Mellanlandning

Vinylkryssningen var bra, men inte lika bra som den förra året. Inte lika bra fart, inte lika bra drag. Det spelar ju väldigt stor roll vad det är för band, och Bertan sa att det var New Generation även förra året. Kan vara så. Kan också vara så att de nu har blivit the Old Generation, det både såg ut så och lät så. Dessutom hade stor del av publiken hängt med dom i förvandlingen. Det dansades tryckare till allt, oavsett takt. Dessutom av modellen "min armbåge är egentligen en isbrytare och här är mycket is vi ska igenom". För vissa är det ju så, att håller man om varandra när man dansar så har man nån slags förkörsrätt och alla andra ska flytta på sig. Har dom inte vett att göra det får dom skylla sig själva!

Men som sagt, det var OK.

Nu är vi på mellanlandning hemma. I morgon åker vi upp till stugan och får sällskap av Kim och Markus där också. Det har ju snöat en hel del både där och här, och vi måste stänga igen där uppe och det är lika bra att ta det nu, innan det kommer mer snö. Dessutom är det ett trevligt ställe att fira nyår på! En liten surprise har vi med oss också!

Så håller vi tummarna för att inte några vattenledningar fryser sönder däruppe under natten nu. Här har vi ca 23 köldgrader, där kan det säkert vara mer.

Annandag jul

Vid lunchtid idag åkte dom vidare en bit norrut, Kim och Markus, hem till Markus föräldrar. Som vanligt blir det tyst och tomt. Men vi har haft en härlig, mysig jul, så jag är jätteglad ändå! 

Strax innan de åkte kom det annonserade snöovädret hit. Blåsten kom redan i går kväll. Under eftermiddagen har det ändå sett hyfsat beskedligt ut, men nu har det tagit i ordentligt. Det driver och vräker ner ordentligt. Nu hoppas vi bara att det inte stannar längre än vad som spåtts, till nån gång i natt. I morgon förmiddag ska vi ju ta bilen ner till storstan och då är det ju trevligt att kunna ta sig fram. 

I morgon är det ju så att vi åter ska äntra M/S Cinderella för att göra en Vinylkryssning. Vi var ju på en sådan förra året vid samma tid och det var den bästa kryssning vi varit på. Jättebra musik (från vår horisont sett), hänsyn på dansgolvet (också nåt som kommer med åldern) och ytterst få alltför överförfriskade människor. Kort sagt, en skitkul kväll när man inte kunde låta bli att dansa fastän svetten lackade och benen redan var svårt angripna av muskelförtvining. 

Vår julafton

En väldigt lugn, skön och mysig julafton hade vi igår. Efter en välbehövlig sovmorgon åt alla frukost allteftersom de vaknade och småningom tog vi en promenad. Temperaturen låg på ca -10 så det var ganska lagom och väldigt skönt att komma ut en sväng. Självklart var vi tillbaka i god till Kalle Anka med därtill hörande glögg.

Och sen då mat, mat och mera mat. I vanligt ordning åt alla för mycket - varför är det alltid likadant? - och stönade och stånkade och hade mer eller mindre uttalade magplågor.

Vi saknade Vickie som är kvar i storstan och jobbar och vi saknade Dennis som skickade ett sms under dagen som berättade att han nu var på Phi Phi Island.

Så här såg vår jul ut:

Och så paltkoman:Om ett par timmar är det dags för mat igen......God Jul!

I eftermiddags dök Kim och Markus upp, bilresan gick bra. Måste erkänna att lite oro kände jag med tanke på de andra olyckorna som hänt de senaste dagarna.

Nu har vi fullföljt dan-före-dopparedan-traditionen och avsmakat skinkan och sköljt ner den med en liten Skåne.

Önskar alla eventuella läsare en fröjdefull jul! Hos oss ikväll är det inte olikt ett av mina favoritmotiv av Jenny Nyström:Är övertygad om att hans släkte fortfarande finns kvar. Men man måste ha rätt frekvens inställd för att uppfatta närvaron och se honom. Samt förmodligen inte befinna sig i tätbebyggt område.


