Svart moln

Den rubriken hade Vickie igår på ett inlägg på sin blogg. Hon hade slitit med sitt svarta moln "framtiden" och undrade om hon var ensam om att ha ett sådant.

Min erfarenhet är att alla människor har ett moln, även de som ser ut att vara hur lyckade och lyckligt lottade som helst. Det är bara det att molnet kan se olika ut, och för alla är det ju inte svart, för en del är det olika nyanser av grått, men de allra, allra flesta har ett.

Ett av mina svarta moln (det finns ett par stycken) är hur jag ska få sysselsättning och vad den ska bestå i. Sedan nästan ett år har jag levt på sparpengar till största delen, och det funkar ju inte hur länge som helst. Vill fortsätta med mitt företag och överleva på det, men det behövs ju arbetsuppdrag. Det senaste med inrednings-, present- och blomsterhandeln trodde jag stenhårt på i våras när jag körde igång. Sen har ju verkligheten sett annorlunda ut. Det har inte gått att sälja i den omfattningen jag trodde. Självklart dyker tvivel på en själv upp då, är det för att jag är så himla dålig? Gör jag fel? Går på fel butiker? Bör jag försöka hitta en eller ett par uppdragsgivare till? Vilken då? Hur hitta rätt uppdragsgivare som öppnar dörrarna och som inte kolliderar med de jag redan har? Och om den gör det, hur veta att det är värt det? Att det faktiskt funkar bättre? Att det går att leva på? Vet att ett par av mina företag har säljare i andra delar av landet och de säljer så det knakar! Snurr, snurr, snurr, vånda, vånda, vånda. En oerhörd ansträngning att lyfta telefonluren för att försöka boka, enklare att hitta en anledning att låta bli.

Fick nu kontakt med en av dessa andra säljare. Det visar sig att hon har det företaget som komplement, det är INTE det som inbringar merparten av hennes pengar. Tack! Dessutom har hon jobbat i branschen i många år och byggt upp kontakter. Man kan inte komma med fyra nya säger hon, och dessutom själv vara ny -  och det är det jag försöker göra. Tack, tack igen! Mitt moln är kvar, men det har ljusnat lite i kanterna. Jag kan nu försöka ta bort tvivlet på mig själv ur molnet i alla fall!


bild från maxmagnusnorman.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0