Små människor

Inget ont som inte har nåt gott med sig, sägs det ju, och ofta är det nog så. Drabbades under mässdagarna av (minst) en  människa som av någon anledning hade dömt ut mig på förhand och sedan letade bevis för sin dom. Under tiden lät hon så många som möjligt få del av sin åsikt, det är ju alltid lättare om ens åsikt delas av andra, så man kan diskutera bristerna hos personen i fråga. Detta kallas även skitsnack, skvaller, baktaleri o dyl. För det mesta kommer det fram till den berörda förr eller senare. Det kom ganska snabbt fram till mig och naturligtvis tar man illa upp. MEN, jag upptäckte att jag inte berördes i samma utsträckning som jag skulle gjort för bara ett par år sen, vilket känns väldigt skönt!

Man undrar bara hur och varför en del människor kan finna nöje och näring i att döma och smutskasta någon de inte träffat förut och bara haft sporadisk telefonkontakt med? Är det för att själva kunna framstå som så mycket bättre i jämförelse med den "usla"? Om man behöver en sån plattform för att kunna glänsa, hur liten är man inte då?


Mässdagar

Det har varit rent råslit, dessa mässdagar. Fötterna har vuxit, alternativt skorna har krympt, men ONT har mina fötter gjort! Sen har det varit massa annat slit också, med kunder, uppdragsgivare och sk kolleger. Men ganska lärorikt, kan man väl uttrycka det....

Sanslöst, oerhört skönt att vara hemma igen är det! Landade nånstans vid 21.30 i kväll och nu är det nog dags att krypa ner bredvid min kära man som gick och la sig för nån timma sen.

Stockholmsresa

Sitter nu hos Kim och Markus i deras nya fina lägenhet, de har verkligen gjort ett kap med den här lägenheten! Jättefin planlösning som dom har gjort det mesta och det bästa av! Nära stan och framför allt, nära för mig till mässan!

Efter en regnig bilfärd kom jag dit i eftermiddag för att kolla läget. Kunde konstatera att precis som när det gäller det dagliga arbetet med dessa grejer, får man ta det på uppstuds. Blir intressant att träffa kollegan Johan i morgon, har pratat med honom på telefonen två gånger, men inte träffat honom. Nu ska vi jobba tätt ihop i 4 (FYRA) dagar! Det blir spännande!

Som vanligt bjöds man på god mat av Kim o Markus, Dempagubben kom också och åt glatt, tyvärr kunde inte Vickie komma, jättesynd! Men hon kommer ju snart upp och hälsar på oss!

Formexmässan

Nu börjar stressen, eller vad man ska kalla det, komma krypande. Vad ska jag ta för kläder, vad passar där? Vad ska jag i övrigt ha med mig/behöver under tiden? Har skrivit en lista, men har jag kommit ihåg allt? Vad har jag inte tänkt på?

Åker ju ner till storstan i morgon för att jobba på Formexmässan torsdag till och med söndag. Många mässor har jag stått på, men inte den här. En "kollega" ringde igår och det visade sig att han har tillbringat några dagar med att ringa kunder och boka in dom för att besöka montern under mässan. Jasså, är det så man gör inför den här mässan?! Hade jag ingen aning om! Han ringde för att han råkat boka in några kunder som var mina....Han ska ta alla kunder i södra Sverigen och jag dom i norra. Men jag har inte bokat in några och han har bokat in massa.... Undrar hur det här blir? Kunderna i norra Sverige är mycket färre än dom i södra... Men jag får ta det som en lärotid!

Jobbigt lär det bli, ny bransch, långa dagar.

Så det kan tänkas att det inte blir så många inlägg här de närmaste dagarna, vi får se vad jag orkar och hinner med! Hemma igen sent söndag kväll och då lär jag vara fullkomligt DÖD!

Nästa projekt igång!

Nu har nästa renoveringsprojekt startat på allvar. Det gamla köket ska bli dels tvättstuga och dels ett litet gästrum.

Vi har haft en hel del vånda över hur vi skulle göra med golvet där inne, eftersom vi upptäckte när vi rev bort plastmattan att det är ett fint gammalt golv under. Första tanken var att riva bort det för att kolla hur det ser ut under, precis som i nuvarande köket (trossbotten och bärande bjälkar behövde fixas) andra tanken var att eftersom det ska bli ett rent gästrum så kommer det inte att användas så ofta, så vi hoppar över den biten.

