Nu får det vara nog!

Våra barn och andra som står nära vet att vi beklagat oss över folk som absolut ska promenera precis utanför gräsmattsgränsen. Det lugnade sig efter vi hade grävaren här i våras som fixade till tomten och planerade ut för ett framtida garagebygge, samt utökade gräsmattan. Nu har det börjat igen. I fredags var Bertan och jag och gick en promenad i skogen och mötte en av dom som har använt vår gårdsplan som promenadväg. Vi gissade ju vart han var på väg, men man kan ju inte veta, det går att välja andra vägar innan man kommer fram till oss. När vi kom tillbaka hem såg vi ju tydligt att det var hos oss han valt att gå. Måttet rågades idag när Vickie hade ställt bilen utanför lillstugan för att packa in diverse grejer därifrån och hon satt i bilen och Bertan stod utanför för att visa lite grejer och Jonas och jag var där också och den här IDIOTEN  kommer haltande med sina skidstavar rakt in bland oss utan att blinka. Till saken hör att Bertan hela vintern plogat upp en snöhög där traktorvägen kommer ner från skogen för att göra det besvärligt att ta sig in på gårdsområdet och jag har tagit några björkslanor och lagt som hinder, allt för att det ska vara besvärligt och förhoppningsvis tydligt att här är man inte välkommen att gå. Igår lördag kom det en ny decimeter snö och Bertan var där med traktorn och breddade högen för att det skulle bli ännu besvärligare att klättra över den, men den här idioten till människa förstår inte, eller vill inte förstå, att OK, det verkar som folk vill göra det besvärligt att gå här, kanske dom inte vill att man ska gå här? Nejdå, han klättrar glatt och, som sagt, besväras inte alls av att gå rakt in den folksamling som vi utgjorde. Jag blev så in i helvete arg, så jag stammade när jag skulle berätta för Jonas vad han var för nån. Efteråt pratade Bertan och jag om att vi måste prata med honom men veckan och helgen som kommer blir svår, jag sitter inne och jobbar måndag och tisdag, sen är jag borta till söndag och under helgen kommer Bertan att mest vara inne och riva, det blir alltså svårt att fånga idioten. Då kom jag fram till att en skylt, vi sätter upp en skylt! Det blir då väldigt tydligt och klart vad man anser, tydligt och klart vem den riktar sig mot (speciellt när man går rakt in i familjen som han gjorde idag) och man vet att vad man menar kan inte misstolkas. Sagt och gjort, en skylt är nu uppsatt:

image42

image41

Skylten sitter precis där traktorvägen kommer ner från skogen.

Har vansinnig lust att gömma mig nånstans i morgon för att se hur han gör om/när han kommer. Kommer han inte i morrn blir det på tisdag, men skulle hemskt gärna vilja veta hur han gör. Är ändå inte helt säker på att han inte bara skiter i skylten och travar på ändå, är man tillräckligt dum för att gå den vägen, speciellt som idag när man i princip måste slå sig fram bland oss som bor där, då är det inte säkert att man förstår att den där skylten gäller även mig. Om han är läskunnig? Är man 40 och ännu inte flyttat hemifrån kan man inte vara säker..... Ryktet lär väl sprida sig i byn om vår skylt och vi får väl se om vi blir utfrusna eller inte, men det skiter jag i!

I övrigt har vi haft en jättemysig helg. I går bjöd ju mästerkocken Jonas oss på en underbar ostsoppa till förätt och det blev en sanslös creme brulé till efterrätt. Jag  vet att Vickie vet att hon är lyckligt lottad att ha en egen matvirtuos! Tack båda för en trevlig helg, nu vet jag ju också att hemresan gick bra! Starkt Vickie att köra hela vägen fram och tillbaka med så färskt körkort!

 

Kommentarer
Postat av: vickie

vilken bra idé me skyllt! Tycker jag sett sånna skylltar lite överallt faktiskt. Inge konstigt alls egentligen, världens mest naturliga grej att man vill ha sin tomt ifred!
D var inga konstigheter att köra hem, mest uppresan som var knölig me mörker och helljuset å d. Men nu vet man till nästa gång, en erfarenhet rikare :)
Puss puss

2008-03-10 @ 20:06:32
URL: http://vickiebergenholtz.blogspot.com
Postat av: Tina

Känns inte helt OK att sätta upp en skylt, man vet ju inte om det är ett krig man startar, men det kändes tvunget.
Ang. bilresan, huvudsaken är att man lär sig nåt nytt och jag tror du gjorde flera nyttiga erfarenheter!

puss

2008-03-10 @ 21:47:23
URL: http://tinaerikssons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0