Bloggar

Det finns en del bloggar som jag hyfsat regelbundet läser och som berör mig djupt. Ibland blir det så nära att det gör ont. Då uppstår funderingen, borde man söka en närmare kontakt, eller är det bättre så här? Att bara ta del? Vet inte. Men nånstans känns det på något sätt trösterikt att man inte är ensam i sina våndor.

Friiberghs herrgård

Har under senaste natten och dagen dessförinnan befunnit mig på Friiberghs herrgård, nånstans i Bålstatrakten. En jättefin konferensanläggning, idyllisk på alla sätt och vis, vädret har varit underbart och jag har fått se den tapet jag tidigare fastnat för som vår blivande kökstapet på en större yta. I en hall, men what the hell! Perfekt att få se den över en större yta i verkligheten! Ser precis så bra ut som jag trodde, härligt att veta att, ja - den ska det va! Har här försökt en lång stund att fixa till en länk till deras hemsida, men fixar det inte! För den intresserade är det en tapet ur Duros serie gammalsvenska som heter 038-15, blir otroligt frustrerad när det inte går att fixa, oavsett om det beror på att jag inte kan, eller att dom har lagt in nåt så att det inte går!!!!

Beträffande klädvåndorna så löste det sig som så att jag packade ner ungefär dubbelt så mycket som jag behövde, körde non-stop till Väsby och sprang in på centrumet och hittade ett par helt perfekta skor, ett par helt OK capribyxor och en lättanvänd top. Använde alltså det nyinköpta samt den svarta klänningen och resten hängs tillbaka oanvänt! Tänk om man bara visste innan vad det blir för väder, vad man behöver och vad man vill ha.....!!!!

Klädvåndor

Nu har jag provat och provat och återigen konstaterat att min garderob börjar bli lite out-of-date! Köper ju inte så mycket kläder längre och det som köps är mest vardagskläder, detsamma gäller i ännu högre grad skor! Men jag lyder era goda råd och det får bli en jeanskjol för konferensdagen i morgon, brukar vara informell klädsel, och en top. Till det blir det ett par gamla skor, såna där som är täckta fram, upp till vristen och bara över hälen, var modernt för några år sen! (Säger ju att jag ligger efter!) Till kvällen blir det den svarta enkla klänningen jag fick av Vickie för några år sen, visst funkar den fortfarande? Blev så glad att jag kunde ha den, tror att LCHF gjort lite verkan! Snacka om att allt är I-landsproblem....

Bröllopsdag!

Idag har jag varit duktig, har i hela mitt liv varit bra på att vara duktig, för den delen. Har dammat och dammsugit, plockat bort massa tidningar och post och reklam från bordet (lagt ner det på en stol så det inte syns!) och lagt på en ny duk! Det ser så rent och fint och fräsch ut, så!

Sen satt jag på en telefonkonferensutbildning (oj) en timma, ska promota och sälja Nicorette nästa onsdag och det är ju läkemedel, så då är det oerhört viktigt att man inte säger att det funkar lika bra om man vill sluta snusa, som om man vill sluta röka. Det finns nämligen ingen INDIKATION för Nicorette på snus, bara på cigaretter, så det så! Och då får man inte säga att det går bra, man får bara säga att snus också ger nikotinberoende, och det är det Nicorette ersätter..... ja, ja.

Men innan jag började vara duktig idag, så fick jag en rejäl portion dåligt samvete. När min älskade make kom upp, stack han ett litet fyrkantigt rosa paket i min hand och tackade för det i dag 13-åriga äktenskapet! Jag hade glömt!!!! Har tänkt på det varenda dag i flera veckor, men de senaste dagarna har det varit puts väck ur mitt huvud! Visst är det för bedrövligt???!!! Men han hade inte glömt, ett par jättefina glittriga örhängen fick jag, alldeles för mycket och kostsamt för ett så ojämt antal år, men glad blev jag! Tack älskling! Funderade ett tag på om jag skulle åka och köpa en blomma till honom, men hur fel känns inte det? Oj, jag glömde, men eftersom du påminner mig så tydligt så åker jag väl och köper en blomma då!! Nej. Inte bra.

