Redo för lite skitsnack?

Idag har det varit en riktig skitdag, inte vad vädret beträffar, solen har skinit från en klarblå himmel hela dan och det har varit varmare än de lovade, men däremot har vi ägnat oss åt skitgöra! När det är snösmältning så blir det en massa vatten över, så att säga, som inte marken klarar att suga upp. Så mycket som möjligt av det tränger in i vår avloppsbrunn och den blir FULL! Det innebär att när vi spolar i toaletten så har det nästan ingenstans att ta vägen, brunnen är ju full! Nej, det har inte kommit tillbaka, men det har nog varit nära! Vi kom fram till att det enda var att försöka få ut vatten ur brunnen, så en pump letades fram och ena änden åkte ner i brunnen och den andra lades ut på gräsmattan och sen drogs det hela igång. Kan lova att i sommar kommer vi att få en sanslös växtkraft! När slangen inte nådde längre ner avslutades projektet och vi kände oss hemskt nöjda. När vi tittade i brunnen efter en halvtimma så var det nästan lika mycket igen..... Det trycker in förmodligen både underifrån och från sidorna och nivån är nu densamma igen. Men, växtligheten har fått lite gratis gödning! Tjohoooo!

Vädret har som sagt varit oss nådigt, vi har även idag grillat och även suttit ute och ätit. Man kan klart säga; nice, SUPERNICE! Snötäcket har gått från 50/50 till 30/70 och det ska bli varmare i morgon!!! Nice, supernice!

Relaxtid!

Nu är vi i stugan igen! Så härligt och så mycket varmare den här gången, dessutom mycket mindre snö! Men snöfritt är det inte, det är ungefär 50/50 med snötäckta och snöfria ytor. Solen har skinit på oss och det blev en grillad köttbit med en sallad till middag!

Det utlovas en liknande dag i morgon och planen är; platt som en pannkaka i solen med så lite kläder som möjligt!

I eftermiddags hade jag kontakt med den tredje uppdragsgivaren, Orient Interiör, och det låter och känns jättebra! Om de goda makterna är med mig och jag jobbar som fan och har lite flyt, kan det här bli riktigt bra!

Nu, gott folk, är det bastu-time! Sjön har inte gått upp här än, så jag kan inte bada, men är det soligt nästa gång vi är här så ska jag i, spelar ingen roll om det är 10 eller 15 grader i vattnet! 

Svininfluensa och så

Vill börja med att meddela att det finns ett nytt recept på eatit.blogg.se! Ett jättegott recept som jag varmt rekommenderar! (och så är jag så nöjd med att jag lärt mig hur man skapar länkar! (äntligen)).
 
Funderar lite över den här svininfluensan som skapar rubriker just nu. Det märkliga verkar vara att det är många dödsfall i Mexiko, men de drabbade i USA har blivit mer lindrigt drabbade. Ändå har man tydligen i eftermiddag gått ut och klassat det som en pandemi, alltså en världsomspännande influensa? Det känns som det är nåt som undanhålls. För ett par år sedan när fågelinfluensan härjade och även drabbade fåglar i Sverige, och saneringspersonal ryckte ut med heltäckande kroppsmasker, så klassades det inte som pandemi, även fast dödsfallen var betydligt större i förhållande till antalet smittade. Varför klassas det här som pandemi, redan? Det rimmar liksom inte. Hur länge dröjer det innan folk förbjuds resa utomlands?

Vårfrossa

Idag har sjön gått upp. Det var en del svart is kvar på förmiddagen men sen kom det blåst och det som var kvar mosades väl sönder. Det börjar synas grönt i topparna på björkgrenarna och vitsipporna har slagit ut. De fanns inte igår, men idag hade vänt upp huvudet! Både syrenen och häggen har bladknoppar som är på vippen att veckla ut sig. Med andra ord så går det så fort när det väl sätter igång så man alldeles tappar andan! Och blir rent stressad när man tänker på allt man ska hinna göra på några korta vårveckor! Dessutom börja på nytt jobb.....! Fick idag en förfrågan om att ta ytterligare ett företags produkter med mig. Som det ser ut så är det jättefina saker det också, som man gärna saluför; titta! Det känns väldigt spännande och kan bli hur bra som helst!

Party, party!

Ja, nu har vi varit på födelsedagsfest i storstan. Klockan 12.11 igår rullade tåget iväg från Sundsvall mot Stockholm. Det är skönt att åka tåg. Framför allt såna här gånger när man vet att det kommer att bli en del festande på kvällen är det väldigt skönt att veta att man inte behöver sätta sig i bilen förrän frampå eftermiddagen dagen efter. Så på nervägen unnade vi oss en lasagne till lunch i restaurangvagnen med vin till, det kändes lyxigt! 

Efter en dusch och omsvidning på hotellet åkte vi ut till Vickie och Jonas och överlämnade presenter och fick lite skumpa. Sen blev det bulle till Bon Palais och kvällen bestod sen av mat, dryck och så småningom dans. I den mån det gick. Jag gillar ju att ta ut svängarna, men det gick inte där. Det var dans på stället, om man säger så, men kul var det! 

