Nästa projekt igång!

Nu har nästa renoveringsprojekt startat på allvar. Det gamla köket ska bli dels tvättstuga och dels ett litet gästrum.

Vi har haft en hel del vånda över hur vi skulle göra med golvet där inne, eftersom vi upptäckte när vi rev bort plastmattan att det är ett fint gammalt golv under. Första tanken var att riva bort det för att kolla hur det ser ut under, precis som i nuvarande köket (trossbotten och bärande bjälkar behövde fixas) andra tanken var att eftersom det ska bli ett rent gästrum så kommer det inte att användas så ofta, så vi hoppar över den biten.

Idag kom gubbsen som hjälper oss med dom tunga, svåra bitarna vi inte klarar själva och efter ytterligare vånda har vi nu åter kommit fram till att vi ska riva upp golvet. Det sviktar så pass rejält att man kan misstänka att det även här behöver gjutas några plintar och läggas dit några nya bärande bjälkar. Dock får gubbsen försöka plocka bort golvet försiktigt så att vi kan återanvända det i stället:

Det känns bra att ha tagit det beslutet. Det är ju ändå viktigt att veta hur det ser ut i grund och botten, vi fick ju som sagt ett par rejält obehagliga överraskningar när vi rev ut för nuvaránde köket. Har man kollat upp och eventuellt åtgärdat, så vet man ju sen att det är schysst och friskt och stadigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0