Sommarmat och julbestyr

Igår var det vintersolstånd, så från och med idag ska det sakta men säkert vända. Det har vi i dessa juletider firat med en riktig sommarmiddag. Grillade fläskkotletter med först kokta, sedan snabbgrillade morotsstavar och därtill en fräsch vitlöksstinn sommartsatziki! Nej, vi har inte grillat utomhus, utan i ugnen, men det blev väldigt gott i alla fall!

I det här vädret grillar man inte helt lätt utomhus. I skrivande stund är det ca -24. Åkte ju med Bertan i morse när han åkte för att jobba, för min del var det för att handla julmat, samt att vi passade på att inhandla golvmatta till blivande tvättstugan. När vi kom hem hade vi 15 svala plusgrader inne. Inte så konstigt eftersom det var strax under 20 när vi åkte också. Nu, efter att ha eldat på båda våningarna några timmar är det drägligare, för att inte säga varmt och skönt. Men det gäller att elda för att ha lite marginal eftersom nattimmarna lär ta ner temperaturen rejält.

Inte för att jag vill ha blidväder de närmaste månaderna men under -15 känns väldigt onödigt. Men det är väldigt vackert, det blir ett speciellt ljus eller vad det är när det är så här kallt.

Självklart var sommarutflykten bara tillfällig, men god. Nu ska vi backa tillbaka till rätt årstid och klä granen om ett tag! Vi konstaterade att det blir lite mycket i morgon kväll när Kim och Markus kommer, och det är mat och prat, om vi ska hinna med att fixa den också! Vi ser fram mot en annan tradition; att avsmaka den nygriljerade skinkan med en julinvigningssnaps!

En olycka kommer sällan ensam

Tyvärr bekräftades det. Fick mail från sonen i Thailand på förmiddagen att han kört omkull med hojen igår. En oljefläck på nyasfalterad väg. I den värmen tar det tid för ny asfalt att bli riktigt farbar. Han hade klarat sig väl, åtminstone utifrån vad han berättade. Uppskrapat knä, samt tillika tår, det gick inte att ha skor på sig i dag, och då pratar vi badtofflor.... Inte hade han gjort rent såren igår innan han la sig heller, men hotellpersonalen hade sett det och förbarmat sig över honom. De hade nån lokal hästkur som de rengjorde med. Det gjorde så till den milda grad ont att han blev yr i huvudet. Efteråt när han reste sig, svimmade han. När det gör så ont, leds allt blod in till de inre organen för att skydda. Det hade väl inte hunnit ut i de yttre banorna igen innan han reste sig. Beordrade läkarbesök, om inte annat så för att dokumentera och kanske få nåt från reseförsäkringen.

Det jag nu är rädd för är "tredje gången gillt". Det räcker med olyckor nu. Men jag tackar alla möjliga makter för att båda två lever och står på benen. Det hade precis lika gärna kunnat vara tvärsom. Båda hade lika gärna kunnat vara borta. Skulle man överleva sånt?

För att återvända till det, i sammanhanget, oväsentliga busvädret, så fortsatte snöandet in en bit på eftermiddagen, mestadels var det ymningt snöfall. Därefter lättade det och nån stund har vi sett en blek månskära, sen har det dragit in skyar igen. Gissar att det kommit en halvmeter senaste dygnet. Händer inget oförutsett är tanken att åka till stan i morgon och handla julmaten och fixa lite annat smått och gott. 

Insnöade

Hon var inte riktigt redig, dottern, igår när hon berättade vad som hänt. Fick senare reda på att hon även hade blivit påkörd. Men den bilen som var på väg att frontalkrocka med henne hade kunnat väja, en annan hade kört in i sidan på hennes bil. Bilen är förmodligen ett fall för skroten. Hon har ont i nacken, men lever. Det har snurrat i mit huvud, det här i natt, har varit lite halvdåligt med sömn.