I övrigt har jag klädångest. Ska ju ner till storstan i morrn igen på konferens eller vad man ska kalla det. Ska ju bli sol och värme och man vill ju passa på att använda kjolar när tillfälle ges. Är bara det att mina gamla ben dels är hyfsat bleka fortfarande, plus alla dessa knölar och skit som ju dykt upp de senaste åren och skämmer det som ändå inte är vad det var. Så - långbyxor, så man vet att inget syns, eller skita i vad som syns och ta kjol? HJÄLP!

Smitare

Skulle ha dammsugit idag, men lyckades inte tvinga mig själv till det, det är så TRÅKIGT! Ska ta det i morrn i stället, på en gång på morronen! Fast då har jag ju så ont i händerna..... och så har jag ju jobb att göra, det var det jag skyllde på idag, och så ringde Vickie just när jag hade sagt till mig själv att nu, jädrar! Sen var jag ju tvungen att gå ut och gå en sväng, i skogen för att det är så skönt, fast jag ska vara ärlig och säga att jag är lite rädd att springa ihop med nån björn, det är väldigt gott om dom! Men jag såg ingen björn och inga andra djur heller för den delen, precis som vanligt, men väldigt skönt var det! Sen var det lunchdags och sen åkte jag och handlade och sen var det inte så långt kvar till mitt telefonmöte, så då var det ingen idé att plocka fram dammsugaren, utan då gick jag ut och klöv lite ved istället, och det var ju också behövligt! Sen var det matlagningsdags och då var jag så hungrig så jag fick lite inspiration, läs på http://eatit.blogg.se! Men i morron, då ska jag ta det!

Överraskningar

Idag har temperaturen för första gången kommit upp i 20 grader, så härligt! Dagen har ägnats åt vedklyvning, vilket ju är en återkommande sysselsättning.... Blev också en stund i baden-baden på eftermiddagen när jag kände att nu ORKAR jag inte längre!

Dagens överraskning var när det ringde på dörren i kväll och Kim och Markus stog utanför! Visste ju att dom var uppe, men trodde aldrig att dom skulle ta sig tid att titta förbi. Dessutom hade dom med sig en bukett rosor till mor! Jättegulligt av dom och jätteglad blev jag!

En mindre trevlig överraskning uppträdde ungefär samtidigt, hade precis tänt eld i köksspisen eftersom vi tyckte det var lite rå luft inne och det började ryka in. Vet ej varför, det är bara tre dar sen vi eldade sist och då var det inga problem. Men det skulle vara att det låg kall luft i skortstenen på nåt vis som på nåt rackarns sätt bildar ett lock så den varma luften inte kan stiga. Jobbigt och rökigt blev det, alla brandvarnare gick igång och nu får vi vädra så det står härliga till för att få ut röken - och värmen! Vi får se hur det slutar!

Sol och sånt

Vi började ambitiöst i morse (läs 10) och röja och skotta upp gammalt skit ur gropen, men insåg efter en timma att det är ingen idé, ju mer man gräver desto mer hittar man. Sen är det också så att en del verkar vara uppskottat mot stenarna som stockarna vilar på och då blir man ju lite rädd att förändra stabiliteten. Vi tog beslutet att;  har det stått så här i över hundra år så lär det stå så länge vi bor här också. Det är ju så himla torrt där nere också så att det ska kunna börja mögla verkar högst osannolikt, framför allt som vi har sett till så att alla stuprännor fått ett extra avlopp ut från huset.  Så här såg djurkäkarna ut som jag hittade, samt en liten barnsko. ca 7 cm lång, återigen - hur har detta hamnat där???

image67

Efter detta beslut blev det vedklyvning istället, i gassande solsken! Det är rent meditativt att stå där, ta den ena klabben efter den andra och vända ansiktet mot solen emellanåt. Syntes i ansiktet och på bröstet när man klev in i duschen att man varit exponerad. Blir det lika härligt väder i morgon får vi vända klyven, annars bränner man sig för mycket. Skulle ju ha sina fördelar att få lite färg på baksidan av benen också, det är ju alltid svårt annars.

