Helgens resultat

Kan rapportera att lampan är vår nu, blev inte lika dyrt heller som jag befarade. Är säker på att den kommer att bli ett riktigt smycke! Köket ja, vi tycker själva att vi varit riktigt duktiga och hunnit en hel del de senaste två helgerna. Jag har ju ägnat mig åt att spika tak och nu är det nästan färdigt. Det har tagit tid, för det har inte gått att såga till många brädor på en gång, varje har fått sågas för sig, för att så mycket som möjligt ligga an mot stockarna, som ju inte är speciellt jämna. Så här ser det ut idag:Sen ska taket målas (först kvistlackas), så det lär ta ett tag till innan det är klart. Men det känns ändå så himla bra, det börjar ser ut som ett rum nu, eller snarare, man börjar ana hur det kommer att bli!

Bertan har fortsatt på murningen för vedspisen. Det tar också tid, måste göras i etapper och däremellan putsas, eftersom att putsar man inte innan man fortsätter med murning, så går det inte att putsa som man vill. Nu är dock så mycket gjort som kan göras innan de kommer och installeras spisen, vilket blir nästa torsdag. När den är på plats kan han mura och putsa klart. De kan nämligen inte installera spisen om allt är färdigmurat. Sen har han också tagit bort den gamla dörren från hallen. Där ska inte vara nån dörr, utan bara en öppning. Förstog att det blev lite panik när han satte sågen i karmen och förstog att karmen var gjord i ett stycke och bar upp väggen..... Men det var till att hämta rejäla brädor och stötta upp innan han fortsatte att riva. Nu sitter det en ny karm där. Spisfundament och dörr:

På ytorna utan gipsskivor ska det spikas panel - mitt jobb. Det är så himla roligt att kunna göra nåt handfast, inte bara planera och måla. Helst skulle vi vilja skippa allt vad ordinarie jobb heter och bara ägna oss åt det här, men det går ju förstås inte. Tur är väl det kanske, man känner av både rygg och nacke efter att ha stått och jobbat uppåt en hel helg! Nästa helg blir det en resa norröver, till stugan, tror att vi båda behöver det. även om det är jätteroligt jobb det vi gör hemma, men det sliter som sagt. Gammal, jag????!!!!

Kommentarer
Postat av: Syster

Vad fint det blir. Och vilken fin lampa ni fick tag i. Tycker jag har sett en liknande någonstans. :)

Ni är väldigt duktiga. Hälsa Bertan

2008-10-14 @ 08:08:08
Postat av: Tina

Kommer inte ihåg hur din ser ut, men gissar att det är den du syftar på?

2008-10-14 @ 19:54:09
URL: http://tinaerikssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0