Det snöade hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen igår, men sen höll det upp och enligt prognosen skulle det sedan bara komma nån enstaka by. Så när det började om trodde vi det var tillfälligt. Men det höll i sig hela kvällen och när vi kom upp i morse var det bara att konstatera att det inte gick att ta sig ut med bil. Bertan skulle till Gävle och jobba, men bestämde redan när vi la oss att det var bättre att skjuta på det, och hålla sig runt stan här i stället. Men som sagt, 4 dm snö forcerar man inte utan vidare. Nu har plogbilen varit här, men det vräker fortfarande ner och de gissar på ytterligare 1 dm under dagen. Nog blir det en vit jul alltid!

Millimetrar och sekunder

Ibland är det de som gör skillnaden på liv och död. Idag var de tack och lov på livets sida. Ena dottern var ute och körde bil. Det var halt och hon fick sladd. Bilen snurrade runt flera varv och var på väg in i en mötande bil. Som tur var hann/kunde den väja, med millimetrar tillgodo, hon dunsade in i räcket i stället. Bilen blev ett fall för bärgning, men inte hon. Tack, tack och tack!

Ännu ett halleluja-moment!

Idag har vi hämtat det gamla 1800-talsskåpet vi köpte hos vår lokala antik/loppisaffär!

De som varit här (har även synts på upplagda bilder) vet att vi har en lillstuga. Denna byggdes av mannen som köpte det här huset 1924. Som vi fått det berättat för oss (av en av sönerna bl.a.) en elak man som tyranniserade familjen. Men han var bra på att bygga. I vilket fall, så byggde han lillstugan och den kallades då fiskestugan. Han gillade nämligen att fiska, det ligger fortfarande flera gamla roddbåtsvrak uppe i skogskanten. I fiskestugan satt han och fixade sina nät samt att han emellanåt bodde där. Där fanns, när vi flyttade in, en kökssoffa, ett bord och ett par stolar. Vidare ett gammalt köksgolvskåp och en liten gjutjärnskamin. Kaminen har nu rengjorts och behandlats med spissvärta och står nu i pigkammaren. Den är inte ansluten till skorstenen så den går inte att elda i, men ett stearinljus i och det blir romantik!

Även skänken är på plats, och så även pigtittaren som jag fick av kära svägerskan. Det blev så bra så båda två har vi varit tvungna att gå in då och då hela kvällen bara för att titta!En del finlir återstår, det ska upp några lampor och nånting på väggarna, men grunden är lagd och vi känner oss oerhört nöjda!


Julgran

Ska inte säga att vi haft årets kallaste dag, för det hade vi i februari, men åtminstone säsongens kallaste hittills. Dagens varmaste notering har varit -17,5, nu ligger det och pendlar runt -21. Vi eldar som tokar både i spisen i köket och i kaminen uppe. Det enda nyttiga är att man hittar alla draghål. Vissa kan man täta, andra får man leva med tills det är dags för renovering i det rummet.

Apropå renovering har vi nu börjat möblera i pigkammaren. Det blir så fint, så fint. Var ju rädd att tapeten skulle bli FÖR söt, men nu när det kommer in möbler tycker vi att det blir rent ut sagt skitbra. I morgon ska vi åka och hämta linneskåpet jag pratade om förut, då kommer bilder!

Det var en höjdare att få in soffasängen och se att det blev så bra, en annan höjdare idag var att pulsa upp i skogen igen och hugga ner granen jag såg ut tidigare i höstas. Vi konstaterade när vi stog där att vi var mitt i ett julkort, fast man ser det inte själv. Ett par decimeter snö, snötyngda granar, gnistrande kallt och att få gå och ta ner en gran i sin ägandes skog i detta. Det gäller att stanna upp och betänka!


Skogens magi

Idag har det varit bättre väder. Solen, eller den bleka skuggan av den, har visat sig en timma idag. Det är så länge den orkar hålla sig ovan trädtopparna, mellan 11.30 och 12.30, sen skymmer det igen. En hel del snöbyar har drivit in från havet också, men inte gett några mängder, det har mest bara sett stämningsfullt ut.

