och röjde i klädkammaren för att hitta lite sommarkläder. Nu får jag äntligen användning för den fina svarta klänningen jag fick av Kim och Vickie förut. Den kommer att bli helt suverän en varm skön kväll (eller ett par). Ska se till att bilder tas, vet att ni vill se, tjejer! Mycket smått och gott är det som man ska komma ihåg att packa ner, en del viktigt, annat bra att ha. Vi har påbörjat en kom-ihåg-lista, hoppas bara att man har kommit ihåg att skriva upp allt viktigt.....

Ensamma igen

Tyvärr blev det väl inte det ultimata skotervädret idag, bara några minusgrader, mulet och ett lätt snöfall. Men de gav sig iväg, Kim och Markus, men blev inte borta lika länge som de tänkt. Nya trakter och svårt att veta åt vilket håll de skulle åka och var man då hamnar. Istället kom de tillbaka ganska tidigt vilket jag tror Dennis var glad över, han fick ta skotern och göra en repa på sjön.

När de hade gett sig hemåt blev det väldigt tyst och tomt, så är det ju alltid. Men det var en mysig helg som vi uppskattar mer än jag tror att de är medvetna om, men så är det!


Skön lördag

Dom kom ju till slut, gänget, fast vi tyckte att det tog lite längre tid än det borde. Idag fick vi veta varför. De hade varit SÅ nära att krocka! Det hade dykt upp en bärgningsbil som höll på att bärga. På en trefältväg, där de hade två filer och låg på omkörning. Bärgaren stog en bit in i hörgerfilen så båda bilarna hade tvärbromsat, halt och eländigt, och de hade tvingats att försöka få plats två bilar och en stor bärgare på två filer. Hade det varit andra förare med mindre sinnesnärvaro hade det gått åt helvete.


Men dom kom som sagt, och vi hade en mysig kväll - mat, prat och vin.


Dagen idag har också varit mysig. Kim och jag har varit på långpromenad i skogen, benen är fortfarande möra efter att ha gått i skoterspåret, men skönt var det! Dennis och Bertan har mest legat på soffan och tittat på Kalla, pillat sig i naveln och mått bra, softat, skulle nog Dennis säga?


Markus anslöt för nån timma sen och nu har skotern precis lastats av och förbereds för morgondagens utflykt. Vi andra lär väl ta hand om soffan och softa.....  


Väntan

Nu är maten förberedd, bara det sista brassandet kvar. Väntar ju på att Kim och Dennis ska komma, Markus dumpar dom och åker vidare, men återkommer efter sin spelning i morgon kväll. Tanken är att de sedan ska utforska terrängen runtom här på sin skoter. Tror att även Dennis hoppas på att få köra lite. Men som sagt, dom har inte kommit än, men bör inte vara mer än ca fem minuter bort. Sen ska vi fylla våra tomma magar!

I kväll ska det syndas när det gäller mat. Dennis bad om friterad potatis, det har vi inte ätit på säkert fyra år, och det är inte speciellt LCHF, totalförbjudet, men det ska bli gott. Ska inte äta så mycket, men smaka. Vad jag däremot ska göra är att testa att fritera lite strimlad vitkål. Kan tänka mig att den blir lite knaprig, som potatisen och sen hälla på lite salt på den. Värt att testa!

Tvåsam, flersam!

Nu är det slut på ensamheten för ett tag framöver! Bertan är hemma igen efter två bortanätter och det känns väldigt bra. Dessutom kommer ju kidsen i morgon, lite oklart hur många det blir som stannar, att Dennis stannar var ju bestämt sen tidigare, men senaste budet är att även Kim stannar kvar redan i morgon. Vi får se hur Markus gör. Om inte annat dyker han upp på lördag kväll. Han har en spelning och kommer när den är klar, sen ska dom plåga livet ur skotern på söndag.

Fick mail från min gamla kompis Anne idag som sen många år bor i Oslo. Tycker vi att vi fått ganska mycket snö, så har dom fått mer, ca en meter. Det måste höra till ovanligheterna, hon var inte helt glad.

Här är det fortfarande kylan som dominerar, just nu närmare -22. Det är jättefint på dan när solen skiner, och faktiskt värmer den så att det blir takdropp trots att lufttemperaturen ligger på sådär -12 - 15. Men man känner när man går en promenad att det biter ordentligt i kinderna. Är väldigt glad över min HellyHansen-jacka kan jag säga!

