Kroppar

Det här med kvinnors kroppar är ingen lätt historia. Var ju en sväng i Härnösand idag och köpte en klänning som jag tyckte såg somrig och fin ut, samt att jag tyckte, när jag såg mig i spegeln, att den inte fick mig att se gravid ut. Bad Bertan ta kort för att lägga in här på bloggen, men alla visade en gravid (hur det nu är möjligt) 52-åring. Min förhoppning hade varit att han skulle hjälpa mig med rätt pose, både vad gällde kropp och ansikte, vara en flickfotograf helt enkelt, men det gick åt helvete, rent ut sagt.

Pratade sen med Vickie som också hade fått sig en neråtsläng av nån kille på jobbet som förmodligen tyckte sig ha rätten att kritiskt granska hennes smala kropp och jämföra med nåt han tyckte var bättre. Kanske han inte ens hade nåt han tyckte var bättre, utan bara kände ett behov av att sänka nån. För det är ju så, att killar i alla tider har ansetts ha rätt att ta sig friheten att veta bäst och vara kritiska och yppa sina åsikter oavsett om de är efterfrågade eller inte. Det är också så att en del intuitivt känner vem de ska gå på för att höja sig själva. Det är de riktigt små människorna som gör det. Hur som helst, så sänkte det Vickie. Av olika anledningar så är hennes guard rejält sänkt för tillfället och pallar inte en rallarsving. 

Det tråkiga i det hela är ändå att vi kvinnor/tjejer så intimt förknippar våra kroppar med hur lyckade vi är. "Är inte min kropp perfekt så jag ingen bra människa!"  Det handlar i princip ingenting om vilka vi är, utan i princip bara om HUR vi ser ut!

Tittar man på de mest belästa bloggarna på den här bloggsiten så handlar de allra flesta om mode och skönhet, det är fanimej befängt! Har vi inte viktigare saker att tänka på och bekymra oss över?

Så, i ren ilska kommer här en av bilderna Bertan tog och som jag som sagt inte alls är nöjd med, men här är klänningen (och jag):
Här ser ni klänningen på ett snyggare sätt (ja, där dömde jag ut mig själv, I know)

Kommentarer
Postat av: Vickie

hurredu morsan, du ser allt annat än gravid ut!!!!! det lovar jag dig! du och den var skitsnygg!!!!!!! PUSS

2009-04-17 @ 21:35:44
URL: http://www.vickiebergenholtz.com
Postat av: diana

BRA!Och NEJ,du ser INTE gravid ut! GO GO GO moster!!!

2009-04-17 @ 22:08:56
Postat av: Tina

Tack sötingar! Har lugnat mig lite nu, men ändå....

2009-04-17 @ 23:07:28
URL: http://tinaerikssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0