Har som sagt varit en härlig solig dag, shorts och linne har gällt och premiär för middag ute:

image66

Andnöd

Idag har det varit straffkommendering - har varit nere i gropen och grävt! "Gropen" är krypgrunden under vårt blivande kök. Det är ju nu en grop som finns innanför dörren, ca 1/2 meter djup och fylld av allehanda bråte, såsom glas- och porslinsskärvor och två (2) djurkäkar - väldigt nyfiken på hur detta hamnat där! Vidare diverse byggavfall; brädbitar, brädbitar och brädbitar, översta lagret torrt och fint och det man hittar när man gräver bort detta; i varierande stadium av förmultning, samt allt blandat med kalk, sand och aska, gissar vi, att döma av min andnöd i kväll. Känns som om jag rökt 2 paket cigarrer på ett par timmar, trots att jag hade ansiktsmask hela tiden. Men det är så fint, fint stoft, det har spridit sig på hela nedervångingen (säkert även däruppe). Ska ta det sista i morrn, sen får man försöka städa huset så gott det går. På måndag kommer i och för sig Kurt med bror Ulf och ska börja förberedelserna för att få dit ett golv, vilket innebär att gräva mer i skiten för att gjuta plintar. Den dan gropen är täckt kommer vi att jubla! Och städa....

...men hemma bäst!

Idag har det inte blivit många knop, har varit seg efter äventyren i storstan. Det tar på krafterna, man känner det när man kommer hem och har börjat slappna av, Bara det att ha enbart obekanta männskor omkring sig i nästan två dygn, prata med 22 av dessa under en kvart vardera (på engelska) gör en smått utsliten. Så idag har det inte hänt så mycket, jobb vid datan en timma, en skogspromenad, en tur till affären för att fylla på kylskåpet och så har vi hjälpts åt att skotta igen gropen efter rörbytesgrävningen. DET slet på armarna, kan jag ju säga.

Nu blir det en sväng i duschen och sen får man väl lov att kolla hur det går för Perelli, kan nog bli en del zappning där, mellan nyheter och schlager!

Borta bra...

Det är lite kul att komma ner till huvudstan, man har lämnat en och annan rot där också! Så nu är man kluven i tre växtdelar, en som har rötter i Västergötland, en som har rötter i Sthlm och en som har ett gäng rottrådar här upp också! Undrar vad det blir av en sådan växt?

Men som sagt, känns OK att komma ner dit och se för varje gång att stan har förändrats lite grann. Förra gången var det infarten till själva city som höll på att byggas om och man upplevde att, hjälp hur kör jag här...varför har ingen berättat nåt!!! Nu bodde jag på nya Clarion Sign Hotel och upplevde att Norra Bantorget håller på att få världens ansiktslyftning! Känns nånstans som att jag vill veta vad som händer därnere, ändå.

Annars har det varit mycket jobb, är trött som en gris, dagen igår var lång och intensiv och efter det följde en lång kväll. Men nu är jag hemma och det känns väldigt skönt att komma hem till skogen! Och maken!

Sköna söndag!

Idag har det varit en skön vårdag, behövligt efter den kalla veckan! Har inte varit några höga temperaturer, men solen har varit hos oss och värmt våra frusna kroppar och sinnen!

Har ägnat en hel del tid åt att ordna en ny rabatt, där jag har petat ner ett par växer från en gammal rabatt längs med husväggen, samt ett gäng växter jag köpt på postorder. De kommer som rötter bara, ser jättetråkigt ut och man  vet ju inte alltid vad som är upp och ner! Har petat ner dom och gjort upp en skiss över vad och var jag planterat, ska bli spännande att se vad som kommer upp, OM  de kommer upp!

I morgon bär det av ner till huvudstaden för några dagars jobb på nåt som kallas Swedish Workshop. Ska träffa 21 stycken utländska researrangörer och prata taxi, både stockholmsk och landsomfattande. Efter dessa 21 möten under en och samma dag blir det nån slags galamiddag på Skansen, gissa om man kommer att vara fullkomligt och totalt slut! Dessutom är det nån slags get-together-historia även i morgon kväll - huvva! Man är ju lite ringrostig när det gäller sånt där, men det ska väl gå! Vad jag absolut ser fram mot är lunchen med Vickie i morgon när jag passerar Väsby och sen lunchen med Kim på onsdag innan jag styr norrut igen!

Nu måste jag nog ta mig i kragen och packa!

Lite magiskt är det!