Idag kom gubbsen som hjälper oss med dom tunga, svåra bitarna vi inte klarar själva och efter ytterligare vånda har vi nu åter kommit fram till att vi ska riva upp golvet. Det sviktar så pass rejält att man kan misstänka att det även här behöver gjutas några plintar och läggas dit några nya bärande bjälkar. Dock får gubbsen försöka plocka bort golvet försiktigt så att vi kan återanvända det i stället:

Det känns bra att ha tagit det beslutet. Det är ju ändå viktigt att veta hur det ser ut i grund och botten, vi fick ju som sagt ett par rejält obehagliga överraskningar när vi rev ut för nuvaránde köket. Har man kollat upp och eventuellt åtgärdat, så vet man ju sen att det är schysst och friskt och stadigt.

Efter regn kommer sol!

En härlig sensommardag har det varit idag! Solen har gassat även fast luften kanske inte varit högsommarvarm. Men i solgasset gör det ingenting, man blir varm och svettig ändå!

En skogspromenad har tagits med fadern, hittade tillräckligt med kantareller för att det skulle räcka till en liten stekt förrätt till oss. Sen blev det grillat och vin och på det hela taget har man väl haft en hyfsad dag!

Föräldrabesök

Idag har vi då fått besök av fadern, efter många timmars väntan. Han hade åkt från systern vid halv elva, så vi väntade honom vid halv tre ungefär. För varje halvtimma som gick därefter blev vi mer och mer fundersamma över vart han tagit vägen? Vid fem kom han glidande uppför backen! Han kom inte riktigt ihåg vad det skulle stå på skylten till avfarten från
E4:an och inte hade han kommit ihåg att ladda på pengar på mobilen heller, så han körde dryga milen för långt innan han insåg att det inte stämde och fick leta sig söderöver igen. Men som sagt, till slut kom han rätt.

I övrigt har det varit en blöt dag, regnet har hälllt ner hela dan, först nu i kväll har vi uppehåll. Hoppas de får rätt även i morgon beträffande vädret; uppehåll och en del sol!

Tidig kväll

Ikväll är vi väldigt tidiga i vårt schema, mat och allt är avklarat fastän klockan inte är sju än! Men det är bra, då kanske vi kommer i säng i bra tid, det har en förmåga att dra ut en bit på natten annars! Det är ju bra att komma upp i tid och få uträttat en del!

Det är ju så att vi har en hel del att göra, i vanlig ordning. Det är inte bara allt det nya som ska fixas, även underhåll av det befintliga ska klaras av. Således har vi turats om att gå med röjsågens gräsaggregat idag och slå allt långt gräs som fått växa till sig på alltför många ställen. Regn och trötta ryggar har fått oss att turas om. För regnet kom där vid lunchtid, precis som de lovat. Sen var det uppehåll någon stund och då var jag ute med apparaten igen tills det åter började regna. Därför blev det tidigare mat än vad som är vanligt och som sagt, förhoppningsvis tidigare sänggående än det vanliga. Självklart ska det hinnas med lite karaoke innan vi lägger oss!!!!!!!!!

Blondinbella

det är vad jag ska bli nu! Brukar ju upphöra med färgningen över sommaren och så även denna sommar. Håret i sig blir ju gråare och gråare och i kombination med att det färgade blir ljusare i slingor, så går det liksom in varann och resultatet blir lite åt sommarblont. Nu ska det förstärkas med blonda slingor!

Alltså har inköpts lämpligt blekmedel med tillhörande hätta och övriga verktyg. Maken har agerat frissa och dragit ut slingor och applicerat blekkrämen över tussarna han fick ut. Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå och det ska bli dags att ställa sig i duschen och beskåda resultatet!

Blir det bra kan hända att resultat syns här i morgon! Annars blir det akuttid hos nån RIKTIG frissa!

Upp som sen sol och ner som en pannkaka...

