Falsk gloria

Några dar innan Dennis drog iväg på sin äventyrsresa sa han att "jag tänker nog inte ringa mormor och säga hejdå, jag har inte pratat med henne sen i juni när jag vär där och hjälpte henne och berättade att jag tänker åka". Nej, sa jag, det finns ingen anledning. Som jag ser det så måste kommunikation vara tvåvägs, annars kan den per definition faktiskt inte kallas kommunikation, då är det information. Intresse måste finnas från båda håll för att befrukta. 

För några veckor sedan informerade jag henne om att han faktiskt åker och även datumet.

Dennis eftersände sin post till oss när han åkte eftersom vi ska betala hans räkningar och även inkassera hyra för lägenheten från hans hyresgäst. Igår i hans eftersändningskuvert låg det ett kuvert från hans mormor. Kände ju igen handstilen och såg att där fanns nåt mer än ett julkort i. Ringde henne och talade om att tyvärr hann han inte få det här innan han åkte. Hon svarade då "jaha, det var ju synd, jag hade ju skrivit lycka till.........." och dessutom hade hon lagt ner en trisslott "då har han ju CHANS att få stora pengar"! Visst är det omtänksamt! Vidare berättade hon att istället för att ge barnbarnen ytterligare pengar hade hon istället lagt en slant till Rädda Barnen. "Ja, för de tjänar ju egna pengar." Det gör de förvisso, men jag är helt övertygad om att de istället för trisslott hellre hade sett att deras mormor lagt hälften av kostnaden på ett telefonsamtal till dom istället. 

Dessutom känner jag ingen stor övertygelse över att Rädda Barnen verkligen fått några pengar, och tycker även faktist att hon behöver dom bättre själv. Det är den falska glorian jag reagerar på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0