Idag var jag tvungen att gå och hälsa på skogen, det var längesen jag var där. Det gäller att passa på, än så länge ser man trots snön var stigen går, men kommer det mer snö försvinner den. Om man inte går där och trampar upp den. Det var så vackert, en snöig skog utan att det blåser är nästan magisk. Framför allt när en rödaktig svag sol hänger i trädtopparna samtidigt som snön sakta dalar. 

Ytterligare ett nytt inlägg har det ikväll blivit på eatit.blogg.se. Man känner ju ofta att man går runt på sina gamla vanliga rätter mest hela tiden och vill hitta nåt nytt. Hade en idé om en fiskgryta med kaviar, alltså vanlig smörgåskaviar, men fick en annan idé i sista sekunden och det blev väldigt gott. För mitt minnes skull hamnar ju numera allt som inte finns på recept redan där.

Snöoväder

Idag har det snöat än värre än igår, så här har det sett ut stor del av dan:Bilden tagen ca 13.30. Men har dom varit och plogat? Nej. Trots att det snöat i två dagar och idag dessutom blåst en del så det har drivit, så ligger allt kvar på vägen. Kallt håller det på att bli också, just nu -9. Till i morgon lär det bli ner mot -15. Men varför plogar inte dom rackarna? Nerför vår backe går det nog bra, men att ta sig upp..?


Rejält snöfall

Så himla mycket snö hade det inte kommit i natt, kanske 5 centimeter, men det tog ny fart på förmiddagen och nu är det väl mellan 10 och 15 cm. Så här såg det ut klockan 13.58:Vet att jag lagt in liknande bilder tidigare vintrar, men den här bloggen är så himla bra att ha när man ett år framöver diskuterar när snön kom det här året. Då är det bara att gå tillbaka, så har man svaret bums! Som synes är inte dagarna så långa så här års...

Ikväll har jag gjort en matvariant igen som hamnat på eatit.blogg.se. En Korv Stroganoff utan mjölredning och utan ris. Såklart blev det vitkål igen, men det blev faktiskt himla gott!

Tog lite julstämningsbilder uppe i stugan i helgen, såhär ser det ut där när det är jul:
Inredningsvåndor

Stor del av dagen idag har ägnats åt att springa i affärer. Först IKEA där det skulle letas förvaringssystem till nya tvättstugan. Den blir ju superliten, ca 2x2 meter, och där ska in tvättmaskin, diskho och torktumlare, i den ordningen, på ena väggen. På den andra ska det in tre förvaringssektioner av något slag. Har ju sett på hemsidan att det finns en del att välja på, men det är så svårt att se där, ville därför se det live och kunna tänka ihop egna varianter. Men det fanns ju knappt, gick igenom hela varuhuset och det var något enstaka ställe där en liten del var uppställd, men inget som gav inspiration. En diskho och blandare inköptes, det ska ju ändå till. Men just det där med förvaringen får vi klura vidare på.

Tittade sedan runt i andra affärer efter lämplig golvbeklädnad till tvättstugan och den biten är nog löst nu.

Sen var tanken att bedriva lite julklappsjakt, men hittade inget som passade. Var även tänkt att hitta nåt klädesplagg för eget bruk, men inte heller det gick att hitta nåt. Allt ser ju likadant ut - avskuret under bysten, eller rynkat ovanför. Svart eller grått. Jag vill ha lite färg!!!!! Och nån annan modell...!

Ikväll har vi varit duktiga och skrivit julkort. Det brukar vi annars inte göra förrän nån dag efter sista skicka-dan. Lite passande att göra det en sån här kväll när det är ca -4 och snön yr. Jo, vi har letat fram snöskyffeln! Framför allt känns det så alldeles vansinnigt bra att bilarna står under tak och med motorvärmaruttag alldeles framför i år!!!!

Jag lever!