Trötta och med ömmande fötter promenerade vi till hotellet lite för sent för att kunna vakna utvilade, men väldigt nöjda.

Efter en god hotellfrukost gick tåget tillbaka mot Sundsvall 10.30 och vi berömde åter igen oss själva för att vara så kloka att välja att ta tåget istället för bilen!

Väl i Sundsvall visade termometern årsrekordet 21 varma grader, dock när vi kom ut i obygden där vi bor, nöjde den sig med 18. Men, man är ju viking, så av med kläderna och på med bikinin, fram med solstolen och sen dåsade jag bort nån timma. Väldigt, väldigt skönt! 

What a lovely day!

Det har ju varit några fina dagar även här nu, men idag kom det dessutom ordentlig värme, det blev helt enkelt så att jag blev tvungen att kliva i ett par shorts och dra på mig ett linne! Härligt!

Det har varit blandade aktiviteter idag, en del trädgårds/utomhusgöra samt att vi på allvar har påbörjat rivningen av gamla köket. Vedspisen och vitrinskåpet försvann ju med hjälp av blocket. Idag har vi rivit ut de flesta skåpen, förutom diskbänken. Den får stå kvar ett tag till. Vi måste ordna med vattenavstängning och se till att det finns tid att täta till ordentligt i golvet, eftersom det var där hus(o)djuren hade en stor öppen port tidigare. Vi hittade även en hel del spår efter dom när vi rev ut bänkskåpen. Skåpen stod på socklar och där under hade de haft fritt tillträde. Det här är ju bästa tiden att fixa sånt här, eftersom de har gott om föda utomhus och mer sällan söker sig mot husen nu.

Dagens gastkramare har varit Kims och Markus försäljning av sin lägenhet. Vi har sprungit och kollat på datorn var 5:e minut, när vi har kunnat, för att se om det hänt nåt nytt. Vi har varit alldeles handsvettiga! Till viss del är det väl så att det bara är tre år sen vi var i samma situation och sålde vårt hus i Väsby och kommer ihåg hur fullkomligt totalpirrigt det var när det ena budet efter det andra trillade in! Men nu är lägenheten såld och de fick ett BRA pris för den! Grattis på er!

Klädvåndan fortsätter, ...

Klädvåndan fortsätter, Vickie tycker klänningen fast med svarta tights, det köper jag! Kim med kolleger tycker kjol med rosa/malvafärgad blus, syster yster är svävande över de tre första, maken gillar klänningen eller den lila topen med mockakjolen. Inte blir man så mycket klokare! Och i morgon är det väl dags att packa väskan inför resan ner till huvudstaden på lördag, håhåjaja! Återigen, snälla övriga läsare, jätteglad för era åsikter och kommentarer!

Det har varit en fin vårdag här idag med. Snön kryper undan och nu börjar det kännas riktigt vårlikt! Här kan man se vilken skillnad det blivit på snötäcket på 24 timmar:För övrigt ser jag hemskt mycket fram mot helgen. Det ska bli så roligt! Roligt att träffa älsklingarna, roligt att gå på lokal och äta gott och förhoppningsvis få dansa. Behagligt att sätta sig på tåget och inte behöva anstränga sig bakom en bilratt, och även behagligt att övernatta på hotell, framför allt eftersom det ligger 1 minut från Centralen och 5 minuter från restaurangen vi ska vara på!

Mycket idag!

I min värld händer det inte så mycket numera, så därför blir det som händer ganska stort. Herregud, det är så det går till när man blir insnöad och enbart ägnar sig åt navelskådning och allmän självömkan, är det dit jag är på väg?

Kan så vara, men det får nu lite motvikt i form av ett nytt jobb. Hintade ju häromdagen och idag är det klart. Så klart det nu kan bli utan papper. Men en muntlig överenskommelse finns. Har hittat några företag som importerar och säljer diverse saker till bla inredningsbutiker. För deras räkning ska jag besöka och sälja till sådana butiker, samt alla andra ställen som kan tänkas vilja ha deras produkter. Se mer här. Det är riktigt, riktigt snygga grejer! Det bästa är att jag får fortsätta att det på mitt företag. Kommer att få en provkollektion första veckan i maj, då ska jag ner till Stockholm  i annat jobb, så vi ska träffas där. Sen är det bara att tuta och köra. En hel del köra blir det, från Gävle i söder till Umeå i norr, med avstickare inåt landet, bl.a Östersund. Men det blir nog bra. Det ska bli jätteroligt och intressant!

