Jobbande

Dagen har ägnats åt en hel del fysiskt arbete, ca fem timmar med vedklyven och dessutom en rejäl stund i gropen som ska bli vårt kök. På marken ligger en hel del bråte, kvistar, brädor, sågspån och annat elände som måste bort. Helst ska allt organiskt material bort, eftersom det är potentiella mögelhärdar. Man orkar inte hålla på och rensa där så länge, har andningsmask på och det känns efter ett tag som att man inte får luft, samt att man blir svettig och glasögonen immar igen. Men en dryg kvadratmeter blev rensad, ¨så nu är det väl bara tjugo kvar.... Vi upptäckte när golvet var borta att en del av timmerväggen var murken intill avloppet, där har nån gång varit läckage, så dels måste det lagas och dels har vi blivit rådda att byta avloppsrören när allt ändå är öppet. Återigen kan man konstatera att det alltid blir mer jobb än man trott och att allt därmed tar mycket längre tid än man trott. Huvudsaken är ju ändå att allt blir sjysst!

I morgon blir det mer klyvning och en del telefonjobbande, sen bär det iväg upp till stugan! Blir väl inte lika varmt där som i södra delarna av landet, men ska bli himla skönt ändå, bastu och inte så mycket mer att göra. En hel del vattendrag är rejält översvämmade däruppe, får se hur högt sjön stigit, bör dock inte vara nån fara för husen!

Kommentarer
Postat av: Carina

Kul att läsa att resan till Barcelona var najs!
Det gör inget att jag inte kunde hänga med för jisses vilket härligt väder det har varit här hemma. En och annan *kylig dag* (12 grader varmt)har det ju varit men i det stora hela så har det varit varmt och mysigt.
Oj jag blir trött bara av att läsa om allt jobb ni har med hus och hem, glöm bara inte bort att NI MÅSTE vila emellanåt!

Må solen lysa på er!

//C

2008-05-09 @ 13:12:52
URL: http://faith60.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0