Inte Sixten, men kanske Knutte?

Ikväll ringde Dempagubben, han lät lite nere. Inte nere kanske, men lite låg. Skulle så gärna vilja att han följer med Markus upp nästa helg. Kim kommer redan på torsdag, hon ska på en föreläsning på torsdag kväll på distanskursen hon läser på Mittuniversitetet i Sundsvall. Är då tydligen tänkt att Markus kommer på fredag, och det vore så himla bra om Lilleman följer med. Sen har han tydligen börjat umgås med tankar om framtiden för Knutte. Självklart blir man låst och/eller får dåligt samvete när man inte är hemma så mycket som man skulle vilja och/eller borde när man har ett djur. För att underlätta för sonen i beslutet om att komma eller ej, sa jag att han skulle ta med Knutte, kan vara skönt för båda killarna med lite miljöombyte. Bertan drog tankarna ett steg längre och tyckte att Dennis skulle ta med Knutte och låta honom få vara på kollo här några veckor. En himla bra tanke, tycker jag! 26/4 åker vi ner till Väsby för att den 27/4 äka vidare till Barcelona och då tar vi med Mr Knut och han får flytta tillbaka till Dennis. Då har alla inblandade - Dennis, Knutte och vi, fått känna på hur vi trivs med kattlivet; med - utan -nytt och kan ta ett beslut inför framtiden. För alla intresserade bifogas här en bild, han är definitivt ett värdigt alternativ till Sixten! (Har haft visst dåligt samvete för Sixten; kände att han var min katt...) Titta på det här charmtrollet!

Äntligen vår!

Idag har vi haft den första vårdagen! Solsken från lunch ungefär och uppmot 6 plus med ljumma vindar. Man har kunnat se från timma till timma hur snökanterna kryper undan, härligt!

Det blev faktiskt en promenad i skogen, samma runda som kändes som en trekking häromdag, den var inte lika ansträngande idag, trots att snön var mer blöt idag. Men nu var det ju upptrampat ett spår, det underlättade. Efter promenaden blev det en öl i solen vid husväggen, inte dumt!

Nu är det snart dags för matlagning, idag blir det Vickies limekyckling, den kan rekommenderas! Undrar om den finns på eatit?

Fredag

Idag har det varit en helt vanlig ospännande dag. Fast kanske egentligen inte så väldigt vanlig, om man tänker efter. Eftersom det är fredag och Bertan har haft en lugn vecka, har han varit hemma, och så har sotaren varit här, det händer ju bara två gånger om året, så man får väl betrakta det som en annorlunda händelse! ;-)

En sväng i skogen har det blivit, glömde att räkna träden och myrstackarna, men dom är nog lika många som sist. Fick inte sällskap av norrlänningen jag är gift med, men han säger att "i morgon kanske vi kan ta en sväng", vi får väl se.... Man undrar ju lite om det är skyltfönster han saknar????

Ikväll åt vi älgfärsbiffar med kantarellsås igen, så gott! Tack igen till leverantören från Noraskogarna!

Sen undrar vi vad Lilleman skickar för mms? Och inte svarar han när man messar och undrar vad det är han skickar?

Konstaterade för en stund sedan att om en månad är vi i Barcelona, det ska bli så himla spännande och roligt, ser jättemycket fram mot det! Lite röjröj, trevligt umgänge och nya vyer! Huka dig, Barcelona! (och Diana...)  ;-)