Så har jag varit en sväng till stan idag. Köpt lite penséer, de lovar ju varmt och fint väder och då vill jag absolut ha lite fina vårblommor. Penséer klarar ju även att bli snöade på, om vi nu skulle få nåt mer bakslag. Titta här:Som ni ser ligger det fortfarande snö kvar på sina ställen, men i själva trädgården har det blivit nästan snöfritt idag, eftermiddagen bjöd på 12 varma grader och solsken. Ute på åkern ligger det en del snö kvar:Köpte också ett par MBT(Massai-Barefoot-Technology)-sandaler i stan, har provgått dom inomhus efter jag kom hem och det är väldigt annorlunda att gå i dom. De ska vara bra för hållning och ryggproblem och stärka muskler i mage, rygg, rumpa och ben. Kan vara bättre än kiropraktorn! De är inte så sexiga, men what the hell:


Lördagens outfit

Å vad det är härligt med teknikens under! Har ju sån vånda över vad jag ska ha på mig på lördag på Vickies 25-årsfest och så sitter man här ute i skogen utan en enda själ att visa för! Mer än maken då, men han säger att jag ser fin ut oavsett vad jag tar på mig. Han är en going! Men dålig rådgivare....

Han är dock inte hemma ikväll, tillbringar natten i Gävle. Men, nu har jag hittat självutlösaren på kameran och i min ensamhet provat olika kombinationer. Tack vare tekniken kan jag nu delge eventuella intresserade mina val och be om åsikter. Snälla ni, ge mig feedback! Kolla här!

Sen är det ju väldigt mycket kedjekläder, det är ju nästa vånda; klänningen nyinköpt på Lindex, blusen nyinköpt på HM (hur många kommer att ha samma?). Linnet är några år gammalt, så det är lugnare, detsamma gäller kjolarna, den beige är en mockakjol.

Tydligen vill inte länken funka, därför kommer bilderna här i stället:1-årsjubileum!

Igår hade jag faktiskt ettårsjubileum, men glömde det själv. Bertan firar ett år idag, han var lite senare i starten. Ett helt år utan cigaretter! Det har gått förvånansvärt fort och faktiskt bra! Suget kommer fortfarande, men det funkar!

http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=9695

och vinnaren är...........

jag! Har ju löst kryss i alla mina dar, men aldrig skickat in. Förrän sista halvåret. Dels är det nåt som heter Sverigekrysset i Sundsvalls Tidning, där man kan vinna som mest 25 trisslotter (wow, om man vann, vilka chanser man får!) och så Sundsvalls Tidnings Lördagskryss, där man kan skicka in via mail genom att ange det lösenord man fått fram, dock får man bara en trisslott. Och jag vann! Se här:Men fick jag nåt på skrapet? Näääää! Men kul var det!

Ups and downs

Ja, så var den äntligen klar, deklarationen. Påbörjades i påskas hos vår tyska deklarations- redovisnings- och alltmöjligtguru uppe i den norrländska glesbygden och äntligen har den färdigställts! Puh! Skulle förmodligen kunna sätta mig in i hur man ska tänka och agera när man har eget företag, men så länge han finns tar jag hellre hans tjänster i anspråk. Det spelar ingen roll att man inte har några inkomster att yvas över, men det är så mycket hit och dit, moms här och avdrag där och jag har aldrig varit någon siffernisse(a).

Kollar ju platsbanken varje dag, eftersom jag är ganska arbetslös och fattig numera. Idag dök det upp en intressant grej som vid kontakt verkade intresserad av mig också. Ska dra i fler trådar i morgon! Det vore både roligt och behövligt att hitta sig nåt att leva på! Det som nu är, är långt ifrån att ge oss mat på bordet, och det är jag som betalar den. Återkommer när det finns mer att berätta.

I övrigt har vi haft en strålande vacker dag, solen har skinit från en molnfri himmel, MEN ack så kallt! På förmiddagen låg temperaturen upp mot +5, men under eftermiddagen skönk den i takt med att vinden tilltog. En isande vind som jagade in mig, det var så öronen blev iskalla! I morgon ska det tydligen vara risk för lite snö....tjohoo!

Vårpremiär

Idag har vi begått en vårpremiär! Med tanke på de ynkliga plusgrader och soltimmar vi haft här jämfört med södra delen av landet, känns detta stort för oss! Denna vårpremiär är så banal som att ha kunnat tvätta våra bilar hemma! Men när snön legat decimeterdjup vecka efter vecka och det äntligen är såpass barmark att man kan tvätta bilen, känns det härligt! Dessutom har solen skinit på oss även idag, termometern kröp upp till fantastiska 9,5 på eftermiddagen och vi släpade fram våra Baden-baden efter biltvätten och satte oss i solen med varsin öl och nästan somnade.

Under helgen har man nästan kunnat se snötäcket krympa timma för timma, nu är det nog faktiskt mer barmark än snötäckt, härligt!

Vårdag

Idag har det varit en bra dag. Solen har strålat från en klarblå himmel, men det har varit kallt, som mest 4 plus. Men vi passade på att elda upp skräp, förra våren hade vi hjälp av Kim och Markus, men i år fick vi klara det själva. Det är byggskräp, sånt vi rivit ut ur huset när vi byggt nytt under det gångna året. Allt blev inte uppeldat, en del är fortfarande fastfruset i snön, men sådär 75 % är borta, och det är vi väldigt glada över.

