Bil, kök, kök och kök!

Idag har jag  varit och besiktat min bil. Tycker fortfarande på nåt vis att jag har en ny bil, den var ju ny när jag köpte den! Och inte har jag haft den så länge heller! Tills man tänker efter, att den fyllde sju år i somras, inne på sitt åttonde år! Det är då man blir lite skakis! Men det gick bra, blankt papper, skönt!

Efter det var jag på Fresks bygghandel. Skulle beställa tapeter och recognosera lite grann. Tapeten är nu på beställd, för dom som inte kommer ihåg ser den ut så här:
http://www.durosweden.se/kollektion/tapetsera_wallpaper.asp?wallpaperId=237 

Och så tittade jag på kakel. Vill ju inte ha för mycket mönster på kaklet eftersom tapeten är väldigt tydlig, om vi säger så, men helt vitt kakel känns väl blekt också. Hittade detta:


tilltalar mig med den lite slitna looken och så finns det omönstrat i samma utförande. Kan tänka mig att ha en bård eller sicksackbård med detta, resten vitt. Hur tror ni det funkar mot tapeten och vita köksluckor och vit panel?
Ett annat kakel jag tycker väldigt mycket om är detta:Samma där, en bård eller så och resten vitt. Ge mig gärna åsikter, ni som läser!

I övrigt är nu taket kvistlackat och alltså klart för målning. Det vi inte är klara över än är hur vi ska göra med gliporna som på sina ställen är ganska stora mellan takpanel och bjälkar, list eller latex, eller båda? Vi får fundera nån dag till, sen måste vi ta ett beslut, taket måste målas och då är det bra att veta hur man ska göra sen.

Det som absolut fattas är en Lottovinst. Dels för att finansiera det hela och dels för att slippa ägna sig åt massa jobb utanför kökets väggar, VI HAR INTE TID MED DET!

Kommentarer
Postat av: kim

jag tycker så här: den där tapeten ska tala för sig själv, därav inget stort mönster på kaklet. därför går kakel nr 2 bort helt för mig trots att den var otroligt fin. det första kaklet tyckete jag också var väldigt fint, fint med de ojämna kanterna, men samma där det får absolut inte bli för mycket mönster eftersom jag tycker att mönstrerna i tapet och detta kakel skiljer sig åt, så en bård kanske skulle funka, eller ännu hellre utspridda plattor. har ni inte funderat på nått helblått matt kakel, typ ett sådant från vinbärsvägen??puss och kramps. tapeten är riktigt snygg och häftig.

2008-10-27 @ 23:09:15
URL: http://kimziefromsthlm.com
Postat av: vickie

håller med ovanstående talare. blir lite för mkt om ni ska ha mönster på både kakel och tapet. ska ni ha hela väggarna med den tapeteten eller en fondvägg?

puss

2008-10-28 @ 18:14:14
URL: http://vickiebergenholtz.com
Postat av: diana

jag tycker ni ska köra på det första kaklet. tycker inte lite mönster på kaklet gör något men med det andra alternativet blir det för mycket.

kram!

2008-10-28 @ 18:53:47
Postat av: Tina

Det är inte lätt det här! Vickie: nej, det är inte hela väggarna, det ska vara en vitmålad panel på halva väggen. Sen är det så också, att de väggar där bänk och skåp och därmed kakel ska vara, finns i princip ingen tapet, den är på de andra två väggarna. Man kan säga att ett L blir med skåp och sånt och ett L blir med panel och däröver tapet.

2008-10-28 @ 19:21:49
URL: http://tinaerikssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0