Har ju inte hört nåt från sonen sen han åkte, har själv skickat sms men inte fått något svar. Förrän idag. Dels sms, när jag skickat ännu ett och frågat om han lever, över huvudtaget? Dessutom ett mail, nu ikväll. Sms:et löd: "Jag lever. Sitter och dricker öl uppe i djungeln med elefanter och apor invid. Jag lever =)"

Den stora frågan är ju; blir jag avundsjuk, eller blir jag jävligt avundsjuk? Jag blir jävligt avundsjuk! Och oerhört glad för hans skull!

I mailet i kväll blev det hela lite utvecklat; han hyr en billig moppe på hotellet där han bor och åker kors och tvärs över Phuket. Utforskar ön helt enkelt. Tydligen har han fått sällskap av någon jobbarkompis också.

Varför är man inte 25 igen och kan dra iväg så där?

Vinternöje

Som sagt tidigare finns här inte just nån snö, men isen har lagt sig på sjön. Som det såg ut var den ganska tunn och inte var vi ute och testade heller, men i förmiddags när vi tittade ut, stod där tre skrinnade och hade nån slags överläggning. Så tydligen är isen tillräckligt tjock att våga ge sig ut på. Men jag tänker definitvit inte testa, har en snudd på sjuklig respekt för isar. Vi köpte ju faktiskt långfärdsskridskor sista åren vi bodde i Väsby och var ju ute på Norrviken och åkte några gånger. Men det var först när isen var så tjock att de varit ute med traktor och plogat.

Nu bor vi ju ännu närmare en sjö, men där är aldrig nån traktor ute och plogar upp nån bana. Inte här heller, så nu är grillerna till salu. Kim och Markus testade förra vintern om de kunde ha dom, men icke. Så, som sagt, de är till salu. Storlek 39 och 42, med både skor och själva skridskor.

Idag fick jag en jättefin present av min kära svägerska. En riktigt gammal och väldigt fin pigtittare. Som jag förstod det så följde den med huset de köpte för ett par år sedan och nu håller på att renovera. Den är 60-talsbrunmålad (eller 50-tal?) men med jättefina snirklerier. Den kommer att bli helt perfekt i vår pigkammare! För helt klart måste man ju ha en pigtittare i en pigkammare?! Men den ska målas på lite grann. Ska, när jag kan, lägga in en bild på den.

En hel del utomhusvarande har det även hunnits med idag. Molnen har varit få och små och det har känts lite lättare att leva och andas. När jag var över i vårt andra hus för att slå på bastun för ett tag sedan, var stjärnhimlen imponerande, ändå ingen speciell kyla. Vart är klimatet på väg? 

Bastunöje

Ja, så är vi då uppe i stugan igen. Väldigt skönt. Hade inte gjort ont om det varit lite mer julstämning ändå. Det kom en decimeter snö här förra helgen, men det regnade bort under veckan som var. Nu är det bara lite is kvar och lite vitt i nån kvarbliven driva här och där. Lite puder har det kommit här under sena eftermiddagen, men inte mer än just puder.

Men, vi har det väldigt skönt i alla fall och Idol kan slänga sig i väggen, för det finns INGA som sjunger så bra som vi när vi drar igång stereon utanför bastun och sjunger med för full hals! Bastun är en lisa för kroppen och sången en lisa för själen! Att förena nöje med nöje är ändå det bästa! Eller hur Luther?


Falsk gloria

Några dar innan Dennis drog iväg på sin äventyrsresa sa han att "jag tänker nog inte ringa mormor och säga hejdå, jag har inte pratat med henne sen i juni när jag vär där och hjälpte henne och berättade att jag tänker åka". Nej, sa jag, det finns ingen anledning. Som jag ser det så måste kommunikation vara tvåvägs, annars kan den per definition faktiskt inte kallas kommunikation, då är det information. Intresse måste finnas från båda håll för att befrukta. 

För några veckor sedan informerade jag henne om att han faktiskt åker och även datumet.