Stadstur

I min lilla händelselösa värld är en tur till stan en stor händelse, snudd på veckans grej. Fast den här veckan kommer "grejen" till helgen när Dennis kommer på fredag kväll och Kim och Markus ansluter på lördag kväll. Det är definitivt större.

I alla fall har jag varit i stan idag. Anledningen var att få vaccination mot Hepatit inför resan nästa vecka. Så mycket spring i affärer blev det dock inte, hade med mig en IKEA-kasse med lite glas, koppar och annat som vi valde bort att ha kvar när vi flyttade in i nya köket. Detta bars iväg till Myrorna. Gick runt där en sväng och hittade några mässingsfat för 3 kronor styck som blir jättefina att ha ljus på.

Ett nattlinne blev det också från Lindex REA, inte för att sova i utan bra att ha att sitta på balkongen i. I Thailand förstås!

Pratade nyss med Kim som haft sol idag. Det har inte vi. Det har varit ett lätt, men envist snöande hela dan som inte gett några stora mängder men som har sopat vägarna glashala. Framför allt i stan där bilar stannar och startar ofta. Det var riktigt snuskigt glashalt på sina ställen. Det går ju inte att salta eftersom temperaturen envist ligger runt -10. Igår kväll var den nere på -20 innan det drog in lite moln och mildrade kylan, vi får se var den landar i kväll, det skulle klarna upp, sa dom. 

Sotningens konsekvenser

Idag  blev det en huttrig morgon, inte bara morgon förresten, det har varit huttrigt ända fram till eftermiddagen. Anledningen var att sotaren skulle komma och då får man ju inte elda innan. Han skulle komma mellan 9 och 11, men kom såklart hit sist, 20 i 11. Då hade jag det ganska utkylt. När han åkt tände jag upp, men det tar tid att få upp temperaturen när det hunnit gå ner ordentligt. Men allt såg bra ut i skorsten och rökkanaler och det är det viktigaste. Nu har jag varmt och skönt inne, eldar både uppe och nere eftersom det är eländiga 18 grader kallt ute. Är rejält less på kylan nu, det får gärna vara minusgrader, men det behöver inte ligga mellan 10 och 20 minus vecka efter vecka!

Idag tog jag mig i kragen och började klippa lappar till mitt lapptäcke som jag började plocka ihop tyg till för snart ett år sen:
image54

Det mariga kommer när man ska sy ihop det. Det svåra har varit hur stora bitarna ska vara och hur man snyggast ska foga ihop dom och sedan på sitt underlag. Nu tror jag att jag har kommit på hur jag vill ha det. Återkommer (sa jag sist med.....)

Recept

Om nån är intresserad så har jag nu lagt in receptet på röran med avocados på www.eatit.blogg.se!

Grå vintermåndag

Mulet och grått väder har det varit idag. Ett mycket lätt snöfall dessutom hela dan och en temperatur på nånstans mellan åtta och tolv minusgrader. En vanlig vinterdag här i Norrland, kan man tycka. Men det var trevligare förra veckan när solen flödade på det vita.

I övrigt finns inte mycket att berätta. Har ägnat nån timma åt att måla taket. I köket. Igen. Värmen stiger ju alltid och även så här. När vi eldar i köket har alltså bräderna i taket fått en väldig massa värme på sig, vilket gjort att de krympt och alltså kryper det fram omålade träytor. Hemskt irriterande. Men nu är dom borta, nu är det vitt och fint igen.

Som kontrast åt vi sommarmat till middag. Köpte några extra avocados till lördagens middagsbjuding, man vet ju inte förrän man delar dom där rackarna, om dom är fina inuti eller inte. Så två blev över och behövde ätas upp. Tillsammans med en god röra med tonfisk och hackat ägg som bas blev det riktigt mättande och gott. Och såklart helt LCHF!

Mer förberedelser

Det har varit en lite seg dag idag. Har varit mulet väder vilket kan ha bidragit. Det har ju varit så alldelses väldigt soligt och fint ganska länge nu, men kallt. De senaste dagarna har det ju varit lite drägligare temperaturer, tror att det igår som varmast var ljumna -4. Det klarnade upp när det började skymma så nu har termometern börjat dala, nu är den nere på sådär -13.