Idag har jag varit ute på säljarstråt igen. Inte långt bort, Juniskär, (visst är det ett fint namn?) ett litet fd fiskeläge med café och butik. Försäljningen gick strålande, så det kändes jätteroligt! Ända tills jag fick respons från de leverantörer hon köpte av; något fanns inte på lager, förpackningsstorleken var ändrad, den förra ordern var för liten, såna butiker vet man inte om man vill sälja till....osv....

OK, de får göra som de vill, men för faaan, tala om för mig vad som gäller INNAN jag går in i butik! Om lyckan skulle vända och man får med en mer etablerad leverantör att göra, så påverkar sånt här tjafs min möjlighet till fortsatt verksamhet! Ja, jag har talat om för dom vad jag tycker. I morgon ska jag ut igen, men när det är så här har jag god lust att ställa in!

OK dag på det hela

Är just nu smått irriterad och halvstressad. Anledningen är att jag i över en halvtimma suttit och försökt lägga en order på La Redoute. Maken till seg site har jag sällan varit med om, det kan inte vara många kunder som orkar sitta och vänta på att sidorna ska ladda upp, och vi har ändå ett ganska snabbt modem! Att jag ändå satt kvar berodde på en jacka jag tyckte att jag ville ha, nej, nån bild kommer inte, då skulle jag bli bindgalen om jag skulle försöka få upp den igen!

Regnet som så säkert utlovades till idag, kom inte. Det såg både åsklikt och regntungt ut vid flera tillfällen, men inte en droppe! Har målat, putsat fönster och i övrigt fixat diverse saker. Även  varit ute i skogen en sväng och letat kantareller, men det verkar vara lite för tidigt än. Hittade ett ställe med en massa bebiskantareller, men de behöver stå på tillväxt ett. Det blev sådär tio stycken, de stektes och åts som en MYCKET liten förrätt.

Fick telefonsamtal från fadern igår som har tänkt att komma och hälsa på på lördag och inspektera vår renovering. Det får han väl göra, bara vi slipper en massa - här borde ni, här skulle ni, här måste ni. Vi får väl se hur det går.

Fixardagar

Idag har det varit en hemmadag. Har några besök inbokade före mässan, men har tagit beslutet att inte försöka jaga in fler. Efter kontakten med min kollega har jag insett att det nog inte är lönt att bekosta bensinen för några längre sträckor innan man har hittat nåt mer lönsamt uppdrag, samt att de jag har kommer att lansera nya produkter på mässan och det blir dubbeljobb att sitta och köra nu och visa gamla grejer och sen få ta en sväng till med de nya. Så nu sitter jag hyfsat lugn och inväntar mässan.

Ägnar tiden åt att småjobba hemma med sånt som behövs istället, som att måla fönstren i garaget. Det hanns inte med innan semestern och måste hinna göras innan hösten är här på allvar.  

I morgon har de lovat regn, så då får jag hitta nåt nyttigt inomhusjobb istället.

Höstligt regn

I morse vaknade vi till hällande regn, förvisso var det utlovat, men man hoppas ju alltid att dom ska ha fel åt RÄTT håll nån gång! Kallt var det också +11 sådär. Men, inget ont som inte har nåt gott med sig, det blir mer OK att åka hem i sånt väder.

När vi kom till Sundsvall såg vi en ljus rand på himlen och när vi kom hem sken solen och temperaturen hade stigit till 19 grader. Den sjönk ganska fort igen och molnen tätnade, men det var en skön känsla ändå!

På vägen upp till stugan fick jag ett telefonsamtal från en kollega i branschen. Hon hade lite tips om ev nya uppdragsgivare och hade även nämt mitt namn för dom. I morgon ska jag dra iväg ett mail och sen hålla tummarna att det kan väcka intresse hos dom. Må stjärnorna och universums kraft leda dom till mig (om dom är rätt för mig....!)

Sommarens sista uteätarkväll?

Ikväll känns det som vemod på hög nivå, kanske obefogat, men vid den här tiden på året SKA man ta varje sån här kväll som det är den sista. Att en av dom är det kan man vara övertygad om! Grillade även ikväll, men till skillnad mot dom andra fick vi sitta i direkt solsken på altanen, några få små moln som gled förbi solen, men på det hela ljummet, soligt och härligt! Kim och Markus vände båten rätt och rodde ut i solnedgången, och naturligtvis var batterierna i min kamera slut när jag skulle ta en fin motljusbild! Helt ljuvligt skön kväll!