Dennis eftersände sin post till oss när han åkte eftersom vi ska betala hans räkningar och även inkassera hyra för lägenheten från hans hyresgäst. Igår i hans eftersändningskuvert låg det ett kuvert från hans mormor. Kände ju igen handstilen och såg att där fanns nåt mer än ett julkort i. Ringde henne och talade om att tyvärr hann han inte få det här innan han åkte. Hon svarade då "jaha, det var ju synd, jag hade ju skrivit lycka till.........." och dessutom hade hon lagt ner en trisslott "då har han ju CHANS att få stora pengar"! Visst är det omtänksamt! Vidare berättade hon att istället för att ge barnbarnen ytterligare pengar hade hon istället lagt en slant till Rädda Barnen. "Ja, för de tjänar ju egna pengar." Det gör de förvisso, men jag är helt övertygad om att de istället för trisslott hellre hade sett att deras mormor lagt hälften av kostnaden på ett telefonsamtal till dom istället. 

Dessutom känner jag ingen stor övertygelse över att Rädda Barnen verkligen fått några pengar, och tycker även faktist att hon behöver dom bättre själv. Det är den falska glorian jag reagerar på.

Väntans tid

Sitter och väntar på att mina auktioner på Tradera ska nå sin sluttid. Det är de fina Mateustallrikarna som nu ska få hitta ut i världen. Bättre än att stå på vår loge i damm och skräp. Tycker att de är jättefina, men när ska jag använda dom? Eller förvara dom, om man bara ska ha dom för samlandets skull? Det verkar ändå som att jag ska få nån slant för dom, just nu är det två stycken som står i 41:-, de andra på 26:-. Inget man blir rik på, men som sagt, bättre än att de bara står och blir förstörda.

Klart!

Så har han åkt nu då, sonen, på sitt äventyr till Thailand. Hade gärna velat träffa honom innan, men det fanns inte tid för oss i helgen som var. Mycket som skulle fixas och en nyfunnen kärlek att trösta. Inte fasiken har man tid med oss då! Nu får vi se hur länge han blir där, om det blir tiden ut eller inte. Hans eftersända post har redan börjat trilla in här.

Elektrikerna har nu gjort sitt här. Ledningar och kontakter och lampor i garaget och dosor och strömbrytare på plats i kammaren inne. Ett varv till med golvlacket där, sen är det rummet klart!

Klar är jag även med tröjan som skulle göras av tyget jag fick ärva av Vickie tidigare i höstas. Det har hängt över symaskinen sen dess, men häromdan tog jag tag i det. Blev väl inte den snyggaste man kan tänka sig, ett mönster att gå efter hade väl inte varit fel, nu fick det klaras på fri hand. Men den får duga, sådär till vardags:Tycker nog faktiskt att den ser bättre ut i verkligheten än på bild....

Elfixande och son på rymmen

Igår fanns den där helt plötsligt, hyrbar på vår TV; Flickan som lekte med elden. Tidigare på kvällen fanns den där inte, men självklart satt vi fast vid TV:n till halv tolv på kvällen. En del fattades så klart från boken, annat stämde inte helt, men den var bra!

Idag har vi haft elektrikerna här. Dels drar de el i garaget, det var bla det de skulle gjort sist de var här i höstas. Trots att de är två och har hållit på hela dan, är det inte klart. De återkommer i morgon har de lovat, och gör klart. Nu är man ju väldigt sugen på motorvärmare där, så det ser jag fram mot. Dessutom ska kontakter upp i pigkammaren. Sen är det bara en golvlackning till kvar där, sen är det rummet faktiskt klart!

Idag har jag sagt hejdå till Dennis. I morgon vid 10-rycket går planet till Thailand och sen blir han där ett tag. Tre månader är det tänkt. Usch ja. Även fast han är vuxen, så finns där en viss oro. Saker kan gå fel och olyckor hända, och då är det VÄLDIGT långt borta! Men han är en klok ung man. Så jag försöker att bara vara väldigt avundsjuk. Skulle ju inte vara helt tokigt att övervintra där inte!

Andra advent

och absolut noll julstämning. Igår var det ett tunt snötäcke och vitt och fräscht ute. Inatt kom det in plusgrader och regn. Så idag är vi tillbaka i det gråtunga, disiga, regniga, tråkiga, sura igen. Lite bättre blir det när det blir mörkt ute och man slipper se hur det ser ut och får tända ljus. Men det har varit en väldigt tung, seg dag.