Dessutom har det blivit nån stund vid läväggen och där var det tillräckligt varmt för att sitta i t-shirt (ja, jag vet att vissa går på stan i linne!), mycket njutbart. Snötäcket kryper mer och mer undan, lämnar större och större tomma ytor, och blir på andra tunnare och tunnare! Vi har vår här också, även om den inte är lika varm och explosiv som söderöver!

En annan bra sak idag är att vi sålt vårt (Dennis) gamla vitrinskåp. Det har tillsammans med den gamla vedspisen legat ute på Blocket, och vedspisar hade vi kunnat sålt flera av, men inte förrän igår var det någon som var intresserad av skåpet. Men idag kom dom, två gubbar, och köpte det. Det skulle visst passa ypperligt ihop med den furupanel en av dom spikat upp. Jätteroligt att skåpet hittat sig ett nytt hem!

Storm

klockan är tjugo över tolv och jag kan inte sova. Det dundrar och dånar i huset och jag undrar när taket ska blåsa av. Var tvungen att gå upp och kolla att det inte var nåt annat som lät, har aldrig hört det dundra så i huset av blåst förut. I och för sig blåser det nånstans från nordväst eller nordost och vårt sovrum ligger ju på övervåníngen och har fönster mot norr. Vinden får ordentlig fart då när den kommer från sjön mot vårt fönster, men som sagt, det låter väldigt mycket! När jag la mig såg jag massa stjärnor men när jag nu kom upp så yr snön i vinden! Snacka om myspysväder! Men, nu har jag sett att allt står rätt till så nu ska jag försöka sova!

Kroppar

Det här med kvinnors kroppar är ingen lätt historia. Var ju en sväng i Härnösand idag och köpte en klänning som jag tyckte såg somrig och fin ut, samt att jag tyckte, när jag såg mig i spegeln, att den inte fick mig att se gravid ut. Bad Bertan ta kort för att lägga in här på bloggen, men alla visade en gravid (hur det nu är möjligt) 52-åring. Min förhoppning hade varit att han skulle hjälpa mig med rätt pose, både vad gällde kropp och ansikte, vara en flickfotograf helt enkelt, men det gick åt helvete, rent ut sagt.

Pratade sen med Vickie som också hade fått sig en neråtsläng av nån kille på jobbet som förmodligen tyckte sig ha rätten att kritiskt granska hennes smala kropp och jämföra med nåt han tyckte var bättre. Kanske han inte ens hade nåt han tyckte var bättre, utan bara kände ett behov av att sänka nån. För det är ju så, att killar i alla tider har ansetts ha rätt att ta sig friheten att veta bäst och vara kritiska och yppa sina åsikter oavsett om de är efterfrågade eller inte. Det är också så att en del intuitivt känner vem de ska gå på för att höja sig själva. Det är de riktigt små människorna som gör det. Hur som helst, så sänkte det Vickie. Av olika anledningar så är hennes guard rejält sänkt för tillfället och pallar inte en rallarsving. 

Det tråkiga i det hela är ändå att vi kvinnor/tjejer så intimt förknippar våra kroppar med hur lyckade vi är. "Är inte min kropp perfekt så jag ingen bra människa!"  Det handlar i princip ingenting om vilka vi är, utan i princip bara om HUR vi ser ut!

Tittar man på de mest belästa bloggarna på den här bloggsiten så handlar de allra flesta om mode och skönhet, det är fanimej befängt! Har vi inte viktigare saker att tänka på och bekymra oss över?

Så, i ren ilska kommer här en av bilderna Bertan tog och som jag som sagt inte alls är nöjd med, men här är klänningen (och jag):
Här ser ni klänningen på ett snyggare sätt (ja, där dömde jag ut mig själv, I know)

Sjunde bakslaget?

I morse när vi vaknade snöade det så vackert ute, försökte verkligen se det som ett vackert snöfall i alla fall.... Om jag räknar in snöfallet vi hade uppe i stugan i påskas (vet inte om det snöade här också) så är det det sjunde bakslaget, så nu tycker jag att det banne mig får räcka! Det gav några centimeter som nu har försvunnit, men de få plusgraderna som varit idag har inte tagit så mycket mer med sig än den snön som kom idag. Vill så vansinnigt gärna att snön ska försvinna, det behöver inte vara sol varenda dag, men lite fler plusgrader skulle jag uppskatta!

I morgon ska jag följa med Bertan till Härnösand och passa på att gå i lite butiker i den stan medan han jobbar. Har bara sett den stan by night förut, så det är väl dags att kolla upp vad dom har!

Vinterns återkomst

eller i det närmaste i alla fall. På förmiddagen kom det faktiskt några snöflingor och i värsta fall kommer det mer i morgon. Känns inte upplyftande! Temperaturen har legat på två plus och det har varit mulet hela dan. Ingen höjdare!

