Vinternöje

Som sagt tidigare finns här inte just nån snö, men isen har lagt sig på sjön. Som det såg ut var den ganska tunn och inte var vi ute och testade heller, men i förmiddags när vi tittade ut, stod där tre skrinnade och hade nån slags överläggning. Så tydligen är isen tillräckligt tjock att våga ge sig ut på. Men jag tänker definitvit inte testa, har en snudd på sjuklig respekt för isar. Vi köpte ju faktiskt långfärdsskridskor sista åren vi bodde i Väsby och var ju ute på Norrviken och åkte några gånger. Men det var först när isen var så tjock att de varit ute med traktor och plogat.

Nu bor vi ju ännu närmare en sjö, men där är aldrig nån traktor ute och plogar upp nån bana. Inte här heller, så nu är grillerna till salu. Kim och Markus testade förra vintern om de kunde ha dom, men icke. Så, som sagt, de är till salu. Storlek 39 och 42, med både skor och själva skridskor.

Idag fick jag en jättefin present av min kära svägerska. En riktigt gammal och väldigt fin pigtittare. Som jag förstod det så följde den med huset de köpte för ett par år sedan och nu håller på att renovera. Den är 60-talsbrunmålad (eller 50-tal?) men med jättefina snirklerier. Den kommer att bli helt perfekt i vår pigkammare! För helt klart måste man ju ha en pigtittare i en pigkammare?! Men den ska målas på lite grann. Ska, när jag kan, lägga in en bild på den.

En hel del utomhusvarande har det även hunnits med idag. Molnen har varit få och små och det har känts lite lättare att leva och andas. När jag var över i vårt andra hus för att slå på bastun för ett tag sedan, var stjärnhimlen imponerande, ändå ingen speciell kyla. Vart är klimatet på väg? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0