Har inte orkat göra nånting. Bertan har fixat till ena sidan av dörröppningen till kvällsrummet uppe, den andra blir när (om) lust och tid faller på. Sidan där det är utskuret i stockarna för elrören (och den som syns mest) är den som är kvar att fixa. Var tänkt att ta den först, men vi insåg att de är beroende av varandra och att det var den som nu fixades, som var tvunget att ta först. Men det är en bit på väg, och det blev riktigt bra.


Fotogen, mat och musik

Idag har jag lackat golvet i pigkammaren ett första varv. Så ikväll får vi lida. Alltid när man använder oljebaserade färger eller som nu, lacker, luktar det nåt fruktansvärt av fotogen när man tänder ljus. Och det gör man ju när det mörknar, och det gör det ju tidigt! Idag har det varit extremt, det svider i både hals och ögon.

Första varvet skulle lacken spädas med 10% lacknafta, vilket säkert förvärrade det hela. Det ska lackas ett varv till men det får vänta till närmare helgen, vi har tänkt oss upp till stugan och då kan det passa att lacka samma dag vi åker, så får det stå här och osa bäst det vill, utan oss! Men det blir så fint! Det är ju samma golv som vi hittade under plastmattan och som vi har slipat. Precis ett sånt golv jag hade velat ha i köket; lagom slitet och med kvistar och sprickor både mellan brädorna och i dom. Men i köket har vi ett väldigt nytt och oförstört golv, det dröjer väl sådär femti år innan det blir som jag vill ha det. Men i kammaren är det FINT!:Bertan har jobbat i tvättstugan. Det stora hålet där spismuren går upp i taket är igenmurat och taket har byggts in till muren. Nu återstår att måla taket och att fixa till ett litet hål som ändå blev kvar mellan vägg och tak. Det kommer att bli jättebra därinne också. Ska försöka återanvända kakel där som blivit över från tidigare övningar. Eventuellt måste det kompletteras med nyinköp, vi får se.

På tal om återanvändning så vill jag åter slå mig för bröstet och pusha för min potatisgratäng utan potatis. Gjorde den idag igen och den var lika god idag. Dessutom mycket mer tidsbesparande än en riktig potatisgratäng. Finns på eatit.blogg.se.

Har ju haft en downperiod i veckan och igår försökte Bertan få mig att lätta lite och köra lite karaoke. Det gick inte alls. Det ville inte komma några ljud ur min strupe. Idag känns det lite bättre och jag tror att jag ska ge det ett försök. För det är ju ändå så, som Ingemar sa, att man kan inte vara arg när man sjunger. Man kan inte sjunga (så bra) när man är ledsen heller, men om man sjunger fast man är ledsen, så mår man faktiskt bättre efter ett tag! Och jag tror benhårt på musikens och dansens helande kraft!

Har nyss beställt en ny karaokeskiva med 240 låtar på en och samma skiva! En del nytt, en del gammalt, men what the hell, man behöver inte byta skiva på hela kvällen...........!


Ljuspunkter

Senaste dagarna har livet gått lite i moll, men idag har det varit flera höjdpunkter. Dessvärre känner jag att jag inte riktigt klarar att glädjas åt dom i den utsträckning jag vill, och som de är värda.

Den första höjdpunkten kom på förmiddagen när jag kollade banken via datorn och upptäcker att där har trillat in flera tusenlappar som jag inte hade en aning om att de skulle trilla in? Är fortfarande inte helt säker på vad det är, men gissar att det är återgiven skatt, noteringen angav SK och mitt personnummer.

Nästa lilla ljusglimt var att jag fick bli hög på en Traderaauktion av mascara. Visserligen var det Maybelline - inte världens glassigaste märke - men 45 spänn inklusive frakt är med min plånbok mätt glädjande.