Kan också vara så, att vi nu är klara med projekt köket och vet att det dröjer till våren innan nästa rum ska påbörjas och man alltså kopplar av lite grann. Kan nog behövas. Snart får vi ju dessutom semester! Det börjar kännas lite verkligt nu, man börjar så smått förstå att vi snart ska iväg. Vi kommer att landa tidigt på morgonen lokal tid och sen blir det bussresa-färja-buss-färja-buss innan vi är framme på Koh Lanta. Betyder att vintermunderingen måste av under resans gång och lättare kläder på. Byxor med dragkedja så att dom blir shorts är alltså ingen dum grej. Visade sig att Bertan hade två sådana par, och det paret som hade krympt där i garderoben, passade bra på mig. Så då var det problemet löst!

En resväska har tagits in och det visade sig att den trasiga stroppen redan hade blivit ersatt med ett matchande gult (väskan är gul) hockeysnöre, så det problemet är också löst! Det blir nog bra det här!


Städning

Fördelen med att få hem folk är att det blir lite bättre städat än det annars skulle blivit. Är ingen älskare av städning och framför allt inte dammning, normalt sett går det lite väl lång tid mellan just dammningarna. Men igår blev det gjort.

Igår kom även dom sista detaljerna upp i köket, några tallrikar som hör hemma på väggarna och ett hemmagjort galler i taket där det får hänga lite kopparpannor:


 

Förberedelser

Ikväll är det faktiskt bara två veckor kvar! Ikväll om två veckor sitter vi sen några timmar på planet som tar oss till Thailand! Det känns oerhört skönt! Det betyder att förberedelserna har påbörjats. Listan över vad som ska tas med har påbörjats, innehållandes viktigheter såsom magtabletter, myggmedel, kaffe, solskyddsmedel m.m. I morgon (eller på söndag) sker inventering av resväskor. Min gula gamla trotjänare förlorade sin DRAGSTROPP på förra resan, och det var den som utgorde skillnaden på den väskan och andra väskor! Vi måste alltså kolla om det går att ersätta stroppen med nåt likvärdigt, eller om vi blir tvungna att göra en investering innan vi åker. OBS! Ilandsproblem!

Dagens höjdare är annars att Bertanälskling har varit och inhandlat en ministereo som i dag har blivit uppmonterad i köket! Vi har ju i många år fått våra utbrott av danssjuka (framförallt jag) men vi har inte vågat ta ut dom lustarna uppe i kvällsrummet (vi litar inte helt på det här hundraåriga husets hållfasthet), så vi har avstått. Bertan har hela tiden sagt att när köket är klart (det står på rejäla gjutna plintar), då ska det inhandlas en musikmaskin så man kan ta sig en svängom där, om man så vill. Nu är allt alltså på plats, undrar när han bjuder upp? Eller jag......?


Man får inte vara dum!

På lördag har vi bjudit in Märta på middag, så idag skulle jag till affären och kompletteringshandla lite grann,

När jag kom till korsningen med E4:an stod där en karl och vinkade att jag skulle stanna. Eftersom det var 18 minusgrader och han såg helt normal ut stannade jag.


- Hej, får jag åka med dig till Kvissle?

- Visst, självklart!


Han satte sig i bilen och vi åkte iväg.


- Har du fått fel på bilen?

- Nejdå, frugan har bilen till jobbet! Jag bor i huset där och brukar gå ner hit och ställa mig när jag behöver åka in!


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Han fick skjuts tillbaka också!


Förbannad kyla och förbannad i övrigt

Ytterligare en i raden av smällkalla nätter och dagar. -22 i morse, det varmaste under dagen var -15. De säger att det kommer att fortsätta till fredag natt, då ska det komma in lite moln som dämpar kylan. Vi kan väl säga att det går åt mycket ved här nu. Vi har kommit på att det blir bättre om vi eldar uppe också även på förmiddagen. Det har vi ju hittills inte gjort, eftersom man inte är där på dagen och då behöver det inte vara varmt där. Men eldar man där även på förmiddagen så hindrar man kall luft från att rasa ner från övervåning till undervåning och på så sätt blir det varmare nere.