Alltså, det är egentligen lite märkligt det här. Det är så mycket av olika slag som bara har ordnat sig, löst sig, fallit på plats, you name it, sen vi bestämde oss för att flytta upp hit. Det slutade inte när vi kom hit, utan det har fortsatt, på olika sätt - alltifrån jobb till husrenovering. Som tex när vi skulle fixa uppe i kvällsrummet och vägde fram och tillbaka om vi skulle riva ut den gamla hemska sågspån/lera/kalk/aska/alltdukantänkadig-isoleringen eller inte under golvet, och kom fram till att, jo, vi gör det, och det visar sig att hade vi inte gjort det och ändå flyttat väggen som vi gjorde, så hade hela huset rasat, eftersom stockarna var kapade. Det hade vi inte upptäckt om vi inte bestämt oss för att ta bort isoleringen. Nu har liknande skett igen. Har ju beklagat mig över blivande köket och golvet som vi rev upp, isoleringen som vi råddes ta bort, avloppsröret som var av. Idag har vi haft grannen Lennart här med sin grävare som grävt från utsidan för att kunna byta detta. Det visar sig då att det var ytterligare brott på ledningarna. Lortvattnet har till stor del runnit ut under huset!! Stora saker har nog följt med ledningarna, men disk- och tvättvatten har runnit ut under huset. Tänk, bara tänk, om vi inte rivit upp golvet utan behållit det och byggt ett nytt kök. Något år hade kanske gått och sedan hade det börjat lukta värre och värre och till slut hade vi blivit tvungna att riva ner inredning och riva upp nylagt golv och allt eländes skit för att ågärda det! Men nu är där nya, fräscha rör, hela vägen från nuvarande köket och ut, dessutom från toaletten hopkopplat med ledningen från köket och sist, men inte minst, en koppling gjord där vi sedan kopplar till avlopp från blivande köket! Jag är inte på något sätt religiös, men det är så mycket som, som sagt, gått vår väg de senaste åren, så man måste tycka det är märkligt. Men har man läst boken Alkemisten av Paulo Coelho, så kan man få en vägledning! Läs den! Den går att låna av mig! När du vill saker som är rätt för dig, då faller bitar på plats och vägen jämnas! Bokens huvudsakliga budskap är att man måste lyssna till sitt hjärta, att lita på tecknen som uppenbarar sig om man bara ger efter lite, och framför allt att följa sina drömmar, för att kunna uppnå och leva sitt levnadsöde. Läs den!


En stilstudie från dagen:

image64

image65

Och så att vara berikad med en sådan granne, som inte bara ställer upp med sin maskin och gräver på sin lediga lördag, utan dessutom är rörpulerikunnig, hämtar det som behövs av rör och kopplingar från sitt eget personliga förråd, hämtar sand " så inte ledningarna sviktar" och fyller under desamma! Tack, Lennart! 


Jobbarfredag

Återigen en sval dag, 7-8 fantastiska plusgrader. Idag känns det som att vi fått mycket gjort, åtminstone har vi jobbat hela dan, men det kanske inte syns så himla mycket, egentligen. Har grävt och burit tegelsten och vanlig sten till en rabatt som anläggs i en slänt där det bara varit gräs förut. Började redan i höstas att ta bort gräsytan och nu har jag grävt bort jord, lagt dit tegestenarna som kantsten, vanlig sten som "kliv-på-när-du-rensar-sten". Dessvärre hade jag köpt för lite planteringsjord, så det får bli en vända till i morgon och köpa mer.

Vad värre är, är att jag sett att vi återigen har fått objudna gäster i huset. Om man nu ska kalla det så, det är ju liksom fritt tillträde till vissa delar av huset, det är ju bara lite grus mellan friska luften och den som är inom väggar - inte undra på att vi har 16 grader inne på morgnarna nu när det blivit kallare igen! Men jag har ju väntat på dom, nu är det ju gott om mat för dom, och då förökar dom sig lavinartat. Förhoppningsvis dröjer det inte mer än ett par veckor innan vi återigen har ett golv i blivande köket, och ett som är mer tätt än det gamla!

Dennis, får vi låna Knutte?