Var ute på en promenad i dag och faktiskt såg jag en tussilago! Genast kändes det lite lättare! Trots de få plusgraderna så har det tagit LITE  på snötäcket ändå! Jo, man kämpar för att se det positiva! Som tex; när det är mulet så blir det lite mörkare på kvällen och då kan man tända ljus, det hinner man inte när det är klart väder! Det är ju faktiskt så, att vi har gått om Stockholm nu när det gäller ljuset i alla fall! Vi har ljusare både morgon och kväll och mer kommer det att bli!

Som tur var visade det sig i går kväll att det går att se en hel del TV-program via datorn, ibland med ett tags förskjutning, men det spelar mindre roll. TV 4 har en ny tjänst som heter Replay, kanske är det för få som vill köpa Anytime, så nu skickar dom ut det gratis. Därför fick vi faktiskt se Äntligen hemma och både Rapport och Nyheterna. Känns som jag kan överleva, fast det suger där med den nya karaokeskivan!


Grattis Vickie!

Tror att hon höll på att spricka av skratt, därav den något sammanbitna minen. Man riktigt ser att det är på väg ut genom munnen, eller hur? I vilket fall har det gått 20 år sedan den här bilden, här är hon fem och idag fyller hon TJUGOFEM! Grattis Vickie! (Hon kommer att bli skitförbannad att jag lägger ut den här bilden! Men å andra sidan kanske inte, hon är ju vuxen nu!!!?????)Dagen har hos oss bjudit på en hel del sol och snösmältning, det gillar jag! Har hittat krokusar på tre ställen, kommer inte riktigt ihåg var jag grävde ner dom i höstas. Även påskliljorna har stuckit upp de första gröna bladen. Sädesärlorna har också kommit, dom fanns här inte när vi åkte norröver i onsdags. Dessutom har vi faktiskt begått årets första grillning, bara en sån sak! Gott värre!

Har också varit och hämtat min bil, håll nu tummarna för mig att det inte händer nåt mer skit med den, 6,5 tusen i reparation på två veckor känns oerhört tufft!

Apropå eländen, så lär vi vara utan TV de närmaste veckorna. Inte för att vi är några stora TV-tittare, men nyheter och så vill man ju gärna se. Elgiganten ville absolut skicka iväg den för påseende och det lär ta sin tid. De hävdade att garantin nog kanske inte gällde för detta, men enligt vad vi kunde läsa oss till, så var det just sånt här den gällde för, blir intressant!

Det allra tråkigaste är att jag fick en ny karaokeskiva av Kim och Markus i helgen som jag så gärna hade velat köra i helgen, har ju lite abstinens efter påsken! Men den får ligga till sig, den som väntar på nåt gott......!

Påsköverraskning

När vi skulle titta på TV i går kväll fick vi en mindre trevlig överraskning (kvällens andra, om man räknar in den rykande spisen), efter en stunds tittande lägger den helt enkelt av, blir svart bara. Inget hände hur vi än tryckte på alla knappar som finns eller startade om. Ström gick fram, för den lampan lyste, men i övrigt ville den inte vara med. Vi satt en stund och funderade på hur gammal den är, om den är tre eller fyra år och Bertan gick och kollade på kvitton. Då fick vi nästa överraskning, den är tre år bara och vi som aldrig köper till försäkring, hade av nån anledning gjort det OCH DEN HAR INTE GÅTT UT ÄN! Det är tre veckor kvar på garantin! Det ska bli hemskt intressant att höra vad dom gör, om dom försöker krångla sig ur garantin, skickar den på lagning, eller ger oss en ny. Har inte de högsta tankarna om Elgiganten och garantier. I vilket fall lär vi få klara oss utan TV ett tag, det troligaste är att dom skickar iväg den på reparation.

Hemma igen

Nu är vi hemma igen och det var också ett äventyr. Var lite utkylt efter att ha stått tomt fem dar och när jag tände i spisen så ville det sig inte utan rök bara in. Inte lite heller! Vi fick öppna alla dörrar och fönster och ändå var det full Lützendimma i köket. Det tårades i ögonen och blev lite besvärligt att andas. Vi fick riva ut det jag laddat i spisen och peta in massa tidningspapper och efter ett tag började det dra upp i skorstenen istället. Usch och fy! Har väl varit surväder här och då lägger det sig som ett lock i skorstenen och stoppar upp och det blir inget drag. Men, vi har lärt oss nåt även denna dagen. Har man eldstad ska man alltid, när man inte eldat på ett tag, börja med att elda lite tidningspapper så att man får veta om det är lock och samtidigt skickar upp lite lagom med varm luft och kan få bort surlocket!