Fick iväg en annons till idag, det kändes bra, även om annonsören tog en mindre annons än vad som var sagt från början, bättre till än från. Har några till som jag väntar på svar från, sen ger jag fasiken i det där. Fick reda på i eftermiddag att pga dålig (obefintlig) kommunikation internt har en av "mina" annonsörer norpats av en annan annonssäljare. Sånt är ytterst dålig stil. Framför allt när jag ställt frågan hur vi ska dela upp regionen och fått svaret att vi kör som förut.

Sol och måne

Rakt fram i fönstret här i mitt arbetsrum har jag en klart lysande, iskall vinterfullmåne. Släcker man lamporna ser man tusen stjärnor gnistra. Det är en riktigt kall kväll - igen, men vackert är det. Måner lyser på vår åker utanför och snön blir alldeles ljusblå, med lååånga trädskuggor.

Kylan behåller som sagt sitt grepp, i morse var det 18 kalla grader, men solen börjar göra nytta, så mitt på dan var det uppe på nånstans 9-10. Vi pratar fortfarande minus. Just nu är det ca -17,5.

Det är oerhört vackert även på dagen när det är så här mycket snö. Det blir så oerhört vitt och ljust när nu solen har klättrat upp en bit på himlen och får ett vitare sken. På lunchpromenaden var det ett absolut måste med solglasögon, det går knappt ens att titta ut genom fönstret utan dom, eftersom man numera har ett fönster i söderläge och solen vräker sig in där. Men det kan jag leva med!

Efter snö kommer sol!

Ibland i alla fall, och idag gjorde det det. Strålande sol från blå himmel, ca -10 grader, en väldigt vacker vinterdag.

Måndag och därmed jobbdags. Tittade igenom mappen för den här veckan och konstaterade att den första jag måste ringa inte vill bli uppringd förrän i morgon. Så så fick det bli, no work today. Det blev istället lite allmänt fixande, en promenad, en sväng till matbutiken, målning av lister och liknande.

Under åren i gamla köket har vi haft en kaffefilterhållare som jag kladdade på med lite färg och mönster. Helt fel såklart till nya köket. Alltså har den målats om. När jag skulle blanda til färg igår till mönstrer blev det alldeles fel blå färg, stor klutt färg var det också. Såg när jag tittade närmare att det var snarare mörkgrönt, samma färg som man anar under dom snötyngda granarna ute. Så då var jag ju tvungen att använda färgen, till just att måla granar, och då blev det ju tvunget att ta med lagårdsväggen också för att få lite färg!


Dagens jobb

Han fick loss traktorn. Han tog spelet (det som man använder att dra fram fällda träd med) och gjorde fast i en björk för att dra loss traktorn. Björken föll, traktorn stog kvar! Då tog han nästa björk, modell mycket större och då fick han loss traktorn.

Ett tag efter det slutade det snöa och vi såg nån blå glimt på himlen, sen mulnade det på och nu vräker det ner igen.

Innan snöröjningen började tog vi oss äntligen an den fina kökslampan vi köpte för ett par månader sen och som ännu inte kommit upp. Anledningen är att en ljusarm hade gått av i frakten (eller om vi blev lurade) och vi hade förhoppningar om att få den lagad innan vi satte upp den. Det är ju i så fall ett plåtslageri man ska vända sig till och de har ju fullt upp med takskottning som det har varit den här vintern. Så vi kom fram till att lampan ska upp utan den tredjen armen, det är bättre och säkrare än att ha den liggande nånstans. Efter en del rengöring och pusslande och pysslande ser den ut så här:Fick precis sms från Kim att de nu är tillbaka i huvudstadens förort, skönt!

Insnöade

I det närmaste i alla fall. Det snöade hela dan igår, så där blev det ytterligare en decimeter. Idag har det vräkt ner hela dan, gissar att det kommit närmare 3 decimeter hittills sen igår. Det är när det kommer såna här mängder man är glad att ha offrat pengar på mekaniska hjälpmedel, som snöslunga. Och vad händer? Jo, den pajade igår! Så idag fick Bertan dra igång traktorn för att försöka få bort lite snö och vad händer? Han kör fast i snön.Just nu håller han på att försöka gräva fram den. Det är snökedjor på den, så man ska inte köra fast, men som sagt, i fyra decimeter snö är det inte lätt ens för en traktor.