Trekking

Det blev som sagt inget IKEA idag, orkar inte trängas med så mycket folk, det var ju inte bara Perelli, utan även Patrik Isaksson och nån annan namnkunnig person som skulle finnas där, samt att IKEA skulle dela ut blommor på parkeringen och man kan ju lätt föreställa sig hur det såg ut där idag......huvva! Nä, som den lantis man nu har blivit så tog jag en trekking i skogen vid samma tid som jag skulle varit på Ikea. Som jag förstår det är kanske en riktig trekking kanske längre och ävenså tuffare än den jag tog, men det kändes definitivt som en trekking med mina mått mätt. Gick upp i skogen och till att börja med är det en stig upptrampad i snön, men sen tyckte jag att jag skulle gå över hygget för att komma till skogsvägen där det säkert var lättare att gå. Sagt och gjort, över hygget, man ser vagt spåren efter traktorerna som gått där, dock är det massa snö och man upptäcker att den är ca 2 dm djup, ingen skare....inget fotfäste, man pulsar alltså. Det var tungt, kan jag säga. Var tvungen stanna halvvägs och beundra utsikten.... Sen kom jag ut till vägen, den var ju inte plogad så klart..... samma pulsande. Efter 40 minuter var jag hemma igen, fullkomligt genomsvettig, håret var som nyduschat, ja, vad väta beträffar! Känner nu ikväll när jag går i trappan att både vaderna och låren har arbetat idag, förmodligen väldigt nyttigt! Frågade Bertan om vi ska ta samma runda i morgon, men han svarade nåt svävande - att är jag igång med nåt jobb är det svårt att avbryta.... Tror inte han är nån riktig norrlänning egentligen, det är inte många gånger (2!) han har varit ute i skog och mark och snö i vinter! 

Elaka kommentarer eller dementier, älskling? 

Tji IKEA

Det blir inget IKEA idag. Birsta City har officiell invigning idag, Charlotte Pirelli är där och folk har påsklov = kaos. Åker dit en dag nästa vecka ensam istället. Ska försöka ta en promenad i stället, har blivit mycket stillasittande under påsken och även den här veckan. Konstigt, man åker till stugan och har inget speciellt att göra, och tänker att en promenad om dan ska det bli, men blir det? Nej, icke, EN promenad på tre dag, blev det. Det som talar emot promenad idag är snöfall och blåst, vi får se....

Kök

Det här med kök är inte lätt, vet inte hur många gånger vi ändrat i ritningarna, just nu har vi tre olika varianter som vi filar på. Vi är båda sugna på att ha spisen i en hörna, som vi hade i Väsby, problemet är bara att det tar bort yta, så man får färre skåp då. Alla vet ju att skåp kan man inte få för mycket av! I morgon har vi tänkt åka till IKEA och titta lite "live", det är ibland svårt att se på deras skisser hur skåp och sådant egentligen ser ut. Vi får ser om de också är på humör att ge oss lite goda råd. Förmodligen blir det dock inte spis i hörnan.

Annars har det varit en bra dag, Bertan har i arbetsbrist hållit sig hemma, hemma är det ju ingen arbetsbrist, så nu har det sista fönstret som varit utan karmar äntligen fått karmar, det heter inte karmar, jag vet, men alltså ram runtom och FODER!  Det vet jag att det heter. Skänt slippa se vindpappen runt fönstret i alla fall. Verkar också som jag så här fem i tolv får iväg en annons till, men hon verkar så strulig, så vi får ser hur det lyckas.

Lugnet råder

Har varit en lugn dag i dag. Hade, och har, några presumtiva annonsörer att få tag på, och eftersom jag inte lyckades får jag fortsätta jaga dom i morrn. Annars har det faktiskt inte blivit mycket gjort idag, plockat lite här och plockat lite där, konstaterat att jag skulle behöva inte bara plocka, utan göra en rejäl storstädning. Vi får se vad man får för ork och inspiration framöver, klart är att det måste göras.


Vinterpåsk

Det har varit den kallaste påsk man nånsin upplevt, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hur tidig den var. Å andra sidan har det ju varit den varmaste vintern  i mannaminne, med plus och tö och vårkänsla hela februari. Hade definitivt varit trevligt med sådant väder i påsk. I natt hade vi - 25, känns inte så vårigt, men vi har haft en jätteskön påsk ändå, bastat och myst och ätit massa mat och haft det allmänt bra!

