Nya tag

På förmiddagen var vi på soptippen, eller återvinningsanläggningen som det numera heter, och slängde en massa skräp. På eftermiddagen hade vi skapat nästan ett lika stort lass igen. Vi tog oss nämligen i kragen och rev mera i gamla köket. Nu är allt borta, även plastmattan och diskbänken. Under plastmattan finns ett jättefint trägolv, vi hade ju sett en del av det när vi rev bort de andra skåpen, men fick det nu bekräftat. Avsikten har varit att försöka få bort det golvet utan att skada det, så vi kan återanvända det. Nu blir det nog så att vi struntar i att försöka ta upp det. Anledningen till att ta upp det var att kunna göra en bättre isolering än vad där är idag. Men å andra sidan blir det här ett rent gästrum som alltså inte kommer att användas speciellt ofta, vilket betyder att de få gånger någon fryser om fötterna därinne, så kan vi bistå med tofflor!

Det skulle ta ordentligt lång tid att försiktigt plocka upp brädorna och man vet inte om man lyckas göra det utan att sabotera dom för mycket. Sabbar man dom, så är det att köpa nytt som gäller, PLUS kostnaden för isolering osv osv. Dessutom skulle vi hamna i kallare tider innan allt blir klart, så jag tror att det här är ett bra beslut.

Det gör också att vi helt plötsligt hamnade mycket längre fram i arbetsprocessen helt plötsligt! Nu handlar det om att få till golvet där in- och utgående vatten sitter (och där råttorna hade fri passage - jag hittade faktiskt ett råttskelett!) och sedan börja bygga upp istället för att riva ner! Helt plötsligt hade vi kapat minst en månad tidsmässigt!

Så här fint ser det ut nu:De som varit här ser att under de små blå kakelplattorna var diskbänken och därbredvid elspis och vedspis, vattenledningarna under kaklet. Tycker nån att det ser konstigt ut uppe under taket så, ja det gör det! Dels hänger det drivor av damm och spindelnät - de satt bakom skåpen som inte satt helt intill väggen - och det svarta hålet är just ett svart hål in i muren. Upptaget för att försöka åstadkomma en ventilation vid matlagning..... Men där kommer vi att sätta in ett spirorör och sedan mura igen. Spiroröret kommer att fungera som ventilation i tvättstugan som kommer att bli i den här delen av rummet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0