Feng Shui

Pratade ju stort igår om hur fint det skulle bli i vår hall och måste säga att vi är oerhört nöjda med oss själva och resultatet. De enda skor som nu är synliga är de man använder när man springer in och ut; hämtar ved, går till brevlådan, en prommis osv, och der FÅR  stå framme. Hyllan plockades ihop igår kväll och det hela möblerades om och till och ändrades osv:Skorna står nu i skåpet till höger i bild, hyllplanet som så dekorativt står där ska upp på en vägg i badrummet vid första bästa tillfälle. Skåpet hittades för övrigt ute i lagårn, det tjänade som underrede till en snickarbänk. En gång i tiden har det säkert haft sin plats här inne i huset och numera återbördat. Pinalerna som fanns i skåpet finns nu nerplockat i lådorna i hyllan. Har länge stört mig på intrycket när man kom in i vår hall, men det var inte förrän jag öppnade en gammal Feng Shui-bok som jag förstod varför. Nu känns det mycket lugnare och mer välkomnande. Enligt Feng Shui är det väldigt viktigt att hålla entrén, både ute och inne, snygg och välkomnande, då bjuder man in positiv energi och goda "händelser".

I övrigt har vi såklart jobbat som små skållade grisar idag med, själva tycker vi att vi fått en hel del gjort, det värsta är att allt inte syns så tydligt för en kamera. Så här ser dock partiet som leder in till nuvarande köket ut. Dörren till vänster går in till mitt arbetsrum (båda nu vita) samt att det som syns till höger är murstocken som blivit inklädd med panel och där vi håller på att bygga in en bokhylla där mina kokböcker kommer att få stå.


Till sist ska jag tala om för ev. intresserade att jag gjorde en helt OK gulaschsoppa i kväll som jag ska lägga in recept på på vår matsida eatit.blogg.se. Gulaschsoppa har jag definitivt inte uppfunnit själv, men det jag gjorde ikväll var inte från nåt recept utan bara hastigt tillkommet från eget huvud och tycke, för jag tyckte det var så ruggigt väder ute och jag ville ha värmande soppa. Så för eget minne skriver jag ner det, är det nån som vill testa, varsågod!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0