Enda smolken var när skotern pajade för Kim och Markus, men tur att dom inte var tre mil in i skogen utan hyfsat nära en väg och att det därför gick bra att åka och hämta både dom och skotern. De missade dock en skoterdag på det viset, samt att det kostar pengar och jobb för dom att laga den.

Vi var inte så smarta när vi åkte iväg hemifrån, vi drog inte upp några element, men vem kunde veta att det skulle bli så rackarns kallt? När vi kom hem hade vi 12,3 grader nere och dryga 8 uppe, så nu eldar vi för allt vad kaminerna håller! Efter två och en halv timma har vi nu kommit upp till fantastiska 19 grader i köket och 13 uppe, ute rasar temperaturen igen, ca 10 minus nu. Schysst med duntäcken!

Påskledigt

I morgon ger vi oss iväg upp till stugan, vi har ju en tradition att öppna den efter vintern till påsk. I och för sig känns det väldigt vintrigt och väldigt lite påskigt i år, eftersom påsken infaller så hjärtlöst tidigt och vädrets makter är precis lika hjärtlösa. I slutet på februari töade det hejvilt, men de senaste veckorna har d et rasat ner en hel del snö. Idag har det varit mest bara spridda snöbyar som inte byggt på, men i morse när man vaknade hade det kommit en ny decimeter. Känns som man kan det här med snö nu, vill inte ha mer!

Hur som helst känns det j-igt bra att åka upp, även om vi inte kommer ända fram med bilen utan får pulsa och bära grejer. Men känslan, igenkänningen, avslappningen och inte minst BASTUN! Love it! Och så kommer Kim och Markus upp också, blir också jättemysigt, synd bara att Dempagubben bangade, hade varit såååå mysigt. Hur han klarar att neka möjligheten att köra skoter har jag väl lite svårt att förstå, men men...!  Det finns flyg på söndag om du ångrar dig (om du läser det här...)

I övrigt börjar jag se slutet på annonseriet, känns skönt. Har faktiskt fått iväg ytterligare en annons idag, känns väldigt bra!!!

GLAD PÅSK!


Ö-vik

Idag har jag varit en vända till Ö-vik och pratat taxi. Naturligtvis snöade det hela dan igår till och från, men mer rejält från sena eftermiddagen. Såklart hade det ju då trillat ner ytterligare en decimeter när jag kom upp. Hade med tanke på snöfallet ställt klockan på halv sex för att kunna komma iväg tidigt, hade överenskommet att vara där ca 10, senast halv elva. Kom iväg halv åtta, (ja, en del får tycka att jag tar lång tid på mig, gillar inte att stressa) och det var tur för det var ett dj-a skitföre, åtminstone upp till Härnösand, sen blev det bitvis bättre. Hemvägen gick galant, då hade saltet och gjort sitt och det var bra väglag.

Nu sitter jag och väntar på att Bertan ska komma hem. Vi har träffats sådär 1,5 timma sen förra söndan. En halvtimma förra måndag morgon, sen åkte han iväg, kom hem på onsdag efter jag åkt, träffades en halvtimma i söndags kväll när jag kom hem och en halvtimma i går morse innan han drog till huvudstaden. Men det går det också! 

Dagen efter

hemkomsten från Göteborg är man ganska sliten. Har varit intensiva dagar med mycket jobb. Är ju också så att man kan inte riktigt koppla av på kvällen heller, utan är lite adrenalinstinn för jämnan vid såna här tillfällen. Jäkligt skönt att vara hemma är det i alla fall.