Dagen har i övrigt också präglats av sensommarvemod; gräsmattan har kortsnaggats och trimmats för att klara sig utan oss i tre veckor framöver, hängmattan har plockats ner, bryggan ska dras upp, när vi kommer tillbaka finns inget större behov av den längre.

Men, man ska ju inte klaga (varför inte egentligen?) det har varit en jätteskön helg, inte den värmen vi hoppats på, men hyfsat väder ändå, och som sagt, den sista kvällen blev den bästa!

Skönt ändå!

Uppe i stugan igen, härligt, härligt! Dock kunde vädret varit bättre, hyfsat med sol, men kallt i luften. Skönt då med våra plast"gardiner" som håller ute vinden och som i kombination med infravärmare ger tillräcklig värme för att kunna sitta ute och äta ändå! Som extra krydda på tillvaron är Kim och Markus här också, väldigt supernice!

Det som är deprimerande är att solrackarn inte stannar uppe lika länge som den gjorde sist vi var här. Den sänker sig bakom trädtopparna nånstans vid halv nio-tiden, vilket alltså är en skillnad på sisådär 2,5 timma mot i somras. Men man får tända ljus och mysa, visst lät det som en bra floskel vi hört förut? MEN! Bastun är fortfarande lika varm och skön och vårt musikdunk därinne fortfarande lika bra, så dit ska vi nu!!!


Svart moln

Den rubriken hade Vickie igår på ett inlägg på sin blogg. Hon hade slitit med sitt svarta moln "framtiden" och undrade om hon var ensam om att ha ett sådant.

Min erfarenhet är att alla människor har ett moln, även de som ser ut att vara hur lyckade och lyckligt lottade som helst. Det är bara det att molnet kan se olika ut, och för alla är det ju inte svart, för en del är det olika nyanser av grått, men de allra, allra flesta har ett.

Ett av mina svarta moln (det finns ett par stycken) är hur jag ska få sysselsättning och vad den ska bestå i. Sedan nästan ett år har jag levt på sparpengar till största delen, och det funkar ju inte hur länge som helst. Vill fortsätta med mitt företag och överleva på det, men det behövs ju arbetsuppdrag. Det senaste med inrednings-, present- och blomsterhandeln trodde jag stenhårt på i våras när jag körde igång. Sen har ju verkligheten sett annorlunda ut. Det har inte gått att sälja i den omfattningen jag trodde. Självklart dyker tvivel på en själv upp då, är det för att jag är så himla dålig? Gör jag fel? Går på fel butiker? Bör jag försöka hitta en eller ett par uppdragsgivare till? Vilken då? Hur hitta rätt uppdragsgivare som öppnar dörrarna och som inte kolliderar med de jag redan har? Och om den gör det, hur veta att det är värt det? Att det faktiskt funkar bättre? Att det går att leva på? Vet att ett par av mina företag har säljare i andra delar av landet och de säljer så det knakar! Snurr, snurr, snurr, vånda, vånda, vånda. En oerhörd ansträngning att lyfta telefonluren för att försöka boka, enklare att hitta en anledning att låta bli.

Fick nu kontakt med en av dessa andra säljare. Det visar sig att hon har det företaget som komplement, det är INTE det som inbringar merparten av hennes pengar. Tack! Dessutom har hon jobbat i branschen i många år och byggt upp kontakter. Man kan inte komma med fyra nya säger hon, och dessutom själv vara ny -  och det är det jag försöker göra. Tack, tack igen! Mitt moln är kvar, men det har ljusnat lite i kanterna. Jag kan nu försöka ta bort tvivlet på mig själv ur molnet i alla fall!


bild från maxmagnusnorman.com

Liten intäkt

blev det idag när jag träffade killen som ska öppna webshop och köpte in lite blandat av mig. Kändes bra. Dessutom fick jag se områden av Sundsvallstrakten jag inte sett förut. Saken är att det finns väldigt mycket natursköna områden här. Väldigt mycket kuperat landskap med mycket fina gårdar och hus.

Efter det blev det en sväng på affären och sen hem. Nya försök gjordes att boka in tid, men halvdåligt resultat.

Småningom en middag på överblivet från frysen och nu är det väl dusch och TV som gäller.