Annars har vi haft årets varmaste dag, OK, vet att det inte är något mot vad det varit i många dar söderöver, men nu var det här och vi fick det! Enda som var synd var ju att vi fick sitta i bilen under de varmaste timmarna, men icke förty var det som varmast sexton grader! Snötäcket har krympt å det vildaste medan vi varit borta, det gjorde det ju även uppe i stugan. Upptäckte att mina snödroppar blommade när vi kom hem samt att flera andra växter i rabatten, som töat fram, hade stuckit upp de första gröna stråna. Så himla härligt att se!

Påskdagen

Vädermässigt samma sak som igår, dimma och dis på förmiddagen och sen klarnade det upp och blev sol, lite tidigare idag än igår, faktiskt.

Idag åkte Kim och Markus söderöver igen. Märkligt hur tyst det blir när två personer som ändå inte är så högljudda försvinner. De skulle till hans föräldrar i Höga Kustenområdet för att sen åka  ner till stora staden igen i morgon. Och till den stora värmen, åtminstone med den måttstock man får ha här. Min far nere i Västergötland ringde i kväll och där hade de arma människorna gått i shorts och ätit ute idag! Vårfåglar och fjärilar hade kommit redan. Det är inget stort land vi lever i, men det är långt och har definitivt olika väderzoner! Ja,ja.... Skulle inte ha nåt emot lite mera värme! Blir lite intressant att se hur det ser ut hemma i morgon, där har det nog varit varmare och soligare än här! 

Påskafton

Till slut kom den - solen - och vi fick sitta där och njuta! Det såg inte bra ut från början, tjocka dimmoln som hängde halvvägs ner på träden, men på radion lovade de att det skulle lätta på fram på förmiddan. Vi fick vänta till ca kl 13 men sen blev himlen blå och solen flödade på oss där vi satt på den snöskottade altanen!

Senare blev det påskmiddag bestående av lite sill, varmrökt lax med tillhörande sås, avocados med röra och ägg, såklart.

Nu är vi mätta och har skickat in Kim och Markus i bastun. De får ta första svängen och värma upp den till oss! Eller så var det så att Kim ville hinna se Robinson....

Långfredag

Sitter framför tv:n där "Så ska det låta" går för högtryck. Inte lätt att samla tankarna och skriva nåt vettigt då, det är ju så många bra låtar som man måste sjunga med i! Det är Kim som vill titta, inte för att jag har nåt emot det, men som sagt, det ställer till problem med skrivkoncentrationen....

Vi hade hoppats på lite sol idag, men den kom inte förrän vid fyrarycket och då var det försent att gå ut och titta på den, men i morgon är en annan dag och vi hoppas den på alla sätt blir bättre. Annars har vi väl hämtat oss hyfsat idag även om tankarna såklart glider iväg. Värst är det självklart för Bertan som både har den egna sorgen men även bekymren för sin mor som nu hamnar i ett ensamt läge utan Ingemar. Även om han var utvecklingsstörd så var han såklart ett sällskap och stöd. Vi får avvakta och se hur det utvecklar sig.

Nu ska vi låta Kim och Markus få vara ifred en stund och gå in i bastun, det blev ju ingen sån igår.

Ingemar

I morse vaknade vi klockan åtta båda två, Bertan ville somna om, men jag gick upp. Väl uppe upptäckte jag att vi båda missat flera samtal och att det var det som väckt oss. Förstod att något hänt och det visade sig att Ingemar hade gått bort i går kväll. De som fick budet då hade valt att låta alla sova innan de meddelade de dåliga nyheterna.

Dagen har varit lång och tung. Vädret har haft samma sinnesstämning och hällt över oss regn och snö.Här en några år gammal bild, när kroppen fortfarande var hyfsat brukbar och humöret bra. Igår orkade inte hjärtat längre hålla igång en kropp som var hårt sliten av olika sjukdomar. Sov gott, Ingemar!

Äntligen här!

Äntligen, ÄNTLIGEN här i våran lilltea stuga! Så himla skönt! En del saker har jäklats, diverse vattenledningar som har valt att frysa sönder under vintern, men som tur är har min kloka, vackra man reservdelar hemma! Så just nu funkar allt! Utom en varmvattenberedare.... men den fixas i morgon! 

Det var två grader varmt inne när vi kom, men med ved och el är vi nu uppe i närmare 23, så varmt är det sällan vi har hemma!

Nu har vi fått god mat; tack Airam, bastun är påslagen och håller på att värmas upp, vi ska väl lägga in en laddning till i kaminen, sen kommer det vi har väntat på i tre månader; 1,5 - 2 timmar i bastun med favoritmusik på hög volym, med en avsvalkning på altanen med en öl däremellan och sen ytterligare en sittning där ute som avslutning. Livskvalitet och njutning på hög nivå!


Vårpremiär!