Det bästa med mässan var att den gav mig en soffa. Till montern hade det införskaffats gamla möbler, bl a denna gamla kökssoffa, som skulle fömedla känslan av "känn dig som hemma" dvs igenkänning och hemtrevnad. Alla möbler skulle sedan fraktas upp till Stockholm av kollegan Göran. Kruxet var bara att soffan var för stor. Eftersom jag blev djupt förälskad i soffan sa jag att jag gärna skulle velat haft den om man bara kunde fixa hem den på nåt sätt. Så småningom slog det mig att jag ju faktiskt har en far som inte bor så långt från Göteborg och ringde honom. Inga problem, han lånade en släpvagn och kom och hämtade den efter stängning. Har ingen bild men det ska vara en Karl Johanssoffa och de kan tydligen se lite olika ut men stilen är ungefär så här:



Fast min är mer allmoge och ryggen är inte klädd ända upp och inte stoppad. Jättefin är den i alla fall!

Packad

är jag inte än, men håller på att plocka ihop det jag behöver, tror att jag behöver och måste ha, för att klara dryga fyra dar på mässa i Göteborg. Packar gör jag i morgon. Känns lite stressat, ska hinna ringa ett gäng annonsörer i morgon förmiddag också och vara härifrån senast klockan 12, planet går halv två. Man är ju alltid orolig att ha glömt något. Blir några tuffa dagar, landar 16.15 i Göteborg i morgon och ska först till hotellet, sen till mässan och kolla in montern, sen blir det antingen nån invigningsmottagning eller middag på stan med Taxi Stockholm- folk, får se. Torsdag är det jobb 9-18 med tre inbokade möten under dagen och TUR-party från 21 på kvällen. Mässa 9-18 fredag och lördag, samt 10-17 på söndag. Sen hoppackning och flyg hem kvart i 9 på kvällen som landar 22.15 i Sundsvall. Visst är det hemskt synd om mig? Fast det ger bra betalt!

Lär väl inte hinna vara inne på den här sidan förrän tidigast måndag kväll, så ha de!

Snö, is och annat elände

Ja, så var det vanlig måndag igen och Bertan är uppe i Östersund eller nåt, alone again, naturally, alltså. Men alldeles vanlig måndag är det inte, är på upphällningen med annonsringandet nu, annonsunderlag ska vara inne nästa vecka, så nu jagar jag inga nya längre, utan försöker jaga in såna som inte svarat än. Tveksamt om jag får in några fler, vi får se.

Annars går mina tankar till Kim som återigen fått veta att det är nedskärningar på gång på jobbet. Självklart blir hennes oro stor att hon blir en av dom som får gå, eftersom hon är en av dom sista in. Men gumman, sa det i telefon och säger det igen, ta en sak i taget, du kan inte göra nåt åt det, så försök att inte låta det ligga och gro, så vänta och se vad som händer. Koncentrera dig på att ta hand om dig själv och bli klar med kursen, ta eländet om det dyker upp. Försök lägg armarna i kors och bara avvakta och se på.

I dag har det regnat från morgon till fram mot två, vilket har tärt på snö- och istäcket, plus skapat mer is. Snön ska ju på sina ställen bli is innan den försvinner. Mer regn och plusgradet tack, nu vill jag bli av med vintern!

Nu får det vara nog!