Arbetet med pigkammaren har ju fortskridit idag och jag har slutmålat dörrposten och dess foder. Det betyder att det är lackning av golvet som återstår och till det behövs golvlack. När man ändå måste in till stan för att få tag på det, tyckte jag att det var läge att åter åka förbi vår lokala antikhandel i Kvissle för att se om där fanns nåt skåp som kunde fungera i kammaren. Alltså fick Bertan lov att åka med. Vill ju gärna ta honom som gisslan när det gäller beslut av den sorten. Var själv där för några veckor sedan och sonderade. De jag då fastnade för fanns kvar och efter moget övervägande bestämde vi oss för ett skåp som definitivt kommer att rymma allt (och lite till) av det vi nu har i vårt linneskåp (garderob). Visade sig att det är ett skåp från nyrenässansen i slutet på 1800-talet, och som också haft en överdel en gång, som det nedan. Dessa skåp var på modet att köpa för sådär 10 år sen och betingade då helt andra priser än idag (nu vill de medvetna ha gustaviansk stil). Så därför fick vi skåpet vi ville ha för faktiskt billiga 1500 spänn. Det är ca 1,40 brett - bredare än det nedan - med tre dörrar och däröver 3 lådor, likadana som nedan, ut/uppåtsvängda. Vi hämtar det om ett par veckor när jag har lackat golvet och det går att börja möblera där inne, då kommer bilder!!!! Detta kändes definitivt som en ljuspunkt!När vi åkte hemåt i skymningen började det att stilla snöa och det har fortsatt fram till nu. Dessvärre lär det väl inte bli kvar så länge den här gången heller, temperaturen ligger runt nollan. Men just nu är det vitt och mjukt ute och våra ljusslingor i träden gör definitivt skäl för benämningen ljuspunkter.

Ont, det gör ont!

Som sagt, jag har fått betala för jobbet jag gjort. Nackspärren har väckt mig i princip varje gång jag försökt vända mig i sängen i natt. "Spärren" i ljumsken gör att jag bara kan gå rakt fram, inte vrida på fötterna och inte heller gå i trappor. Så idag har många timmar tillbringats vid skrivbordet. Fixat och donat bland både fysiska och datoriserade papper, gjort back-up och allmänt slösurfat. Har faktiskt målat de där listerna också, kan ju inte helt låta bli att vara lite duktig....

Har tagit tag i det där tyget Vickie lämnade efter sig här i höstas. Men lyckas definitivt inte lika bra med tygstycket som hon gjorde.
Det var ju för brett och efter en snabbuppskattning så skulle det bli bra att klippa bort SÅ mycket. Men man kanske inte skulle gjort en fullt så snabb uppskattning, utan mätt och dubbelkollat. Det blev nog lite för mycket. Det var ju inte meningen att den skulle bli tight, bara lite figursydd. Vi får se om det blir användbart eller inte.

Gammalt blir nytt x 2

I natt verkar det som vi kommer att få den kallaste natten på den här sidan sommaren, i skrivande stund är det närmare -9. Rimfrostigt och av det ganska vitt ute, men ingen snö. Det är tur att vi har gott om ved!

Annars har jag ägnat mig åt tapetsering de senaste dagarna. Pigkammaren har fått kläder. Självklart en söt rosenmönstrad tapet passande en pigkammare.Var rädd att den skulle bli FÖR söt men det blir faktiskt bra.

Men man får betala, inte bara i pengar för tapeten, utan i fysiska sviter; ont i armen efter allt klisterstrykande, nackspärr och ont i ljumsken.

Sen är det lite lister som ska på plats, de runt dörren är ännu inte målade, ska bli de närmaste dagarna, men övrigt är klart. Sen ska golvet lackas, SEN ÄR DET KLART! - så när som på elektrikerns insats... men vi jagar dom, och det verkar finnas en chans att de kan pressa in oss i sitt späckade schema ....

Åsså finns det ett nytt recept på eatit.blogg.se igen. Har moderniserat en gammal trotjänare och vill minnas själv hur jag gjorde, för det kommer att bli repris!


RSS 2.0