Produktiv söndag

Inte blev det nåt tidigare igår inte! När klockan var halv nio ringde Märta och ville att vi skulle komma ner till lilla sjöstugan och ta ett glas vin och titta på lysnatta! Här har påbörjats en tradition att sista helgen i augusti tänds det marschaller längs med kusten, för att fira (?) att sommaren är slut, eller lysa in hösten eller what ever. Här runt vår sjö finns sen ett antal år traditionen att göra detsamma, tända marschaller och skicka ut flytljus på sjön, till minne av 16-åringen Natalie som blev mördad här för 5-6 år sen, men alltså en helg senare, första helgen i september. Så vi traskade ner till sjön i mörkret och umgicks en stund med Märta, Mona och Hans-Gunnar med dotter. Helt klart förvånande att Mona gick med på att få ner oss dit. Hans-Gunnar är nyfiken på vårt renoveringsprojekt, det har vi förstått, men Mona är ju skyggare än rådjuren. När vi mötte henne på promenad i vintras i skogen, stannade hon inte ens för att byta fem ord om vädret, och då är det vår närmsta granne! Men det var riktigt mysigt att sitta där och titta på alla ljusen runt sjön, det är lite mäktigt!

Hur som helst, så gjorde ju det att vi blev lite försenade i våra rutiner och alltså blev klockan lika mycket igår igen! Men, spelar roll då! Vi har varit väldigt flitiga idag också, Bertan har inte bara fått väggarna i köket isolerade, utan även plasten har kommit upp, samt att han påbörjat uppsättningen av OSB-skivor! Själv har jag klippt gräset, tvättat bilen och klyvt en del ved som var för tjockt. 

 I övrigt har det varit riktigt skönt väder, nåt mittemellan sommar och höst i luften. Inte så många grader, ca 13, men soligt och därmed ordentligt varmt i solen, ingen vind att tala om heller, som gjort för en långpromenad.......

Knutte har för övrigt lärt sig säga mamma nu, det har han gjort två gånger!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0