Ljuspunkter

Senaste dagarna har livet gått lite i moll, men idag har det varit flera höjdpunkter. Dessvärre känner jag att jag inte riktigt klarar att glädjas åt dom i den utsträckning jag vill, och som de är värda.

Den första höjdpunkten kom på förmiddagen när jag kollade banken via datorn och upptäcker att där har trillat in flera tusenlappar som jag inte hade en aning om att de skulle trilla in? Är fortfarande inte helt säker på vad det är, men gissar att det är återgiven skatt, noteringen angav SK och mitt personnummer.

Nästa lilla ljusglimt var att jag fick bli hög på en Traderaauktion av mascara. Visserligen var det Maybelline - inte världens glassigaste märke - men 45 spänn inklusive frakt är med min plånbok mätt glädjande.

Arbetet med pigkammaren har ju fortskridit idag och jag har slutmålat dörrposten och dess foder. Det betyder att det är lackning av golvet som återstår och till det behövs golvlack. När man ändå måste in till stan för att få tag på det, tyckte jag att det var läge att åter åka förbi vår lokala antikhandel i Kvissle för att se om där fanns nåt skåp som kunde fungera i kammaren. Alltså fick Bertan lov att åka med. Vill ju gärna ta honom som gisslan när det gäller beslut av den sorten. Var själv där för några veckor sedan och sonderade. De jag då fastnade för fanns kvar och efter moget övervägande bestämde vi oss för ett skåp som definitivt kommer att rymma allt (och lite till) av det vi nu har i vårt linneskåp (garderob). Visade sig att det är ett skåp från nyrenässansen i slutet på 1800-talet, och som också haft en överdel en gång, som det nedan. Dessa skåp var på modet att köpa för sådär 10 år sen och betingade då helt andra priser än idag (nu vill de medvetna ha gustaviansk stil). Så därför fick vi skåpet vi ville ha för faktiskt billiga 1500 spänn. Det är ca 1,40 brett - bredare än det nedan - med tre dörrar och däröver 3 lådor, likadana som nedan, ut/uppåtsvängda. Vi hämtar det om ett par veckor när jag har lackat golvet och det går att börja möblera där inne, då kommer bilder!!!! Detta kändes definitivt som en ljuspunkt!När vi åkte hemåt i skymningen började det att stilla snöa och det har fortsatt fram till nu. Dessvärre lär det väl inte bli kvar så länge den här gången heller, temperaturen ligger runt nollan. Men just nu är det vitt och mjukt ute och våra ljusslingor i träden gör definitivt skäl för benämningen ljuspunkter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0