Tidningen M

Är ensam i kväll och brukar sådana kvällar när jag äter sitta och bläddra i nån tidning, i värsta fall reklamblad. Idag hade jag dock tur, tidningen M kom i lådan idag. Har i mitt liv aldrig hört till den prenumererande skaran, en morgontidning undantaget, men andra tidningar har det bara förekommit någon enstaka och bara kortare perioder. Tidningen M kan bli ett undantag, har i och för sig bara haft den kanske ett halvår, men den får nog hänga med ett tag till. M ges ut av succédamen Amelia Adamo och är en tidning för oss 50 plussare. Det som tilltalar mig med den är att den coachar mig, den talar om för mig att jag kan, jag duger och jag har fortfarande ett värde. Där finns artiklar om kvinnor betydligt äldre än jag, som på olika sätt fortfarande tar den plats de bör ha, och står upp och säger att det här är jag, kom inte och försök skit på mig! Sen finns det även i den här tidningen en del sminktips och mode, men i sådan begränsad mängd att jag kan stå ut med det.

Det som gör mig irriterad, för att inte säga förbannad, är att varför görs inte sådana tidningar till dagens unga tjejer? OK, det är bra för mig som halvfrustrerad klimakteriekärring som börjar svettas (också) över att åren rinner undan, men det är de unga tjejerna som är betydligt mer kropps- och utseendefixerade, som verkligen behöver en tidning som hjälper dom att se vad som verkligen är viktigt i livet! Vilka tidningar finns till dom? Vecko-Revyn, Damernas Värld, Glamour och annat skit, som inte bara permanentar, utan förstärker denna fixering och därmed undergräver deras självkänsla.  Får nog försöka ta ett snack med Amelia!

Kommentarer
Postat av: Carina

Hej på er!

Nu har jag också hittat hit! Jag är ju så himla nyfiken på att se hur ni har det och förstår nu verkligen att det ÄR renovering med stort R som ni berättat om. Hela huset från grunden? Ni är otroligt duktiga och Gud vad snyggt det kommer att bli! Kakelplattorna är så fina och tapeten i köket blir man glad av!

Jag kommer att kika in och kolla med jämna mellanrum. Ha det bra! Kram Carina och grabbarna

2008-11-25 @ 09:24:07
Postat av: Tina

Hej Carina!

Du är jättevälkommen att hälsa på här, och det är alltid roligt att få en kommentar och veta vem som är och hälsar på!

Roligt att du säger att man blir glad av tapeten, för det var just vad vi själva tyckte när vi var klara!

Kram

2008-11-25 @ 09:54:47
URL: http://tinaerikssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0