Vad värre är är att Kim och Markus nu är på väg från hans föräldrar norr om Härnösand tillbaka till Väsby. Det är totalkaos på vägarna, lastbilar har kört fast i varje backe som finns och det har rapporterats om en hel del olyckor. De sa när de startade för snart en timma sen att är det för bedrövligt övernattar dom hos oss. Då skulle jag bli nöjd och glad! Det är nog en av årets värsta bildagar idag. 

Lat lördag

Det känns väldigt, väldigt bra att kunna unna sig en lat lördag. Hela hösten gick ju i arbetets tecken varje helg, när vi jobbade med köket. Det är fortfarande en del detaljer kvar i köket, den nya lampan ska på plats, taklisterna ska målas och sättas på plats, men det är nog det det är. Går det som det ska kommer lampan upp i morgon och taklisterna har blivit tillkapade idag och jag ska börja måla dom i morgon, så senast till nästa helg ska dom vara på plats.

Dammsugaren har jag jagat idag också, så helt overksamma har vi inte varit, men det känns ändå som en lat lördag. Vi har inte ens varit på en promenad, trots att jag sa igår att det finns inget dåligt väder....osv. Det har snöat hela dan och temperaturen ligger nånstans på -12,13 grader och det småblåser, så det har, trots att bra kläder finns, inte lockat till nån promenad. Ja, sen var det ju det där med dammsugningen, den var jag ju tvungen att ta, och man HINNER ju inte allt, eller hur?

Min fredag

Fick alldeles precis nu mess från Kim att nu, äntligen, var dom framme uppe hos Markus föräldrar. Gillar INTE att ha folk ute på vägarna en sån här kväll. Det snöar rejält och har gjort så några timmar nu. Har man då jobbat större delen av dan innan man ger sig iväg, är stressad för man vill komma fram och meka snöskoter, så är det ingen bra kombination. Nu ser dom nämligen fram mot att laga skotern som gick sönder för ett år sen och ge sig ut i snöhavet i morgon. Men nu är dom som sagt på plats och det är bara att hoppas att dom får fart på maskinen och får en trevlig helg. Snö är ju ingen bristvara här, inte kyla heller. Det skulle bli mildare, och det har det väl blivit, men -12 är fortfarande ganska kallt. Och snöa ska det tydligen göra hela dan i morrn med. Ja,ja.

I övrigt har det varit en hyfsad dag. Började den (när jag hade vaknat och det och sånt) med att lyckas få en annons, faktiskt till och med två, eftersom de på ett bräde tog en både till vår- och höstnumret. Sen kändes det lättare att ta de nästföljande fyra nej-tacken. 

Lite mindre kallt

Idag hade temperaturen klättrat upp en bit på skalan, nånstans vid -7 när jag klev upp, så det var en bra skillnad. Gjorde att inomhustemperaturen var bättre också. Under dan var den som högst uppe på -4, men när jag var ute på lunchpromenad kändes det inte så mycket mildare, vete fasiken om det är fuktigare luft också, så man upplever det som ganska kallt i alla fall. Idag blev det promenad, inte nåt idiotiskt pulsande i en halvmeter snö, känner faktiskt i benen efter gårdagen, inte lite dum man är! Så mycket snö har det inte kommit idag, några flingor bara, men de hävdar att i morgon blir det värre. Vi får väl se.

Har fortsatt mitt ringande, inte kanske i nån stor skala, men ändå. Napp har det inte blivit, men några "återkom", håhåjaja...

Diverse

Ännu en morgon med kofta ovanpå morgonrocken innan vedspisen börjar ge ifrån sig värme - 19, så en grad "varmare". Som tur är är den snabb vår nya spis, på att börja ge värme, och morgonrocken är tjock. Betyder att man får lov att ha en sommarmorgonrock, annars blir det för varmt under den varma årstiden, men det är ju inga större problem att växla!

Idag har det inte blivit många knop, har känt mig lite down, har inte orkat uppamma nån geist. Var istället till Harmånger för ännu ett  Mystery Shopper-uppdrag. Hade tänkt ta det i morgon, men det pratades om snö då, så jag tänkte att det är lika bra att ta det idag när vägarna är torra och fina och jag ändå inte fick nåt annat nyttigt gjort.

