Fotogen, mat och musik

Idag har jag lackat golvet i pigkammaren ett första varv. Så ikväll får vi lida. Alltid när man använder oljebaserade färger eller som nu, lacker, luktar det nåt fruktansvärt av fotogen när man tänder ljus. Och det gör man ju när det mörknar, och det gör det ju tidigt! Idag har det varit extremt, det svider i både hals och ögon.

Första varvet skulle lacken spädas med 10% lacknafta, vilket säkert förvärrade det hela. Det ska lackas ett varv till men det får vänta till närmare helgen, vi har tänkt oss upp till stugan och då kan det passa att lacka samma dag vi åker, så får det stå här och osa bäst det vill, utan oss! Men det blir så fint! Det är ju samma golv som vi hittade under plastmattan och som vi har slipat. Precis ett sånt golv jag hade velat ha i köket; lagom slitet och med kvistar och sprickor både mellan brädorna och i dom. Men i köket har vi ett väldigt nytt och oförstört golv, det dröjer väl sådär femti år innan det blir som jag vill ha det. Men i kammaren är det FINT!:Bertan har jobbat i tvättstugan. Det stora hålet där spismuren går upp i taket är igenmurat och taket har byggts in till muren. Nu återstår att måla taket och att fixa till ett litet hål som ändå blev kvar mellan vägg och tak. Det kommer att bli jättebra därinne också. Ska försöka återanvända kakel där som blivit över från tidigare övningar. Eventuellt måste det kompletteras med nyinköp, vi får se.

På tal om återanvändning så vill jag åter slå mig för bröstet och pusha för min potatisgratäng utan potatis. Gjorde den idag igen och den var lika god idag. Dessutom mycket mer tidsbesparande än en riktig potatisgratäng. Finns på eatit.blogg.se.

Har ju haft en downperiod i veckan och igår försökte Bertan få mig att lätta lite och köra lite karaoke. Det gick inte alls. Det ville inte komma några ljud ur min strupe. Idag känns det lite bättre och jag tror att jag ska ge det ett försök. För det är ju ändå så, som Ingemar sa, att man kan inte vara arg när man sjunger. Man kan inte sjunga (så bra) när man är ledsen heller, men om man sjunger fast man är ledsen, så mår man faktiskt bättre efter ett tag! Och jag tror benhårt på musikens och dansens helande kraft!

Har nyss beställt en ny karaokeskiva med 240 låtar på en och samma skiva! En del nytt, en del gammalt, men what the hell, man behöver inte byta skiva på hela kvällen...........!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0