Så härligt!

Två hela och två halva, nästan, dagar har vi haft i stugan, såååå skönt! Kom upp vid halv sex på torsdan, så den dan kan man väl inte kalla halv, vi eldade lite för att jaga ut lite fukt, värmde lite tidigare lämnad lasagne och åt. Efter mat och kaffe - BASTU! Det är ett av våra högsta nöjen, det är så avslappnande, livgivande, rogivande uppfriskande SKÖNT! Kändes dock mer än lite konstigt att ändra gamla invanda beteendemönster (de är många) när man inte längre stoppar in de där röksituationerna. De sitter så sanslöst djupt rotade, ingrodda sen många, många år. Alla gamla vanor går på räls, det är jättesvårt att lägga ny! Men, vi klarade av det!

Fredag och lördag bjöd på ljummet väder och sol, inte samma temperaturer som i södra delarna av landet, men för att vara mellersta Norrland, helt OK! Mycket krattande och grävande har det blivit och Bertan har slitit som ett djur med att få upp sågspånsbalar på den lilla vinden som är på ena stugan. Där har behövts fyllas på i många år. Det som nu lagts upp räckte till ca halva utrymmet, så mer behöver dit, men det blir ett senare problem. På lördagen blev det även ett par timmars pressande på altanen, oerhört skönt! Hade kanske 20 grader som mest, men i solen där på läsidan var det inte svårt att strippa av sig och ligga och svettas! Tog tempen på sjövattnet, men det höll dryga 10 grader så det blev inte något bad - då. Däremot var jag faktiskt i och doppade mig efter bastun på kvällen, det bet, kan jag säga! Men skönt var det! Mycket vatten i sjön också, har aldrig sett så högt vattenstånd där, ändå hade det gått ner en del sen det stog som högst. Det var i och för sig bara en vecka sen isen gick och snösmältningen är ju fortfarande i full gång inifrån landet, men det hade sjunkit ytterligare när vi åkte hemöver idag.


Kommentarer
Postat av: Carina

Tack tack!
Jag hade en urtrevlig födelsedag tillsammans med familj och vänner, mycket tårta och annat gott.
Vi var med hunden vid ett bad i går eftermiddag, men tanken på att hoppa i fanns inte på min karta. Men så klart, efter att ha svettats i en bastu kanske det är najs. Inget jag har provat och kommer säkert inte göra det heller. Väntar tills vattnet är mer badvänligt för mig.

Ha de gott!

//C

2008-05-12 @ 14:01:39
URL: http://faith60.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0