Våra barn och andra som står nära vet att vi beklagat oss över folk som absolut ska promenera precis utanför gräsmattsgränsen. Det lugnade sig efter vi hade grävaren här i våras som fixade till tomten och planerade ut för ett framtida garagebygge, samt utökade gräsmattan. Nu har det börjat igen. I fredags var Bertan och jag och gick en promenad i skogen och mötte en av dom som har använt vår gårdsplan som promenadväg. Vi gissade ju vart han var på väg, men man kan ju inte veta, det går att välja andra vägar innan man kommer fram till oss. När vi kom tillbaka hem såg vi ju tydligt att det var hos oss han valt att gå. Måttet rågades idag när Vickie hade ställt bilen utanför lillstugan för att packa in diverse grejer därifrån och hon satt i bilen och Bertan stod utanför för att visa lite grejer och Jonas och jag var där också och den här IDIOTEN  kommer haltande med sina skidstavar rakt in bland oss utan att blinka. Till saken hör att Bertan hela vintern plogat upp en snöhög där traktorvägen kommer ner från skogen för att göra det besvärligt att ta sig in på gårdsområdet och jag har tagit några björkslanor och lagt som hinder, allt för att det ska vara besvärligt och förhoppningsvis tydligt att här är man inte välkommen att gå. Igår lördag kom det en ny decimeter snö och Bertan var där med traktorn och breddade högen för att det skulle bli ännu besvärligare att klättra över den, men den här idioten till människa förstår inte, eller vill inte förstå, att OK, det verkar som folk vill göra det besvärligt att gå här, kanske dom inte vill att man ska gå här? Nejdå, han klättrar glatt och, som sagt, besväras inte alls av att gå rakt in den folksamling som vi utgjorde. Jag blev så in i helvete arg, så jag stammade när jag skulle berätta för Jonas vad han var för nån. Efteråt pratade Bertan och jag om att vi måste prata med honom men veckan och helgen som kommer blir svår, jag sitter inne och jobbar måndag och tisdag, sen är jag borta till söndag och under helgen kommer Bertan att mest vara inne och riva, det blir alltså svårt att fånga idioten. Då kom jag fram till att en skylt, vi sätter upp en skylt! Det blir då väldigt tydligt och klart vad man anser, tydligt och klart vem den riktar sig mot (speciellt när man går rakt in i familjen som han gjorde idag) och man vet att vad man menar kan inte misstolkas. Sagt och gjort, en skylt är nu uppsatt:

image42

image41

Skylten sitter precis där traktorvägen kommer ner från skogen.

Har vansinnig lust att gömma mig nånstans i morgon för att se hur han gör om/när han kommer. Kommer han inte i morrn blir det på tisdag, men skulle hemskt gärna vilja veta hur han gör. Är ändå inte helt säker på att han inte bara skiter i skylten och travar på ändå, är man tillräckligt dum för att gå den vägen, speciellt som idag när man i princip måste slå sig fram bland oss som bor där, då är det inte säkert att man förstår att den där skylten gäller även mig. Om han är läskunnig? Är man 40 och ännu inte flyttat hemifrån kan man inte vara säker..... Ryktet lär väl sprida sig i byn om vår skylt och vi får väl se om vi blir utfrusna eller inte, men det skiter jag i!

I övrigt har vi haft en jättemysig helg. I går bjöd ju mästerkocken Jonas oss på en underbar ostsoppa till förätt och det blev en sanslös creme brulé till efterrätt. Jag  vet att Vickie vet att hon är lyckligt lottad att ha en egen matvirtuos! Tack båda för en trevlig helg, nu vet jag ju också att hemresan gick bra! Starkt Vickie att köra hela vägen fram och tillbaka med så färskt körkort!

 

Skön lördag

Ja, dom kom ju faktiskt fram i går kväll, sent om sider. Huvudsaken var att allt gick bra och det gjorde det. Eftersom dom kom sent så blev det en sen kväll, så idag har vi nog alla varit lite halvsega.

Vi har haft en skön lördag, utan några måsten. Alla som känner Vickie tror att jag ljuger när jag säger att DET BLEV INGEN SHOPPING IDAG! DET BLEV SKOGSPROMENAD! Tror att även hon tyckte det var skönt. Tog bara med dom på en liten runda, för att inte chocka dom helt och hållet, jag menar, kroppen och ögat är inställt på att se massa hus, gator och bilar och det enda man ser är S K O G, och en hel del snö. Det vräkte nämligen ner när vi kom upp och höll på fram till halv elva ungefär. Sen lättade det och solen glimtade lite och det blev plusgrader. Jonas prickade in den halvtimman när det var obrutet solsken och satt i en brassestol och pressade.