Mina ben ser ut som om jag har nån hudsjukdom. De fjällar så det är sanslöst! Emellanåt kan man dra bort stora hudflak. Detta tre (drygt) veckor sen vi kom hem från Thailand! Visst jag brände mig lite den första dan, men det var på pannan och näsan, INTE på benen! Dessutom är det bara benen nedanför knäna. Har en egen teori: för det första är jag alltid väldigt torr, och mest på nederdelen av benen, dessutom hade jag shorts som slutade vid knäna på vägen hem i planet. På planet är det oerhört torr luft och jag tror att det är det i kombination med min naturliga torrhet som gör det. Efter två veckor hemma började jag känna att huden kändes "pappersaktig" och nu har den släppt.  Det är fortfarande brunt det som är under, men kul är det inte!

Vädret är fortfarande bedrövligt, men ett ljus i tillvaron är ändå att i morgon ska vi åka upp och öppna stugan för säsongen! Vädret lär inte vara bättre där, det är säkert minst lika mycket snö som här, men det ska bli så himla härligt ändå! Många anledningar; det är som att komma hem på nåt sätt, det är ett tecken på att nu kommer vår och sommar snart, och så har vi ju bastun, mmmmm, det är så skönt! Och då, då ska jag gnida bort all gammal torr hud, smörja in mig med honung och bli som en tonåring i huden! Det ni!


Bakslag nummer 4 och 5

Vet att jag är vädernojig nu, men jag längtar så intensivt efter att bli av med snön och få vår och värme! Dagen har ju varit OK, med våra mått mätt. Inga höga temperaturer, men solen gluttade lite när jag var ute och gick, fåglarna kvittrade och det kändes lite lättare att leva. Putsade faktiskt fönstren i köket, bara en sån sak!

Men sen kom bakslagen. Två gånger nu på sena eftermiddagen och tidiga kvällen har snön fallit, inga långa stunder, men riktigt ymnigt. När det är två gånger, även om det är samma dag, borde man väl kunna räkna det som två bakslag? För då är det bara två kvar, det ska ju vara sju.

Sen var det det här med min lilla bil. Pratade med verkstan idag och det är tydligen servopumpen som lagt av. En ny kostar nätta 13.900 riksdaler. Yesss! De skulle dock försöka få tag på en begagnad, men nån bil får jag inte tillbaka den här veckan. Ska prata med dom på tisdag igen. Skit och elände och pengar bye, bye.

På gång

Nu har jag varit ute och gått en runda. Fått ljus, till och med lite sol, på mig. Jag blir oerhört påverkad av vädret, när det är som igår är det jättejobbigt, det blir som ett fysiskt tryck på huvudet och humöret rasar ner i skorna. Lättirriterad och deppig, får behärska mig för att inte leta efter nåt att reta mig på hos min omgivning! Nu är ju Bertan sån att det inte finns nånting att reta sig på, vilket är tur! Men som sagt, nu har jag varit ute och skaffat mig lite energi, kanske det blir ett par fönster putsade i eftermiddag? Först lunch!

Tråkdag

Som den feminist man är har jag ända sen jag var ung tyckt att sådant som att mangla lakan varit onödigt kvinnoarbete, ett arbete som traditionen lagt på kvinnor och som har ingen nytta. Lakanen blir ju skrynkliga på en gång ändå!

I brist på mangel har jag idag stått och strukit lakan, det ni! Men, det är helt självvalt och har ingenting med "måste" att göra. Vi köpte för cirka ett år sedan satinlakan. När man sover på hotell har ju i princip alla sådana, och dom är så härliga att lägga sig i. Men det krävs att de manglas för att få den där svala, glatta känslan. Så dessa lakan har jag strukit, de andra kvittar!

Har förstått att stockholmarna hade regn idag på förmiddagen, vilket gladde mig. Under eftermiddagen fick jag dessvärre andra besked, då lyste solen på dom igen! För att alla ska ha klart för sig att det är synd om oss kan jag berätta att vi också hade regn på förmiddagen, men i stället för sol fick vi när regnet slutade dimma. Den har åkt upp och ner som en jojo, men verkar nu stabilisera sig i marknivå. Man känner fysiskt locket på huvudet, det är svårt att hålla humöret uppe och man längtar bara efter att det ska bli mörkt så man slipper se eländet! Dessutom har temperaturen legat på ca 1 plusgrad hela dan, så snösmältningen har upphört. Man behöver inte ens FÖRSÖKA  hålla sig för skratt, det är svårare att låta bli att gråta.


Elaka stockholmare

Det känns som mina närmaste, Kim och Vickie för att vara tydlig, gör allt dom kan för att få mig att må dåligt! Den ena pratar om vilken underbar morgon det är i Stockholm, hur lite kläder hon behöver ha på sig på väg till jobbet. Den andra berättar om picknick utomhus i solskenet och 14 grader i skuggan och cykelturer. Eländiga människor, hur tror ni det känns, VA? Här regnade det hela förmiddagen och var 3 (tre) plusgrader, snön ligger fortfarande djup, även om den är mer lik sorbet när man trampar i den.

OK, molnen lättade på eftermiddagen, och solen kom fram, men hur mycket nytta har man av att det klarnar upp när klockan är HALV FYRA? Visst, vi gick ut och konstaterade att regnet hade gjort en del åt snötäcket, men att på många håll når snön fortfarande över knäna om man försöker gå där.