Lonely days are here again!

Ja, då är man ensam och övergiven igen! Bertan har dragit iväg till Söderköping, tror jag det var, på konferens, hemma sent onsdag kväll igen.

Vad gör man då i sin ensamhet? Förmiddagen ägnades åt att försöka få tag på butiker som ville få ett besök av mig, inget napp! Dock kontakt med ett par som ska starta en webbutik som jag ska besöka i morgon för att visa vad mina uppdragsgivare har.

Sen blev det en liten promenad, inga powerwalks här inte! Då vet jag att jag inte kan gå på flera dar sen, lite har man lärt sig ändå!

Eftermiddagen ägnades åt biltvätt och målning på garaget. Sen slog jag Dempagubben en signal för att höra hur det går med hans Thailandsplaner. Visar sig att det avancerat. Tjänstledighet är fixad, hojen ute på Blocket (fast han har köpt en cross istället), lägenheten ska det säkert ordna sig med uthyrning av också. Så det verkar som han faktiskt kommer iväg på sitt äventyr!

Nu; dusch och sen se om det finns nåt att slöglo på TV:n på.

Ångestsöndag

har vi nog haft båda två; Bertan för han ska iväg på konferens tidigt i morgon bitti och tre dar framöver och jag för att jag för min själ inte kan klura ut hur jag ska kunna få mitt nypåtagna jobb att gå ihop sig. Sanningens minut närmar sig.

Under tiden vi har våndats har vi återigen målat och klippt gräsmattan, samt även legat nån timma i Baden-baden.

När det var dags att dra igång grillen hopade sig åskmolnen och det mullrade runt om. Vi hann dock få klar maten men fick äta inne. Själva åskan höll sig på avstånd men vi fick en skur, vilket väl växtligheten inte hade så mycket emot. Bara jag när jag sprang ut i hällregnet för att flytta pelargonerna! 

Discotime!

Just nu har jag disco på i köket och har bl.a dansat till min gamla favvo "Billie Jean" alldeles själv, men jäklar vad bra man dansar då!

Dagen har varit rent härlig, nattens dimma lättade på morgonen och sen har solen flödat ner. Förmiddagen ägnades även idag åt jobb - målning på garaget för min del, snickrande för Bertan. Efter lunch packade vi plastpåsen med vatten och åkte ut till Bergafjärden och idag var där ingen dimma! Skönt att sjunka ner i sanden och bakom solglasögonen studera folk! Självklart badade vi, gissar på att det var 22-23 grader i vattnet, det var pålandsvind! När det kom lite moln seglande åkte vi hem och sjönk ner i våra Baden-baden istället och fortsatte solandet tills det var dags att tända grillen! Rent oförskämt så skönt man kan ha det! Eller så hoppas man att man har förtjänat det!

Nu hoppas jag på fler gamla goda discolåtar från Clabbe eller vem det nu är! Lite motion är inte fel så här efter semestern.......................................

Skön dag!

Nu har grannMärta precis gått hem, lagom lullig och nöjd verkade det som. Det blev grillad mat, dock en del moln som skymde solen när vi skulle äta, men det var lika bra, då blev det inte för svettigt att sitta ute. Det blev en trevlig kväll med snack om ytligt och djupare,  med både ett och två fniss!

Vi bestämde igår att vi skulle ta oss lite ledigt om vädret var med oss och åka och bada, tillåta oss att njuta av sommarens kanske sista soldagar. Sagt och gjort, vi åt lunch och packade ner badkläder och handdukar och åkte ut de få kilometrarna mot närmsta havsbad. När vi närmade oss såg vi ett konstigt moln på håll, och när vi kom närmare försvann solen och dimman började leta sig in mellan träden. Väldigt fascinerande, på en knapp kilometers sträcka gick vi från klarblå himmel och 23 grader till full dimma och 17 grader. Nej, det blev inget havsbad! Vi vände och letade reda på en badplats vi sett på kommunens hemsida, i en insjö inte långt hemifrån. Där var det ingen dimma utan klart solsken och vi fick sola och bada ett par timmar innan det var dags att åka hem och förbereda för middagen. Väldigt skönt! De opålitliga meteorologerna säger att det är chans till samma väder lördag och söndag också, och då ska vi unna oss mer av samma vara!