Ikväll hade Vickie och Jonas bestämt att dom skulle stå för för- och efterrätt. Vi fick en sagolik ostsoppa med brödkrutonger och just nu håller efterrätten på att bli färdig i ugnen, en creme brulé om jag inte tar fel. Det blev ett rejält glapp där mellan varm- och efterrätt eftersom melodifestivalen kom emellan, samt att vi var rejält mätta efter de första två rätterna. Nu ser jag väldigt mycket fram mot efterrätt och KAFFE!

Nervöst

Måste erkänna att jag är väldigt nervös idag när Vickie ska göra sitt eldprov och köra upp till oss. Det började inte så bra heller. Hon skulle hämta Jonas på Centralen men körde vilse på vägen dit och hamnade på Kungsholmen. Tillsammans lyckades vi få henne på rätt ställe till slut. Nu har jag nyss pratat med Jonas och då var de i höjd med Stora Väsby, så nu är det värsta gjort. Åtminstone det värsta i den första delen av resan. Sen kommer så småningom mörkret, vilket alltid gör att man får anstränga sig lite mer och vara mer vaksam, sen kommer det ytterligare ett jobbigt ställe, våran väg längs sjön där jag fick sladd igår när jag skulle ta mig upp ur de djupa hjulspåren som är där. På kvällen när det har frusit på igen, blir det glashalt, usch, vill inte tänka på det, hon har ju inga dubbdäck på den där bilen heller...

Nu gäller det att försöka sysselsätta sig så man håller tankarna på annat några timmar.

Luleå och Ica

Ja, så är både Luleå och Ica avklarade. Blev en lång dag igår, åkte hemifrån åtta och var hemma kvart över åtta, är väl inte långt egentligen kanske, men känns så. Finns alltid en viss rädsla när man ska flyga nånstans att nånting händer på vägen så att man inte kommer fram i tid. Framför allt när man ska flyga nånstans och man vet att skiter det sig så går det inte att reparera. Men det gjorde det inte, kom till Midlanda i tid, och Arlanda i tid och till Luleå i tid. Fick sedan sitta på Kallax och vänta nästan tre timmar innan hemresan,  men det var OK. Åt en macka (blev ingen lunch) och läste en bok. Sen blev det det lilla (18 sittplatser) planet hem.

På Ica var det sk sampling, gratisprover som ska packas i små röda påsar och delas ut utanför kassorna, mycket plockande och packande men jag jobbade bara mellan 10.30 och 14.30 och packade påsar.

Ikväll blåser det halv storm. Blåste upp under eftermiddagen och sen har det tagit i. Dessutom har temperaturen gått upp, har nog varit upp mot fem plus idag, nu är det nära noll. Skillnad mot igår morse på väg till Midlanda när det var tolv minus. Värsta är att det blir så halt. På E4 är det bra, men på våran sjöväg där det inte saltas har snön som kom för några dar sen packats och nu blivit en rejäl isyta på. Dessutom blir det sån fruktansärda spår efter biltrafiken och en stor bulle i mitten. Trodde jag skulle krocka på väg hem i kväll när jag fick möte och skulle hålla ut åt sidan och fick sladd på bilen när hjulen tog i mittåsen. Det jazzade ganska bra innan jag fick styr på den i tid innan mötet. Tur att det var raksträcka och man hade tid på sig. Det värsta är att det är tre hjulspår ett på vardera sida och ett i mitten. Betyder att det i mitten är gemensamt åt båda hållen och det funkar ju inte när man möts, en bil måste alltid hålla åt sidan och jag förstår inte vad det är för idioter som kör längs den här vägen, för dom håller inte ut. Skulle man inte göra det själv, skulle backspeglarna ta i varandra och då kan man ju bara gissa vad som händer..... Men det är svårt också att få upp bilen ur dom där hjulspåren, det var tydligt i kväll!

Vinterdag

Hade man haft sportlov och varit ledig och fått åka skidor o så idag hade det varit en fullkomligt härlig vinterdag! 1,5 dm nysnö óch strålande solsken och nån minusdag mitt på dan. Var ute på min vanliga skogspromenad på lunchen och det var så vackert så det var sanslöst!