Fönsterelände

Det här med renoveringar är ju självklart oberäkneligt, framförallt när det är ett hus som är mer än hundra år gammalt och aldrig, tror jag, ordentligt renoverat tidígare. Och det är ju en sak. Som det här med avloppsledningarna. Det kan jag köpa. Det är käppar i hjulet, men ändå inte nåt som man blir förvånad över, egentligen. Däremot kom nästa dråpslag idag. Vi ska ju byta, och även flytta, fönstren i det blivande köket och gjorde beställningar i mitten på mars av nya, måttanpassade fönster, med skyhöga (eller låga, ska det väl vara)UV-värden och allt. De skulle komma i mitten, slutet på april. Precis vår avsikt, då skulle de finnas hemma tills vädret och snickaren tyckte det var lämpligt att montera dom. Idag, 15 maj, efter en hel del ringande, får vi veta att, jo, dom var ju på väg, men det hände en olycka, vår pall med fönster och två pallar till hade liksom trillat i backen, när baklämmen på en lastbil gick sönder. Så, himla sorry alltså, men inga fönster på de närmaste veckorna, kanske där i närheten av midsommar, kanske....

I kombination med golv, avlopp och på en del ställen murkna timmerväggar, håller man sig för skratt!

Slit och släp!

Äntligen är min lilla gubbe hemma igen! Det första han gör, efter maten i och för sig, är att ge sig på avloppsröret från köket som ju hade rostat sönder. Nu är det översta rostiga borttaget och ersatt med ett i plast, verkar som att det är mer eller mindre stopp i det som är kvar under jord och hus, men det verkar funka. Så länge i alla fall. Vi hoppas på att grannen Lennart kommer i helgen och gräver så att det går att byta resten också. Känns lite labilt det här, om man uttrycker det milt!

Nu har han kastat sig över vedkapen för att kapa upp mer av långveden som ligger. Mina dagsrutiner har sista tiden sett ut ungefär som så: färdig med frukost och så ca kl 8, sen ut på vedbacken fca 1 timma för att klyva utav det som legat kapat och väntat. Ca kl 9 in för att sätta mig vid datan och telefonen för att jobba. Blev klar med det sista tidigare kapade idag, därav hans jakt att få till mer. Det gäller ju att hänga med!

Skulle vilja

Det är svårt när ens kära inte mår bra och man inte kan hjälpa, för det är ju det man så gärna vill. Man vill ta bort det onda och ta fram solen igen. Man ser våndan men hittar inte de rätta orden att lindra den, kanske orden inte finns?Kanske våndan måste tas om hand av egna ord, egna tankar, egna gärningar?  Jag vet inte, men jag vet att jag skulle vilja hitta de där orden, eller tankarna, som fick allt att vända, som rätade ut frågetecknen och fick solen att bryta fram igen.

Alltså

Känner mig lite låg idag, men det går väl över.

Har lite ringuppdrag nu ett par dar framöver, samt att fundera fram hur jag ska lägga upp min del av en konferens som ska hållas i slutet på månaden. Känns lite tungt att sitta inne och jobba med det när det finns så mycket som behöver fixas ute. Har ju stora högar med ved som ska klyvas, växter som ska flyttas om inför grävning som komma ska. Ska ju gräva upp för att byta avloppsrör och det aktualiserades i går kväll. Hade varit inne här i mitt arbetsrum och när jag skulle balansera över till köket såg jag nåt som såg blått och konstigt ut i marken framför dörren till hallen. När vi undersökte det närmare visade det sig att det var diskmedelsskum! Bertan hade precis diskat och det gamla rostiga röret som är avloppet från köket var helt enkelt av! Vattnet rinner rakt ner i grunden! Så man kan väl säga att det är i grevens tid som vi byter ledningar. Återigen visar det sig att det ena leder till det andra, allt blir mer omfattande och tids- och arbetskrävande än man trott och planerat. I blivande köket trodde vi ju att det skulle räcka med att ta bort det gamla plankgolvet, sen visade det sig att det behövdes tas bort den gamla isoleringen där under, när det var gjort visade det sig att trossbottnen måste bytas ut, när den nu är bortriven kommer dessa rör och skriker - ha,ha trodde ni att det räckte så???!!!! Samt att det är lite murket här och där....

Förresten kan jag ju visa hur det nu ser ut när jag ska balansera från nuvarande kök till mitt arbetsrum, vilket jag ju gör ganska många gånger per dag...!

image63


Så härligt!