Förberedelser

Morgonen började med en dimma som hängde jäms med trädrötterna, föga uppmuntrande! Men när klockan var kvart över åtta lättade det hela som om en liten väderfé hade svängt med sitt spö och en alldeles klarblå himmel uppenbarade sig! Det hela tog ungefär fem minuter, fascinerande! Sen fortsatte dagen ungefär på samma sätt. Dock satt jag vid skrivbordet hela förmiddagen och försökte få ordning på pris- och produktlistor och försökte få svar på alla frågor som uppenbarade sig. En del produkter hade försvunnit, andra ändrat namn eller utseende, sen var det mått och storlekar hit och dit som man behövde veta. En del svar har jag fått, andra väntar jag fortfarande på.

I morgon ska vi ha hit vår granne Märta på middag, så en del tid ägnades åt att fundera på vad vi ska äta, och sedan att åka och handla detsamma.  Förhoppningsvis får vi grilla även i morgon. Erfarenheten säger att äldre personer sällan grillar, så jag tror att det skulle uppskattas. Lite kräftstjärtar först och jordgubbar till efterrätt är väl en bra blandning av för- och sensommar?

Grillen användes även i kväll. Vi har haft en riktigt solig och skön vecka, synd bara att den inte dök upp när vi var kvar i stugan. Men å andra sidan ska man vara nöjd att den kom den här veckan; Bertan har haft en ganska lugn vecka och jag har ju inte varit iväg alls. Räknade ut att vi har grillat alla kvällar utom en, so far, och dessutom suttit ute på vår uteplats-to-be. Än så länge är det bara en grus-och skräpyta, men precis utanför altandörren i köket. Så småningom blir där ett altandäck!

Beslutsångest

Den här veckan var ju inte menad som en semestervecka, men har i princip blivt det. Har idag fått nya prislistor/produktkataloger av två av mina uppdragsgivare och det ser hur bra ut som helst. Tycker jag. Men sanningen är ju den att det inte sålt i den omfattningen som jag trodde, och som behövdes för att jag ska kunna överleva på det. Inte leva, utan överhuvudtaget överleva. Det jag sålt hittills har knappt gett mig det jag lagt ut i bensinpengar. Så hur göra? Har skjutit den frågan från mig under hela semestern, men nu börjar det bli dags att ta itu med den. Kommer nog att skjuta upp den ett tag till. Är sagt att jag ska stå på Formexmässan i Älvsjö i slutet av augusti för två av företagen och efter den måste det nog till något slag av beslut. Förhoppningsvis kommer mässan att ge en del svar.


Nya tag

På förmiddagen var vi på soptippen, eller återvinningsanläggningen som det numera heter, och slängde en massa skräp. På eftermiddagen hade vi skapat nästan ett lika stort lass igen. Vi tog oss nämligen i kragen och rev mera i gamla köket. Nu är allt borta, även plastmattan och diskbänken. Under plastmattan finns ett jättefint trägolv, vi hade ju sett en del av det när vi rev bort de andra skåpen, men fick det nu bekräftat. Avsikten har varit att försöka få bort det golvet utan att skada det, så vi kan återanvända det. Nu blir det nog så att vi struntar i att försöka ta upp det. Anledningen till att ta upp det var att kunna göra en bättre isolering än vad där är idag. Men å andra sidan blir det här ett rent gästrum som alltså inte kommer att användas speciellt ofta, vilket betyder att de få gånger någon fryser om fötterna därinne, så kan vi bistå med tofflor!

Det skulle ta ordentligt lång tid att försiktigt plocka upp brädorna och man vet inte om man lyckas göra det utan att sabotera dom för mycket. Sabbar man dom, så är det att köpa nytt som gäller, PLUS kostnaden för isolering osv osv. Dessutom skulle vi hamna i kallare tider innan allt blir klart, så jag tror att det här är ett bra beslut.

Det gör också att vi helt plötsligt hamnade mycket längre fram i arbetsprocessen helt plötsligt! Nu handlar det om att få till golvet där in- och utgående vatten sitter (och där råttorna hade fri passage - jag hittade faktiskt ett råttskelett!) och sedan börja bygga upp istället för att riva ner! Helt plötsligt hade vi kapat minst en månad tidsmässigt!