Nu blir det dock inga promenader på några dar. I morrn är det en sväng till Luleå och på torsdag är det sampling på ICA. Betyder i och för sig ett break från annonserna.

En till

annons har det gått iväg idag, väldigt skönt. Det var krångliga gubben på Paradisbadet i Ö-vik, som alltid spelar hard-to-get. Man får smörja och spela med, men han köpte en annons ialla fall, djävligt bra rabatterad (samma pris som i höstas, svårt höja) vilket betyder att det blir mindre pengar till mig, men bättre till än från.

I övrigt står vintern i sig, -5 just nu och som ett julkort ute, det är lite fel det här!

The return of the winter

Ja, så var det dags för vinter igen, när mars är här och man började se fram mot vår. Det hade ju faktiskt töat fram lite barmark runt huset också. Det har kommit ca 1,5 dm och det ser ut så här:

image40

Det är sportlov här den här veckan och alla barn och andra sportlovslediga är säkert jätteglada, tydligen ska det bli kallare också!

Nu är vi på G!

Igår hade vi en kille här från en fönsterfirma för att mäta och ge oss råd om de nya fönster vi ska ha i vårt nya kök samt ett till mitt arbetsrum. Det blir lite förändringar vad gäller fönster i nya köket mot de som sitter där nu. Den stora förändringen blir en altandörr helt i glas (dock med spröjs) alltså ingen trädel nertill som man brukar ha, utan glas ända nerifrån golvet och upp.

Här hade jag tänkt lägga in en skiss som visar hur köket ska bli, men i h-e att det funkar! Blir vansinnigt irriterad! Får se om jag lyckas en annan dag.
 
Idag har vi rivit tak i alla fall och nu ser rummet ut så här: (vanlig bild funkar i alla fall!)

image39

Under fönstret till vänster, som ska bli mindre, hamnar disk- och arbetsbänk och sedan spis, för att avslutas med bänk in i hörnan. Till höger hamnar inbyggd ugn och mikro samt ytterligare ett högskåp för specerier. Fönstret till höger kommer att flyttas en halvmeter dryg till höger och kompletteras med den där altandörren. Ja. inte lätt att förklara och förmodligen inte lätt att förstå. Attans med skissen! Bjälkarna i taket kommer att få vara synliga och så blir det vitt brädtad däremellan.

Melodifestival, snö och annat elände

Den här deltävlingen tycker jag var ett jasså, möjligtvis med undantag av Sibel. Bra låt och starkt framträdande. Båda låtarna som gick direkt tyckte jag var Ok som schlager men inga höjdare, av Linda Bengtzings tidigare schlagerlåtar var den här den svagaste och Pirellis var inte heller nån eurovisionvinnare. Till och med BJÖRN var ett jasså, och det var den största besvikelsen! Snacka om antiklimax!

Och så har det ömsom snöat och regnat hela dan, ökande vind dessutom. Från sena eftermiddagen har det varit bara snö, har byggt på ytterligare några centimeter. Trösten är att när man kollat Phuket har det var omväxlande moln och skur där i en vecka nu, vilken j-a tur att vi inte är där i år, samt att Bcn har en positiv trend med +18 och sol. Om två månader är vi där och är det 18 nu bör det vara minst 25 då och sommar, sol och bad! Ja, och så lite kultur.....  Med tanke på rubriken så ser det kanske ut som att Bcn skulle vara annat elände, men så är det inte. Vete fasiken om det finns just nåt annat elände, det räcker med vädret, har ju varit så lovande med sol och töväder ett tag nu och mer snö var det sista man ville ha! Eländet är väl i så fall att det är bara några dar kvar till Vickies eldprov, när hon ska sitta och köra hit i fyra timmar och inte ha någon möjlighet att bli avbytt. Faktum är ju att det kan vara hur djävligt väder som helst större delen av vägen........ och sedan likadant hem...... 

RSS 2.0