Var ute en promenad, fast det är nog inte rätt ord när man går i ett uppkört snöskoterspår, det sjunker ju undan lite ändå när man går, så det blir inte som en promenad på vägen. I alla fall har det körts upp ett skoterspår på stigen jag brukar gå genom skogen. Det gick ju inte ner till mig, men jag tänkte att den där biten kan jag väl gå i snön, det sluttar ju neråt mesta av vägen. Men det var tungt, kan jag säga. Fick stanna mer än en gång och pusta ut. På sina ställen nådde snön halvvägs upp på låren. Mätte när jag kom hem och sådär 60 cm var det där det var som djupast. Inte undra på att man blev andfådd! Vem behöver Friskis? Fast som Kim beskrev danspasset tror jag att jag hade velat vara med! 

Så har jag ju fått hem maken ikväll också, alltid lika skönt!

Hunger

Hade ju fyra hungriga rådjur på besök utanför huset i morse. Det är ju mycket snö, svårt för dom att ta sig fram och säkert också svårt för dom att hitta mat. De här fyra testade i princip alla buskar och träd vi har intill huset, för att se om nåt föll dom i smaken. Bäst verkade äppelträdet och lönnen smaka:


Nu räcker det!

För tredje morgonen i rad var det 20 isande minusgrader utomhus när jag klev upp. Det påverkar ju temperaturen även inomhus, så den låg på 16 - ja, plus faktiskt... Börjar känna mig ganska trött på den här kylan, det har i och för sig gått upp till sådär -10 mitt på dagen, men det är inte så himla varmt det heller. Oerhört vackert har det ju varit, eftersom det ligger så väldigt tungt med snö på träden, solen skiner och kylan gör att snön glittrar i vitaste silverdiamanter. Men kylan kryper inåt, det blir svårare och svårare att elda bort den.

Lite skillnad är det faktiskt ikväll. Har nu "bara" -11, och i kombination med två eldstäder har jag en trevlig temperatur här inne. För ensam är jag, och Bertan har väl haft det ännu kallare än jag. Han åkte till Östersund i går och när han kom halvvägs hade temperaturen sjunkit till sådär -27. Det var till och med så hans trygga Saab inte riktigt ville vara med, men den kom så småningom på bättre tankar. Gissar att det inte varit annorlunda idag för honom, idag skulle han upp till Åre och trakterna där omkring och det lär väl inte vara varmare där.

Dagens händelse var en trip till Bergsjö som ligger ca 4,5 mil söderöver för att utföra ett Mystery Shopper-uppdrag. Det ger en dryg hundring i lön (för 10 minuters arbete), men framför allt får man milersättning. Kombinerar man det med att passa på att handla mat och så, så slipper man betala den bensinen själv! Lite småroligt är det också.

Garagegraviditet

Idag har vi blivit med garage. Faktiskt riktigt gravida med ett garageembryo. Än så länge ligger det i sina beståndsdelar, närmare bestämt fyra stycken. Till skillnad från riktiga embryon ska inte det här dela sig mer, utan snarare växa ihop, eller riktigare, monteras ihop. Så småningom, när det har blivit vår. Men, det är levererat och ligger och väntar! Och det känns väldigt, väldigt bra! I den här landsändan är det ju betydligt mer snö och is som ska sopas och skrapas bort från bilen innan man kan använda den, och det är inte en syssla som man finner speciellt rolig.

Det är det stora som hänt idag. Annars har dagen bestått av en hel del ringande i vanlig ordning. Inga slag i klockan, men några som uttryckt sitt intresse. Vi får se om dom håller vad dom halvt lovar.

I höstas köpte jag en skomakarlampa på Tradera som var tänkt att hänga i hallen. Fram till igår har den LEGAT i hallen, undangömd under byrån. Igår kom den upp, men inte i hallen utan i köket:


Söndagspromenad

I morse när jag kom upp var det -20 ute. Känns totalt onödigt. Som sig bör när det är så kallt var det ju klart väder så vid kvart över elva bylsade vi på oss och gick på en promenad. Då hade det ju stigit till -13 ca, men det bet en del i kinderna ändå. Oerhört vackert är det ändå, vi fick ju så mycket snö förra helgen. Nu har jag fått till det där med att koppla ihop telefonen med datorn utan att den kraschar, så nu kan jag visa hur det såg ut:Vägen över skogen blev plogad häromdagen så vi gick där, en vända på sådär en timma, väldigt skönt!

RSS 2.0