Så här fint ser det ut nu:De som varit här ser att under de små blå kakelplattorna var diskbänken och därbredvid elspis och vedspis, vattenledningarna under kaklet. Tycker nån att det ser konstigt ut uppe under taket så, ja det gör det! Dels hänger det drivor av damm och spindelnät - de satt bakom skåpen som inte satt helt intill väggen - och det svarta hålet är just ett svart hål in i muren. Upptaget för att försöka åstadkomma en ventilation vid matlagning..... Men där kommer vi att sätta in ett spirorör och sedan mura igen. Spiroröret kommer att fungera som ventilation i tvättstugan som kommer att bli i den här delen av rummet.

Svettig dag

Återigen en dag med grillad middag som fick ätas ute i solskenet. Inte för att klaga på vädret, men det hade varit trevligt med fler sådana under semestern!

Under förmiddagen ägnade jag mig åt att försöka kratta upp de gräskokor som blev vid klippningen igår, samt räta upp det gräset som trycktes ner av klipparen. Under tiden som svetten rann och armarna styvnade försökte jag tänka på den energi jag förhoppningsvis förbrukade under tiden och att nån liten jävla nytta ska det väl göra! Alltså även på mig, inte bara på gräsmattan! Vet inte vad det gjorde för mig, men gräsmattan såg ut ungefär som en punktuperad tuppkam i ränder varje halvmeter efteråt. Nu är dock dessa avklippta och gräsmattan svenssonliknande igen.

Av någon anledning som vi inte vet är vi sen nån gång under dagen utan fungerande telefoni och bredband. Ingen vind har förekommit som kunnat fälla träd, ej heller något åskväder som kan ställa till det. Vid felanmälan säger Telia utan att blinka eller skämmas att felet kommer att vara avhjälpt den 10 augusti. Det är om en vecka. EN VECKA!  Helt och totalt sanslöst! Tack och tack och tack för att vi har mobiltelefoner och mobilt bredband! Det mobila bredbandet kan dock bara användas efter 19 på kvällen, annars kostar det skjortan för varje liten megabit man utnyttjar.

Gräsklippningsrace

Idag har gräsmattan blivit klippt ett antal gånger. Förmiddagen var gråtung, men vi kom fram till att vi inte kunde chansa på att det skulle klarna upp, utan vi körde igång klippningen. Sedermera klarnade det faktiskt upp och då blev det ett par race till. Förhoppningsvis blir det skapligt i morgon också och då fortsätter racet, gräsmattan bakom huset ligger ju i halvskugga och där var gräset väldigt långt och väldigt vått. Nu är det aningen kortare och torkar förhoppningsvis upp i morgon så det går att få bättre fason på.

Himlen inte bara klarnade upp, den blev till och med molnfri! Självklart betydde det grillning och mat ute!

Mer sol åt folket!

Nu är vi hemma igen och kan konstatera att vi har ett riktigt nice place här också! Ingen sjö där gräsmattan tar slut att kolla vindläget på (det finns en här också, men längre bort så budskapet är inte lika tydligt) eller njuta solglittret från.

Enligt väderprognosen skulle vi få bra väder här i eftermiddag och kväll, så vi var inställda på att köra ett gräsklippningsrace, men kunde konstatera att vi körde in i molnen ju längre söderut vi kom och så småningom även regnet. Förhoppningsvis blir det gräsklippning i morgon i stället, gräset är nästan knähögt!

Kan konstatera att det har varit väldigt mycket vädersnack på min blogg, men gissar att det är egentligen väldigt typiskt oss svenskar. Samtalsämne nummer ett är ju väder. Vädret påverkar vår vardag så oerhört mycket att det blir väldigt viktigt. Har man då haft en semester med sisådär 7 soldagar på fyra veckor ÄR det nåt som påverkar ens liv ganska rejält. Det är ju detta man ska leva en massa månader på. Då pratar jag inte bara soliga sommarminnen utan även rent fysiskt, att kroppen fått möjlighet att suga i sig det den behöver av ljus och vitaminer. Ok, det är ett tag kvar innan vi går in i tunneln, hoppas att vi får mer sol på oss!!! http://www.youtube.com/watch?v=xo_PIn1_myc

RSS 2.0