Två hela och två halva, nästan, dagar har vi haft i stugan, såååå skönt! Kom upp vid halv sex på torsdan, så den dan kan man väl inte kalla halv, vi eldade lite för att jaga ut lite fukt, värmde lite tidigare lämnad lasagne och åt. Efter mat och kaffe - BASTU! Det är ett av våra högsta nöjen, det är så avslappnande, livgivande, rogivande uppfriskande SKÖNT! Kändes dock mer än lite konstigt att ändra gamla invanda beteendemönster (de är många) när man inte längre stoppar in de där röksituationerna. De sitter så sanslöst djupt rotade, ingrodda sen många, många år. Alla gamla vanor går på räls, det är jättesvårt att lägga ny! Men, vi klarade av det!

Fredag och lördag bjöd på ljummet väder och sol, inte samma temperaturer som i södra delarna av landet, men för att vara mellersta Norrland, helt OK! Mycket krattande och grävande har det blivit och Bertan har slitit som ett djur med att få upp sågspånsbalar på den lilla vinden som är på ena stugan. Där har behövts fyllas på i många år. Det som nu lagts upp räckte till ca halva utrymmet, så mer behöver dit, men det blir ett senare problem. På lördagen blev det även ett par timmars pressande på altanen, oerhört skönt! Hade kanske 20 grader som mest, men i solen där på läsidan var det inte svårt att strippa av sig och ligga och svettas! Tog tempen på sjövattnet, men det höll dryga 10 grader så det blev inte något bad - då. Däremot var jag faktiskt i och doppade mig efter bastun på kvällen, det bet, kan jag säga! Men skönt var det! Mycket vatten i sjön också, har aldrig sett så högt vattenstånd där, ändå hade det gått ner en del sen det stog som högst. Det var i och för sig bara en vecka sen isen gick och snösmältningen är ju fortfarande i full gång inifrån landet, men det hade sjunkit ytterligare när vi åkte hemöver idag.


Jobbande

Dagen har ägnats åt en hel del fysiskt arbete, ca fem timmar med vedklyven och dessutom en rejäl stund i gropen som ska bli vårt kök. På marken ligger en hel del bråte, kvistar, brädor, sågspån och annat elände som måste bort. Helst ska allt organiskt material bort, eftersom det är potentiella mögelhärdar. Man orkar inte hålla på och rensa där så länge, har andningsmask på och det känns efter ett tag som att man inte får luft, samt att man blir svettig och glasögonen immar igen. Men en dryg kvadratmeter blev rensad, ¨så nu är det väl bara tjugo kvar.... Vi upptäckte när golvet var borta att en del av timmerväggen var murken intill avloppet, där har nån gång varit läckage, så dels måste det lagas och dels har vi blivit rådda att byta avloppsrören när allt ändå är öppet. Återigen kan man konstatera att det alltid blir mer jobb än man trott och att allt därmed tar mycket längre tid än man trott. Huvudsaken är ju ändå att allt blir sjysst!

I morgon blir det mer klyvning och en del telefonjobbande, sen bär det iväg upp till stugan! Blir väl inte lika varmt där som i södra delarna av landet, men ska bli himla skönt ändå, bastu och inte så mycket mer att göra. En hel del vattendrag är rejält översvämmade däruppe, får se hur högt sjön stigit, bör dock inte vara nån fara för husen!

Barcelonabilder


Så glad när jag lyckas fixa saker, än finns det hopp om gumman ;-)!

Här ett litet smakprov av vad vi såg.

Morsor, mat och kök, fast inte så speciellt mysigt!

Idag har det varit mycket mailande och pratande fram och tillbaka om denna mor/mormor som numera får alla att gå i spinn med sitt tragglande. Det är så SKÖNT att vi inte kan åka ner till det av ingen önskade kalaset, hade haft alla tentakler, känselspröt och nerver krypande omkring utanpå skinnet. Istället åker vi ju upp till stugan, där finns ju en annan dam med nycker som också kan få en att må lagom bra... Men just nu känns det mer hanterbart.

Ikväll ser vårt blivande kök ut som en grusgrop, när man öppnar dörren dit in finns inget golv, det är tomt ner till marken. Allt ska bokstavligen göras om från grunden.

Vill tipsa eventuella läsare om ett nytt recept jag lagt in på vår gemensamma blogg eatit.blogg.se, även fast det nästan bara är jag som lägger in recept där. Ikväll blev det en historia som jag själv tyckte var riktigt smarrig! Läs gärna även Doktor Dahlqvists blogg http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/ och läs mer om LCHF!