Det är inte alls så att jag missunnar andra att ha det soligt och skönt, MEN JAG VILL OCKSÅ HA DET!

Hoppas snön vräker ner på er i morgon!

Bilelände

Väntade hela förmiddagen på att dom skulle ringa om min bil, men inte då. Ringde själv strax efter tolv, men då var gubbsen på lunch och jag blev rekommenderad att ringa senare. Vid tretiden fick jag veta att dom ännu inte visste vad det var för fel. Troligast är att det är nån pump till servon som pajat "och då blir det dyrt"!
- Jaha, ungefär hur dyrt?
- Ja, OM man får tag på en begagnad så ca 3-4000:- .
- Är det här felet nåt som är vanligt på de här bilarna?
- Nä, har aldrig varit med om det förut!

Tack, härligt, supernajs, my luck! Vad händer härnäst? Både vad gäller bil och i övrigt?

Håller tummarna för att det inte är den dyra pumpen. Alternativet skulle möjligtvis vara nån elkabel som slutat funka, de ska undersöka vidare på måndag.

Dags igen

för gråväder, viktångest och bilkrångel. I precis den ordningen. Har varit inne i stan och där var det 10 plus, hos oss har det varit sådär åtta, men det gör mycket nytta också.

Var i stan för att försöka hitta nåt till Vickies fest, men det enda jag kunde konstatera är att jag är överviktig och att inget sitter snyggt på mig. Fick med mig nån trasa i panik, men det kan nog hända att den återlämnas. Hade ju tänkt mig nåt snyggt med nån glammig tunika och snygga tajts. Nu är det ju så (vilket också drar ner en) att man är lite (mycket) sen med att anamma modetrender. Berodde nog till stor del på att det här med tajts avverkade jag på 90-talet. Nu, när man då har accepterat det och tycker att, OK, det kan nog funka, ja , då är det på väg ut! Arg på sig själv blir man. Därav trasan, som ändå fick komma med hem på besök, men som får mig att se gravid ut.

På vägen hem kom nästa snyting. När jag skulle svänga av från E4-an gick bilen nästan inte att svänga, det var som att försöka ratta nångting där man stoppat en käpp i hjulet. Från den ena stunden till den andra, utan förvarning. Flera tankar korsar hjärnan; har motorn lagt av och rattlåset slagit till? har jag nåt fel på hjulen (käpp?) som gör att det inte går att styra? eller har servon lagt av? Stannade och gick ut och tittade, inget synligt. Körde fram några meter och det var som att ratta en gammal traktor, gissade alltså på servon. Ringde verkstan som sa att "det är förmodligen ingen fara att köra hit". Verkligen betryggande! Inte lockande att köra ut på E4:an igen med en bil som knappt går att styra. Kom på att jag har ju min assistansförsäkring, nu jäklar ska jag utnyttja den. Ringde den, dom fixade bärgare som kom efter 35 minuter och tog mig och bilen till verkstan. Det är ju bara en dryg vecka sen förra besöket och jag kan tänka mig bättre ställen att vara stamkund på. Men vad gör man? Hoppas att det är lätt och billigt fixat, betalar och ser glad ut......oavsett priset.

Så, resultatet av dagen är att man ritar ett nytt lågvattenmärke, humörmässigt. Sen vet jag att det är fler som har haft en skitdag, som också fått se pengarna fladdra iväg på saker man inte tänkt och inte har lust till. Skit vare skit vare skit.

Födelsedag

Jo, så är det, jag fyller år idag. Men det är bara Kims Markus som har kläm på det här med min ålder! Han skickade ett sms med gratulationer på 40-årsdagen! Han är bra go, den lilla gubben!

Annars är det många som ringt, skickat kort och sms:at, tack alla!

Vädret har också varit på min sida idag och gett mig det jag trivs bäst i; solsken. Det var en hel del moln där mitt på dagen, men då höll jag på att sälja vedspis, så då gjorde det inget. De kom, köparna, ända från Bispgården, för att få våran gamla spis. Vi baxade och bar och ont fick vi i armarna, men till slut låg den i deras bil. Dom var lyckliga för dom hade varit utan spis sen i höstas när den gamla gick sönder och jag var glad att slippa slänga nåt som funkar på soptippen.

Min älskade man kom hem idag, bara det en present så god som någon, och han hade vackra gula tulpaner med sig. Dessutom en inbjudan till en danskväll på Casino Cosmopol i stan  och även ett jättesnyggt halsband (råkade beklaga mig när vi skulle till Thailand att jag inte hade några snygga silverhalsband:Dagens bästa present, fast den var till Bertan, var ändå att vi fick tillbaka en slant från hemförsäkringen på saboterade semesterdagar när Bertan fick sitt ryggskott i Thailand! Nu ska det öppnas ett konto där de pengarna får utgöra grundplåt för framtida semesterresor!

RSS 2.0