Sommarmat och julbestyr

Igår var det vintersolstånd, så från och med idag ska det sakta men säkert vända. Det har vi i dessa juletider firat med en riktig sommarmiddag. Grillade fläskkotletter med först kokta, sedan snabbgrillade morotsstavar och därtill en fräsch vitlöksstinn sommartsatziki! Nej, vi har inte grillat utomhus, utan i ugnen, men det blev väldigt gott i alla fall!

I det här vädret grillar man inte helt lätt utomhus. I skrivande stund är det ca -24. Åkte ju med Bertan i morse när han åkte för att jobba, för min del var det för att handla julmat, samt att vi passade på att inhandla golvmatta till blivande tvättstugan. När vi kom hem hade vi 15 svala plusgrader inne. Inte så konstigt eftersom det var strax under 20 när vi åkte också. Nu, efter att ha eldat på båda våningarna några timmar är det drägligare, för att inte säga varmt och skönt. Men det gäller att elda för att ha lite marginal eftersom nattimmarna lär ta ner temperaturen rejält.

Inte för att jag vill ha blidväder de närmaste månaderna men under -15 känns väldigt onödigt. Men det är väldigt vackert, det blir ett speciellt ljus eller vad det är när det är så här kallt.

Självklart var sommarutflykten bara tillfällig, men god. Nu ska vi backa tillbaka till rätt årstid och klä granen om ett tag! Vi konstaterade att det blir lite mycket i morgon kväll när Kim och Markus kommer, och det är mat och prat, om vi ska hinna med att fixa den också! Vi ser fram mot en annan tradition; att avsmaka den nygriljerade skinkan med en julinvigningssnaps!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0