Mother

Ringde den blivande 70-åringen idag och berättade att vi inte kommer ner på hennes kalas. Tog några djupa andetag innan, eftersom man inte vet vad som komma skall. Dock gick det hyfsat. Men budskapet att det var ett svek att vi inte kommer gick fram OK, när jag lämnat beskedet kom svaret "det var ju väldigt tråkigt" med rejält darr på rösten och sen blev det tyst. Men vi har faktiskt inget val, vi måste åka upp till stugan och träffa revisorn som ska hjälpa oss med deklarationerna och detta var enda helgen han kunde, sen är han själv bortrest och uppskovet är ju tidsbegränsat.

Oj, oj, oj

vad jag är trött! Blev ännu mera bilvård idag, dock bara vaxning. Men det är inte så bara, man blir helt slut i händer och armar! Sen har Bertan öst ut all sågspån och och annat gammalt skit under golvet. Ställde fram båda skottkärrorna under fönstret och när en var fylld var det min uppgift att dra iväg och tömma den, för att sedan ställa tillbaka den, ta nästa som då var fylld, tömma den, ställa tillbaka den, ta nästa osv osv. Det känns som sagt i hela kroppen att den har använts idag!

Hade tänkt att jag skulle fått in någon trevlig bild från Barcelona, men nu kommer jag inte in i mitt arbetsrum längre, eftersom det inte finns nåt golv att gå på dit in.... Får använda köket som arbetsrum, blir nog lite struligt det här, men det får gå!

Home, sweet home!

Eller nåt...... Har varit jättemysiga dagar i Barcelona, men visst är det skönt att komma hem! Framför allt när man kommer hem till en jättehärlig vårdag, med sol, värme och fågelkvitter! När vi kom hem i gårkväll var det inte lika skönt, regnade och när vi kom in i huset var det 14 grader varmt och GANSKA fuktigt. Så det var till att elda både uppe och nere och det gick ganska fort att få upp värmen och i morse var det de vanliga 17,3 graderna när jag kom ner. Radion lovade en mulen dag med 10 plusgrader, men de fick fel. Molnen försvann före tio och sen har det varit ljuvligt skönt! Under tiden vi varit borta har det grönskat, gräset har vuxit och i rabatten har det gått från att ha varit lite knoppar under det bruna, till att växa så det knakar, vissa växter har ökat med tio centimeter, andra har gått i blom. Härligt, men lite stressframkallande. Ska ju flytta rabatten från husväggen till en slänt en bit från huset och det brådskar ju nu, dessutom ska ju veden tas om hand (allt är ju i och för sig inte kapat än) buskar ska flyttas, andra ska tas bort, sly ska röjas osv osv.... Så är det ju röjning inomhus i blivande köket... oj, oj vad vi har att göra...... Men, vi gör det vi hinner och first things first! Alltså har golvet rivits upp i blivande köket idag, samt att vi båda två ägnat oss åt bilvård, fast Bertan har som vanligt varit duktigare på det. Ska försöka ta igen försprånget i morgon och dammsuga min bil och kanske även vaxa den, den är bedrövligt rosamatt när den ska vara vackert hjärteröd!

Barcelona visade sig från sin vackraste sida till slut, sista dagen blev det härlig värme och strålande solsken lagom till vi hade sett det mesta av det vi ville se och vi fick nån timma på stranden och möjlighet att exponera den blekfeta magen i solen.  När vi kom ner på söndan  var det ljummet och skönt väder och vi satt ute och åt en tapaslunch på en trevlig restaurang, måndan var mulen men då passade vi på att turista stan runt i en open-top-turistbuss, ett perfekt sätt att få en överblick av en stad och dess sevärdheter, vi gjorde likadant i Paris i höstas. Man kan hoppa av och på som man vill eller sitta kvar och återkomma en annan dag till sånt man vill se närmare på. Sen blev det bättre och bättre, lite blåsigt men soligt och som sagt, till slut en dag på stranden. Hade vi inte varit ute och rumlat natten innan (i säng kl 06.00 ca) hade det nog blivit fler timmar i solen, men rumlandet var behövligt det också! Som sagt, jättemysiga dagar! Tack Diana för att du upplät ditt sovrum till oss! Tack syrran för sällskapet! Diana, Ditte träffade jag på morgonen och sa hejdå till, men hälsa Karina och tacka för att hon lät dig sova i hennes rum, så vi fick sova i ditt! Kram på er alla!

RSS 2.0